tgoop.com/dineaqlani/940
Last Update:
🔶 روشهای مواجهه با لاتها
✅ جعفر نکونام 24 شهریور 1402
ص 1 از 2
یادداشت حاضر در بررسی لاتگریها چه در سطح یک محله یا کشور و یا جهان و نیز روشهای مواجهه با آنان است.
1️⃣ توضیحی دربارۀ لاتها
🔸لاتها کسانیاند که چندان عقلی به سر ندارند؛ اما زور به بازو دارند. کار و زندگی لاتها فقط دعوا و ضرب و جرح و نقص عضو کردن و کشتن و دزدی و ترور و گروگانگیری و سرگردنهگیری و خلاصه تبهکاری است.
🔸آنان به لحاظ این که عقل ندارند، از روی غرور کاذبی که دارند، گاهی با کسانی که حتی از خودشان زورشان بیشتر است، وارد دعوا میشوند و از این رهگذر هم نوچههای خود و هم مردمی را که زیر سلطۀ خود به گروگان گرفتند، قربانی دعواهای لاتها میشوند و جان و تمام هستیاشان را از دست میدهند.
🔸این لاتها گاهی در حد یک محله زور دارند و گاهی در حد یک کشور مثل طالبان و گاهی از حد یک کشور هم تجاوز میکند و به کشورهای همسایه و یا غیر همسایه هم توسعه پیدا میکند؛ نظیر ابرقدرتهای آمریکا و روسیه که در سطح جهانی زورگویی میکنند.
🔸لاتها معمولا به لحاظ این که عقل درست و حسابی ندارند، درس هم نمیخوانند و فاقد تحصیلاتاند و لذا بر پایۀ همان آگاهیهای عامیانه عمل میکنند. البته از علوم و فنونی که دیگران در اختیارشان میگذارند، بهرهبرداری میکنند؛ اما به هر حال، این علوم و فنونی که در اختیار آنان گذاشته شود، بسان چراغ دادن به دست زنگیان مست است و فقط قدرت فساد و تبهکاری آنان را میافزاید.
🔸اگر ما دائرۀ تعریف لاتگری را به هرکسی گسترش بدهیم که فاقد هوش و دانش و اخلاق مطلوباند، این حتی شامل کسانی هم می شود که به ظاهر متشخصاند و منزلت اجتماعی دارند، اما کار و زندگی اشان بر محور دعوا و ضرب و جرح و قتل و فساد و تبهکاری است.
🔸لاتها اهل خیالباقی و بلوف زنی و شعار و وعدههای توخالیاند؛ یعنی حرفهای گنده میزنند؛ بدون این که قدرت عمل به آن حرفها را داشته باشند.
🔸لاتها ایدئولوژیکاندیشاند؛ یعنی تعصبات زبانی و نژادی و قومی و دینی و مذهبیدارند و هرگز تعقل نمیکنند که این تعصبات چه فایدهای دارد و چند نفر از عقلا و دانشمندان جهان با چنین تعصباتی روی موافقت دارند. به همین رو در جهل مرکب به سر میبرند؛ یعنی در عین این که جاهلاند، اما خود را عقل کل میدانند و توقع دارند، دیگران حتی نخبگان، تسلیم خیالات و تصمیمات آنان باشند.
🔸شکی نیست که باید لاتها را رام کرد و گرنه فساد و تبهکاری میکنند؛ اما رام کردن آنها حسب این که از قدرت مسلط برخوردار باشند یا نباشد، با روشهای متفاوتی صورت میگیرد.
1️⃣ روشهای مواجهه با لاتهای فاقد قدرت مسلط
🔸یک فرض این است که لاتها فاقد قدرت مسلطاند؛ یعنی حکومت مقتدری وجود دارد که میتواند آنان را کنترل کند.
🔸معمولاً روشهایی که در مواجهه با آنان اتخاذ میشود، دو نوع است:
▪️الف. اعمال قدرت بر ضد آنان و به بند کشیدن آنان: گاهی یک هجوم سراسری بر علیه لاتها صورت میگیرد و آنان دستگیر و به زندان انداخته میشوند.
▪️ب. به خدمت گرفتن آنان برای تأمین مقاصد حکومت: گاهی لاتها سازماندهی میشوند و به خدمت حکومت در میآیند؛ نظیر کاری که مرحوم سردار همدانی انجام داد و لاتها را برای خاموش کردن اعتراضات سال 88 به خدمت گرفت.
2️⃣ روشهای مواجهه با لاتهای صاحب قدرت مسلط
🔸فرض دیگر این است که لاتها برخوردار از قدرت مسلط باشند؛ یعنی لاتها خود بر مصادر حکومت باشند؛ مثل القاعده و طالبان و داعش و بوکوحرام که خود بر مصادر حکومت هستند.
🔸معمولاً روشهایی که در مواجهه با آنان به کار گرفته میشود، دو نوع است:
▪️الف. انقلاب کردن بر علیه آنان: نظر به این که لاتها قدرت مسلط را در اختیار دارند و انقلابیون از قدرت لازم برای مقابله با آنان برخوردار نیستند، لاتها با خشونت عریان با انقلابیون رفتار می کنند و آنان را شکست میدهند.
▪️ب. انزوا پیشه کردن: بسیاری هم ترجیح می دهند، نه با لاتها درگیر بشوند و نه به خدمت لاتها دربیایند؛ لذا طوری زندگی می کنند که پا روی دم لاتها نگذارند که آنان را بگزند.
▪️ج. وزارت کردن: بسیاری هم ترجیح میدهند، با لاتها طریق مسالمت را پیشه کنند و به منزله وزیران لاتها نقش عقل را در مغز لاتها بازی کنند و به گونهای که غرور لاتها را نشکنند، به آنان ارایه طریق کنند.
▪️د. نوکری کردن: بسیاری هم ترجیح میدهند، غلام حلقه به گوش لاتها باشند و همان کاری را بکنند که آنان میخواهند.
🟡 ادامه در صفحۀ بعد
BY دین عقلانی | جعفر نکونام
Share with your friend now:
tgoop.com/dineaqlani/940