Telegram Web
پنجشنبه صبح در مؤسسه آموزش عالی صفاهان، به ابعاد مختلف وضعیت مخاصمات جاری در منطقه از منظر حقوق بین الملل خواهیم پرداخت.
کوشش من بیشتر آن خواهد بود تا برای مخاطبان از پرونده های جاری در دو #دادگاه_لاهه (دیوان بین المللی دادگستری و دیوان بین المللی کیفری) سخن بگویم.

نشانی: اصفهان، بلوار کشاورز، خ جانبازان، بن‌بست ماهر، موسسه آموزش عالی صفاهان.

@drmaghami
🔷انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه خوارزمی و انجمن علمی دانشجویی حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می نمایند:

همایش چالش های حقوقی ایران در حوزه خلیج فارس

💢پنل اول

۱. جزایر سه گانه: دکتر ستار عزیزی

۲. میادین مشترک: دکتر نصرالله ابراهیمی

۳. اروند رود: دکتر فریده محمدعلی پور

🔺دبیر پنل: دکتر هادی آذری

💢پنل دوم

۱. تنگه هرمز: دکتر محمدعلی بهمنی قاجار

۲. تغییرات اقلیم: دکتر سیدقاسم زمانی

۳. تحدید حدود: دکتر مجتبی اصغریان

🔺دبیر پنل: دکتر راحله سیدمرتضی حسینی


🔻زمان: سه شنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳
از ساعت ۱۴

🔻مکان: خیابان انقلاب، خیابان مفتح جنوبی، دانشگاه خوارزمی، ساختمان پروین اعتصامی، تالار ۱۷ شهریور.

-حضور برای عموم آزاد می باشد؛ در صورت تمایل به دریافت گواهی از طریق لینک زیر یا بارکد مندرج در پوستر اقدام بفرمایید.

https://digiform.ir/persiangulfkhu

«انجمن علمی دانشجویی حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی»

@internationallaw_ATU

https://www.instagram.com/atu_internationallaw
قرار اقدامات موقتی اصلاح‌شده دیوان بین‌المللی دادگستری در قضیه آفریقای جنوبی علیه اسرائیل

Chimène Keitner
مترجم: امیرحسین عسگری
دانشجوی دکتری حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران
ویراستار علمی: دکتر امیر مقامی
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

اسرائیل مدت‌هاست که سازمان ملل متحد را یک مجمع متخاصم می‌داند و در عین حال از تعهد به پیروی از حقوق بین‌الملل حمایت می‌کند. دیوان بین‌المللی دادگستری پیش‌تر به اسرائیل دستور داده بود که تعهدات خود را بر اساس کنوانسیون نسل‌زدایی زیر پا نگذارد و «اقدامات فوری و موثری را برای ارائه خدمات اساسی و کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز فوری» به فلسطینیان در نوار غزه اتخاذ کند. اگرچه اسرائیل پذیرفته است که از قرار دیوان پیروی کند، اما وضعیت در میدان جنگ به‌طور وحشتناکی شدت یافته است. در ۲۸ مارس، دیوان مجددا قرار قبلی خود را تایید و حتی به اقدامات بشردوستانه خاصی اشاره کرد.

🔹️برای مطالعه نوشتار از طریق وبسایت آکادمی بیگدلی اقدام کنید:
https://bigdeliacademy.com/1403/09/07/israel-amir-hossein-asgari/

@Bigdeliacademy
#درنگ

بعضی روزها چنان خاطره مشترکی برای یک جامعه یا حتی یک ملت می‌سازند که کمتر کسی آن روز را فراموش می‌کند. خیلی‌ها بعد از سالها می‌توانند به یاد بیاورند که آن روز کجا بودند، با چه کسانی بودند، چه حسی داشتند و در حالی که فراموش کرده‌اند همین امروز صبح صبحانه خورده‌اند یا نه؛ شاید به یاد بیاورند که آن روز چه غذایی برای نهار داشتند!
هشتم آذر از این جنس است! روزی در خاطره مشترک یک ملت. دقیقاْ هشتم آذر یکهزار و سیصد و هفتاد و شش. روزی که برای عده زیادی از ما با اضطراب آغاز شد و برای خیل عظیمی از ما با شادی بهت‌برانگیز و تکرار نشدنی به شب رسید.
یک حس جمعی مشترک: حتی آنها که در دورترین شهرها و روستاها چیز زیادی از فوتبال نمی‌دانستند یک شبه عاشق فوتبال شدند. یک‌باره یادشان آمد که سالهاست کنار همدیگر نخندیده‌اند و پایکوبی نکرده‌اند. تنها شش ماه پس از اولین انتخابات دوقطبی شده ریاست جمهوری و اولین تجربه یک ملت از این جنس تفاوت دیدگاه سیاسی اتفاق افتاد: حس مشترک پیروزی.
این روزها وقتی آقای پزشکیان از وفاق صحبت می‌کند که ضرورتی چندوجهی برای عبور از همه‌ی بحران‌هاست در دلم از او می‌پرسم آیا چنین حس مشترکی امروز وجود دارد؟ مقدمه وفاق - به مثابه درک مشترک از مسأله و نیازسنجی برای پاسخگویی به آن - این است که همه خود را در یک کشتی بپندارند که اگر به مقصد برسد، همه رسیده‌اند و اگر غرق شود، همه غرق شده‌اند. واقعیت کشتی نه! بلکه پندار ما از کشتی مسأله اساسی است.
ممکن است پدیده‌های متأخری مثل شبکه‌های اجتماعی که فکر و نظر و انتشارش را بیش از هر زمان دیگری ظاهراً دموکراتیک کرده است و به فردیت هر یک از ما اجازه بروز بیشتری داده مهمترین چالش برای رسیدن به چنین نقطه‌ای تصور شود. اما محال است تصور کنم که با حذف این پدیده‌ها اصل فردیت اتمی انسان هم حذف شود و محال است خیال کنم که این پدیده‌ها این فردیت را به وجود آمده‌اند. این فردیت با بشر بوده و خواهد بود. ساختن انسجام اجتماعی در چنین وضعیتی هنر بزرگی است که بخصوص در یک نظم سیاسی تمرکزگرا - چنان که در قانون اساسی نانوشته بیشتر از قانون اساسی نوشته مشاهده می‌شود - باید در دستور کار نظام سیاسی باشد.
بدون آن که بخواهم الزامات بازگشت به هشتم آذر یکهزار و سیصد و هفتاد و شش را به همین مورد تقلیل دهم؛ اجازه دهید تفکر درباره چگونگی تحقق این دستور کار فرضی را هم باز بگذارم و به اهلش واگذار کنم.

@drmaghami
خلاصه_رأی_دادگاه_منهتن_در_پرونده_پیترسون.pdf
298.9 KB
خلاصه مهم‌ترین موارد مطروحه در رأی دادگاه تجدیدنظر منهتن در پرونده «پیترسون علیه بانک مرکزی»؛


#خیابان_حقوق_بین_الملل
🆔 @int_law_street
#درنگ
«آزارشان به مورچه هم نمی‌رسید» روایت یک نویسنده است از برخی متهمان دادگاه بین‌المللی کیفری برای یوگسلاوی سابق و بعضی جلسات دادگاه؛ ازجمله متهمانی مثل کارادزیچ.
خواندن این #کتاب در روزگار ما برای دلبستگان #ایران ضروری است و اشارتی بس!
اما تکان‌دهنده‌ترین بخش؟ فصل آخر، روایت متهمان در بازداشت.

@drmaghami
🎯 آیا می‌توان طرفدار آزادی بود و حامی استثمار و نابرابری؟
—جوزف استیگلیتز در کتاب جدید خود در پی بازپس‌گیری زبان آزادی از راست‌هاست

📍فردریش هایک، اندکی پیش از پایان جنگ جهانی دوم، کتابی نوشت به نام راه بردگی. از قضای روزگار، این مرثیه‌نامۀ ضدسوسیالیستی به یکی از کتاب‌های مقدس نئولیبرال‌هایی تبدیل شد که در دهه‌های پایانی قرن بیستم، جهان را فتح کردند. جوزف استیگلیتز، یکی از پرآوازه‌ترین منتقدان سیاست‌های نئولیبرالی، در کتاب جدید خود می‌گوید یکی از بزرگترین مشکلات هایک و همفکرانش، این است که معنای «آزادی» را چنان تغییر دادند که آزادی‌خواهی مساوی شد با استثمار، نابرابری و فقر عمومی.


🔖 ۱۸۰۰ کلمه 
زمان مطالعه: ۱۱ دقيقه
                                        
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/k64167

📌 آنچه خواندید بخشی است از پروندهٔ «فقرا آزاد نیستند» که در شمارهٔ ۳۲ مجلهٔ ترجمان منتشر شده است. برای خواندن مطالبی مشابه می‌توانید شمارۀ سی‌ودوم مجلهٔ ترجمان را از اینجا بخرید:

https://tarjomaan.com/shop/product/32mag/

📌 همچنین برای بهره‌مندی از تخفیف و مزایای دیگر می‌توانید اشتراک مجلۀ ترجمان را با تخفیف از اینجا خریداری کنید:
https://tarjomaan.com/shop/product/sub4033/

@tarjomaanweb
📌 انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با همکاری دبیرخانه و کتابخانه تخصصی کمیته ملی حقوق بشردوستانه برگزار می‌کند:


⭕️ مرحله نخست شبیه‌سازی ارکان سازمان ملل متحد (MUN)، با موضوع "محیط زیست و حقوق بشردوستانه"


🗓 زمان برگزاری نشست: چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۳۰


📑 چارچوب و محورهای نشست: در قالب یک نشست آمادگی و آشنايی چندساعته، با محورهایی همچون مخاصمه مسلحانه و محیط زیست؛ حقوق بشر و محیط زیست؛ حمایت از محیط زیست در اساسنامه رم؛ تغییر اقلیم و ... خواهد بود. چگونگی برگزاری مرحله‌­ی دوم برنامه که به شبیه‌­سازی ارکان ملل متحد اختصاص خواهد داشت در روز نشست، و زمان و مکان دقیق برگزاری، پس از آن، اعلام خواهد شد.


🎤 سخنرانان:

👤 دکتر نسرین مصفا
«عضو هیئت علمی دانشگاه تهران»

👤 دکتر پوریا عسکری
«عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی»

👤 دکتر علی مشهدی
«عضو هیئت علمی دانشگاه قم»

👤 دکتر امیر مقامی
«عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان»

👤 دکتر اعظم امینی
«عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد»

👤 دکتر زهرا محمودی کردی
«عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران»


🏢 مکان برگزاری نشست: مکان دقیق برگزاری اين نشست، پس از مشخص‌شدن شمار دقیق شرکت‌کنندگان، اعلام خواهد شد.


💻 شیوه ثبت‌نام در نشست: ثبت‌نام برای شركت در اين برنامه که ظرفیت آن محدود است، ضروری بوده و علاقه­‌مندان باید فرم ثبت‌­نام را در این «پیوند» پُر کنند.


#⃣ #اطلاعیه #نشست #شبیه‌سازی

🆔 @unstudies


.
پیش‌همایش حقوق بشر شرقی
دانشگاه اصفهان
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳

اطلاعات و جزییات بیشتر در پوستر

@drmaghami
9789004718128-71418.pdf
3.9 MB
شماره ۲۸ سالنامه آسیایی حقوق بین‌الملل (۲۰۲۲) منتشر شد.
در این شماره علاوه بر مقالات، رویه برخی کشورها ازجمله ایران در ارتباط با موضوعات مختلف حقوق بین‌الملل در سال مربوطه (معادل ۱۴۰۱ شمسی) گردآوری شده است. در این بخش، گزارش کوتاهی از تحولات #قانون_حجاب آورده‌ام که احتمالا در سالهای آینده آن را تکمیل خواهم کرد یا امیدوارم دیگران آن را تکمیل کنند.

@drmaghami
در رگ تاک pinned «📌 انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با همکاری دبیرخانه و کتابخانه تخصصی کمیته ملی حقوق بشردوستانه برگزار می‌کند: ⭕️ مرحله نخست شبیه‌سازی ارکان سازمان ملل متحد (MUN)، با موضوع "محیط زیست و حقوق بشردوستانه" 🗓 زمان برگزاری نشست: چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳،…»
در رگ تاک pinned an audio file
#یادداشت

نمی‌دانم چرا برنامه‌های مختلفی که بعضاً سه سال پیش یا چند ماه پیش با آن‌ها موافقت کرده‌ام یکجا جمع شده و طی کمتر از یک ماه باید وفای عهد کنم.
هم خواستم توضیحی برای این پرکاری ناگهانی بدهم، هم یکجا اطلاع‌رسانی کنم و هم یادداشتی باشد برای خودم.
اصولاً در طول یک سال گذشته از بسیاری دعوت‌ها به بهانه‌های مختلف سرباز زدم، اما متأسفانه این موارد که بعضی وظایف اخلاقی یا آموزشی ماست و برخی ناشی از مسئولیت اجتماعی یکجا جمع شده است! و این هم معلوم است که حقوق بشر به‌عنوان یکی از مأموریت‌های پژوهشی من، نخ تسبیح همه این عناوین است. باشد که درس عبرتی بشود! مثلا دفعه بعد می‌توانم شرط کنم که به شرطی در برنامه شرکت خواهم کرد که ظرف مدت معینی برنامه‌ریزی و اجرا بشود ولی می‌دانم که بخصوص برای گروه‌های دانشجویی همیشه این ممکن نیست.

🎤 پنجشنبه گذشته ۸ آذر در مؤسسه آموزش عالی صفاهان درباره پرونده‌های جاری مرتبط با فلسطین در دیوان بین‌المللی دادگستری صحبت کردم.

🎤 چهارشنبه ۱۴ آذر در مرحله نخست شبیه‌سازی ارکان ملل متحد که توسط انجمن ایرانی ملل متحد و کمیته ملی حقوق بشردوستانه برگزار خواهد شد با موضوع محیط زیست و حقوق بشردوستانه، از هم‌پوشانی‌های حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در حمایت از محیط زیست خواهم گفت.

🎤 شنبه ۱۷ آذر ساعت ۱۲ برای انجمن امداد دانشجویی (ایما) در تالار آوینی دانشگاه اصفهان از وضعیت کودکان و افراد فاقد سند هویتی و شناسنامه خواهم گفت.

🎤 چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۰ صبح در سالن شهید سلیمانی دانشگاه اصفهان در چارچوب پیش‌همایش حقوق بشر شرقی، به موضوع بریکس و حقوق بشر خواهم پرداخت.

🎤 یکشنبه ۲۵ آذر حوالی ساعت ۱۴ در برنامه هفته پژوهش گروه حقوق درباره یکی از موضوعات فیلترینگ یا هوش مصنوعی مطالبی خواهم گفت.

@drmaghami
📢گروه پژوهشی «چهره دیگر حقوق بشر» دانشگاه اصفهان با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار می‌کند:

🔺
پیش‌همایش تخصصی با عنوان: «حقوق بشر شرقی: از نظریه تا عمل»

🔹 با حضور اساتید و مقامات برجسته کشوری

🔹مشتمل بر 5 پنل علمی در حوزه‌های: فلسفه، حقوق، روابط بین‌الملل، ادبیات و تاریخ

🕛 زمان برگزاری:
چهارشنبه 21 آذر 1403 از ساعت 8:00 الی 16:00

🌐 محل برگزاری:
دانشگاه اصفهان

♦️ همراه با اعطای گواهی معتبر

⚠️ظرفیت محدود

🔸 جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام (رایگان برای دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌اصفهان و 200 هزار تومان برای سایرین)، با شماره تماس 09203184769 در شبکه‌های اجتماعی تلگرام یا ایتا در ارتباط باشید.
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه اصفهان و اساتید محترم گروه حقوق

«سمینار بنیادهای نظری و مؤلفه‌های شکل‌گیری حقوق بومی»



بخش چهارم: فارابی و حقوق

سخنرانان:
- دکتر عبدالرضا علیزاده (استاد دانشگاه تهران)
- دکتر سید مهدی امامی جمعه (استاد فلسفه‌ی دانشگاه اصفهان)


دبیران برنامه:
دکتر مهدی شهابی(استاد گروه حقوق دانشگاه اصفهان)- دبیر علمی
دکتر امیر مقامی(استاد گروه حقوق دانشگاه اصفهان)- دبیر اجرایی

🕣شنبه ۱۷ آذر
ساعت ۸:۰۰ تا ۱۲:۰۰ ظهر
📍تالار دردشتی زاده، طبقه‌ی دوم دانشکده‌ی علوم اداری


مهمانان گرامی ظرفیت محدود است جهت حضور در مراسم لطفا به آیدی زیر پیام دهید:
@law_anjoman_isf
اولویت در صورت اتمام ظرفیت با افراد ثبت نامی می‌باشد.
در رگ تاک
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه اصفهان و اساتید محترم گروه حقوق «سمینار بنیادهای نظری و مؤلفه‌های شکل‌گیری حقوق بومی» بخش چهارم: فارابی و حقوق سخنرانان: - دکتر عبدالرضا علیزاده (استاد دانشگاه تهران) - دکتر سید مهدی امامی جمعه (استاد فلسفه‌ی دانشگاه…
#درنگ

جلسه اخیر درس حقوق بین‌الملل عمومی ۲ به روابط دیپلماتیک و حقوق دیپلماتیک اختصاص داشت. در ابتدای درس، بخشی از سیاست‌نامه خواجه نظام‌الملک را درباره سفرا برای بچه‌ها خواندم که قبلاً اینجا معرفی کرده‌ام.
در بحث‌های #فلسفه_حقوق هم نگرانم که بعد عمری برسیم به آنجا که بگوییم «آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد»
باید آموزه‌های برآمده از جهان‌زیست ایرانی را نیز کاوید. حیف که چارچوب‌های دانشگاهی، رجحان اجتماعی و دانشگاهی ابعاد تکنیکال حقوق و دغدغه‌های معیشت به اغلب ما دانشگاهیان چنین مجالی نمی‌دهد.

@drmaghami
~
ما در مسیر موفقیت کمپین «من صفر نیستم» روی شما حساب باز کرده‌ایم و از شما دعوت می‌کنیم تا در این نشست شرکت کنید:

🔹️ نشست علمی  «بررسی مسائل افراد فاقد مدرک هویتی»

🔹️ با حضور دکتر سید محسن قائم‌فرد و دکتر امیر مقامی از اعضای محترم هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه اصفهان.

🔹️ زمان: شنبه ۱۷ آذرماه ساعت ۱۲ الی ۱۴.
🔹️ مکان: دانشگاه اصفهان، درب شمالی، تالار شهید آوینی.

#من_صفر_نیستم #انجمن_امداد_دانشجویی_مردمی_ایما #آموزش_برای_همه #ایما #کودکان_فاقد_شناسنامه #کودکان_فاقد_مدرک_هویتی #کمپین_من_صفر_نیستم

@imangosociety
2025/02/20 12:19:47
Back to Top
HTML Embed Code: