Telegram Web
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه اصفهان و اساتید محترم گروه حقوق

«سلسله کارگاه‌های بنیادهای نظری و مؤلفه‌های شکل‌گیری حقوق بومی»



2️⃣کارگاه دوم: سنجش حقوق طبیعی مدرن

سخنرانان:
- دکتر محمود حکمت‌نیا (استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی)
- دکتر امیرحسین کرباسی‌زاده (استاد فلسفه‌ی دانشگاه اصفهان)


دبیران برنامه:
دکتر مهدی شهابی(استاد گروه حقوق دانشگاه اصفهان)- دبیر علمی
دکتر امیر مقامی(استاد گروه حقوق دانشگاه اصفهان)- دبیر اجرایی

🕣یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳
ساعت ۸ تا ۱۲
📍تالار زاینده‌رود، اندیشکده حکمرانی، دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان


مهمانان گرامی ظرفیت محدود است جهت حضور در مراسم لطفا به آیدی زیر پیام دهید:
@law_anjoman_isf
اولویت در صورت اتمام ظرفیت با افراد ثبت نامی می‌باشد.
#درنگ

معاون وزیر بهداشت در رویداد ملی نفس گفته است: «۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند است اگر به همین صورت پیش برود رشد جمعیت ۲۰ سال دیگر صفر می شود و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ و حدود ۴۲ میلیون نفر می رسد که نصف آن ها سالمند هستند.»
و از طرفی با این که می‌دانم که مفهوم نسل‌کشی از نظر حقوقی چیست اما جا دارد از خودمان بپرسیم اگر کسی عامدانه قصد نسل کشی ایرانیان را داشت، هدفگذاریش چه عددی می‌توانست باشد؟ و اصلا تا چه اندازه ممکن بود موفق شود؟! آیا ما هم مثل نهنگهایی که خودشان را به ساحل می‌اندازند، به استقبال یک نسل‌کشی خودخواسته رفته‌ایم؟
سیاست رسمی کشور که در قانون هم منعکس شده، افزایش جمعیت است پس این روند نزولی چیست؟ آیا جا ندارد بپرسیم که میان سیاست و ابزارهای انتخابی چه تناسبی برقرار است؟ آیا این ابزارها درست انتخاب شده‌اند؟ پاسخ اجمالی طراحان این است که اگر همین ابزارها نبود، رشد جمعیت از این هم کمتر می‌شد و ما بحران را تاحدودی به چالش کشیده‌ایم. آزمایشگاهی برای اثبات ادعایشان نیست اما باز می‌توان از فهم آنها از ابزارهای لازم و لوازم غیرمادی تحقق این سیاست پرسید.

@drmaghami
در رگ تاک
#درنگ معاون وزیر بهداشت در رویداد ملی نفس گفته است: «۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند است اگر به همین صورت پیش برود رشد جمعیت ۲۰ سال دیگر صفر می شود و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ و حدود ۴۲ میلیون نفر می رسد که نصف آن ها سالمند هستند.» و از…
#درنگ

دیروز برخلاف همیشه که خبرها را در کانال‌ها و سایتها و البته سرویس آنلاین روزنامه‌ها می‌خواندم، بعد از مدتها هوس خرید روزنامه (چاپی) کردم. قدم‌زدن در هوای باران‌زده چهارباغ احتمالاً در این تصمیم بی‌اثر نبوده است!
دو روزنامه را به خانه بردیم. صهبا هم برای اولین بار خیلی جدی روزنامه‌ها را ورق زد و از همان داخل خودرو شروع به خواندن کرد. بعضی عکس‌ها را می‌شناخت و بعضی خبرها را بلندبلند می‌خواند. دخترک مخصوصاً وعده آقای پزشکیان برای رفع #فیلترینگ را جدی دنبال می‌کند و همیشه از ما می‌پرسد؛ بنابراین از صحبت‌های سه‌شنبه ایشان هم که در روزنامه‌ها منعکس شده بود خیلی استقبال کرد! رسیده بود به صفحه اجتماعی یکی از روزنامه‌ها که سقف روی سرمان خراب شد. خودکشی سیزده #دانش‌آموز طی یک سال. مانع خواندن بقیه‌اش نشدم و نمی‌شد بشوم. بعضی از داستان‌ها را ملامت می‌کرد اما در مجموع خبر برایش جدی بود. من واقعاً نمی‌دانم در آموزش و پرورش ما چه خبر است اما صهبا خبر داد که فکر خودکشی بین هم‌سن و سال‌هایش عجیب نیست! کوتاه صحبت کردم که آدمی‌زاد هشتاد یا نود سال عمر می‌کند و با هر چالشی نباید خودش را تباه کند؛ چون بعداً می‌فهمد که واکنشش به خیلی از چالش‌ها چقدر مسخره بوده‌اند.
این که می‌گوییم مدرسه بیش از هر چیز باید فرایند آموزش مهارت‌های «زندگی» باشد یک موضوع اساسی است و یکی از این مهارت‌ها حفاظت از خود «زندگی» است.
از طرفی آمار خودکشی و قتل حداقل تا حدی که رسانه‌ای شده هم قابل تأمل است. خودکشی خانواده آقای وکیل - که دختر نوجوانشان توانسته فرار کند - در کنار خبرهای مشابه و حتی قتل در خانواده‌های ظاهراً سطح بالا (مثل قتل خانم خبرنگار ایرنا توسط همسرش که از قضا ایشان هم وکیل است) همه نشان از التهابی زیر پوست شهر است. این التهاب را باید همه جدی بگیریم.‌ از تعهد خودمان به حفاظت از #زندگی تا تعهدات ایجابی دولت در حفاظت از حق حیات شهروندان (و ازجمله کودکان) با تمام دلالت‌های انضمامی و بیرونی‌اش؛ چیزی فراتر از اورژانس اجتماعی.

#حق_حیات
#حقوق_کودک

@drmaghami
در رگ تاک
CILAMAG7130091716233400_6.pdf
#درنگ

به گزارش رویترز دادگاه استیناف آمریکا با تکیه به قوانین فدرال در خصوص #مصونیت دولت‌ها، رأی غرامت ۱/۶۸ میلیارد دلاری در خصوص جبران خسارات ناشی از حمله به پایگاه نیروهای دریایی آمریکا در بیروت را نقض کرد.
هنوز فرصت نیافته‌ام که متن کامل رأی را ببینم اما ظاهراً باید چنین تصمیمی را پیامد مبارک رأی مارس ۲۰۲۳ #دیوان_بین_المللی_دادگستری در قضیه برخی دارایی‌های ایران (ایران علیه آمریکا) دانست. در پرونده مزبور دیوان نهایتاً چنین استنتاج کرد که مصونیت بانک مرکزی نه در قالب مصونیت دولتی و نه به عنوان حمایت از شرکت‌های تجاری تحت شمول معاهده مودت ایران و آمریکا نیست. رأیی ظاهراً برخلاف خواسته ایران که نهایتاً با چنین تصمیمی توسط دادگاه منهتن غایت مطلوب ایران را نیز تأمین می‌کند.
قبلاً در مقاله بالا توضیح داده بودم که چرا رأی دیوان، نهایتاً مطلوب و منطبق با حقوق بین‌الملل است اما (ورای استدلال حقوقی) انتظار نداشتم چنین نتیجه‌ای در دادگاه داخلی آمریکا به بار بیاورد!
گزارش رویترز را که همراه با پیوندهایی به وب‌سایت‌های مرتبط است در این لینک ببینید:
https://www.reuters.com/legal/beirut-bombing-victims-168-billion-iran-judgment-overturned-by-us-appeals-court-2024-11-13/

تصمیم مزبور را هم از این پیوند دریافت کنید:
https://law.justia.com/cases/federal/appellate-courts/ca2/15-690/15-690-2024-11-13.html


@drmaghami
15-690-2024-11-13.pdf
463.9 KB
رأی دادگاه استیناف ایالات متحده آمریکا در قضیه پترسون علیه بانک مرکزی
نوامبر ۲۰۲۴

@drmaghami
n2427119.pdf
493.8 KB
Report of the Special Committee to Investigate Israeli Practices Affecting the Human Rights of the Palestinian People and Other Arabs of the Occupied Territories

#گزارش کمیته ویژه تحقیق در رویه‌های اسرائیلی مؤثر بر حقوق بشر مردمان فلسطین و دیگر اعراب در سرزمینهای اشغالی

گزارش مزبور، صراحتا اسرائیل را به نسل‌زدایی در #غزه متهم کرده است.
@drmaghami
🔻دانشگاه قم و مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری برگزار می‌کند.

🔹همایش بین‌المللی داوری

🔻با ارائه مقالات برگزیده‌ و سخنرانی اساتید برجسته و داوران بین‌المللی

🔻روز نخست همایش همراه با مراسم افتتاحیه؛
دوشنبه۲۸ آبان‌ماه|ساعت۱۴ الی۱۸، دانشگاه تهران

🔻روز دوم همایش همراه با مراسم اختتامیه و تجلیل؛
سه‌شنبه۲۹ آبان‌ماه|ساعت۹ الی ۱۸، دانشگاه قم

@drmaghami
Forwarded from هم‌میهن
🔴صفحه اول روزنامه هم‌میهن
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳؛ شماره ۶۵۱


@hammihanonline
hammihanonline.ir
2-3new (3).pdf
701.4 KB
#مصاحبه
پاسخ به پرسش‌های روزنامه هم‌میهن درباره نسل‌زدایی در فلسطین

@drmaghami
فراخوان سازمان حفاظت محیط زیست برای دریافت پیشنهادها راجع به تدوین آیین نامه ارزیابی آثار زیست محیطی طرح ها اینجا ببینید. صاحب نظران حقوق محیط زیست نیز می توانند نظرات خود را به سازمان ارائه کنند.
در پایگاه اینترنتی سازمان آمده است: این اقدام با استناد به ماده دو قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب سال ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد.بدینوسیله از تمامی کارشناسان، پژوهشگران، فعالان اقتصادی، خبرنگاران، تشکل‌های تخصصی و صنفی و... دعوت می‌کنیم دیدگاه‌ها و مواضع تخصصی خود را درباره متن پیش‌نویس آیین‌نامه و فرآیند ارزیابی اثرات محیط زیستی از طریق نشانی زیر: [email protected] تا تاریخ ۱۰ آذرماه با ما در میان بگذارند.

@drmaghami
180-20241112-jud-01-00-en.pdf
375.6 KB
#ICJ Judgement
APPLICATION OF THE INTERNATIONAL CONVENTION ON THE ELIMINATION OF ALL FORMS OF RACIAL DISCRIMINATION
(ARMENIA v. AZERBAIJAN)
12 NOVEMBER 2024

@drmaghami
181-20241112-jud-01-00-en.pdf
391.9 KB
#ICJ Judgement
APPLICATION OF THE INTERNATIONAL CONVENTION ON THE ELIMINATION OF ALL FORMS OF RACIAL DISCRIMINATION (AZERBAIJAN v. ARMENIA)
12 NOVEMBER 2024

@drmaghami
ترجمه «نظر مشورتی 19 ژوئیه 2024 دیوان بین‌المللی دادگستری در قضیه «پیامدهای حقوقی ناشی از سیاست‌ها و رویه‌های اسرائیل در سرزمین اشغالی فلسطین، شامل بیت‌المقدس شرقی» در شماره 75 مجله حقوقی بین‌المللی به چاپ رسیده است که می‌تواند در انجام تحقیقات مربوط به فلسطین و این نظر مشورتی یاری نماید. فایل کامل این ترجمه در ادامه ارسال می‌شود.

https://www.cilamag.ir/article_718113.html
مورد هدف قرار دادن اسماعیل هنیه در تهران و پرسش‌هایی درباره مبحث فراسرزمینی بودن در مخاصمات مسلحانه غیربین‌المللی

Masoud Zamani & Amirabbas Kiani
مترجم: امیر رحیمی ریک
دانشجوی دکتری حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
ویراستار علمی: دکتر ستار عزیزی
استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان

در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه، ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴، تایید شد که اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌ جمهور جدید ایران به تهران سفر کرده بود، در پایتخت ایران و بر اثر حمله‌ای به محل اقامت موقت خود کشته شد. جزئیات این حمله همچنان نامشخص است. در زمان نگارش این مقاله، گزارش‌های مختلف سناریوهای متناقضی را درباره چگونگی اجرای این عملیات مطرح می‌کنند(برای جزئیات بیشتر، به اینجا و اینجا مراجعه کنید). ایران و حماس هر دو، اسرائیل را مسئول این حمله دانسته‌اند.

🔹️برای مطالعه نوشتار از طریق وبسایت آکادمی بیگدلی اقدام کنید:
https://bigdeliacademy.com/1403/08/30/international-law-amir-rahimi-nik/

@Bigdeliacademy
n2433332.pdf
248.5 KB
✳️ The United Nations General Assembly Third Committee: The draft resolution, “Situation of human rights in the Islamic Republic of Iran” (document A/C.3/79/L.41), approved by a recorded vote of 77 in favour to 28 against, with 66 abstentions, would have the Assembly condemn the alarming increase in the application of the death penalty by Iran, in violation of its international obligations, including on the basis of forced confessions, and without fair trial and due process. The 193-member organ would also express concern over Iran’s continued imposition of the death penalty against minors and urge the country to cease the widespread and systematic use of arbitrary arrests and detention.

🆔[ @UnstudiesIRwest ]
0902ebd180a0ebd8.pdf
217.5 KB
اکنون
قرار بازداشت بنیامین نتانیاهو
دیوان بین‌المللی کیفری، اعتراض اسرائیل را رد کرد.
https://www.icc-cpi.int/news/situation-state-palestine-icc-pre-trial-chamber-i-rejects-state-israels-challenges

@drmaghami
در رگ تاک
0902ebd180a0ebd8.pdf
#درنگ
در صدور قرار بازداشت و محکومیت فرضی نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری چه اهمیتی وجود دارد، اگر این قرار یا حکم به اجرا نرسد؟
دیدگاه غالب ایرانی نسبت به حقوق را تلقی سخت‌افزاری از حقوق شکل داده است. چرا؟ نمی‌دانم و شاید به سوءمصرف مجازات در تجویزات حکمرانی و تجربه اجتماعی ما مرتبط باشد. این نگاه سخت‌افزاری تصورش از حقوق، منتهی شدن عمل حاکم به داغ و درفش و شلاق و حبس و... است. غافل از اینکه اساساً حقوق از جنس نرم‌افزار است و نه سخت‌افزار یعنی ظرفیتی می‌سازد که اگر سخت‌افزار به آن مجهز شود، سخت‌افزار می‌تواند کار کند. وقتی کارکرد یا ظرفیت سخت‌افزار متفاوت است، نرم‌افزار هم باید متناسب با همان باشد. اکنون جای توضیح بیشتر این نیست. به علاوه بر نظام حقوقی انواع ضمانت اجرا دارد، از اعلام گرفته تا الزام و جبران که انواعی دارد و نهایتاً مجازات. اعلام هم آثار حقوقی دارد. مثلاً وقتی دادگاه اعلام می‌کند تاجری ورشکسته است غیر از آثار حقوقی، عصای احتیاط به دست متعاملین دیگر می‌دهد. اعلام محکومیت امثال پوتین و نتانیاهو هم واجد چنین آثاری است. قبلاً نوشته بودم که شاید پای پوتین هرگز به لاهه باز نشود اما احتیاط‌ها و محدودیت‌های روسیه را می‌توان به وضوح مشاهده کرد. نتانیاهو هم همینطور، البته اروپایی‌ها استقبال شایسته‌ای از قرار بازداشت کردند و بعید نیست که این قرار در وضعیت سیاسی داخلی اسرائیل هم اثر بگذارد. در واقع اقدام دیوان، غیر از آثار قراردادی حقوقی که دارد و البته در چارچوب نظم بین‌المللی که مبتنی بر حاکمیت دولت‌هاست با موانعی روبروست؛ آثار وضعی غیرحقوقی نیز می‌تواند داشته باشد و حتی ظرفیتی برای حل مسأله ایجاد می‌کند اما بخشی از این آثار به واکنش دیگر بازیگران مربوط است و بخشی نیز مستقلاً محقق می‌شود. ازجمله نقش روایی تصمیم دیوان چه بسا اهمیتی بیشتر داشته باشد. خلاصه اینکه اصلاً رویکرد سخت‌افزاری به حقوق، آن هم حقوق بین‌الملل کیفری غلط‌انداز است. حتی حقوق داخلی هم سخت‌افزار نیست و ممکن است مورد سوءاستفاده حکومت، متنفذین سیاسی، ثروتمندان و مجرمان علیه عدالت قضایی قرار گیرد.

@drmaghami
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه اصفهان و اساتید محترم گروه حقوق

«سمینار بنیادهای نظری و مؤلفه‌های شکل‌گیری حقوق بومی»



بخش سوم: روسو، حقوق طبیعی و مسئله‌ی قانون

سخنرانان:
- دومینیک گوریه (استاد بازنشسته‌ی دانشگاه نانت فرانسه)
- دکتر ایرج آذرفزا (استاد فلسفه‌ی دانشگاه اصفهان)


دبیران برنامه:
دکتر مهدی شهابی(استاد گروه حقوق دانشگاه اصفهان)- دبیر علمی
دکتر امیر مقامی(استاد گروه حقوق دانشگاه اصفهان)- دبیر اجرایی

🕣دوشنبه ۵ آذر
ساعت ۱۴ تا ۱۸ بعد از ظهر
📍تالار صدر


مهمانان گرامی ظرفیت محدود است جهت حضور در مراسم لطفا به آیدی زیر پیام دهید:
@law_anjoman_isf
اولویت در صورت اتمام ظرفیت با افراد ثبت نامی می‌باشد.
2024/11/24 00:13:03
Back to Top
HTML Embed Code: