tgoop.com/ePRNet/8463
Last Update:
وقوع حوادث اجتماعی تلخ در اواخر شهریور 1401 در کل کشور و فراگیرشدن و گسترش دامنه و ابعاد سیاسی و اجتماعی آن در داخل کشور، به اتخاذ تصمیمات مختلفی در حوزههای امنیتی و اقتصادی منجر شد.
از این میان، سیاست محدودسازی دسترسی به اینترنت از طریق فیلترینگ برخی از شبکههای اجتماعی پرطرفدار و محبوب که بعد از فراگیری ویروسکرونا و تغییر سبک زندگی و فعالیتهای اقتصادی مردم، بعضا به پلتفرم اصلی برای راهاندازی یا توسعه کسبوکارهای اینترنتی منجر شده بود، برای فعالان حوزه تجارت الکترونیک کشور تبعات اقتصادی سنگینی در پی داشت.
در ماههای اولیه اعمال سیاست فیلترینگ، گزارشهای متنوع و مختلفی از ابعاد و تاثیرگذاری این سیاست بر کسبوکارهای اینترنتی منتشر شدند که عمدتا حکایت از تاثیر قطعی این سیاست بر ابعاد مختلف اقتصادی کسبوکارهای اینترنتی اعم از میزان اشتغال، میزان فروش داخلی، میزان فروش خارجی، سرمایهگذاری و توزیع و خدمات پس از فروش آنها داشت.
جمعبندی برخی از مهمترین گزارشهای منتشره، از میزان کاهش فروش روزانه کسبوکارهای اینترنتی، ارقامی از 1.6میلیون دلار تا 39.7میلیون دلار متغیر است. بهعبارت دیگر، متوسط کاهش فروش ماهانه کسبوکارهای اینترنتی از 48میلیون دلار تا 238.2میلیون دلار (از2.4همت تا 11.9 همت) تخمینزده شده بود.
تاثیر فیلترینگ بر اقتصاد ایران
ممکن است این محدودیتها به شکل دائمی اعمال شوند و ظرفیت ترانزیت اینترنت بینالمللی کشور به مقدار بسیار ناچیزی تقلیل یا بهطور کامل قطع شود. سه سناریو برای آینده میتوان متصور شد:
- بازگشت به روال سابق و حذف سانسور و فیلترینگ.
- ادامه وضع کنونی و اعمال محدودیتها بر پایگاهها و شبکههای اجتماعی از طریق اعمال فیلترینگ یا کاهش پهنای باند لازم برای دسترسی آسان به آنها.
- قطع کامل ترانزیت بینالملل اینترنت از طریق ارائه خدمات اقتصادی و اجتماعی بر بستر شبکه ملی اطلاعات و قراردادن مراکز داده پایگاههای اطلاعاتی مهم جهانی در مراکز تبادل ترافیک اینترنت کشور./ متن کامل در دنیای اقتصاد
حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet