Telegram Web
گفتند لااقل شب‌وروز یک ساعت خلوت کنید؛
نه با کسی حرف بزنید، نه کسی حرفی به شما بزند، نه با چیزی مشغول بشوید و نه بگذارید چیزی به شما بگویند؛ فکر بکنید ببینید چه می‌شنوید!
آدم از سنگ که بدتر نیست...

عبدالله جوادی

#شنیدن
@bashgahandishe
باشگاه اندیشه.حکمت نامتناهی.نشست 118.منطق تحقیق3. 1403.08.08
My Recording/باشگاه اندیشه.حکمت نامتناهی.نشست 118.منطق تحقیق3. 1403.08.08
.
فایل صوتی
نشست صدوهجدهم حکمت نامتناهی

منطق تحقیق در حکمت نامتناهی (۳)

با ارائه
دکتر راهیل قوامی
پژوهشگر هنر

سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳

#حکمت_نامتناهی #منطق_تحقیق #راهیل_قوامی #باشگاه_اندیشه

@hekmatenamotanahi
@bashgahandishe
باشگاه اندیشه. مدرسه تاریخ ایران.تاریخ ایران روایت کلان-روایت خرد.فکوهی…
باشگاه اندیشه. مدرسه تاریخ ایران.تاریخ ایران روایت کلان-روایت خرد.فکوهی…
.
🔰 فایل صوتی نشستِ

نگاهی سیاسی - فرهنگی به تاریخ ایران مدرن: روایت کلان/ روایت خُرد 

👤با حضورِ

دکتر ناصر فکوهی
استاد بازنشسته انسان‌شناسی دانشگاه تهران

دکتر ناصر عظیمی
پژوهشگر تاریخ

دبیر نشست:
مریم حقی کورانی
دبیر مدرسه مطالعات تاریخ ایران و پیرامون

🕰چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳

به میزبانی مدرسه مطالعات تاریخ ایران و پیرامون باشگاه اندیشه با همکاری مؤسسهٔ انسان‌شناسی و فرهنگ

#مطالعات_تاریخ_ایران_و_پیرامون #تاریخ_مدرن_ایران #روایت_خرد #روایت_کلان #ناصر_فکوهی #ناصر_عظیمی #باشگاه_اندیشه

@bashgahandishe
@Anthropology_Iran
باشگاه اندیشه. مدرسه هویت. تسخیر سفارت.قهوه چیان. عمرانی. میری.…
My Recording/باشگاه اندیشه. مدرسه هویت. تسخیر سفارت.قهوه چیان. عمرانی.…
.
فایل صوتی نشست چهارم از رویدادهای هویت در خلال مسائل روز:
تسخیر سفارت آمریکا، امپریالیسم، هویت

با حضورِ

سیدجواد میری (عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی)
میلاد عمرانی (پژوهشگر فلسفه، دبیر مدرسه مطالعات نقداقتصادسیاسی)
میثم قهوه‌چیان (پژوهشگر فلسفه، دبیر مدرسه مطالعات هویت)

پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳

به میزبانی مدرسه مطالعات هویت باشگاه اندیشه

@howiatschool
@bashgahandishe
Forwarded from طومار اندیشه
.
🍂اولین مدرسه فصلی آکادمی طومار اندیشه در پاییز ۱۴۰۳

🌐فرصت‌ها و مهارت‌های آکادمیک در جغرافیای بین‌المللی علوم انسانی

۶ استاد | ۶ ارائه | ۱۲ ساعت | فقط آنلاین
🗓 پنجشنبه و جمعه | ۸ و ۹ و ۱۵ و ۱۶ آذر

۱. 🇨🇳 فرصت‌ها و مهارت‌های حضور در آکادمیای علوم انسانی در چین


👤امیرمحمد اسماعیلی

۲. 🇸🇪 فرصت‌های علوم انسانی در سوئد: بررسی چالش‌ها برای دانشجویان ایرانی

👤محمد فضل‌هاشمی

۳. 🇩🇪 چشم‌اندازهای تعامل آکادمیک با حوزه علوم انسانی در آلمان

👤سیدمحمدهادی گرامی

۴. 🇫🇷 توانمندی‌های لازم برای تجربه‌های آموزشی و پژوهشی در فرانسه

👤سیدکوهزاد اسماعیلی

۵. 🇮🇹 پژوهش‌های ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی در ایتالیا

👤مینو میرشاهولد

۶. 🇹🇷 تحصیل، پژوهش و بورسیه در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ترکیه


👤پیمان اسحاقی

🕚مهلت ثبت‌نام: تا ۶ آذر
🕥مهلت ثبت‌نام زودهنگام: تا ۲۲ آبان

✉️برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به تلگرام یا ایمیل آکادمی طومار اندیشه پیام دهید:
@toumareandisheh
[email protected]

🗓طرح درس و رزومۀ اساتید را در سایت طومار اندیشه مطالعه فرمایید.

🆔 سایت | تلگرام | اینستاگرام
طومار اندیشه
. 🍂اولین مدرسه فصلی آکادمی طومار اندیشه در پاییز ۱۴۰۳ 🌐فرصت‌ها و مهارت‌های آکادمیک در جغرافیای بین‌المللی علوم انسانی ۶ استاد | ۶ ارائه | ۱۲ ساعت | فقط آنلاین 🗓 پنجشنبه و جمعه | ۸ و ۹ و ۱۵ و ۱۶ آذر ۱. 🇨🇳 فرصت‌ها و مهارت‌های حضور در آکادمیای علوم انسانی…
.
عزیزانی که از طرف باشگاه اندیشه در این دوره ثبت‌نام کنند، می‌توانند با اعلام کد bashgahandishe به مسئول ثبت‌نام در آکادمی طومار، برای ثبت‌نام کل دوره یا پکیج سه‌جلسه‌ای، ۱۵ درصد تخفیف علاوه بر تخفیف‌های تعیین‌شده را دریافت نمایند.

@toomareandisheh
@bashgahandishe
.
نشست صدونوزدهم حکمت نامتناهی

بداهت

با ارائهٔ
محمدحسین قدوسی


سه‌شنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۳
ساعت ۱۶

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، کافه دره‌باغ

حضور برای عموم آزاد و رایگان است
پخش از صفحه اینستاگرام لایو باشگاه اندیشه

درباره‌ی نشست را اینجا و اینجا بخوانید.

#حکمت_نامتناهی #بداهت #محمدحسین_قدوسی #باشگاه_اندیشه

@hekmatenamotanahi
@bashgahandishe
حکمت نامتناهی
. نشست صدونوزدهم حکمت نامتناهی بداهت با ارائهٔ محمدحسین قدوسی سه‌شنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، کافه دره‌باغ حضور برای عموم آزاد و رایگان است پخش از صفحه اینستاگرام لایو باشگاه اندیشه درباره‌ی…
.
درباره نشست یکصد و نوزدهم حکمت نامتناهی

بداهت

📝 محمدحسین قدوسی

بخش اول:

۱- بداهت چیست؟ آیا بدیهی به معنی کامل آن داریم؟ بدیهی غیر قابل تغییر است؟ آیا بدیهی در موضوع خود انتهای درک است و پس از آن دیگر درکی نسبت به آن موضوع نداریم؟ بدیهی با نامتناهی‌گری چگونه سازگاری دارد؟ آیا بدیهی نهایی داریم؟ چگونه ممکن است تصور یک چیز عین تصدیق آن باشد؟ بداهت ها در جهانی که همه چیز تغییر می‌کند کجا هستند؟ در حکمت نامتناهی که همان هسته سخت دیگر مکاتب را هم نمی پسندد چگونه بدیهی جای می‌گیرد؟ جستجو بی‌انتها با ادعای اینکه همه چیز در نهایت به بداهت می‌رسد چگونه سازگار است؟ چرا لایزال نگران است؟ آیا بداهت یک مفهوم خشک منطقی نیست که در نتیجه ان جهان عواطف واحساسات فاقد حقیقت بشود؟ درمقابل حقیقت بدیهی ما به باطل مطلق نمی‌رسیم؟

۲- مفهوم بدیهی فراتر از تعریف است؛ اما می‌توان آن را توضیح داد: "هرتصوری که برای انسان واضح و عیان است". روشن است که این را به عنوان تعریف اگر بگیریم نواقص و اشکالات زیادی خواهد داشت. اما به عنوان توضیحی که می‌تواند ذهن انسان را آماده توجه کند مانعی ندارد. توجه به همان حقیقتی که بداهت نام دارد و برای ذهن از قبل معلوم بوده و توجه به آن نداشته است و در اثر این توضیحات می‌تواند به ان توجه کند.

۳- یکی از ارکان حکمت نامتناهی این است که ما امکان دسترسی به حقیقت مطلق در این نشئه را نداریم و هر آنچه در ظرف آگاهی ما ریخته می‌شود نسبتی از حقیقت را دارا می‌باشد مگر مفاهیم تکثر پذیر و یا آگاهی که نسبت به یک ظرف و زاویه خاص سنجیده می‌شود. اکنون سوال این است که بداهت چگونه با این اصل بنیادین سازگار می‌باشد؟

۴ـ همان‌طور که -در نشست‌های گذشته- توضیح داده شده، هر آگاهی -اگر دروغ و خطا نباشد- بخش از حقیقت را دارا بوده و هرگز -در این نشئه- تمام حقیقت را دارا نیست. وقتی که این آگاهی تغییر می‌کند و آگاهی جدیدی برای انسان حاصل می‌شود، آن بخش از حقیقت که در آگاهی قبلی وجود داشته چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟ آیا از بین رفته یا به ضد خود تبدیل می‌شود یا در آگاهی جدید مورد تکذیب قرار می گیرد؟ هیچکدام از این پاسخها صحیح نیست.

۵ـ آگاهی قبلی ترکیب از زوایا و بعدهای مختلف معرفتی بوده است که حداقل بعضی از این زوایا و ابعاد موافق حقیقت بوده‌اند اما در عین حال فاقد بینهایت بعد دیگر نسبت به حقیقت و عینیت بیرونی است. وقتی که آگاهی ودستگاه معرفتی جدید حاصل می‌شود به دو صورت می‌تواند این آگاهی جدید کامل‌تر از آگاهی قبلی باشد:
اول پیدا شدن و دسترسی به بعدهای دیگر معرفتی که باعث تکمیل درک انسان شده تصور کامل‌تری از عینیت بیرونی برای انسان حاصل می‌شود؛
دوم یافتن بعضی از بعدهای معرفتی که به صورت نادرستی در آگاهی قبلی اتخاذ شده‌اند.
مثلا وقتی که فیزیک انیشتنی درک می‌شود تصوری که فیزیک نیوتونی از ماده داشته است با ابعاد جدیدی تکمیل می‌شود که قبل از این وجود نداشته است. ممکن است در این میان بعضی از ابعادی که در دستگاه فیزکی قبلی وجود داشته است رد شده و با آن مخالفت شود. مثلا دیدن اشیا به صورت پیوسته در فیزیک جدید تبدیل به تصور آنها به صورت کل متشکل از اجزا و ذرات تغییر پیدا می‌کند در عین اینکه بسیاری از ابعاد دیگر همچنان باقی می‌ماند.

بخش دوم را این‌جا بخوانید.

#حکمت_نامتناهی #بداهت #محمدحسین_قدوسی #باشگاه_اندیشه

@hekmatenamotanahi
@bashgahandishe
حکمت نامتناهی
. درباره نشست یکصد و نوزدهم حکمت نامتناهی بداهت 📝 محمدحسین قدوسی بخش اول: ۱- بداهت چیست؟ آیا بدیهی به معنی کامل آن داریم؟ بدیهی غیر قابل تغییر است؟ آیا بدیهی در موضوع خود انتهای درک است و پس از آن دیگر درکی نسبت به آن موضوع نداریم؟ بدیهی با نامتناهی‌گری…
.
بخش اول را اینجا بخوانید.

بخش دوم

۶- بخشی از آگاهی که در دستگاه یا آگاهی قبلی وجود داشته و در آگاهی جدید هم رد نمی‌شود چگونه به حیات خود ادامه می‌دهد؟ آیا به صورت یک آگاهی دست نخورده باقی می‌ماند؟ یا اینکه کاملا تغییر می‌کند و به ضد خود تبدیل می‌شود؟ هیچکدام! بخش درست از آگاهی قبلی قبل از این به صورت بعد یا ابعادی در تصور و فهم قبلی حضور داشت و در فهم جدید هم به صورت بعد یا ابعادی حاضر و تاثیرگذار خواهد بود. تفاوت است بین تکرار آگاهی به صورت یک بخش دست نخورده و تکرار آن به صورت بعدی از اگاهی اول و دوم. به عنوان مثال طول یک شی فیزیکی در فیزیک نیوتونی و انیشتنی مساوی است و تغییری نمی کند اما مفهوم و برداشت ما از ابعاد شی در این دو فیزیک با هم متفاوت است و طول مساوی باعث ایجاد تصور مساوی از دو شی نمی‌شود. همین طول مساوی می‌تواند در دستگاه‌های مابعد انیشتنی -یا در تصور کامل‌تری از این دستگاه فیزیکی- تغییر کرده و خود به ابعاد گوناگونی تجزیه شده و بخشی از ان تغییر کرده و بخشی ثابت باشد اما بازهم بخش ثابت همین نسبت را در دو دستگاه دارا خواهد بود. همان بخش ثابت می‌تواند همین سرنوشت را در دستگاه‌های بعدی پیدا کند و این سیر تحول تا بی‌نهایت قابل ادامه است. علاوه بر آنکه همه این معانی که ذکر شده خود یک دستگاه فکری است که می‌تواند همین تحولات را درون خود شاهد باشد و این کلام درجه دوم نیز می‌تواند با نگاه درجه سوم همین سرنوشت را پیدا کند و همین طور تا بی‌نهایت، "تحولات" و "درجات تحول" و "درجات ناظر به این درجات" و "همه چیز دیگر" امکان چنین سرنوشتی را پیدا می‌کند!...

۷- این سیر تحول آگاهی در مفاهیم تکثرپذیر درونی است و در غیر ان بیرونی است. یعنی یک مفهوم تکثر پذیر مثلا "توحید" یا "خداوند" یا "عدالت" یا "رفاه" یا هزاران مفهوم دیگری که زندگی با آن سامان می‌گیرد پیوسته در حال تغییر است اما این تغییر در چهارچوب همان مفهوم صورت می‌گیرد. مثلا توحید همین تغییرات در مفهومش صورت گرفته و ازتوحید "عددی" به "بالصرافه" و از ان به توحید های دیگر تغییر می‌کند اما در مورد همه اینها واژه "توحید" صدق می کند. اما مفاهیمی که تکثر پذیر نیست برعکس این است: دستگاه فیزیک نیوتونی وقتی تغییر می‌کند نام ان دیگر فیزیک انیشتنی است و برخلاف مفاهیم تکثر پذیر، این تغییر بیرون از مفهوم صورت می‌گیرد.
تمرین: آیا تفاوت مفاهیم تکثر پذیر و مفاهیم دیگر قرار دادی است یا واقعی یا هردو یا هیچکدام؟!...

۸- بداهت یعنی رسیدن انسان به بخشی از این درک های درست از عینیت با همین توضیحی که در بندهای بالا ذکر شد. تفاوت آگاهی بدیهی و غیر بدیهی در این است که بدیهی بخشی است که در شدت آشکاری است و هر انسانی با مواجهه با آن و قرار گرفتن دراین زاویه نگاه به آن توجه می‌کند اگرچه زندگی روزمره و حجم آگاهی‌های دیگر و تمایلات فردی وگروهی باعث غفلت او از این حقیت بدیهی شود. مثلا "خوبی عدالت" یکی از مفاهیم تکثر پذیر بوده و بدون واردشدن در پیچیدگی‌های نظری و عملی، قابل قبول است. این بخش قطعی در تمام اگاهی‌ها ودستگاه‌های حقوقی و مکاتب بحث‌کننده از این موضوع، مورد استفاده قرار گرفته و همان سیر تحولی که در بندهای قبلی ذکر شده برای این مفهوم بدیهی تکرار می شود و در هر دستگاه و مکتبی از ان به عنوان بعدی از ابعاد فراوان دستگاه شناختی استفاده می‌کنند و درستی مفهومی ان به عنوان یک "بعد شناختی" هرگز خدشه دار نمی شود و هم‌زمان این سیر تحولی تا بی‌نهایت ادامه دارد....

۹- پس چرا انسان نگران است؟ مخصوصا انسان با گرایش حکمت نامتناهی چرا نگران است ؟ او که بخش محکم و با ثباتی پیدا کرده است؟ به دو دلیل این نگرانی برای انسان حکمت نامتناهی بیشتر است بلکه هرچه که پیش رود نگرانی او به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد:
اول اینکه این بخش -که به صورت هم‌زمان متغیر و ثابت است و در بندهای بالا توضیح داده شد- نه تنها تغییرات را محدود نمی‌کند بلکه افزایش می‌دهد و انسان را در حین افزایش مسئولیت، مدیون و وامدار تمامی اندیشه‌های گذشته ودیگرانی که به صورت دیگری فکر کرده‌اند می کند. فاصله بین توحید عددی وتوحید بالصرافه، فاصله بین فیزیک نیوتونی وانیشتنی، فاصله بین هندسه اقلیدسی و نا اقلیدسی ، از زمنی تا آسمان است و از سوی دیگر استاد مطلق این فیزیک یا فیلسوف مطلق فلسفه صدرائی هرگز از اندیشه تائوئیسم یا بودیسم یا هندوئیسم بی‌نیاز نیست. چه عاملی بیشتر از این می‌تواند انسان را نگران کند؟

#حکمت_نامتناهی #بداهت #محمدحسین_قدوسی #باشگاه_اندیشه

@hekmatenamotanahi
@bashgahandishe
.
گزارش تصویری نشست

گفت‌وگویی در معرفی کتاب
زن و جنسیت در پیش از تاریخ

با حضور مؤلفان:

سمانه نظیف (دانش‌آموخته دکتری باستان‌شناسی از دانشگاه تربیت‌مدرس)
دکتر حامد وحدتی‌نسب (استاد انسان‌شناسی پیش از تاریخ دانشگاه تربیت‌مدرس)

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳

به میزبانی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه

#زنان_پژوهشگر_تاریخ #زن #جنسیت #پیشاتاریخ #سمانه_نظیف #حامد_وحدتی‌نسب #باشگاه_اندیشه

@zananepazhoheshgartarikh1396
@bashgahandishe
باشگاه اندیشه. انجمن زنان پژوهشگر تاریخ. معرفی کتاب زن وجنسیت در…
My Recording/باشگاه اندیشه. انجمن زنان پژوهشگر تاریخ. معرفی کتاب…
.
فایل صوتی نشست

گفت‌وگویی در معرفی کتاب
زن و جنسیت در پیش از تاریخ

با حضور مؤلفان:

سمانه نظیف (دانش‌آموخته دکتری باستان‌شناسی از دانشگاه تربیت‌مدرس)
دکتر حامد وحدتی‌نسب (استاد انسان‌شناسی پیش از تاریخ دانشگاه تربیت‌مدرس)

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳

به میزبانی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه

#زنان_پژوهشگر_تاریخ #زن #جنسیت #پیشاتاریخ #سمانه_نظیف #حامد_وحدتی‌نسب #باشگاه_اندیشه

@zananepazhoheshgartarikh1396
@bashgahandishe
.
گزارش تصویری
نشست صدونوزدهم حکمت نامتناهی

بداهت

با ارائهٔ
محمدحسین قدوسی


سه‌شنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۳

#حکمت_نامتناهی #بداهت #محمدحسین_قدوسی #باشگاه_اندیشه

@hekmatenamotanahi
@bashgahandishe
2025/07/12 18:59:40
Back to Top
HTML Embed Code: