Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
91 - Telegram Web
Telegram Web
سیر تجدد و علم در ایران جلسه ی دوم_mixdown
<unknown>
.
🎙 سلسله جلسات؛ #تاریخ_و_فلسفه‌ی_علم
🔹 متن خوانی کتاب “سیر تجدد و علم جدید در ایران”
🔹 اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی


🔸 جلسه دوم
📅 ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰


#مدرسه_علم_و_فناوری
@soha_sima
@nedayeandishe
🔻🍃🍃🍃🍃🍃🍃
سیر تجدد و علم در ایران-جلسه‌ی سوم
<unknown>
.
🎙 سلسله جلسات؛ #تاریخ_و_فلسفه‌ی_علم
🔹 متن خوانی کتاب “سیر تجدد و علم جدید در ایران”
🔹 اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی


🔸 جلسه سوم
📅 ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰


#مدرسه_علم_و_فناوری
@soha_sima
@nedayeandishe
🔻🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🔺🔺🔺سلسله جلسات تاریخ وفلسفه ی علم:
متن خوانی کتاب “سیر تجدد و علم جدید در ایران”

🔷اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی

🔶هشتمین جلسه :پنج شنبه۵اسفند ماه

◀️از این هفته جلسات از ساعت۱۷:۳۰آغاز می شوند.
برای حضور مجازی در جلسه از لینک زیر استفاده کنید:
https://dialog.sohasima.ir/ch/elm-fanavari
جهان علم جلسه ی چهارم
<unknown>
.
🎙 سلسله جلسات؛ #تاریخ_و_فلسفه‌ی_علم
🔹 متن خوانی کتاب “سیر تجدد و علم جدید در ایران”
🔹 اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی


🔸 جلسه چهارم
📅 هفتم بهمن ماه ۱۴۰۰


#مدرسه_علم_و_فناوری
@soha_sima
@nedayeandishe
🔻🍃🍃🍃🍃🍃🍃
جهان علم جلسه پنجم
<unknown>
.
🎙 سلسله جلسات؛ #تاریخ_و_فلسفه‌ی_علم
🔹 متن خوانی کتاب “سیر تجدد و علم جدید در ایران”
🔹 اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی


🔸 جلسه پنجم
📅 چهارده بهمن ماه ۱۴۰۰


#مدرسه_علم_و_فناوری
@soha_sima
@nedayeandishe
🔻🍃🍃🍃🍃🍃🍃
سیر تجدد و علم در ایران- جلسه ششم
<unknown>
.
🎙 سلسله جلسات؛ #تاریخ_و_فلسفه‌ی_علم
🔹 متن خوانی کتاب “سیر تجدد و علم جدید در ایران”
🔹 اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی


🔸 جلسه ششم
📅 بیست‌ و یکم بهمن ماه ۱۴۰۰


#مدرسه_علم_و_فناوری
@soha_sima
@nedayeandishe
🔻🍃🍃🍃🍃🍃🍃
♦️🔷♦️چرا برنامه ی گرانش؟
سیدعلی میری

به جای این پرسش یک صورتبندی دیگری از این سوال وجود دارد که شامل چهار”چرا”ی دیگر است ومن به جای پاسخ به سوال بالا به چهار چرای دیگر پاسخ خواهم داد.
🔶اول اینکه چرا به جای گرانش ،کار رسانه یی عامه پسند وناظر به مسائل جنجالی نکنیم تابیشتر دیده بشیم وبه درآمد آن امیدوار باشیم؟
پاسخ معقولی برای این پرسش پیدا نمی کنم اما چند بیتی از حافظ به خاطرم می آید:
ما آبروی فقر و قناعت نمی‌بریم
با پادشه بگوی که روزی مقدر است
در کوی ماشکسته دلی می خرند و بس
بازار خود فروشی از آن سوی دیگر است...

🔶چرای دوم عبارت است از اینکه چرا فناوری هاوعلوم رده های بالا به جای مشکلات روزمره ی ما؟اصلا وقتی ما هنوز پراید درست می کنیم وازحداقل ها هم برخوردار نیستیم،چرا باید به دنبال فناوری های نوین و به اصطلاح های تک حرکت کنیم؟
واقعیت این مسئله اینه که اصلا بدلیل نبود همون فناوری های بالاست که ما پراید می سازیم و توانایی برطرف کردن مسائل ساده رو نداریم.تولید اتومبیل و محصولات کشاورزی و دیگر نیازهای امروزی ما به شدت وابسته به تلاش هر روزی در عرصه ی علم وفناوری وتلاش بی وقفه ی بخش های تحقیق وتوسعه است و وقتی که این تلاش فاکتور گرفته بشه یاجدی نباشه،مامجبور به خرید خط تولید های بسیار گران قیمت (درمقیاس میلیارد یورو)برای فولاد ومس وپتروشیمی وخودرو وتولید کود و...هستیم ودرنتیجه ناگزیر از محصولات بی کیفیت وباقیمت بالا ودرنتیجه مشکلات مختلف هستیم.واقعیت اینه که این وسط کسی مقصر نیست ومسئله نبود یک فرهنگ وفهم موثرهستش که در بخش های بعدی بهش اشاره می کنم.

🔶چرا علوم پایه وعلوم انسانی وفلسفه اینهمه در این برنامه مورد تأکید قرار می گیرند؟آخر اینها چه فایده ای دارند؟
ماوقتی باچیزی بیگانه باشیم از آن چیز می ترسیم وباسوال از فایده های مصرفی آن سعی در کتمان آن حداقل در ذهن خودمان می کنیم.علم وفناوری صرفا یک روش واضح ومشخص نیستند که بااجرای دقیق آن به نتیجه برسیم.هیچ کس نمی تواند تأیید کند که توانایی پژوهش در همه جای جهان به صورت یکسان موجود است.هیچ کس نمی تواند انکار کند که حضور در جهان علم وتنفس در هواواتمسفری که در آن فرهنگ علم حاضر باشد وجهان با علم تعین پیدا کند برای پژوهش و کار علمی ضروری است وخارج از این جهان ممکن است که دانشمند از حیات علمی خود دور باشد وخود را مشغول پژوهش های بی مسئله وفاقد هرگونه اهمیت کند.پس ما در گرانش فکر می کنم علم وفناوری بیش ازیک روش صرف، یک جو فکری فرهنگیه وهمونطور که می دانید در این نظر درجهان تنها نیستیم.
علوم پایه وفلسفه وعلوم انسانی در جهت ایجاد همان فضای فکری وفرهنگی می باشد که پیمودن راه علم را امکانپذیر می کند.ما این اشتباه تاریخی را بارها مرتکب شدیم که تصور کردیم که علم وتمدن غربی ومدرن ،همان نتایج ومحصولات آن هستند و همواره آن محصولات را طلب کردیم بدون آنکه بتوانیم درباب سرچشمه های فکری وفرهنگی آن ها توجه کنیم والبته این مسیر همواره با عدم توفیق ما در خواسته ها وآرزو های ما همراه بود.پس توجه ما به علوم پایه،علوم انسانی وفلسفه در جهت روشن کردن این فضای فرهنگی وفکری است واین گفت وگو ها احتمالا حرکت در راه توسعه را امکانپذیر وتسهیل کنند.البته در این دوفصل مورد انتظار ،توجه ویژه یی هم به مهندسی و هم به صنایع مختلف داشته ایم.

🔶چرا گفت وگو های اهالی علم اهمیت دارد؟اصلا مگر کسی به این گفت وگو ها توجه می کند؟در این فضای اقتصادی وکمبود بودجه دانشگاهی وپژوهش مگر چه کاری از کسی برمی آید؟
باید عرض کنم که ما گفت وگو را خیلی دست کم می گیریم.فکر می کنیم کلام یا صحبت همان موج صوتی بی ارزش است که در هوا بی هدف حرکت می کند.اما واقعیت آن است که هیچ راهی برای همدلی و ارتقای فهم ما وبیرون آمدن از شرایط توسعه نیافتگی و تنفر نسبت به یکدیگر،جز گفت وگو نیست.یک زبان است که شاید ما را جلو ببرد.به قول هایدگر زبان خانه ی وجود است و اگر می خواهیم وجود پیشرفت وخدمت به کشور را داشته باشیم ناچاریم باهم گفت وگو کنیم و از هرتلاش وفرصتی برای رونق این گفت وگو ها بهره ببریم.
🌹🌹🌹ممنون از توجهتون

#فصل_دوم_گرانش
#به_زودی


📎 https://instagram.com/gravitytvshow?igshid=49ziojvrvbk6م
درخت جوانی
@soha_sima
📻 #رادیو_دانش_بنیان_سها

🎧بشنویم، این قسمت: درخت جوانی

🎙ما که در ایام جوانی هستیم،باید قدر این فرصت ها را بدانیم و بدانیم که این ایام هم زودگذر است وبه سرعت انسان وارد یک شرایطی از زندگی می شود که اگر بنای حرکت درست را در جوانی نگذاشته باشد، در سنین بعد زمین گیر خواهد شد. آن کسانی که تا پایان عمر مثل یک جوان حرکت کردند، ایام جوانی را قدر دانستند.

جمع جوانی که در این فرصت قرار دارد، نباید این فرصت را همیشگی بداند، هر چقدر هم که ما در این ایام پر کار باشیم و از آن نیروی جوانی بیشتر استفاده کنیم، کم است و باید تمام فرصت را غنیمت بشماریم و پیش برویم. همانطور که وقتی شما به بچه های جبهه و جنگ و دفاع مقدس نگاه می کنید چنین چیزی را می بینید، این بی خوابی ها را ناشی از درک نیرویی که در وجودشان نهفته است بگیرید.این افراد متوجه شدند چیزی در وجودشان است که هر چقدر اکنون مجال آزاد شدن به آن را دهند، در واقع این درخت زندگیشان تنومند تر خواهد شدو بعدا در مقابل تندباد های زندگی مقاومت بیشتری خواهدداشت.

#رادیو_دانش_بنیان
#جهاد_سازندگی
#مدرسه_علم_و_فناوری
#بنیاد_علم_و_فناوری_بهیار


@behyaarstf_ir
@soha_sima
اکران #فیلم_موقعیت_مهدی

لطفا

1️⃣ نام و نام خانوادگی

2️⃣ شماره تماس

3️⃣ روز مورد نظر خود (شنبه ۲۷ فروردین و یکشنبه ۲۸ فروردین)

4️⃣ تعداد نفرات

را به ادمین کانال
@behyaarstf_ir
یا شماره تماس
۰۹۱۰۸۸۷۱۵۸۰
ارسال نمایید.
❗️ باتوجه به رعایت پروتکل های بهداشتی ظرفیت سالن محدود می باشد.


مکان: سالن سروش شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان
زمان: ساعت 15:30

@Behyaarstf_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹مجموعه گفت و گو های
*روزگار نو*
گفت و گوی بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت با
مهندس نوید نجات بخش
پیرامون تولید دانش بنیان
قسمت اول | #خرمشهر_ها_در_پیش_است...

@behyaarstf_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹مکالمه ی بیسم شهید مهدی باکری با شهید کاظمی،
🔹به مناسبت اکران فیلم *موقعیت مهدی*
امروز راس ساعت ۱۵:۳۰ سالن سروش (ساختمان سینا) اکران خواهد شد.

.

امروز خود را در "موقعیت مهدی" خواهیم یافت. موقعیتی که با غربت همراه است اما نه غربتی که دیگران را سرزنش کنی که چرا تو را نمی‌فهمند بلکه موقعیتی که با تمام وجود می‌خواهی دیگران در آن حاضر شوند و حضور در پهن دشت هستی را احساس کنند.* بقیه الله خیرلکم إن کنتم مومنین.*
همانگونه که آوینی به غربت امثال حاتمی کیا حتی در میان حزب الله اشاره می‌کند اما خبر از آن می‌دهد که خداوند لوح و قلم تاریخ را بدست اینان سپرده است.

@behyaarstf_ir
.

قریب ده سال از تبیین اقتصاد دانش بنیان به عنوان آینده اقتصاد جمهوری اسلامی ایران توسط حضرت آقا می‌گذرد و ایشان در طول این ده سال به تبیین این راه در اقتصاد کشور پرداخته اند. راهی که عدالت و پیشرفت را میسر می‌سازد و مقاومت در برابر سرمایه داری را عملی میکند. اما نکته بس عجیب در این میان بی توجهی کامل دغدغه مندان اقتصاد اسلامی به این راه است. مرور نشست اخیر این اساتید با رئیس جمهور محترم در سال تولید دانش بنیان این بی توجهی را کاملا آشکار می سازد. با نامیده شدن سال به تولید دانش بنیان گمان‌ها این بود که نهادهای علمی حوزوی و دانشگاهی به بحث و نظر در این باب بپردازند اما دریغ از یک نشست. براستی چه می‌شود امری که از نظر حضرت آقا به عنوان فقیهی که راه آینده ملت را نشان می‌دهند مورد توجه است، در نظر دغدغه مندان اسلام و انقلاب مورد توجه قرار نمی‌گیرد!؟ متاسفانه نهادهای علمی ما کمتر به مسائل توجه می‌کنند و بیشتر مشغول تئوری پردازی‌هایی هستند که آنچه در ذهن و باور خود دارند را در جامعه عملی کنند. علم در نظر شایع امروز ابزاری است برای تحقق باور‌ها و آرزوها. علم راه حل مسائل است و اگر کسی مسائل جامعه خویش را نشناسد و با آنچه در جامعه می‌گذرد آشنایی نداشته باشد چگونه راه حلی ارائه کند؟
فهم اقتصاد دانش بنیان نیازمند درک وضعیت علم، اقتصاد و فناوری در ایران امروز است. امری که متاسفانه در نهادهای علمی ما مورد توجه نیست. نهادهای علمی ما علم را در انتزاع از جهان پیرامون خود دنبال می‌کنند و صرفا مشغول آموختن روش‌ها هستند. روش‌هایی که چون در مقابل خود مسأله‌ای ندارند به کاری نمی‌آیند و آنانکه به آموزش و آموختن این روشها می‌پردازند، درصدد دفاع از آن بر می‌آیند و شاغلان به این روشها در مقابل یکدیگر صف آرایی می‌کنند و کوچکترین نقدی را بر روش خود برنمی‌تابند.
اقتصاد دانش بنیان به مثابه راه حل مسائل امروز کشور راهی است که از جدالهای مرسوم حوزوی و دانشگاهی آزاد است و صرفا یک تئوری برای تحقق باورها نیست، بلکه دوایی است برای دردهای امروز ایران که در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی قرارگرفته است و همچون مردم سالاری دینی که تجربه نوینی از حضور در سیاست دنیای امروز با هویت اسلامی است، می رود تا خود را به عنوان یک طرح دینی برای حضور موثر در میدان اقتصاد معرفی کند.


#اقتصاد_دانش_بنیان
#جنگ_اقتصادی #زنده_باد_جهاد
@behyaarstf_ir
#قصه_پیشرفت

قسمت اول|
* کار، شری واجب؟! یا آینه ای برای دیدن خود؟*
*طناب را بِبُر*


🔻ظاهراً تمنایی در ما وجود دارد که دیگر به بسیاری از تعاریف راضی نیستیم و احساس می‌کنیم این تعاریف بیشتر محدودکننده است و ما می‌خواهیم به جایی برویم یا برسیم ولی این تعاریف ما را محدود کرده است.
🔻کار در فهم رایج ما از اقتصاد، بیشتر زحمت است و شخصی که کار می‌کند خود را در رنج و زحمتی می‌بیند که می‌خواهد زودتر از آن خلاص شود. گویی ما زندگی بدون کار متصوریم و اگر در جایی مشغول به کار باشیم خود را مجبور به آن می‌بینیم. ازاین‌رو بهره‌وری کار در بین ما هم پایین است. در فهم رایج ما از اقتصاد مناسباتی تعریف می‌شود که بر این فهم از کار صحه می‌گذارد، به شکلی که اگر کسانی پیدا شوند که تعهد به کار داشته باشند از جانب دیگران دیوانه تلقی می‌شوند و آنقدر این نگاه سنگین می‌شود که تحمل آن برای شخص سخت می‌شود. در این فهم، کار برای انسان بی‌معنا است،حال‌آنکه در اقتصاد دانش‌بنیان فضایی وجود دارد که در آن، فرد خلاقیت و ابتکار خود را می‌بیند و به عبارت بهتر خود را در کار می‌بیند. این درک و فهم از کار باعث می‌شود که انسان کار را جزئی از خود بداند و اتفاقاً در مواجهه با مشکلات و سختی‌ها بانشاط و توان بیشتری عمل کند. چون می‌داند که در پس این سختی‌ها انسان دیگری خواهد شد و لذا به استقبال این سختی‌ها می‌رود و در دست‌وپنجه نرم کردن با سختی‌ها، بر سستی‌ها و ناتوانایی‌های خود فائق می‌آید و خود توانایی خود را به تماشا می‌نشیند.

🔻سرمایه و پول اول باید برای ما بی‌معنا شود. در این کار من هستم یا سرمایه‌ی من هست؟ به‌ هر حال اگر این سؤال را مورد توجه قرار دهیم، خودمان و توانایی خودمان وسط قرار می‌گیرد و پول به کمک ما می‌آید.
اما اگر خلاف آن عمل کنیم پول و سرمایه را وسط قرار می‌دهیم و بر اساس آن کار را تعریف می‌کنیم و از توانایی عقب می‌افتیم.

🔻حوزه دانش‌بنیان و فضایی که در کشور شکل‌گرفته است جای است که ما می‌توانیم خودمان را پیدا کنیم. البته تعاریف متعددی از دانش‌بنیان شکل‌گرفته است که باید روی آن‌ها فکر کنیم. حوزه دانش‌بنیان برای افراد فنی مهندسی و علوم پایه حوزه‌ای است که انگار وقتی به آن نزدیک می‌شوند همه‌چیز مهیا است تا شما خودتان باشید. این خودی که شما هستید خود سازنده است یعنی کسی که می‌خواهد یک‌چیزی را بسازد و می‌خواهد به جهان پیرامون خود شکلی بدهد و مدام در حال نو به نو شدن است.

🔻ذهن ما برای انجام کارها در حوزه‌های تولیدی معطوف به تکنولوژی محوری است. یعنی وقتی ما این لیوان را می‌بینیم و اراده می‌کنیم که این لیوان را بسازیم سریع معطوف به این می‌شویم که این‌ یک کارخانه‌ای دارد، یک ابزارهایی است که باید آن‌ها را خریداری کنیم تا بتوانیم این لیوان را تولید کنیم. اما اگر به‌جای اینکه به این فکر کنیم که باید این دستگاه‌ها را بخریم به این فکر کنیم که این لیوان چگونه ساخته می‌شود، به معنای کار نزدیک شده ایم. از دانش آن شروع کنیم، اینکه این لیوان برای ساخته‌شدن به چه ماده اولیه‌ای نیاز دارد؟ به این فکر کنیم که این لیوان چگونه می‌تواند ساخته بشود. آن‌وقت پشت سر این کارخانه قرارگرفته‌ایم.

🔻یعنی به جای اینکه بر فناوری متکی باشیم باید بر دانش مسلط باشیم. در این مسیر ما به این می‌رسیم که هرچقدر دانش‌های مختلف برای حل مسئله نهایی کنار هم قرار بگیرند کار بهتر نتیجه می‌دهد و به‌جای اینکه کار را به فناوری‌ها حواله دهیم به دانش‌هایی که کنار هم قرار بگیرند فکر می‌کنیم.

🔻ما اگر به حل مسئله برسیم، هیچ‌کسی نمی‌تواند ما را کنار بگذارد. فقط باید روی مسئله خودمان پایداری کنیم. ما باید بایستیم تا حرف خودمان را به کرسی بنشانیم و اصلاً دلواپسی نداشته باشیم. این ادعایی است که بهیار صنعت می‌گوید، در هیچ کجای دنیا مثل اینجا نمی‌توان کار دانش‌بنیان کرد. در هیچ کجای دنیا بهیار صنعت نمی‌توانست نفس بکشد. به قولی، پولدار می‌شد ولی بهیار صنعت دیگر بهیار صنعت نبود.

🔻توکل به خدایی که میگوییم، یعنی شکسته شدن توهمات. توکل به خدا این نیست که یک کیسه پول از بالا می‌افتد و مشکلمان حل می‌شود. نه توهماتی که نمی‌گذارد شرایط امکانات و توانایی‌هایمان را ببینیم کنار می‌رود.

🔻موضوع اصلی این است که ما باید از این نحوه محاسبه‌گری خارج بشویم تا چشم ما چیزهای دیگری را هم ببیند. می‌گویند کوهنوردی از کوه افتاد پایین و به طناب خودش در شب آویزان بود. مدام خدا خدا می‌کرد تا خدا او را نجات دهد. خدا هم به او گفت: طناب را بِبُر. گفت من به همین طناب بند هستم چرا باید آن را ببریم؟! صبح یک متری سطح زمین او را یخ‌زده پیدا کردند. مسئله ما این است وقتی می‌گوییم توکل به خدا به این معنی نیست که می‌خواهیم همه تلاش‌ها را کنار بگذاریم، نه! بلکه توکل باعث می‌شود شما توهم خود را کنار بگذارید. توهم اینکه یک خطری هست...
@behyaarstf_ir
📙📘📗📕📖📚#چهارشنبه_ها_باکتاب

یک سوء تفاهم بزرگ در نسبت با علم وپژوهش،تقلیل این دو به روش است.کسی که روش علم را به خوبی می داند لزوما دانشمند نیست وکسی هم که روش پژوهش را می شناسد هم ممکن است پژوهشگر نباشد.جدای از همه ی دلایلی که می توان برای تفکیک ظاهر کار علمی از باطن آن ذکر کرد وذکر هم کرده اند،باید به این اشاره کرد که شاید دونفر که به یکسان باروشمندی واصول وقواعد کار علمی آشنا هستند،یکی به مراتب توانایی بیشتری برای قدم نهادن در راه علم داشته باشد.(نقل است که همان آزمایشی که خطای درآن منجر به کشف پن سیلین شد، چندسال قبل از این کشف بارها در دانشگاه تهران به همان صورت اتفاق افتاده بود ولی هربار بدون توجه،چینش آزمایش تکرار شده است.)

ادعای ما این است که کار علمی در یک بستر و روح فرهنگی خاص امکانپذیر است وبرای درک این روح باید برخلاف جریان اصلی مطالعه علم که به مطالعه آفاقی روشمندی علم می پردازد،باید به حدیث نفس دانشمندان اورجینال جهان علم و افکار آنها بپردازیم تا با روح علمی وبستر جهان علم آشنا شویم.پس بازخوانی مطالب خود نوشته دانشمندان بزرگ یک پروژه ی اصیل فکریست.

باعث افتخار ماست که اعلام کنیم به همت وخلاقیت دانش آموزان دبیرستانی علاقه مند به علم،در بخشی از گرانش تحت عنوان”گرانش پلاس”که از قضا مخاطبان بالقوه ی آن همین عزیزان خواهند بود، به متن خوانی و بحث گفت وگو درباری مطالب اصیل دانشمندان بزرگ خواهیم پرداخت واین کار را با سه کتاب از آلبرت آینشتاین ویک متن از او که برای مقدمه ی کتاب ’علم به کجامی رود’ نوشته شده،آغاز می کنیم ودر بحث های تخصصی تر کتاب ها از حضور استادان محترم هم استفاده خواهیم کرد.این برنامه به صورت برخط از طریق اسکای روم برنامه پخش خواهد شد وپس از آن در کانال آپارت برنامه هم در اختیار علاقه مندان خواهد بود.
جزئیات این برنامه را به زودی از طریق همین کانال اعلام خواهیم کرد.

📎 https://instagram.com/gravitytvshow?igshid=49ziojvrvbk6
🔻فقر در جهان توسعه نیافته

🔹آیا فقر در جهان توسعه نیافته مربوط است به فساد حاکمان و رفتارهای تجملی، یا ریشه فقر در جهان توسعه نیافته از گذشته رها شدن و جاماندن از آینده است؟

🔹جهانی که از جهاتی می توانسته است برای خود ثروت ایجاد کند، اکنون دیگر راه خلق ثروت را گم کرده است و آنقدر چشم او را زرق و برق توسعه گرفته است که توانایی رفتن به سوی آینده را ندارد و نمی تواند با مشارکت در دنیای جدید راه های خلق ثروت را بپیماید.

🔹واقعیت آن است که ثروت در دنیای امروز حاصل دائما نو شدن و صورت دادن های جدید است. به تعبیر بهتر اگر انسان نتواند بطور دائم صورت جدیدی بیافریند فقر را تجربه خواهد کرد. این امر در شرایطی که مسابقه مصرف برقرار می شود و انسان توسعه نیافته هر روز با یک محصول جدید فناورانه روبه رو می شود که جریان زندگی او را تغییر می دهد بسیار بغرنج می شود، چرا که اگر او نتواند از این محصول جدید استفاده کند زندگی معمولی او نیز به خطر می افتد. تلفن همراه که در حدود سی سال پیش اصلآ وجود خارجی نداشت در زندگی امروز اساسی ترین مدار زندگی است بگونه ای که در دورترین نقاط جهان از توسعه نیز امری لازم و حتمی تلقی می شود و زندگی بدون آن میسر نیست. این ضرورت مجال مشارکت را از جهان توسعه نیافته می گیرد وحاصل آن فقر و تباهی استعداد هاست.

🔹مشغول شدن به فساد حاکمان و مبارزه و قطع کردن دست فساد و عدالت طلبی به معنای رایج آن هرچند به معنای تسلیم نشدن جامعه به فساد است اما چنانچه کشور نتواند خود را در راه مشارکت در دنیای جدید قرار دهد شاید به مایوس شدن از تحقق عدالت بیانجامد و انسان ها احساس کنند که خدا آنان را فراموش کرده است. حال آنکه خداوند ارزاق بندگان را در تقدیرشان گذاشته است و چنانچه انسان این تقدیر را در نیابد لاجرم راهی به خدای رزاق ندارد.

🔹آیا طرح اقتصاد دانش بنیان که از یک سو علم و فناوری است و از سوی دیگر ثروت، نمی تواند تمنای چنین حضوری باشد؟ حضوری که از یک طرف بر تولید به جای مصرف تاکید دارد و در تلاش است تا توجه را از زرق و برق محصولات منصرف کند اما از سویی دیگر توانایی ساختن با فناوری بالا را در مقابل بگذارد.

🔹حضرت آقا در تبیین این اقتصاد می فرمایند: "من فقط به طور خلاصه عرض میکنم که رسیدن و دست یافتن به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حل مشکل فقر در کشور- که ما مشکل فقر و استضعاف مالی را در کشور بخواهیم حل کنیم- فقط از مسیر تقویت «تولید» میگذرد؛ اگر ما تولید را تقویت کردیم که تقویت آن هم به همین دانش‌بنیان بودن است، این مقصود بزرگ ان‌شاءالله حاصل خواهد شد."
@behyaarstf_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.

🎙 مجموعه‌ پادکست "معبدِ جهاد سازندگی"
▪️برش‌هایی از جلسات؛ زنده باد جهاد
💎 قسمت اول: "سِر جهاد"


🔻بازخوانی مسائلی که بر جهاد گذشته است، می تواند سِر موفقیت را به ما نشان دهد. سِر موفقیت چیزی نیست که در یک فرمول بخواهیم خلاصه‌اش کنیم. باید بتوانیم هم عالم و هم داستان بشویم با آن حرکتی که در جهاد سازندگی اتفاق افتاده و در فراز و فرود آن کار قرار بگیریم و در خلال آن فراز و فرود و در خلال آن قصه‌ها، یک رمز و رازی از حرکت پیدا کنیم. رمز و رازی که در نهایت ناگفته خواهد ماند ولی یک نگاه جدید است که در وجود ما شکل می گیرد. اگر این قصه را درک نکنیم ما هم وارد همان سرنوشت می‌شویم یا آن نقاط درخشانی که می توانیم واردش شویم و یک کار جهادی انجام بدهیم، آن را از دست می دهیم...


#زنده‌_باد_جهاد
#همه_با_هم_جهاد_سازندگی
#مدرسه_علم_و_فناوری
@soha_sima
2025/07/13 11:05:07
Back to Top
HTML Embed Code: