tgoop.com/c_i_gstp/16878
Last Update:
۲ رویکرد به برنامهریزی بازاریابی
🔴جیم بلیت در کتاب خود به نام «برنامهریزی بازاریابی»
برنامهریزی بازاریابی، مهمترین نوع برنامهریزی در هر کسب و کاری به حساب میآید، چون قرار است رابطه شما با مشتریان، بازار، شبکههای توزیع، شرکای بازاریابی و رقبایتان را تنظیم کند.
🟢بر همین اساس، برنامهریزی بازاریابی، مهارتی است که آینده کسب و کارتان به آن بستگی دارد و اگر در این مهارت خبره شوید، یک کسب و کار موفق خواهید داشت، ولی اگر این وظیفه را شوخی بگیرید، قطعا به مشکل میخورید.
🔵اصولا شرکتها هنگامی که میخواهند برنامهریزی بازاریابی انجام بدهند، یکی از این دو رویکرد را انتخاب میکنند:
🟫رویکرد درون-بیرون (inside-out perspective)
در این رویکرد، شرکت ابتدا منابع، امکانات، ظرفیتها، تواناییها و غیره خودش را بررسی میکند و سپس برنامهریزی بازاریابی را انجام میدهد.
🔸️برای مثال، شرکت در بررسیهایش متوجه میشود که کارخانهاش با ۸۰ درصد ظرفیت کار میکند و در نتیجه، تصمیم میگیرد که برنامه بازاریابیاش را روی افزایش فروش محصول کنونیاش متمرکز کند.
🟧رویکرد بیرون-درون (outside-in perspective)
در این رویکرد، شرکت کاری به ظرفیتها، تواناییها و وضعیت داخلیاش ندارد، بلکه به این موضوع فکر میکند که بازار و مشتریان به چه چیزی نیاز دارند؟
🔹️در مرحله بعد، شرکت تلاش میکند ظرفیتها، تواناییها، منابع و امکانات داخلی برای عرضه آن محصول را فراهم کند.
🟡ناگفته پیداست که رویکرد بیرون-درون، بهترین رویکرد در برنامهریزی بازاریابی است چون به شما کمک میکند بر اساس شرایط بازار حرکت کنید و در نتیجه، هیچ وقت از بازارتان عقب نمیمانید.
🟣اما اگر بیش از حد روی رویکرد درون-بیرون تمرکز کنید، بعد از مدت کوتاهی از بازار و نیازهای مشتریانتان عقب میمانید و در نهایت از بازار حذف میشوید.
@c_i_gstp
BY رویش ایده
Share with your friend now:
tgoop.com/c_i_gstp/16878