Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍉
در سپید جامه‌هاتان خوش بخسبید ای یلان سرخ
پنجه‌هاتان سبز خواهد شد
و مسلسل‌هایتان تقدیر را تصویر خواهد کرد

(عبدالکریم سروش)
@ftofighi
Forwarded from Alireza Dehqani
.
🔰مدرسه اندیشه آکادمی زیتون برگزار می‌کند:

از تغییر من تا تغییر جهان
تعاملی برای درک بهتر از تغییر خود و اطرافیان

با تدریس
احمد شکرچی
مهدی نساجی
حمیدرضا مقصودی


و با تسهیل‌گری
محمد ثامنی

از نیمه اول تیر ۱۴۰۳
چهارشنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۲۰


برای مشاهده جزئیات بیشتر و ثبت‌نام در دوره به این لینک مراجعه فرمایید.


همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به این حساب کاربری در تلگرام پیام دهید:
@Zeitoon_Academy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خُنُک آن قماربازی که بباخت آ‌نچه بودش
بِنَماند هیچش اِلّا هوس قمار دیگر

سيد محمد خاتمى: به پزشكيان راى ميدهم.
✍️راى به پزشكيان

🟠مشكلات ايران راه حلهاى
كوتاه مدت ندارند. گاهى بايد راى داد، گاهى نبايد راى داد، گاهى بايد سريعتر رفت و گاهى آهسته، تا به تدريج جامعه به يك ثبات در امر سياست برسد.

🟠غرب هم همين مسير را طى كرده است و براى دهه ها آنها نيز با همين چالشهايى كه ما امروز درگيريم، دست و پنجه نرم كرده اند؛ اما با صبر و حوصله و افتان و خيزان به يك ثبات مطلوب رسيده اند و مشكلاتشان را حل كرده اند.

🟠ميدانم كه جوانان ما حوصله اين افت و خيزها را ندارند و حق هم دارند. به هر حال هركس يك بار زندگى ميكند و فرصت ها هم كوتاه است، اما چاره چيست؟ بايد همزمان هم زندگى كنيم و هم براى تغيير تلاش كنيم.

🟠ضمن احترام به تمام كسانى كه راى نميدهند، برآوردم اين است كه راى به پزشكيان مى تواند ما را در دستيابى به مسير توسعه پايدار كمك كند و بر همين اساس راى خواهم داد؛ هرچند قطعا در كوتاه مدت اتفاق خاصى رخ نخواهد داد.

🟠اين نكته هم گفتنى است كه در اين روزها بحثهاى بسيار مفيدى بين گروههاى مختلف اجتماعى اعم از تحريمى ها و غير تحريمى ها صورت گرفت كه در مجموع به رشد و آگاهى اجتماعى همه ما كمك كرد و صرف نظر از نتيجه انتخابات، اين رشد اجتماعى از سرمايه هايى است كه براى ايران باقى خواهد ماند.

به اميد روزهاى بهتر براى ايران.

https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
ما برای آن که ایران کشور خوبان شود، رنج دوران برده ایم...

🔹در دنیای جدید، «رای دادن» و «رای ندادن» هیچکدام معنای ایدئولوژیک ندارد، بلکه صرفا کنشی عملی و «پراگماتیک» است. این نگاه که رای دادن، نادیده گرفتن رنجها و خونهای سه سال گذشته است، به همان میزان ایدئولوژیک است که رای دادن را پاسداشت خون شهیدان انقلاب می¬داند. ما باید از این ایدئولوژی زدگی از هر دو سو پرهیز کنیم و به فکر منفعت عمومی باشیم. اگر در شرایطی، رای دادن در جهت خیر عمومی باشد، نه تنها نادیده گرفتن تلاشها و رنجهای گذشتگان نیست، بلکه در همان جهت است.

🔹من امیدوارم، مردم عزیز، خصوصا جوانان که از نامهربانی ها و جفاهای سالهای اخیر دلخسته و رنجور هستند و حق هم دارند، شرایط خطیر کشور را در نظر بگیرند و جمعه آینده پای صندوق های رای بیایند و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنند. کشور همین الان هم با ابرچالشهایی دست و پنجه نرم می¬کند که ممکن است ایران عزیز را به نقطه بدون بازگشت ببرد. رای ندادن روز جمعه آینده، می¬تواند این وضعیت را تسریع کند.

🔹سخن بر سر این نیست که یک رئیس جمهور در کوتاه مدت می¬تواند کاری بکند یا خیر، که من معتقدم کار چندانی نمی¬تواند بکند. بحث بر سر این است که فعلا راههای تنفس ایران با تزریق عقلانیت و نگاه توسعه محور به بدنه مدیریتی کشور بسته نشود تا بعد ببینیم چه می¬شود.

🔹من 32 سال پیش اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردم و پس از آن نیز هشت بار دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده است. من هیچگاه به اندازه ای که امروز نگرانم، نگران نبوده ام.

🔹با اینحال، کماکان، به کسانی که «رای ندادن» را «انتخاب» می¬کنند، احترام می¬گذارم، و معتقدم، ارزش آزادی بالاتر از هرچیز است. دیروز با جوان عزیزی گفت و گو می¬کردم، در نهایت گفت، من متقاعد نشدم، ولی به خاطر شما رای می¬دهم. گفتم من خاطری ندارم، اگر دلایل محکمی برای رای ندادن داری، به آزادی خودت احترام بگذار. آزادی مهمتر از هرچیز است، حتی اگر این آزادی هزینه های سنگین و حتی غیرقابل جبران برای همه ما داشته باشد.
https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
Forwarded from KhatamiMedia
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎙 امیدوارم بعدا افسوس نخوریم که فرصت را از دست دادیم!

سید محمد خاتمی در روز رأی‌گیری مرحله دوم انتخابات ۱۴۰۳ به خبرنگار جماران گفت: امیدوارم همه ملت ایران، با هر گرایشی، با هر رویکردی در این انتخابات سرنوشت ساز شرکت کنند.
خاتمی افزود: امیدوارم جوری نباشد که بعدا افسوس بخوریم از اینکه فرصت را از دست دادیم؛ همه بیایند و با شوق و به امید بهبود و به امید سربلندی ایران
انشاءالله که موفق باشند

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia

#سیدمحمدخاتمی
#خاتمی
#برای_ایران
#پزشکیان
#انتخابات
🌗پزشکیان رییس جمهور شد، ولی برای من جشنی در کار نیست.

من به پزشکیان رای دادم و برای رای آوری اش تلاش کردم. اما شادی نمی کنم. من از همین لحظه، در کنار اکثریت معترضی که رای ندادند و یا خار در چشم و استخوان در گلو پای صندوق های رای رفتند و رای دادند قرار می گیرم.

حال منتظر می مانیم تا ببینیم آقای پزشکیان چه می کند. روز شادی ما، روز شادی تمام رنجدیدگان و آسیب دیدگان سالهای اخیر است. ما روزی شادی خواهیم کرد که مادر مهساها و نیکاها شاد شوند، دانشجویان اخراجی که زندگیشان برباد رفت شاد شوند. روزی که کرامت مستضعفان حفظ شود.

البته مردم ایران، پر توقع نیستند، همین که نشانه های مهربانی و انصاف و حق طلبی ببینند، همراه می شوند.

ما در کنار معترضان منتظر می مانیم.

امید دارم پزشکیان کاری کند که معترضان هم همراه شوند.

کار سختی نیست، شجاعت و صداقت می خواهد.
https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
⭕️تکرار می‌کنیم که دکتر برهانی را آزاد کنید. این کار به سود همه است.
‏⁧ #برهانی_را_آزاد_کنید

🆔 @abdiabbas
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
رَوا يكساله شد.

در مردادماه سال ۱۴۰۲، فعالیت مدرسه رَوا آغاز شد. هدف رَوا بررسی روادارانه روانشناسی دین است. در یک‌سال گذشته مقدمات روانشناسی دین، دیدگاه بزرگان روانشناسی در باب دین و برخى کتاب‌ها و مقالات این حوزه مرور شدند. در این مسیر بیش از سه‌هزار و پانصد نفر از عزيزان همراه ما شدند.

امیدواریم در ادامه راه، شما نيز همراه ما باشید.

مدرسه  رَوا
مردادماه ۱۴۰۳

رَوا | روایتی روادارانه از روانشناسی دین
https://www.tgoop.com/Ravaschool
سال‌ها از درون تونل‌ها
هفت‌خوان را گذشت و نان آورد
او که نانش همیشه آجر بود
باز نان را به نرخ جان آورد…
«موسی عصمتی»

در سوگِ حادثه‌ی تلخِ معدن طبس و برای کارگران نجیبی که مظلومانه جان دادند 🏴

سایت:👇🏻
🖥:700daneh.com
کانال خیریه (تلگرام):👇🏻
@kheyrieh_700daneh
ارتباط با ما(تلگرام):👇🏻
@Ad_700daneh
📱:09027001376
📧:[email protected]
Forwarded from Mehdi Nassaji
📝📝📝 حجاب، خودمختاری و اخلاق
 

✍🏻محمد سعید حنایی کاشانی

آیا ارزش انسان به این است که «به زور» از «شریعت» یا «قانون» پیروی کند یا «به اختیار»؟ آیا پیامبران از مردمان خواسته‌اند «ایمان بیاورند» یا «اطاعت کنند»؟ تفاوت «پیامبر» با «سردار کشورگشا» و «جبار» و «فرعون» و «شاه» چیست؟ آیا «اطاعت در دین بعد از ایمان و از روی ایمان است یا با زور است و از روی زور و پیش از ایمان»؟ «ایمان» چه جایی در دین دارد و برای چیست؟ بهشت و جهنم را خدا برای چه آفریده است؟ چرا خدا آدمیان را همچون دیگر حیوانات مجبور و بی‌عقل و بی‌اختیار نیافرید تا هرچه خود خواسته آنها نیز مانند دیگر جانداران و بی‌جانان انجام دهند؟

@fallosafahmshk
@MostafaTajzadeh
📝📝📝اکنون جمهوری اسلامی مانده و همان سرمایه اولیه، یعنی مردم. همه قوت‌ها و قدرت‌های بعدی، تمام شده است.

✍🏻محمدرضا جوادی یگانه

تنها راه بقای نظام، بازگشت به مردم است. برای اینکه جمهوری اسلامی مجددا در تله «هواداران بجای مردم» نیفتد، باید تصریح کرد که مردم یعنی نظر اکثریت مردم در پیمایش‌های معتبر. (در غیاب هر راه دیگری که نظر اکثریت مردم و بویژه جامعه دوم را نشان دهد، این راه، نزدیک‌ترین و سریعترین راه رسیدن به نظر مردم است، هر چند، با آن فاصله و تفاوت دارد.)

لذاست که اولویت نظام باید بر افزایش رضایت مردم باشد و بهبود معیشت‌شان، از هر طریق ممکن.

نمودار پیوست که از عصر ایران گرفته شده، سقوط سرانه تولید ناخالص داخلی سوریه از ۱۱۲۴ دلار در ۲۰۱۹ تا ۲۸۲ دلار در ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد، و همین نمودار برای سقوط سریع حکومت سریع کافی است، هر چند او برای جلب رضایت مردم هم هیچ کاری نکرده بود.

@MostafaTajzadeh
انجمن علمی روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌کند:

📍سیاست در سایه‌ی روان: نشست علمی-تخصصی روانشناسی سیاسی

🎙سخنرانان:
🔸دکتر ماندانا سجادی | ذهن جهانی، مغز محلی: تنوع شناختی در پرتو مطالعات کشورها

🔸محمد خادمی | از تعارض تا همبستگی؛ پناهندگان و علم شناختی جوامع پایدار

🔸دکتر کاوه قادری | کهتری و تسلط بر قاعده‌ی بازی: نگاهی روانکاوانه به تحقق خودِ همه‌توان در جنایتکاران جنگی

🔸دکتر مهدی نساجی | امنیت وجودی و دموکراسی مؤثر

📅 زمان برگزاری: شنبه یکم دی‌ماه، ساعت ۱٠ الی ۱۳

📌مکان: تالار سیمرغ دانشکده‌ی روانشناسی و علوم‌تربیتی دانشگاه شهید بهشتی

📎نوع دوره: حضوری، آنلاین و آفلاین

برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیش‌تر به روابط عمومی انجمن روانشناسی پیام بدهید.

📱ارتباط با ما:
تلگرام | اینستاگرام | روابط عمومی انجمن
جناب رییس جمهور! بیشتر بگریید. «همینی که هست!»

گرچه اشکهای بی امان شما برای همسرتان بود، روانشناسان و خصوصا روانکاوان معتقدند، آنچه در ناهشیار آدمی است، گاهی چهره عوض می کند و در قالبی دیگر ظاهر می شود. من گمان می کنم اگر اوضاع مملکت خوب بود و شما احساس می کردید در مقام ریاست جمهوری توانسته اید مرهمی بر دردهای این مردم باشید، اشکهایتان را می توانستید کنترل کنید و جلسه را ادامه دهید.

گریه های شما، ناخودآگاه گریه بر همه دردهای ایران زمین بود، گریه هایی که چهره عوض کردند و در ظاهر اشک برای همسر بیرون زدند.
خیلی خوب بود که شما گریه کردید. پیشنهاد می کنم باز هم بگریید، ولی این بار آنچه در ناخودآگاه شماست را به خودآگاه بیاورید و با صراحت بیشتر برای این مردم گریه کنید!

برای کودکانمان که در دود در حال خفه شدن هستند، بگریید؛ کودکانی که دیگر حتی نمی توانند مثل بقیه مردم جهان، هر روز به مدرسه بروند، چون گاز نیست، برق نیست و به زودی آب هم نخواهد بود.

برای کارخانه داران و تولید کنندگانی بگریید که تقریبا تعطیل هستند.

برای کارگران بگریید که بیکار می شوند.

برای دختران و زنانی بگریید که هر روز با ترس و لرز به خیابان ها می روند.

برای همه بگریید، به اندازه یک ایران بگریید.

گریه های شما چاره ساز است، گریه های شما، سالها دروغ و لاپوشانی را برملا می کند. گریه های شما پوسته ها را می شکند و تشت رسوایی ها را بر زمین می زند.

کمی شجاع تر باشید و ترس و ملاحظه را کنار بگذارید. خودتان گفتید، «همینی که هست!». مملکت هم «همینی که هست»، چرا باید به آن روتوش بزنیم؟ حقیقت ها را بگویید تا همه با هم بسوزیم و بگرییم، شاید از دل این گریه ها، تکانی بخوریم و تکانی بخورند و از این زجر مدام خلاصی یابیم.

آقای پزشکیان، اگر هیچ کاری نمی توانید بکنید، حداقل به همین گریه ها ادامه دهید، صریح تر و صریح تر!
https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
🔸نقدی بر گرامیداشت روز زن و مادر

مشخص نیست روز میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن است یا روز مادر. احتمالا برای کسانی که این روز را در تقویم قرارداده اند، زنانگی و مادرانگی یکسان تلقی شده اند و در حقیقت زنانگی به مادرانگی «تقلیل» داده شده است. نوع مواجهه تریبون های رسمی و غیر رسمی نیز همین پیام را دارد که زن، یعنی مادر و بنابراین زن خوب، یعنی مادر خوب. مادر خوب هم کسی است که به «وظایف» مادری می پردازد: تربیت فرزند، تلاش برای بزرگ کردن او، شب بیداری و از خوراک خود زدن و فداکاری برای او.

چنین رویکردی، زن را موجودی برای «دیگری» می خواهد و نقش زن را در مادر بودن فرو می برد.

این درحالی است که هم در شرع و هم در عرف امروز جهانی، فرزندپروری یک «وظیفه مشترک» میان زن و مرد است و این پیشفرض که زنان وظیفه مراقبت و تیمار داری و از خودگذشتگی برای فرزند را دارند، یک پیش فرض تبعیض آمیز است. نگهداری از فرزند، وظیفه زن نیست، بلکه یک وظیفه مشترک میان دو نفری است که فرزند را به دنیا آورده اند و چگونگی تقسیم کار میان آن دو کاملا بستگی به شرایط اجتماعی و توافق طرفین دارد. ممکن است حالتی پیش بیاید که زن، کمتر از مرد به فرزندان بپردازد.

یک خانم که مدال آور ریاضیات جهانی است را تصور کنید که موقعیت های شغلی بین المللی مهمی برایش فراهم می شود، در صورتی که همسرش متوسط است. در همین دوران این زن و شوهر با توافق یکدیگر بچه دار می شوند و با هم توافق می کنند که پدر، مسوولیت نگهداری فرزند را بیشتر از مادر به عهده بگیرد و مادر به روزی یکی دو ساعت وقت گذراندن در بعد از ظهرها و روزهای تعطیل برای کودک اکتفا می کند و بقیه روز، این پدر است که از کودک مراقبت می کند و این روند تا بزرگسالی ادامه پیدا می کند. در این صورت، زن، مسوولیت بسیار کمتری در فرزند پروری داشته است.

در فرض فوق،

اولا، هیچ داده روانشناختی و هیچ مطالعه ای نشان نداده است که این کودک به این دلیل که پدرش از او مراقبت کرده، دچار اختلال در شخصیت و عاطفه و یا هرچیز دیگر باشد، بلکه می تواند فردی کاملا سالم از نظر روحی و روانی و جسمی باشد.

ثانیا، آن زن، هیچ گونه رفتار غیر اخلاقی و غیر شرعی انجام نداده است و کماکان به عنوان یک «انسان» می تواند شایسته تقدیر باشد. او، با آنکه مسوولیت مراقبت از فرزند را به دوش نگرفته است، کماکان می تواند انسانی کامل، دارای بالاترین فضیلت های اخلاقی و مقرب پروردگار باشد.

در قرآن حتی یک مورد وجود ندارد که فرزندپروری و تیمارداری کودک و سختی کشیدن ها برای رشد فرزند را از وظایف مادر بداند و اتفاقا تصریح و تاکید می کند در بزرگ کردن بچه، زن و مرد با هم توافق کنند و هیچکدام نباید متضرر شوند (بقره، 233). تنها موردی که از زن بابت سختی هایش تجلیل شده، هنگام بارداری است، که البته امری زیستی و فیزیولوژیک است.

اگر قرار است روز مادر، به گونه ای برگزار شود که «زن مطلوب» همان «مادر مطلوب» باشد و به این ترتیب در قالبی شفقت آمیز و تجلیل آمیز، نقش زن در مادرانگی منحل شود و سپس چنین جایگاهی تقدیس شود، این، همان «تبعیض شفقت آمیز» است. تبعیض شفقت آمیز، نوع جدیدی از تبعیض علیه زنان است که به جای تبعیض خصمانه علیه زنان، با ظاهری دلسوزانه، زن را تبدیل به موجودی «برای دیگری» می کند: «برای فرزند» یا «برای شوهر».

می توان روزی را به نام روز مادر نامید ولی باید مراقب بود زنانگی به مادرانگی تقلیل نیابد. هرچند بهتر بود، روز پدر و مادر با هم ادغام می شدند، و در یک روز، مشترکا از تلاشهای آنان تقدیر می شد تا زمینه های تبعیض شفقت آمیز ایجاد نشود.
https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
مساله حجاب و دیوان کیفری بین المللی

برای اولین بار، دیوان کیفری بین‌المللی به بررسی مسئله حجاب اجباری به‌عنوان مصداقی از تبعیض و آزار جنسیتی پرداخته است. این موضوع در جریان محاکمه الحسن عبدالعزیز، 47 ساله و عضو گروه افراطی انصارالدین در مالی مطرح شده است. الحسن متهم است که در سال 2012 و در جریان اشغال شهر تومبکتو توسط این گروه، قوانین اجباری حجاب را همراه با سایر اقدامات سرکوبگرانه بر زنان اعمال کرده است.

این پرونده تاریخی بیان میکند حجاب اجباری می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تحقیر و کنترل زنان به کار رود. در جریان محاکمه، دیوان استدلال‌هایی را شنیده است که چگونه این سیاست‌ها زنان را نه تنها از آزادی‌های فردی محروم می‌کند، بلکه آن‌ها را در معرض خشونت و آزار قرار می‌دهد.

شاکیان این پرونده ادعا کرده‌اند که انصارالدین، تحت رهبری الحسن، زنان تومبکتو را به‌خاطر عدم رعایت قوانین حجاب مجازات کرده و از آن به‌عنوان ابزاری برای تثبیت کنترل خود بر جامعه استفاده کرده است. این اقدامات شامل شلاق زدن، تهدید به خشونت و تحقیر علنی بوده است.

این پرونده برای دیوان کیفری بین‌المللی فرصتی فراهم کرده تا به مسئله‌ای بپردازد که تاکنون بیشتر در چارچوب فرهنگ و مذهب بررسی می‌شد. در صورتی که دیوان این اقدامات را به‌عنوان جنایت علیه بشریت شناسایی کند، این می‌تواند سرآغاز فشارهای حقوقی و سیاسی جدید بر کشورهایی باشد که قوانین اجباری حجاب را اعمال می‌کنند.

همچنین، این پرونده تأکید می‌کند استفاده از مذهب برای سرکوب زنان می‌تواند پیامدهای جدی در عرصه بین‌المللی داشته باشد. اگر دیوان، الحسن را در این اتهامات مجرم بشناسد، این می‌تواند به‌عنوان یک استاندارد جدید حقوقی شناخته شود و پیام روشنی برای دیگر کشورها و گروه‌هایی که قوانین مشابه اعمال می‌کنند، ارسال کند.

این رویداد، نخستین تلاش دیوان برای بررسی قانونی حجاب اجباری در سطح بین‌المللی است.

(نوشته فوق، خلاصه ای از مقاله محمدهادی ذاکر حسین، حقوقدان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران است که در روزنامه شرق منتشر شده و من خلاصه ای از آن را اینجا آوردم. با تشکر از چت جی پی تی برای کمک به تلخیص).
https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
Forwarded from عصر ایران (M)
درباره تعقیب قضایی استادِ نجیبِ ایران دوستِ توسعه پژوه: "رنانی" ها را قدر بدانید

✍️جعفر محمدی
عصرایران

🔹نمی شود که از یک سو، سخن از آزادی بیان و کرسی های آزاد اندیشی به میان آورد و از دیگر سو، استاد دانشگاهی چون محسن رنانی را به اتهام ابراز نظراتش تحت تعقیب قضایی قرار داد. جامعه از پیگرد قضایی افرادی چون رنانی که نه وابسته خارج اند و نه دلبسته پست های داخل و تنها به توسعه ایران می اندیشند، سیگنال های خوبی دریافت نمی کند
👇👇👇
asriran.com/004JLB

@MyAsriran
2025/01/07 14:52:27
Back to Top
HTML Embed Code: