Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Forwarded from اندیشه ما
حکم تازه مرکز فتوای سنی های مصر درباره نماز و زیارت قبور اهل بیت

🔴 مرکز دار الفتاء اعلام داشت: علما به این نتیجه رسیده اند که قبور صالحان مکان‌های پربرکتی است که دعا در آن مستجاب می شود. قبور اهل بهشت، باغی از باغ های بهشت است. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) می فرمایند: «قبر یا باغی است از باغ های بهشت و یا حُفره ای در حُفره های جهنم».

🔴 در همه حال از درگاه خداوند متعال بر قبور صالحان برکت و درود نازل می شود؛ زیرا هرگاه بنده ای نماز بخواند، از خداوند متعال می خواهد که بر حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه وآله وسلم)، درود بفرستد، همچنان که در نماز ابراهیمی این امر جاری است. این امر مستلزم تجدید صلوات و برکات و رحمت هر لحظه بر ضریح و قبور آنان است. آن ها مورد نظر و لطف خداوند متعال هستند و هر کس به آنها بی احترامی کند یا به آنها آزاری برساند در معرض جنگ خدای متعال قرار گرفته است.

🔴 دارالافتاء مصر اشاره کرد: حافظ بن حجر در کتاب «تهذیب التهذیب» گوید: (حاکم در خصوص تاریخ نیشابور گفت: از ابوبکر محمد بن المؤمل شنیدم که می گفت: با ابوبکر بن خزیمه امام علمای حدیث و جمعی از شیوخ بیرون رفتیم و در آن هنگام برای زیارت قبر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به طوس حاضر شده بودند، گفت: از تعظیم و احترام ابن خزیمه به آن بقعه و تواضع و توسل وی در کنار مرقد امام رضا (ع)، ما متحیر شدیم.
ابن حبان در کتاب «الثقات» در شرح حال حضرت علی بن موسی الرضا(ع) می گوید: (قبر او در سناباد، خارج از نوقان، معروف است و بار ها آن را زیارت کرده ام و هنگام اقامت در طوس به من سختی نرسید، پس قبر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) را زیارت کردم و دعا کردم که خداوند ناراحتی را از من دور کند، هر گاه این دعا را کردم، او به من پاسخ می دهد و این ناراحتی را از من دور می کند.

🔴 اقامه نماز در مساجدی که دارای ضریح اولیاء و صالحین است صحیح و مشروع و حتی مستحب و پسندیده است و این را قرآن و سنت و عمل صحابه و اجماع امت ثابت می کند.اجماع امت ثابت می‌کند .....

🔻 جهت مطالعه این مطلب در سایت به لینک زیر مراجعه فرمایید:

andishehma.com/namaz-ahk-ghobor

🌐 اندیشه ما

@andishemaa
Forwarded from اندیشه ما
🔴 از نوح بیاموزید

علی زمانیان


🔸نقل است که حضرت نوح، چهار پسر داشت. یکی از پسران نوح به نام کنعان به پیامبری پدرش ایمان نیاورد. از او چندان اطلاعی در متون دینی نیامده است. "تنها تصویری که از پسر نوح در قرآن کریم وجود دارد، لحظه‌ای است که طوفان آغاز شده و پسر نوح خارج از کشتی است. بنا به روایت قرآن، نوح پسرش را دعوت می‌کند تا سوار کشتی شود؛ اما پسر قبول نمی‌کند و می‌گوید بالای کوهی می‌روم تا از طوفان در امان باشم. نوح بار دیگر از پسر دعوت به سوار شدن در کشتی می‌کند و می‌گوید این طوفان عذابی است که کسی نمی‌تواند از آن فرار کند مگر این‌که خداوند بخواهد. خداوند در این هنگام با موجی میان نوح و پسرش فاصله می‌اندازد و در نهایت پسر نوح در طوفان غرق می‌شود"(پایگاه اینترنتی ویکی شیعه).

🏷  به تعبیر سعدی:

پسر نوح با بدان بنشست   
خاندان نبوتش گم شد

یا در بیت دیگر آورده است:
چو کنعان را طبیعت بی‌هنر بود   
پیمبرزادگی قدرش نیفزود

🔸پیش از وقوع طوفان و به‌قصد نجات کنعان، پدر به فرزند خود می‌گوید:  "یا بُنَی ارْکبْ مَعَنا وَ لا تَکنْ مَعَ الْکافِرِینَ".  و نوح با اندوه شدید برای نجات فرزندش دست به‌دامان خدا شد و از او طلب رحم و شفقت و کمک کرد که اجابت نشد. کشتی نجات و رستگاری مسیر خود را رفت و پسر نوح در طوفان غرق شد.

🔸این تنها قصه‌ی نوح و پسرش نیست. قصه‌ی همه‌ی کسانی است که دل‌شان برای رستگاری دیگران می‌سوزد و می‌خواهند نجات‌شان دهند، اما لازم است به‌یاد داشته‌باشند که در این "خودنوح‌پنداری"، باید هم‌چون پیامبر خدا عمل کنند. یادآوری این قصه برای این ضرورت دارد که پیام مهمی برای همه‌ی دین‌داران دارد. این‌که دیگری و حتی اگر آن دیگری، فرزند آدمی باشد، از اختیار و حق انتخاب میان خیر و شر برخوردار است. او آزاد است نجات یابد و آزاد است خود را در طوفان غرق کند. او اختیار دارد سوار کشتی شود یا نشود، همان‌گونه که کنعان چنین کرد و پدرش که پیامبر بود، او را به‌زور و اجبار، مجبور به سوار شدن به کشتی نکرد.

🔸این درحالی بود که نوح می‌توانست از برادرانش و دیگران بخواهد و امر کند که کنعان را از موی سر بگیرند و کشان‌کشان بر زمین بکشند و اگر لازم شد با او خشونت بورزند و او را سوار کشتی کنند. اما نوح این کار را نکرد. با این‌که به‌عنوان یک پدر، شدیدا اندوهگین بود و دست به دعا و کمک از خدا برداشت؛ اما تنها کاری که کرد این بود که با شفقت تمام پسرش را دعوت به همراهی کند و بگوید: ای پسرم با ما بیا و سوار کشتی شو.

🔸کشتی می‌رفت و کنعان جلوی چشم پدر غرق شد؛ و لابد پدر در دل، اندوهی عظیم، و بر چشم، اشکی جاری داشت. نوح هیچ نبود جز یک نگاه مضطرب و هیچ نکرد جز یک دعوت مشفقانه؛ تا به همه‌ی دین‌داران در طول تاریخ بگوید: من که پیامبر هستم حتی برای نجات فرزندم، او را مجبور نکردم و اختیار انسانی‌اش را از او نستاندم.

⬅️ و بگوید: رستگاری با فرمان و خشونت  و جریمه و زندان و محرومیت از زندگی اجتماعی به‌دست نمی‌آید.
و بگوید، حتی اگر پیامبر باشید حق ندارید اختیار آدمیان را برای چگونه زیستن‌شان، سلب کنید؛ زیرا که خدا، انسان را آزاد آفرید.


🌐 اندیشه ما

@andishemaa
⚡️از نظر فقهی نمی‌توانیم با ابزار و اینترنت مبارزه کنیم

✔️محمدحسن موحدی ساوجی 🔻

🔹برداشت بنده از متون این است که آموزه‌های دینی به ما اجازه نمی‌دهد یک فرد و یا افراد محدودی نظر خود را بر دیگران تحمیل کنند؛ اگر سراغ سیره حضرات معصومین(ع) برویم با توجه به اینکه ایشان نظرشان از پشتوانه عصمت برخوردار است و خطا در آن نیست خواهیم دید که آنها هم نظرشان را بر مردم تحمیل نکرده‌اند و فقط توصیه داشته‌اند و البته مذمت هم کرده‌اند.

🔹اگر کارشناسان اسلامی اتفاق نظر دارند که موضوعی باطل است؛ مثلا کسی علیه خدا حرف می‌زند؛ اینجا هم دو ساحت وجود دارد اگر سخنان وی فقط در حد نظر باشد یک نوع مواجهه داریم و در حالت دیگر مواجهه دیگر. در بحث کتب ضاله، آیت‌الله منتظری در یکی از آثارش به مرحوم صاحب جواهر استناد کرده است؛ ایشان می‌گوید صاحب جواهر احتمال داده که هدم و از بین بردن کتب ضاله به این باشد که ما باید جواب مطالب گمراه‌کننده را بدهیم یعنی پاسخ دادن مصداق از بین‌بردن این کتب است؛ به خصوص در دوره ما که جلوگیری از بیان اندیشه دیگران، شدنی نیست و اگر هم بشود، حرص افراد برای شیندن آن را زیادتر کرده‌ایم و به نشر این اندیشه کمک می‌کنیم.

🔹نمی‌دانم چرا نسل‌های متعددی از ما گرفتار این مشکل بوده‌اند که عده‌ای در ابتدا با ابزارهای جدید مخالف بوده‌ و مبارزه می‌کردند؛ مثلا روزی رادیو آمد و گفتند حرام است؛ بعد تلویزیون و ویدئو و ماهواره و رفتن بانوان به استادیوم و ... حرام شد ولی وقتی مقاومت صورت گرفت در نهایت نه تنها به آن تن دادیم بلکه خودمان هم رادیو و تلویزیون و ... راه انداختیم؛ ما با ابزار و اینترنت نمی‌توانیم مبارزه کنیم و از جهت فقهی هم چنین حقی نداریم.

@namehayehawzavi
اسمع افهم یا محمدحسین
@AlmizanMedia
📻 #پادکست «إسمَع، إفْهَم، یا محمدحسین!»

ویژهٔ بزرگداشت علامه‌طباطبایی [۲۴آبان]

🎙️صدایی که می‌شنوید مربوط است به خاکسپاری، تلقین، نماز میت و... علامه طباطبایی‹ره›

کمانچه: حسام اینانلو
تنظیم: علی یحیی‌پور

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♣️صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلی: الجوهرةِ القُدسیَّة فی تعیُّنِ الإنسیّة، صورةِ النَّفسِ الکُلیّةِ، جوادِ العالمِ العَقلیّةِ، بِضعَةِ الحَقیقةِ النَّبویّةِ، مطلع الأنوارِ العلویّةِ، عینِ عیونِ الأسرارِ الفاطمیّة، النّاجیةِ المُنجیّةِ لِمُحبّیها عن النّار، ثمرة شَجَرة الیقین، سیدة نساء العالمین، المعروفة بالقَدْر، المجهولةِ بِالْقَبرِ، قُرّةِ عین الرَّسولِ ، الزَّهراءِ البتول علیها الصّلوة و السّلام♣️

🔺صلوات منسوب به محیی الدین ابن عربی

🔸با صدای مرحوم موذن زاده اردبیلی

#حضرت_فاطمه_الزهرا_سلام_الله_علیها

@yortci_bosjin_pdf

@ayine_ensani
🔹برای نخستین بار منتشر می‌شود

نامه شهید آیت‌الله محمدباقر صدر به شهید مجاهد محمد منتظری

🔻ترجمه نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

ای عزیز و آرزوی من و ای چشم امیدم علامه بزرگوار منتظری، مجاهد فرزند مجاهد «که خداوند او را با چشمی که هرگز نمی‌خفتد حفظ نماید»

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ای عزیز عالیقدر، از آن روز که مرقومه شریفتان، (که موجب گشایش قلبم شد و به ژرفای وجودم نفوذ نمود،) به دستم رسید، تمام وجودم را تسخیر نمودید و در حالی این نامه را برایتان می‌نویسم که  در عمق دل و آرزوهای استوارم جای گرفتید؛ چرا که نامه‌تان از دل زندان، عطر جهاد، روحیه جوان مؤمن، استواری عقیده ثابت و هوشیاری رهبری جوانمرد را به همراه داشت.

هر یک از کلمات نامه شریفتان جان مرا به لرزه درآورد، و هر کدام از عواطف برانگیزاننده تان در اعماق عواطف من نفوذ نمود، به گونه‌ای که با چشم غیب، جوانی ثابت‌قدم را که ترس و هیبت زندان‌ها او را تکان نداده، رهبری جوانمرد که رنج‌های جهاد او را آبدیده‌تر کرده تا او را برای بزرگترین مسئولیت‌ها آماده گرداند، برادر عزیزی که در امیدها، دردها، شادی‌ها و غم‌ها با او همراه و همسفرم و در داغ سختی‌ها در کنار او هستم را از آن سوی این نامه ببینم.

جان به فدای تو ای عزیز، جان به فدای سختی‌ها و دردهایی که در راه امت اسلامی تحمل می‌کنی، امتی که امروز بیش از هر زمانی نیازمند جانفشانی و فداکاری است و قطعاً همه عوارض و پیامدهایی که با آن روبرو می‌شوید و از آن رنج می برید، مورد توجه خداوند است و از چشم او دور نیست.

برادر عزیزم اگر هم این عوارض و پیامدها شما را از شادی‌ها و زیبایی‌های دنیا محروم سازد قطعاً در همان زمان شما را برای رهبری گسترده‌تر و آغاز بزرگتری آماده می‌سازد که در آن با همه خردمندان از شاگردان اهل بیت در راه اعتلای کلمه الله بر روی زمین همبستگی نمایی.

پیش از تابستان جواب نامه‌تان را نوشتم و توسط یکی از برادران افغانی به نام سید محمدعلی باقری ارسال نمودم، اما ایشان پس از بازگشت در پایان تابستان خبر داد که نتوانسته بود آن را به شما برساند و از این بابت بسیار تأسف خوردم.

اکنون این نامه دوم را به این امید که از نامه اول خوش اقبال‌تر باشد برایتان می‌نویسم.

و السلام علیکم اولاً و آخراً
محمد باقر صدر

🔸در ذیل این نامه، دستخط شهید محمد منتظری مشاهده می‌شود، که نوشته است:
در تاریخ 48/3/11 به دستم رسید.
قم، محمد منتظری

@ayine_ensani
💬آیا می‌دانید:

🔸بر اساس برخی گزارش‌های تاریخی، سن حضرت فاطمه علیهاالسلام هنگام شهادت، 28 سال بوده است؟

🔹طبق بررسی مرحوم سیدجعفر شهیدی، سن حضرت فاطمه در هنگام شهادت، 23 تا 28 سال بوده است؛ و در هنگام ازدواج بین 13 تا 18 سال.

#تاریخ_اسلام
#زندگینامه
#حضرت_فاطمه_الزهرا_سلام_الله_علیها
@yortci_bosjin_pdf

@Islamic_education_Persian
سن_فاطمه_در_هنگام_وفات_جعفرشهیدی_زندگانی_فاطمة_الزهرا.pdf
727.4 KB
سن_حضرت_فاطمه_هنگام_شهادت_جعفرشهیدی_زندگانی_فاطمة_الزهرا.pdf
Forwarded from نردبان فقاهت
✳️ چهار فتوا دادم و عالَم را پاک کردم!

✔️ درس خارج فقه آیت الله مظاهری
88/01/25


🔹 مرحوم فیض کاشانی در «وافی» یک جمله عجیبی دارد، می‌گوید: چهار فتوا دادم و عالَم را پاک کردم و اگر این چهار تا فتوای من نباشد، عالَم نجس است!
۱. یکی این‌که گفتم شراب پاک است (دقت: نه آن‌ که حلال است)
۲. یکی این‌که گفتم کافر پاک است و ما اصلاً انسان نجس نداریم.
۳. یکی این‌که گفتم آب قلیل به ملاقاتِ نجس، نجس نمی‌شود.
۴. یکی این‌که گفتم متنجّس، منجّس نیست.

#فقه
@Nardebane_feghahat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⚫️ «شب های فاطمیه»؛ ویدیو کلیپ «مابیننا آیات» اثر جدید ملاباسم کربلايي بر اساس شعری از لؤي حبيب الهلال و ترجمه فارسی شفقنا تقدیم مخاطبان می‌گردد.
@shafaqna_farsi

@ayine_ensani
🕋 آنچه یک مسلمان باید بداند

💐دانستنی‌های دینی💐

🔸اصول اعتقادی

🔹اخلاق

🕌احکام

📖تفسیر و علوم قرآن

📚احادیث و سیره معصومان(ع)

🗓تاریخ اسلام و کشورهای اسلامی

💬با زبانی ساده

به صورت پرسش‌های چهارگزینه‌ای

و یادداشت‌های کوتاه

https://www.tgoop.com/Islamic_education_Persian
🔸فقیهی پدر را گفت: هیچ از این سخنانِ رنگینِ دلاویزِ متکلّمان در من اثر نمی‌کند، به حکمِ آن که نمی‌بینم مر ایشان را فعلی موافقِ گفتار.

ترکِ دنیا به مردم آموزند
خویشتن سیم و غَلّه اندوزند

عالِمی را که گفت باشد و بس
هر چه گوید نگیرد اندر کس

عالم آن کس بود که بد نکند
نه بگوید به خلق و خَود نکند

اَتَأمُروُنَ النّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ اَنْفُسَکُمْ؟

عالِم که کامرانی و تن‌پروری کند
او خویشتن گم است، که را رهبری کند؟

🔹پدر گفت: ای پسر! به مجرّدِ خیالِ باطل نشاید روی از تربیتِ ناصحان بگردانیدن و علما را به ضَلالت منسوب کردن و در طلبِ عالمِ معصوم از فوایدِ علم محروم ماندن، همچو نابینایی که شبی در وَحَل افتاده بود و می‌گفت: آخِر، یکی از مسلمانان چراغی فرا راهِ من دارید. زنی مازحه بشنید و گفت: تو که چراغ نبینی به چراغ چه بینی؟! همچنین مجلسِ وعظ چو کلبهٔ بزّاز است؛ آنجا تا نقدی ندهی، بِضاعتی نستانی و اینجا تا ارادتی نیاری، سعادتی نبری.

گفتِ عالِم به گوشِ جان بشنو
ور نماند به گفتنش کردار

باطل است آنچه مدّعی گوید:
«خفته را خفته کی کند بیدار»

مرد باید که گیرد اندر گوش
ور نوشته است پند بر دیوار

صاحبدلی به مدرسه آمد ز خانقاه
بشکست عهدِ صحبتِ اهلِ طریق را

گفتم میانِ عالم و عابد چه فرق بود
تا اختیار کردی از آن این فریق را؟

گفت: آن گلیمِ خویش به در می‌برد ز موج
وین جهد می‌کند که بگیرد غَریق را

📚گلستان سعدی، باب دوم در اخلاق درویشان

@ayine_ensani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚡️استخاره حضرت ولی عصر

🔻 مرجع عالیقدر آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله

🔹من و حاج آقا رضا صدر در منزل میرزا احمد کفایی از ایشان شنیدیم که پدرشان، آخوند خراسانی از سید علی شوشتری نقل کرد که استخاره حضرت ولی عصر علیه‌السلام چنین است:

🔸 «خواندن بسم الله، سه صلوات و يك دعا». سپس قبضه تسبیح را بگیرد و دو تا دو تا بشمارد. اگر یکی بود، خوب و اگر دوتا بود، بد است.

🔹بنده نیز همین گونه استخاره می‌کنم، دعایی که می‌خوانم، این است: «أستخير الله برحمته خيرة في عافية، يا من يعلم اهْدِ من لا يعلم»

📚 جرعه ای از دریا، ج۱، ص۵۰۱.

📆 ۱ شهریور ۱۴۰۳ ، آیة الله العظمی شبیری زنجانی در حال استخاره با تسبیح.

