tgoop.com/dineaqlani/223
Last Update:
🔶 مواجهه با نظریات دینی در دو نگاه حاکمیت و روشنفکران دینی
✅ جعفر نکونام 8 آبان 1401
در پی اطلاع از محکومیت آقای مصطفی حسینی طباطبایی به سبب اظهار نظریات خلاف مشهور شیعه بر آن شدم تا به گزارش نگاههای مختلف در قبال مواجهه با نظریات دینی بپردازم.
1️⃣ محکومیت آقای حسینی طباطبایی به 8 سال حبس به سبب اظهار نظریات خلاف مشهور شیعه
اطلاع حاصل شد که آقای مصطفی حسینی طباطبایی پس از آن که در بهار سال جاری ویدئویی از ایشان دربارۀ امام زمان(ع) منتشر میشود که طی آن اظهار داشته است، دلایل کافی بر اثبات ایشان وجود ندارد، پیرو اعلان ارتداد نامبرده از سوی آقای قزوینی در مناظرۀ او با آقای حسینی طباطبایی و شکایت سازمان اطلاعات سپاه از وی دستگیر میشود و با 87 سال سن به هشت سال حبس محکوم میگردد. اتهامات ایشان علاوه بر رد اعتقاد به امام زمان(ع) عبارتاند از:
🔸الف. انکار ولایت امیر المؤمنین علی(ع): وی به استناد خطبههای نهجالبلاغه، انتخاب حاکم را حق مردم میداند.
🔸ب. انکار ولایت مطلقه فقیه
🔸ج. نفی توسل
🔸د. نفی علم غیب پیامبر و معصومین(ع)
🔸هـ. نفی شهادت حضرت زهرا(س)
🔸و. نفی تقلید: ایشان تقلید از مراجع را برای فرد مضطر، یعنی فردی که سواد و توانایی درک و مطالعه ندارد، جایز میداند.
دادگاه اظهار نظرهای مذکور را از سوی ایشای مصداق فعالیت آموزشی و تبلیغ انحرافی مغایر و مخل به شرع مقدس اسلام با هدف ترویج عقاید ضاله و پخش شبهات و تضعیف مبانی شیعه به شمار آورده است.
گفتنی است که آنچه را که نامبرده مورد انکار قرار داده است، فقط به ایشان منحصر نیست و بسیاری از علمای اسلامی قبل از وی نیز بر چنین نظریاتی بودند.
2️⃣ شیوۀ مواجهه با صاحبنظران دینی در نگاه حاکمیت
از آنچه ملاحظه شد، دانسته میشود که:
🔸اولاً، حاکمیت فقط نظریات مشهور شیعه در عصر حاضر را عین حق و صواب و هدایت میشمارد و نظریات خلاف آن را باطل و غلط و ضلالت به شمار میآورد
🔸ثانیاً، حاکمیت وظیفۀ قانونی خود میداند که صاحبنظرانی را که نظریاتی بر خلاف نظریات مشهور شیعه در عصر حاضر دارند، به صرف اظهار نظر مجازات کند.
🔸ثالثاً، در نگاه حاکمیت مرجع تشخیص این که کدام نظر حق و صواب و هدایت است و کدام نظر باطل و غلط و ضلالت، عبارت از سازمان اطلاعات سپاه و قاضی دادگاه است.
🔸رابعاً، در نظر حاکمیت، با اعلان این که کدام نظریات، ضاله و باطل است و با دستگیری و حبس کسانی که نظریات ضاله و باطل دارند، می توان از تبلیغ و ترویج آن نظریات جلوگیری کرد و از مبانی اعتقادی صیانت نمود.
🔸خامساً، در نظر حاکمیت، شرایط و مقتضیات عصر حاضر با شرایط و مقتضیات گذشته تفاوتی پیدا نکرده است و لذا همچنان که در گذشته موجه و معقول بود که با حکم اضلال و ارتداد و حبس و قتل از مبانی اعتقادی صیانت کرد، امروزه هم موجه و معقول است که با همین روش از مبانی اعتقادی صیانت نمود.
🔸سادساً، صاحب نظران کرسی های مناظره و نظریه پردازی از آزادی قبل از بیان برخودارند؛ اما از آزادی بعد از بیان برخوردار نیستند.
🟡 ادامه در صفحۀ بعد
ـ
BY دین عقلانی | جعفر نکونام
Share with your friend now:
tgoop.com/dineaqlani/223