tgoop.com/elahiatik/552
Last Update:
سکونتگاه آدم و حوا
🔹آیا حضرات آدم و حوا، پیش از رانده شدن و هبوط، در بهشت سکونت داشتهاند؟ یا در باغی بر روی زمین؟ منابع اصلی چه گفتهاند؟ مسلمانان چه تصوری دارند؟
🔹تصور بسیاری از مسلمانان این است که آدم و حوا در باغی در بهشت زندگی میکردهاند و پس از نافرمانی از دستورات الهی، از بهشت رانده میشوند و به زمین هبوط میکنند.
🔹تورات، بهعنوان منبع اصلی و مادر، باغ عِدِن (גַּן־עֵדֶן) را جایی بر روی زمین میداند:
▪️۵. هیچ نهالِ کشتزار هنوز بر زمین نبود و هیچ گیاهِ کشتزار هنوز نروییده بود، زیرا یهوه خدا هنوز باران بر زمین نبارانیده بود و انسانی نبود تا بر آن کِشت کند،
۶. بلکه مه از زمین برمیآمد و تمام روی زمین را سیراب میکرد.
۷. آنگاه یهوه خدا آدم را از خاک زمین بسرشت و در بینی او نَفَسِ حیات دمید و آدم موجودی زنده شد.
۸. و یهوه خدا باغی بهسمت شرق، در عدن، غَرْس کرد، و آدم را که سرشته بود در آنجا نهاد (پیدایش، ۲: ۵ تا ۸).
🔹موقعیت مکانی این باغ در تورات مشخص شده (پیدایش، ۲: ۱۰ تا ۱۴). اگر از ذکر احتمالات و فرضیات مختلف گذر کنیم و قویترین احتمال را برگزینیم، باید بگوییم باغ عدن جایی در حوالی مصب و محل تلاقی رودهای دجله و فرات و کارون، حوالی محدودهٔ شهرهای قُرنه و بصره و فاو، حوالی محدودهٔ اروندرود، بوده است.
🔹آدم و حوا، پس از نافرمانی، رانده میشوند بهسمت شرق باغ عدن، یعنی محدودهٔ جنوب غربی ایران.
▪️پس آدم را بیرون راند، و در جانب شرقی باغ عدن کروبیان را قرار داد و شمشیری آتشبار را که به هر سو میگشت، تا راه درخت حیات را نگاهبانی کند (پیدایش، ۳: ۲۴).
🔹این داستان در قرآن، در آیات ۲۹ تا ۳۸ سورهٔ بقره، بهصورت بسیار فشرده و با حذف جزئیات، مرور و بازگویی شده. استفاده از فعل «اهبطوا»، از مادهٔ هبط، به معنای فرود آمدن، این تصور را برای بعضی مسلمانان ایجاد کرده که آدم و حوا در آسمان بودهاند، حالآنکه قرآن، بهعنوان مثال، در آیهٔ ۶۱ همین سوره به بنیاسرائیل میگوید: «ٱهۡبِطُواْ مِصۡرࣰا؛ در شهری فرود آیید». درست است که «تنزل مرتبه» در معنای هبوط گنجانده شده، اما تنها با واژهٔ هبوط نمیتوان چنین برداشت کرد که آدم و حوا از آسمان به زمین آمدهاند. همچنین «جنة» در «وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ» به معنای باغ است، نه بهشت. نهایتاً یادآوری میکنم که خداوند در همان آغاز ماجرا گفت: «إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً». با مجموع این قرائن، به نظر میرسد این داستان در قرآن نیز همچون تورات بر روی زمین در حال رخ دادن است؛ آدم از همان ابتدا (بهعنوان جانشین) وارد زمین شد و سپس اسما را تعلیم گرفت و همراه با همسرش در باغ زمینی سکونت کرد و فریب شیطان را خورد و از آن باغ رانده شد.
#قرآن #تفسیر_قرآن_به_تورات
@elahiatik
BY الهیاتیک | سجاد سرگلی
Share with your friend now:
tgoop.com/elahiatik/552