@seyyed_hossein_kashfi
✔️مقایسه شخصیت امام حسین (ع)  و معاویه در یک مکاتبه
رسول جعفریان

و كان لمعاوية بن أبى سفيان عين بالمدينة يكتب إليه بما يكون من أمور الناس و قريش، فكتب إليه: إنّ الحسين بن علىّ أعتق جارية له و تزوّجها؛

فكتب معاوية إلى الحسين: من أمير المؤمنين معاوية إلى الحسين بن علىّ.
أمّا بعد، فإنه بلغنى أنك تزوّجت جاريتك، و تركت أكفاءك من قريش، ممّن تستنجبه للولد، و تمجد به في الصّهر، فلا لنفسك نظرت، و لا لولدك انتقيت.

فكتب إليه الحسين بن على: أمّا بعد، فقد بلغنى كتابك، و تعييرك إيّاى بأنى تزوّجت مولاتى، و تركت أكفائى من قريش، فليس فوق رسول اللّه منتهى في شرف، و لا غاية في نسب؛ و إنما كانت ملك يمينى، خرجت عن يدى بأمر التمست فيه ثواب اللّه تعالى؛ ثم ارتجعتها على سنّة نبيه صلى اللّه عليه و سلم، و قد رفع اللّه بالإسلام الخسيسة، و وضع عنّا به النقيصة؛ فلا لوم على امرئ مسلم إلّا في أمر مأثم، و إنما اللوم لوم الجاهلية.

معاویه بن ابی‌سفیان جاسوسی در مدینه داشت که او را از اخبار مردم و قریش مطلع می‌کرد. این جاسوس به او نوشت که حسین بن علی (علیه‌السلام) کنیز خود را آزاد کرده و با او ازدواج نموده است.

معاویه نامه‌ای به حسین (علیه‌السلام) نوشت:
«از امیرالمؤمنین معاویه به حسین بن علی. اما بعد، به من خبر رسیده که با کنیزت ازدواج کرده‌ای و از میان افراد قریش که برای تو مناسب و شایسته فرزند بودند و می‌توانستی به‌خاطر پیوند با آنها افتخار کنی، خودداری کرده‌ای. نه به خودت نگریستی و نه برای فرزندت انتخاب خوبی کردی.»

حسین بن علی (علیه‌السلام) در پاسخ به او نوشت:
«اما بعد، نامه‌ات و سرزنشت را به‌خاطر ازدواجم با کنیزم دریافت کردم و اینکه مرا متهم کردی که افراد هم‌شأنم از قریش را ترک کرده‌ام. در شرافت و نسب، هیچ‌کس بالاتر از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) نیست؛ و او تنها ملک یمین [کنیز] من بود که به خواست الهی آزادش کردم، و سپس طبق سنت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله) او را بازگرداندم [با او ازدواج کردم].
خداوند به وسیله اسلام، پستی را از میان برداشت و نقص را از ما زدود؛ بنابراین، هیچ سرزنشی بر مسلمان جز در امر گناه وجود ندارد، و سرزنش تنها مربوط به دوران جاهلیت است.
منبع:
(زهر آلاداب و ثمر الالباب، ج 1، ص 101 (ابراهیم بن علی حصری، اوائل قرن پنجم، بیروت، دار الجیل)

https://www.tgoop.com/majmaqomh
🔻از پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه وآله وسلم) روایت شده است که فرمودند:

🔹«خداوند به چیزی برتر از آگاهی و فهم در دینش عبادت نشده است.»

📚امالی شیخ طوسی، مجلس 17، حدیث 2

https://www.tgoop.com/Islamic_education_Persian
🔸اگر مقلدی که اهل فضل است در مسأله‌ای یقین و یا گمان پیدا کند که نظر مرجع تقلید او خلاف واقع می‌باشد، نمی‌تواند در آن مسأله از او تقلید نماید.

📚آیت‌الله منتظری، رساله توضیح المسائل، مسأله 22

@ayine_ensani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به جایی گر رسیدی از نظر مفکن ضعیفان را
سلیمان با همه حشمت، نظر بر مور هم دارد

@ayine_ensani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گرامی باد سوم آذرماه، سالروز رحلت آیت‌الله العظمی موسوی اردبیلی رضوان‌الله تعالی علیه

@ayine_ensani
Forwarded from اندیشه ما
♦️یک سفر استانی سنجیده و الگو

✍🏻آیت الله سیداصغرناظم زاده


📌اولین سفر استانی رئیس جمهور محترم، جناب آقای دکتر پزشکیان به سیستان و بلوچستان در یکم آذر ۱۴۰۳ نمونه‌ای از یک سفر سنجیده و کارگشا بود.
  برخی نکات برجسته این سفر اینگونه به نظر آمد:
۱. بدون تشریفات و هیاهو و جنجال بود و مردم را در کوچه و خیابان به دنبال خود نکشاندند. و کسبه خیابان وبازار را از کاربیکار نکردند، این کارپسندیده  بی شک به تأسی از سیره  امیرمومنان علی(ع) بود، که  در حکمت۳۷ نهج‌البلاغه، آمده : وقتی آن حضرت از صفین برمی گشتند به شهر انبار در عراق رسید،ند بزرگانی از شهر به استقبال مولا آمدند ولی جمعی ازمردم پیشاپیش ایشان می‌دویدند، حضرت درجهت حفظ عزت وکرامت انسانی به آنان فرمودند: این چه کاری است؟ گفتند: این عادت ماست که در احترام به مسئولان انجام می‌دهیم. مولا آن‌ها را از این رفتار، نهی کردند و فرمودند:« این کاری است که امیران،از آن سود نمی‌برند و شما هم خود را به مشقت می اندازید و در آخرت به بدبختی گرفتار می‌آیید و...».

۲. این سفر با هزینه اندک و توجه به صرفه‌ جویی در بیت‌المال انجام شد. بی‌تردید رعایت اموال مردم در درجه اول، وظیفه مسئولان رده بالاست و این مهم در این سفر به عیان مشهود بود. امیداست همانگونه که درسیره و  وگفتار مولایمان علی علیه السلام رعایت بیت المال موج میزند الگویی برای دیگران و درسفرهای بعدی باشد.

۳. توجه به وفاق ملی و ایجاد همدلی و دلگرمی و برانگیختن حس برادری میان مردم آن سامان و اعتماد سازی در بین سران ذی‌نفوذ استان با نظام، دست‌آورد بزرگی است که آقای پزشکیان در عمل آن را به اجرا گذاشتند.جا دارد از مردم خونگرم آن استان خصوصا ازعلمای گرامی و بویژه جناب آقای مولوی عبدالحمید که صمیمانه  پذیرای رئیس جمهور بودند وازشعار وفاق ملی استقبال کردند تقدیرگردد.

۴. باتوجه به پروژه‌های مهم اقتصادی و آغاز طرح‌های زیر ساختی، امضای چندین تفاهم‌نامه با شرکت‌های خصوصی و کارهای دیگری از این قبیل،که انجام شد. امیداست گام مهمی برای توسعه سیستان و بلوچستان  که بزرگ‌ترین و جوان‌ترین استان کشور،و موقعیت تجاری مهمی در مرزهااست بینجامد.

✳️در پایان از ریاست محترم جمهور انتظاراست، همان‌طور که گاهی برخی پروتکل‌های ساختگی را نادیده می‌گیرند و بدون هیچ واسطه‌ای چهره ناب مردمی خود را نشان می‌دهند، به همین روش از موانع و محدودیت‌هایی که مخالفان برای‌شان ایجاد می‌کنند، و نیز گوشه‌ای از شرایط سخت و طاقت فرساکه به ارث برده اند با صراحت و بدون لکنت بامردم در میان گذارند تا مشکلات دیگران، به پای دولت ایشان نوشته نشود، ونیز درجهت کنترل گرانی اجناس مورد نیاز مردم دستور لازم راصادر نمایند، تا همان چهره مردمی و خدوم بودن هنگام تبلیغات انتخاباتی بجای بماند .از خداوند متعال، توفیق ایشان را خواهانیم. فالله خیر حافظا و هوارحم الراحمین


🌐 اندیشه ما

@andishemaa
2024/12/01 10:49:12
Back to Top
HTML Embed Code: