tgoop.com/dineaqlani/328
Last Update:
🔶 ترویج حجاب با چاشنی نفرتپراکنی
🔸 در حاشیۀ اقدامات نفرتزا برای ترویج حجاب
✅ جعفر نکونام 6 دی 1401
یادداشت ذیل در بیان این معناست که ترویج حجاب با رویکردهای تنفرزا مثل ممنوع الخروج و ممنوع الفعالیت کردن، ناقض غرض متولیان حکومتی در امر ترویج حجاب است؛ زیرا اساساً، رویکردهای تنفرزا از مهمترین عوامل بیحجابی است و باعث لجاجت و تقابل با حجاب میگردد.
1️⃣ خنثی بودن حجاب
از نگاه بروندینی، حجاب مثل عدالت و احسان و صداقت و امانت نیست که فینفسه مثبت و مطلوب باشد؛ بلکه امری خنثی است؛ یعنی فینفسه نه مثبت و مطلوب است و نه منفی و منفور. حجاب یا پوشش بسته به کارکردش است که مثبت و مطلوب یا منفی و نامطلوب میشود. اگر کارکرد مثبتی داشته باشد، مثبت و اگر کارکرد منفی داشته باشد، منفی شمرده میشود. قریب به تمام آموزههای دینی اعم از باورها و سنتها خنثی هستند؛ یعنی فینفسه نه مثبت و مطلوباند و نه منفی و منفور. به همین رو، انسانها به خودی خود با عقل و فطرت خویش هرگز به آموزههای دینی نظیر حجاب زنان گرایش پیدا نمیکنند؛ بلکه با معاضدت و پشتیبانی یک عامل خارجی به آموزههای دینی نظیر حجاب سوق داده میشوند. این عامل خارجی یا جنبۀ تشویقی دارد یا جنبۀ تنبیهی.
امروزه در امر تعلیم و تربیت، برای این که امور خنثی را برای افراد تحت تعلیم مثبت و مطلوب بسازند، آنها را بر موج اموری که مثبت و مطلوباند و جنبۀ تشویقی دارند، سوار میکنند و با قرین ساختن آنها با امور مثبت و مطلوب باعث میگردند که متعلمان با میل طبیعی به انجام آن امور مبادرت ورزند. برای مثال، وقتی که معلمی میخواهد به یک کودکی که نمیتواند منفعت فراگیری اعداد را بفهمد، آن را با دادن آب نبات همراه میسازد تا از رهگذر آن، کودک به فراگیری اعداد رغبت پیدا کند.
البته در روزگار قدیم، تعلیم و تربیت را با اموری که جنبۀ تنبیهی داشت، مثل فلکهکردن هم قرین میساختند؛ اما امروزه زیانمندی این روش آشکار شده و لذا آن ممنوع گردیده و جرم به شمار آمده است. تنبیهاتی که حاکمیت نیز برای بیحجابی و شلحجابی معمول میسازد، به واقع بازگشت به این روش منسوخ تعلیم و تربیت است.
2️⃣ تمایل فطری زنان به بیحجابی و شلحجابی
زیباییدوستی و جمالپرستی یک حس فطری و طبیعی در انسانها به ویژه زنان است؛ لذا انسانها به خصوص زنان به طور فطری و طبیعی تمایل دارند، خود را آرایش کنند و لباس زیبا بپوشند و زیباییهای خود را نمایان سازند و موها و دیگر اندامها نیز از امکانات طبیعی برای خودآرایی و زیباسازی و اشباع حس زیباییدوستی به شمار میآید؛ از این رو، بیحجابی یا شلحجابی به زنان یک حس مثبت میدهد و حس زیباییدوستی زنان را اشباع مینماید؛ به همین رو، زنان به طور فطری و طبیعی به بیحجابی و شلحجابی تمایل پیدا میکنند؛ اما حجاب و پوشش موی سر و دیگر اندامهای زنانه در تقابل با حس زیباییدوستی است؛ به همین رو، نسبت به حجاب داشتن در مواردی که در تزاحم با زیباییدوستیاشان است، موضع منفی اتخاذ میکنند و به تقابل با آن میپردازند؛ اما در مواردی که با زیباییدوستیاشان تزاحم نداشته باشد و یا زشتیهایشان را بپوشاند، حفظ حجاب میکنند.
3️⃣ پذیرش و تشویق اجتماعی بیحجابی و شلحجابی
حس زیباییدوستی وقتی که منضم شود، به آنچه که زنان در محیط حقیقی و مجازی مشاهده میکنند؛ مبنی بر این که برای زنان بیحجاب یا شلحجاب احترام بیشتری قایل میشوند و با ایشان مساعدت بهتری میکنند و نیز وقتی که ملاحظه میکنند، هم در محیط و کشور خود بیحجابی یا شلحجابی قبیح دانسته نمیشود و هم در کشورهای دیگر، امری رایج و عادی است، نه تنها هیچ مانع و رادعی برای بیحجابی یا شلحجابی خود نمییابند، بلکه مشوقها و انگیزههای بسیاری مییابند که آنان به بیحجابی و شلحجابی بر میانگیزد؛ از این رو، خیلی طبیعی است که زنان به بیحجابی یا شلحجابی گرایش پیدا کنند.
یک زنی که تحت تعلیمات دینی واقع نشده و یا تعلیمات دینی برای او اقناع لازم را فراهم نساخته است که او باید حجاب داشته باشد و در یک جامعهای هم زندگی نکرده است که تمام زنان با حجاب باشند؛ بلکه بعکس در جامعهای زندگی کرده است که لباسها و آرایشها و ماهوارهها و شبکههای اینترنتی به او القاء میکنند که بیحجابی و شلحجابی نه تنها چیز زشت و مذمومی نیست؛ بلکه زیبا و ممدوح است؛ لذا خیلی طبیعی است که زنان به بیحجابی و شلحجابی تمایل پیدا کنند.
🟡 ادامه در صفحۀ بعد
ـ
BY دین عقلانی | جعفر نکونام
Share with your friend now:
tgoop.com/dineaqlani/328