Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
190 - Telegram Web
Telegram Web
ما و جهان پر آشوب

وقتی با جهانی پرآشوب مواجهیم جهانی که نظم و سامانی در خود ندارد، چگونه می توان خود را موثر یافت؟ چراکه معمولا انسان در این آشوب احساس می کند امور در اختیار او نیستند و هر تلاشی انجام دهد بی اثر می شود. برنامه هایی میریزیم اما تحقق آن برنامه ها به عوامل فراوان بستگی دارد.

آیا در این جهان راهی برای موثر بودن هست؟ بیشتر ما وقتی به وضعیت اقتصاد و علم نگاه می کنیم دچار یاس می شویم، چرا که به ثمر رسیدن تلاشهایمان را منوط به تصمیمات و اقدامات مناسب می دانیم و می گوییم حتی اگر ما بهترین کار را انجام دهیم اگر دولت و نظامات اداری به آن توجه نکنند کار ما بی فایده می شود.

آیا می شود دانش بنیان را به عنوان راهی یافت که اگر تمام جهان مقابلمان بایستند میدانیم که کار پیش می رود و ما موثر خواهیم بود؟
@behyaarstf_ir
اقتصاد دانش بنیان و عدالت

شرایط اقتصادی کشور ما بگونه ای است که برای انجام امور سرمایه فروانی لازم است، علت این پدیده آن است که ما در انجام کارهای مختلف مجبور به استفاده از فناوری هستیم و باتوجه به اینکه ما صاحب فناوری ها نیستیم باید برای خرید فناوری ها مبالغ هنگفتی بپردازیم این امر سبب می شود برخورداری از امکانات به شدت بسیار وابسته به سرمایه باشد و در بهترین حالت برای دسترسی عمومی به امکانات یارانه های فراوانی باید پرداخت شود که این امر نیز ازجهات مختلف زمینه ساز رانت خواهد شد.

حرکت دانش بنیان در اقتصاد رفتن به سمت فناوری های بالاست که این امر سبب خواهد شد جریان سرمایه در امور مختلف با کاهش چشمگیر روبرو شود لذا وابستگی به سرمایه کاهش یافته و سطح برخورداری از امکانات افزایش می یابد و رانت در اقتصاد کمتر امکان جولان خواهد داشت.

از طرف دیگر دراین اقتصاد توزیع درآمد براساس دانش افراد می تواند صورت گیرد و به تعبیر بهتر پول کار نمی کند و حضور و تاثیر افراد به توانایی و دانش ایشان باز می گردد نه به سرمایه و پول ایشان این ویژگی می تواند اقتصاد را به عدالت نزدیک کند.

@behyaarstf_ir
Audio
بسم الله الرحمن الرحیم

خاستگاه مسئله ی خصوصی سازی چیست و چرا به سمت مردمی سازی اقتصاد می رویم؟

ارائه ی حجه الاسلام نجات بخش پیرامون مسئله ی خصوصی سازی و نقش دانش بنیان‌.

@behyaarstf_ir
بسم الله الرحمن الرحیم

خاستگاه مسئله ی خصوصی سازی چیست و چرا به سمت مردمی سازی اقتصاد می رویم؟ دیدگاهی در اوایل انقلاب بود که برای حفظ اقتصاد باید اقتصاد، دولتی باشد و بخشی از این نگاه به علت ضرورت های جنگ بود و بخشی هم به علت نگاه رایجی که وجود دارد، مربوط می شود.

یک نگاهی در فضای انقلابیون شاید وجود داشته باشد که ما کار برای انقلاب را فقط در دولت و سازمان ها و نهاد ها می بینیم، و اگر یک شخص در یک مجموعه ی دانش بنیان خصوصی کار کند، شاید آن را کار برای یک شخص ببیند.

ما در دنیایی زندگی می کنیم که این دنیا، دنیای فروکاستن سیاست به مدیریت است و تصمیم سیاسی جایی ندارد. با سیاست به سمت یک آینده ای می توان حرکت کرد، ولی مدیریت، آینده ای مقابل افراد نمی گذارد و در وضعیتی که هست، همیشه می مانید و این فروکاسته شدن سیاست به مدیریت است و این حفظ وضع موجود است، به این معنا که در یک نقطه ای از وضع اقتصاد جهان قرار گرفتیم و تعریف شده است و گرفتار آن شده ایم و ما قرار است فروشنده ماده ی خام اعم از نفت و معدن باشیم و با نگاه صرفه ی اقتصادی، جای شما و تصمیم شما مشخص است، این همان دیکتاتوری اقتصاد که شهید آوینی می فرماید می باشد.

با تاسیس جمهوری اسلامی لحظات سیاسی پیش می آید که می خواهد به سمت آینده ای حرکت کنیم. ولی با فروکاستن سیاست به مدیریت گرفتاری پیش می اید و گرفتار مسائل روزمره می شویم. و این باعث می شود حرفی از آینده نباشد و تماما مشغول شدن به جدول هزینه های روزمره است.

رفتن به سمت اصل ۴۴ باز کردن راه سیاست در کشور است، عرصه ی تصمیم سیاسی است که می توان راه آینده را تعریف کرد. دولت فروکاسته شده به خدمات دادن، حتی بیان دولت مردان هم همین است که ما مسائل مردم را حل می کنیم.

اصل ۴۴ بنایش این است که دولت برود در شان سیاست و از شان خدمات دهی بیرون رود و بتواند تصمیم گیرد.

@behyaarstf_ir
بسم الله الرحمن الرحیم

eitaa.com/behyaarstf_ir

لینک کانال ایتا بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت، جهت دسترسی بهتر به مطالب خدمت عزیزان تقدیم می شود.
@behyaarstf_ir
بنیاد علم و فناوری بهیارصنعت سپاهان pinned «بسم الله الرحمن الرحیم eitaa.com/behyaarstf_ir لینک کانال ایتا بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت، جهت دسترسی بهتر به مطالب خدمت عزیزان تقدیم می شود. @behyaarstf_ir»
طرح بحث دانش بنیان دانشجویان خط امامیه پاکستان
@behyaarstf_ir
طرح بحث ایجاد گروه های مقاومت اقتصادی، در جمع اعضایی از سازمان دانشجویان امامیه پاکستان.

@behyaarstf_ir
حجه الاسلام نجات بخش در جمع شهرک سدید کرمان
@behyaarstf_ir
انسانِ خلیفه الله بر زمین

ارائه ی طرح بحث دانش بنیان در جمع شهرک سدید کرمان، حجه الاسلام نجات بخش

در فضای رایج، سرمایه محور کار می شود و برای راه انداختن یک کار عموما سرمایه را مد نظر قرار می دهند. اما می شود آینده را با محوریت دانش به جای محوریت سرمایه پیش برد.

مثلا برای ساختن هواپیما می گویند اینقدر سرمایه و امکانات می خواهد و بعد بر اساس سرمایه و امکانات نیرو انسانی گرفته می شود.

اما در دانش بنیان باید چشم انتظار انسان بود و از انسان سوال کرد و جایی قرار می گیرید که این انسان پیدا شود.

شما در هواپیما سازی انسان های توانمندی می بینید ولی به دلیل اینکه خود آن آدم دیده نشده است، شکوفایی برای آن انسان صورت نگرفته است. در دانش بنیان انسان راه حل است و در انتظار انسان می مانیم. و خداوند خود را با انسان ها نشان می دهد.

@behyaarstf_ir
بسم الله الرحمن الرحیم

قدر علم و فناوری همچنان در کشور ما ناشناخته است نگاه رایج آن است که ما در کشور به محصولات فناورانه نیاز داریم و با خرید بهترین آنها از بازارهای جهانی نیاز خود را برطرف می کنیم. حال آنکه علم و فناوری همچون باغ و بوستانی است که هر روز نو به نو محصولات جدیدی از آن بدست می آید و اگر بتوان نیاز امروز را با خرید محصولات فناورانه برطرف کرد اما با سرعت تحولات علم و فناوری نیاز به خرید محصولات جدید همچنان بوجود می آید.

وضعیت کنونی کشور حاصل چنین نگاهی به علم و فناوری است بگونه ای که اولا کشور نمی تواند سطح مناسبی از فناوری را در اختیار داشته باشد و ثانیا سطح قابل قبول فناوری به عدالت در کشور توزیع نمی شود و کشور در یک توسعه نامتوازن قرار می گیرد. همچنین بدلیل نیاز شدید کشور به واردات ارزش پول ملی کاهش می یابد امری که در زمانهایی که نفت و مواد خام به فروش نمی رسد تشدید می شود.

بیانات رهبری: (۰۱/۰۱/۱۴۰۱)
*حرف امروز من این است که برای رشد اقتصاد کشور و اصلاح امور اقتصادی کشور، به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت بکنیم؛ خلاصه‌ی عرض امروز ما این است. «اقتصاد دانش‌بنیان» یعنی چه؟ یعنی اینکه دانش و فنّاوری پیشرفته نقش‌آفرینیِ فراوان و کاملی داشته باشد در همه‌ی عرصه‌های تولید. «همه‌ی عرصه‌های تولید» که عرض میکنیم، یعنی حتّی انتخاب آن کار تولیدی؛ چون لزومی ندارد که انسان همه‌ی کارهای تولیدی را انجام بدهد. انتخاب آن کار تولیدی هم [باید] برخاسته‌ی از نگاه دانشی و بینشی و علمی باشد؛ این معنای اقتصاد دانش‌بنیان است که در همه‌ی عرصه‌های اقتصاد دخالت داشته باشد. اگر ما این سیاست را دنبال کردیم و دانش را پایه و زمینه‌ی اقتصاد کشور قرار دادیم و بنگاه‌های اقتصاد دانش‌بنیان را افزایش دادیم ــ که بعد عرض میکنم ــ منافع زیادی برای کشور و برای اقتصاد کشور خواهد داشت: هزینه‌ها را کاهش میدهد؛ یعنی اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید میشود؛ بهره‌وری را افزایش میدهد که امروز یکی از مشکلات ما کاهش بهره‌وری است؛ کیفیّت محصول را افزایش میدهد، بهبود میبخشد و محصولات را رقابت‌پذیر میکند؛ یعنی در بازارهای جهانی، ما میتوانیم از این محصولات به عنوان محصولات رقابت‌پذیر استفاده کنیم، در داخل کشور هم همین جور؛ یعنی در داخل کشور هم، ولو ما در مورد واردات هم خیلی تعرفه نگذاریم و واردات سرازیر بشود، وقتی محصول داخلی کیفیّت بهتری داشت، قیمت ارزان‌تری داشت، مردم طبعاً به آن اقبال میکنند؛ یک چنین خصوصیّاتی در تولید دانش‌بنیان وجود دارد.
من فقط به طور خلاصه عرض میکنم که رسیدن و دست یافتن به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حلّ مشکل فقر در کشور ــ که ما مشکل فقر و استضعاف مالی را در کشور بخواهیم حل کنیم ــ فقط از مسیر تقویت «تولید» میگذرد؛ اگر ما تولید را  تقویت کردیم که تقویت آن هم به همین دانش‌بنیان بودن است، این مقصود بزرگ ان‌شاءالله حاصل خواهد شد.*

@behyaarstf_ir
@behyaarstf_ir
مهندس نوید نجات بخش
🔹سخنرانی مهندس نوید نجات بخش
در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنرکرمان
در برنامه ی بازدید از مجموعه ی بهیار صنعت سپاهان

🔹ما کاردستی نمی سازیم بفروشیم، معامله کنیم و ... کاردستی هویت ما است. به ما می گویند هواپیما اقتصادی نیست، ولی این هواپیما ساختن، هویت ماست. ما اگر بتوانیم حال بچگی مون رو حفظ کنیم و نگران نشویم، بهترین راه رو می رویم.

@behyaarstf_ir
#اعلام_برنامه
🔻عدالت و دانش‌بنیان

"من فقط به طور خلاصه عرض میکنم که رسیدن و دست یافتن به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حلّ مشکل فقر در کشور فقط از مسیر تقویت «تولید» میگذرد؛ اگر ما تولید را تقویت کردیم که تقویت آن هم به همین دانش‌بنیان بودن است، این مقصود بزرگ ان‌شاءالله حاصل خواهد شد."(رهبر انقلاب)

🔹باحضور: حجت الاسلام نجات بخش
🗓 دوشنبه، 3 بهمن ماه1401
بعد از نماز مغرب و عشا
📍سیمای هنر و اندیشه

@ArmanIUT
@behyaarstf_ir
.

🔹 گفتمان پیشرفت
🔹 چگونه پیشرفت در دانشگاه گفتمان می‌شود؟

🔸 با حضور حجه‌الاسلام نجات بخش


📆 پنجشنبه‌ها ساعت ۱۶:۰۰
#سرای_هنر_و_اندیشه


#گعده_دانشجویی
@soha_sima
گفتمان پیشرفت
<unknown>
.
🎙 گفتمان پیشرفت
#جلسه_اول
🔹 چگونه پیشرفت در دانشگاه گفتمان می‌شود؟
🔹 با حضور حجه‌الاسلام نجات بخش

📆 پنجشنبه‌ ۲۹ دی ماه ۱۴۰۱


#گعده_دانشجویی
@soha_sima
🔹عدالت و دانش بنیان

🔹آیا فقر در جهان توسعه نیافته مربوط است به فساد حاکمان و رفتارهای تجملی یا ریشه فقر در جهان توسعه نیافته از گذشته رها شدن و جاماندن از آینده است. جهانی که خود از جهاتی می توانسته است برای خود ثروت ایجاد، اکنون دیگر راه خلق ثروت را گم کرده است و آنقدر چشم او را زرق و برق توسعه گرفته است که توانایی رفتن به سوی آینده را ندارد و نمی تواند با مشارکت در دنیای جدید راه های خلق ثروت را بپیماید.

🔹واقعیت آن است که ثروت در دنیای امروز حاصل دائما نو شدن و صورت دادن های جدید است. به تعبیر بهتر اگر انسان نتواند بطور دائم صورت جدیدی بیافریند، فقر را تجربه خواهد کرد. این امر در شرایطی که مسابقه مصرف برقرار می شود و انسان توسعه نیافته هر روز با یک محصول جدید فناورانه روبرو می شود که جریان زندگی اورا تغییر می دهد بسیار بغرنج می شود، چرا که اگر او نتواند از این محصول جدید استفاده کند زندگی معمولی او نیز به خطر می افتد.

🔹تلفن همراه که در حدود سی سال پیش اصلآ وجود خارجی نداشت در زندگی امروز اساسی ترین مدار زندگی است بگونه ای که در دورترین نقاط جهان از توسعه نیز امری لازم و حتمی تلقی می شود و زندگی بدون آن میسر نیست.

🔹این ضرورت مجال مشارکت را از جهان توسعه نیافته می گیرد وحاصل آن فقر و تباهی استعداد هاست. مشغول شدن به فساد حاکمان و مبارزه و قطع کردن دست فساد و عدالت طلبی به معنای رایج آن هر چند به معنای تسلیم نشدن جامعه به فساد است اما چنانچه کشور نتواند خود را در راه مشارکت در دنیای جدید قرار دهد، شاید به مایوس شدن از تحقق عدالت بیانجامد و انسان ها احساس کنند که خدا آنان را فراموش کرده است.

🔹حال آنکه خداوند ارزاق بندگان را در تقدیرشان گذاشته است و چنانچه انسان این تقدیررا در نیابد لاجرم راهی به خدای رزاق ندارد. آیا طرح اقتصاد دانش بنیان که از یک سو علم و فناوری است و از سوی دیگر ثروت، نمی تواند تمنای چنین حضوری باشد؟ حضوری که از یک طرف بر تولید به جای مصرف تاکید دارد و در تلاش است تا توجه را از زرق و برق محصولات منصرف کند اما از سویی دیگر توانایی ساختن با فناوری بالا را در مقابل بگذارد.

🔹حضرت آقا در تبیین این اقتصاد می فرمایند:
(من فقط به طور خلاصه عرض میکنم که رسیدن و دست یافتن به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حلّ مشکل فقر در کشور ــ که ما مشکل فقر و استضعاف مالی را در کشور بخواهیم حل کنیم ــ فقط از مسیر تقویت «تولید» میگذرد؛ اگر ما تولید را  تقویت کردیم که تقویت آن هم به همین دانش‌بنیان بودن است، این مقصود بزرگ ان‌شاءالله حاصل خواهد شد.).

@behyaarstf_ir
#یادآوری
🔸جلسه اول امروز ۳ بهمن ماه
🔸ساعت ۱۸:۳۰

🔻پخش زنده از طريق لينك زير
https://www.skyroom.online/ch/sohasima/soharoom

@behyaarstf_ir
💥سلسله نشست های برخط الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

«اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد آینده»

👤 با حضور آقای امیر نجاتبخش
(دبیر سرای هنر و اندیشه "سها")

🕗 سه شنبه 4 بهمن ماه 1401، ساعت 20

📱در صفحه روبیکا حجت الاسلام حسین میرزایی (نماینده مجلس شورای اسلامی)

https://rubika.ir/huseinmirzaie_ir

@behyaarstf_ir
🔹دانش بیان، نقطه ی برقراری نسبتی نو با علم کارساز

🔹در روزگاری که انسان جدید، در وجودش شعله ای برافروخته می شود تا با اراده ی معطوف به تغییر و برقراری نسبتی نو با علم و هستی، زندگی را جوری متفاوت از گذشته پی گیرد، و اگر این نسبت با علم برقرار نشود انبوهی از مسائل نظیر آلودگی هوا، مسائل حوزه ی پزشکی و امنیتی و اقتصادی و از همه مهمتر بی معنایی و بی جایی انسان، بر سرش آوار می شود، با این پرسش تاریخی رو به رو هستیم که چرا علی رغم توفیقات مقطعی و ظهور و بروز های کوتاه، ۳۰۰ سال است که نتوانسته ایم طلب علم کارساز را در وجود خود زنده کنیم. در این ویدئو تلاش داشته ایم تا این پرسش را مطرح کنیم.

🔹در این ویدئو با کنار هم گذاشتن دو رویکرد و نگاه متفاوت به صحنه ی کشور، شاهد آن هستیم که خطوط تولید (نظیر خودرو سازی های موجود) با سرمایه های انبوه دولتی(یا احیانا خصوصی) که از خارج به کشور وارد شده اند، نه تنها نتوانسته اند ما را با مسائلمان رو به رو کنند، بلکه سردرگمی را بیشتر کرده اند.اما همزمان آنجا که ما خردی پیدا کردیم که چشممان را به قدر و امکان هایمان بازکرد، راهی را طی کردیم که باعث شد بدون اصالت دادن به سرمایه و امکانات، از ساده ترین محصولات دست ساز به سمت فناوری های پیشرفته حرکت کنیم و فرصتی پیدا کنیم تا با خودمان و مسئله های اصلی کشور رو به رو شویم و بی جا و مکان نباشیم و فرصتی برای ابراز وجود پیدا کنیم.



چرا تولید دانش بنیان در کشور ما راه نمی افتد؟
چرا تولید در کشور ما صرفه ی اقتصادی ندارد؟



لینک جهت مشاهده کیفیت بالاتر در آپارات:

https://www.aparat.com/v/VvP9K

@behyaarstf_ir
2025/07/12 05:05:35
Back to Top
HTML Embed Code: