tgoop.com/e_mousazadeh/760
Last Update:
از تعليق قانون تا تضییق دادخوهی در روز قانون اساسی :
⬅️ هنوز که جوهرِ بنرها، نشستها و همایشهایِ بزرگداشت «روز قانون اساسی»خشک نشده است، در تضحية و قربانی کردن قانون اساسی، شاهد عجایبی هستیم:
⬅️ در یک سو، قانون تعليق شده است:
⭕️ این در حالیست که قانون اساسی برای هیچ مقام و مرجعی، حق تعليق و یا حق مناقشه در قوانين را به رسمیت نشناخته است و لذا قوانين مصوب مجلس،پس از تأیید شورای نگهبان لازمالاجراست. صرفاً برای رئیس جمهور در امضای قوانین؛ حقِّ احرازِ«طی مراحل قانونی»، آن هم بصورت مدلولی و سیاقی، پیشبینی شده است که این صلاحیت هم در صورت استنکاف رئیس جمهور ، طی قانونِ عادی و بدون هیچ قید و شرطی، به رئیس مجلس شورای اسلامی تفویض شده است.
⭕️ فارغ از خلأهای موجود در این زمینه و صرفنظر از نقدها و اشکالات فنی و حقوقیِ ناظر بر برخی قوانین؛ باب کردن «تعليق قوانين» بوسیله مراجع غیرپاسخگو و نامشخص، مفسده ای بیّن دارد. اگر قانونی ایراد دارد، برای اصلاحات هم باید از طریق قانونی اقدام کرد. شعام، شاک و شعاف(چه امنیتی، چه فرهنگی و چه مجازی) هیچکدام نه قانونگذار هستند و نه صلاحیت دارند که قانونی را معلق سازند و نه برای چنین اموری تأسیس شدهاند.
⬅️ در سوی دیگر، بر خلاف نص صریح اصل 34 قانون اساسی و قوانين لازمالاجرا، بخشنامهای، حق مسلّم دادخواهی نسبت به مصوبات و تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی را، سلب کرده است و مرجع دیگری برخلافِ نص اصل 9 قانون اساسی، به بهانه حفظ استقلال، آزادی مشروع را سلب نموده است.
⬅️ اگر برخی محدودیتهای ضروری را لازم میدانید، راه حل آن هم اصل 79 قانون اساسی است، نه شورای عالی فضای مجازی.
⬅️ ایکاش و حداقل، این عملکردهایِ مغایر با قانون اساسی را در روز قانون اساسی شاهد نبودیم.
@e_mousazadeh
BY اندیشکده حقوق عمومی (ابراهیم موسی زاده)
Share with your friend now:
tgoop.com/e_mousazadeh/760