tgoop.com/elahiatik/542
Last Update:
ماشیح
🔹«من، با ايمان كامل، به آمدن ماشيح اعتقاد دارم و اگرچه او تأخير كند، بااينحال هر روز در انتظار او هستم كه بيايد». جملهای که خواندید اصل دوازدهم از اصول سیزدهگانهٔ ایمان یهود است. اعتقاد به آمدن ماشیح در یهودیت به همین اندازه مهم است و اگر کسی به ماشيح اعتقاد نداشته باشد يا چشمبهراه آمدنش نباشد، بهمنزلهٔ این است که سخنان حضرت موسی و ديگر انبيای بنیاسرائيل را منکر شده است.
🔹«ماشیَخ» מָשִׁיחַ در زبان عبری از مادهٔ «مشخ/ماشخ» מָשַׁח و به معنای روغنمالیشده یا تدهینشده است. ماشیح چیزی یا کسی است که بهصورت نمادین با روغن مقدس تدهین شود (یا، بهطور عام، لمس شدن از سوی نیروی کیهانی). در تَنَخ (کتاب مقدس یهودیان) این واژه برای پیامبران، پادشاهان، کاهنان، معبد اورشلیم و... به کار رفته. چهبسا بتوان اینگونه تعبیر کرد: ماشیح کسی است که از جانب خداوند مأموریت ویژهای پیدا کند و در مباحث آخرالزمانی، بهطور خاص، به کسی اطلاق میشود که نجاتدهندهٔ جهان، و خاصه قوم یهود، است.
🔹اوصاف دوران ظهور ماشیح در یهودیت بسیار شبیه به دوران مهدی در اسلام است، پس به آن نمیپردازم و به موضوع اساسیتری اشاره میکنم: ماشیح انسانی است خاکی از اولاد بشر که بهصورت عادی متولد میشود. بر این اساس، قرار نیست با شخصی مواجه شویم که از آسمان با اوصاف اسطورهای میآید یا با فردی عجیبالخلقه با توانمندیهای فوق بشری روبهرو شویم. ماشیح انسان صادق و پارسایی است که با اعمال و فضیلتهای اخلاقی خود به والاترین درجات معنوی دست پیدا کرده. ماشیح یکی از میان مردم است که شاید خودش هم تا پیش از ابلاغ رسالت الهی نداند که چنین مأموریتی دارد. یکی از علمای یهودی این موضوع را چنین توضیح داده:
«مشه (حضرت موسی)، ناجی اول بنیاسرائیل، به هشتاد سالگی رسید و هنوز از اینکه بنیاسرائیل را نجات خواهد داد اطلاعی نداشت و آن را احساس نمیکرد. حتی هنگامیکه خداوند به او گفت: 'بیا و من تو را به نزد فرعون میفرستم'، او در ابتدا از این امر سرباز زد و حاضر به قبول این مأموریت نشد. دربارهٔ شائول (اولین حاکم بنیاسرائیل) نیز مشاهده شد که آن روح قدسی که آن را قبلاً در وجود خود اصلاً احساس نکرده بود، بعد از اینکه بهعنوان پادشاه مسح شد، بر او واقع شد».
@elahiatik
BY الهیاتیک | سجاد سرگلی
Share with your friend now:
tgoop.com/elahiatik/542