tgoop.com/drmostafamoin/2986
Last Update:
"آفتهای نظام دینی!"
💐 بعثت پیامبر آگاهی، آزادی، رحمت، اخلاق و عدالت خجستهباد!
📚 از نگاه قرآنی، ادیان توحیدی اصلی ارزش برابر دارند و اهمیت بیشتری به اصول اخلاقی و عبادی میدهند تا مناسک و اختلافات ظاهری! وحدت و انسجام بین ادیان و احترام به معتقدات پیروان آنها بر پایه اصول اخلاقی و معنوی مشترک برای رسیدن به صلح و تفاهم و بهزیستی جهانی ضروری است!
📚 کسانی که ایمان آوردند(مسلمانان)، و یهودی ها و نصرانی ها و صابئی ها هر کدامشان که به خدا و روز قیامت ایمان آورند و کار شایسته انجام دهند، برای آنان نزد پروردگارشان پاداشی شایسته و مناسب است، و نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین شوند!
❗️آفت های بسیاری در نظام اجتماعی و حکومت دینی عارض میشود که خواجه حافظ شیرازی در غزلیات ناب خود دست به شکایت میزند، و ما هم امروز شاهد انواع آن در جامعه آسیبدیده خود هستیم:
۱. تحجر و جمود فکری
بهجای نوگرایی و توجه به نیازهای روز جامعه، که پیامد آن عقبماندگی فکری، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی جامعه است!
۲. سوءاستفاده از دین برای اهداف شخصی یا سیاسی
که منجر به فساد، از بین رفتن اعتماد عمومی و
تضعیف جایگاه دین و ارزشهای دینی در جامعه و بویژه در نزد جوانان میشود!
۳. تضاد بین دین و علم
چنانچه متولیان نظام دینی، بهجای پذیرش علم و دانش، در برابر آن مقاومت کنند، شکاف عمیقی بین جامعه علمی و نظام دینی بوجود میآید که پیامد آن
افول پیشرفت علمی و ایجاد نگاه منفی به دین در میان روشنفکران و فرهیختگان است۱!
۴. تعصبات مذهبی و عدم تحمل دیگران
عدم توانائی نظام دینی در ایجاد تعادل بین باورهای مذهبی و تنوع اعتقادات دیگران، که باعث تشدید تعصبات و تضادهای اجتماعی، تفرقه، خشونت مذهبی، و کاهش انسجام اجتماعی میشود!
۵. ضعف در اجرای عدالت اجتماعی
تحقق عدالت اجتماعی یکی از وظایف اصلی نظام دینی است و اگر مسئولان نظام نتوانند عدالت را به اجرا درآورند، مردم از دین فاصله میگیرند
و شکاف طبقاتی، نارضایتی عمومی و بحران مشروعیت شکل میگیرد!
۶. ظاهرسازی و ریاکاری مذهبی
تأکید بیش از حد بر ظواهر مذهبی بدون توجه به عمق معنوی و اخلاقی دین میتواند باعث گسترش ریاکاری
و افزایش نفاق در جامعه میشود!
۷. نادیده گرفتن آزادیهای فردی و اجتماعی
محدودیتهای بیش از حد آزادیهای فردی و اجتماعی در نظام دینی باعث سرکوب خلاقیت و نارضایتی عمومی و افزایش شکاف میان مردم و حکومت میشود!
۸. عدم تطبیق با تغییرات زمانه
یک نظام دینی اگر نتواند ارزشهای دینی را با شرایط و نیازهای روز تطبیق دهد، دچار کهنگی و عقبماندگی و بیارتباط شدن دین با مسائل روزمره مردم میشود!
۹. فساد در مسئولان دینی
چنانچه مسئولان دینی به جای خدمت به مردم، به منافع شخصی توجه کنند، از دست رفتن اعتماد عمومی به نظام و تخریب جایگاه دین در جامعه رخ میدهد!
۱۰. نگاه انحصاری به حقیقت دینی
اگر یک نظام دینی مدعی درست بودن انحصاری برداشت خود از حقیقت دین باشد و دیگر دیدگاهها را رد کند، به نفی دیگران، ایجاد شکاف بین گروههای مختلف و کاهش سرمایه اجتماعی منجر میشود!
BY دکتر مصطفی معین
Share with your friend now:
tgoop.com/drmostafamoin/2986