tgoop.com/danyalshafa/30593
Last Update:
کلپوره یکی از گیاهان دارویی بومی ایران است که برای درمان برخی از بیماریها بسیار اثربخش است و در میان گیاهان دارویی تقریبا ناشناخته مانده است.
این گیاه دارویی در مناطق مختلف دنیا به اسامی متفاوتی توصیف میشود. سیزاب کوهی و آویشن گربه از معروفترین این نامهاست. هلپه، چز کوهی، مریم نخودی و گل پنبهای از جمله نامهای گیاه دارویی کلپوره و ارقام مختلف این گیاه در ایران است.
طبع گیاه کلپوره مانند بسیاری از گیاهان مربوط به خانواده بزرگ نعناعیان (گیاه آویشن، پونه، نعناع، رزماری، اسطوخودوس، مریم گلی، مرزه، ریحان و بادرنجبویه) خاصیت گرم و خشک دارد.
سرشاخههای گلدار و برگهای انتهایی گیاه حاوی اسانس هستند و خاصیت دارویی دارند. مزه گیاه کلپوره تلخ است؛ اما گیاه بسیار معطر و خوشبوست. گیاه کلپوره در طب سنتی دارویی تببر، اشتهاآور، ضد تشنج، نیرو دهنده، ضد التهاب و ضد درد است.
از قدیم گیاه را برای کاهش قند خون، کاهش چربی خون، رفع مشکلات گوارشی، درمان اسهال و دل درد، کاهش فشار خون و رفع عفونتهای مجاری ادرار مصرف میکردند.
از مهمترین فرآوردههای گیاه کلپوره عصاره خوراکی، روغن و عرق کلپوره است. روغن این گیاه برای استعمال خارجی و عرق گیاه کلپوره خوراکی است.
گیاه کلپوره دارای اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، تببر، ضد درد و ضد میکروب است. این گیاه حاوی مقادیری تانن، لینالول، ترپنوئید، ساپونین، استرول، فلاونوئید و لوکوآنتوسیانین است.
گیاه کلپوره خاصیت ضد باکتری دارد. اسانس گیاه دارویی کلپوره دارای اثر ضد باکتری"سالمونلا تیفی موریوم" است. این باکتری از عوامل مهم بسیاری از مسمویتهای غذایی است. در مطالعه دیگری اسانس کلپوره بیشترین تاثیر ضد باکتریایی را روی باکتری "باسیلوس سرئوس" نشان داد.
باکتری باسیلوس سرئوس یکی از انواع باکتریهای گسترده در طبیعت است که مصرف آن به همراه مواد غذایی میتواند موجب اسهال و تهوع شود. این نوع باکتری نیز یکی از مهمترین عاملهای مسمویت غذایی است.
به همین دلیل است که بومیان و مردمان گذشته از این گیاه در درمان مسمویتهای غذایی و رفع علائم مسمومیت، چون اسهال و استفراغ استفاده میکردند. در طب سنتی از جوشانده کلپوره برای رفع دل درد نوزادان نیز بهره میبردند. این گیاه در درمان اسهال و دلپیچه معجزه میکند.
برای درمان مسمومیت بزرگسالان کافی است یک قاشق غذاخوری از کلپوره خشک و کوبیده شده را کاملا با آب بشویید و آن را شبیه قرص با آب میل کنید. مزه این گیاه ممکن است آزار دهنده باشد؛ اما درمانگر خوبی است. توجه کنید که استفاده بیش از حد این گیاه میتواند عوارض منفی داشته باشد. این نکته را فراموش نکنید که اگر به نعناع یا پونه حساسیت دارید، ممکن است به کلپوره هم حساسیت داشته باشید.
یکی از مهمترین فواید گیاه کلپوره در طب سنتی اثر کاهش قند خون این گیاه در افراد دیابتی است. طبق آزمایشات حیوانی که با عصاره گیاه کلپوره انجام گرفته است، مشخص شد که مصرف دز معینی از عصاره این گیاه غلظت گلوکز و تری گلیسیرید خون را در موشهای دیابتی کاهش میدهد.
ترکیبات موجود در گیاه کلپوره محرک ترشح انسولین نیست و قادر به تقویت ترشح انسولین القا شده با گلوکز نیستند؛ بلکه اثر کاهش قند خون این گیاه به دلیل ترمیم سلولهای آسیب دیده پانکراس و افزایش فعالیت سلولهای کبدی است.
مصرف کلپوره باعث کاهش فشار خون میشود.
شیوع بیماریهای قلبی_عروقی در بین جوامع امروزی بسیار بالاست. پیشگیری و درمان این نوع بیماریها جزء اولویتهای درمانی در بسیاری از کشورها به شما میرود. پس بهتر است با مصرف غذاهای سالم و ورزش روزانه از ابتلا به چنین بیماریهایی جلوگیری کنیم. تاکنون داروهای موثری برای درمان یا پیشگیری از فشار خون بالا تهیه شده است.
اما قبل از این حکیمان مصرف داروهای گیاهی را برای کاهش فشار خون بیماران توصیه میکردند. کلپوره از معروفترین داروهای گیاهی است که از قدیم در طب سنتی برای کاهش فشار خون مصرف میشد. جالب است بدانید که نتایج یک آزمایش روی نمونههای حیوانی نشان داد که عصاره گیاه دارویی کلپوره اثر مثبت بر قلب دارد.
.
BY دروس قانون ابن سینا طب سنتی ، دانیال شفاء استاد کوکبی .
Share with your friend now:
tgoop.com/danyalshafa/30593