tgoop.com/emamhanife/12117
Last Update:
#نشرعقیده_صحیح_امام_اعظم_ابوحنیفه_رضی_الله_عنه
✿❀ ( #ماتریدی و #اشعری و #حنبلی) ❀✿
قبل از شروع این صحبت بهتر خواهد بود معنی این الفاظ «ماتریدی» و به همین گونه «اشعری و حنبلی» را بدانیم. زیرا این لفظ یک اصطلاح علمی است و اکثر مردم اصطلاحات علمی فنون و علوم را نمیدانند. مثلاً آنچه اصطلاحات طبی و مهندسی که یک داکتر و یا یک انجینیر میداند و معانی آنها را، ما و شما نمیدانیم و نه هم ضرورتی داریم بدانیم. ولی داکتران و انجینیران و یا سایر اهل یک فن ضرورت دارند تا اصطلاحاتی مقرر کنند تا آن معنی را که میخواهند بفهمانند در قالب یک لفظ یا یک جمله بتوانند به داکتر دیگر یا انجینیر دیگر به آسانی برسانند. علم العقاید نیز یک علم و یک فن خاص است که دارای اصطلاحات مخصوص میباشد و «اصولیین و متکلِّیمن» یعنی دانشمندان متخصِّص علم عقاید آن اصطلاحات را استفاده میکنند.
بطور مثال کسانی در میان انسانها پیدا میشود که عقیده دارند که خدا مانند موجودات دیگر جسم دارد و از جسم و جسد و اعضای جسمانی تشکیل شده است و مانند یک بت و مُجَسَّمَه، دست و پا و چشم و گوش و غیره دارد. اکنون دانشمندان علم عقاید برای مردمی که این گونه عقاید را دارند یک لفظ را اسم اصطلاحی آنها قرار داده اند و آن لفظ «مُجَسِّمَه» است. حالا در هنگام صحبت دیگر ضرورت نمیشود که تمامی عقاید این مردم را یک یک نام بگیرند بلکه به محض آنکه گفته شود که فلانی از «مُجَسِّمَه» است همۀ ایشان فوراً می دانند که آن شخص عقیده اش اینست که خدا جسم دارد و از جسم و جسد و اعضای جسمانی تشکیل شده است و مانند یک بت و مُجَسَّمَه، دست و پا و چشم و گوش و غیره دارد.
به همین صورت «اصولیین و متکلّیمن» یعنی دانشمندان متخصص علم عقاید برای آنکه بگویند که فلان شخص از مسلمانان اهل سنت و جماعت است و عقایدش عقاید اهل سنت و جماعت میباشد، نه عقاید فرقۀ دیگری، سه لفظ را برای شناسائی و تشخیص او از دیگران به عنوان اصطلاح مَقرَّر کرده اند. یکی لفظ «ماتریدی» است و دیگری «اشعری» و سومی «حنبلی»، و هنگامیکه دانشمندان علم عقاید بگویند که فلان شخص «ماتریدی» یا «اشعری» یا «حنبلی»است، فوراً معلوم و مُشخَّص میگردد که آن شخص از مسلمانان اهل سنت و جماعت بوده دارای عقاید اهل سنت و جماعت میباشد.
*┅┅❀✿(چرا سه اسم)✿❀┅┅*
چرا دانشمندان علم عقاید در علم العقاید سه اسم را برای شناسائی اهل سنت و جماعت انتخاب کرده اند؟
جوابش ساده است. زیرا گرچه عقاید همۀ اهل سنت و جماعت یکی است، لیکن در شرح و تفسیر و روش دلیل آوری جهت آن عقاید، یک گروه «اصولیین و متکلیمن» (یعنی دانشمندان متخصص علم العقایدِ) اهل سنت و جماعت یک شرح و تفسیر و روش استدلال را انتخاب کرده اند و یک گروه دیگر آنها یک شرح و تفسیر و طرز استدلال را. لذا بخاطر شناختن هر یک از این دو شرح و تفسیر و روش استدلال، یک شرح و تفسیر و روش استدلال را «ماتریدی» نامگذاری کردند و شرح و تفسیر و روش استدلال دیگر را «اشعری» نام گذاشتند تا هر دو شرح و تفسیر و روش استدلالی عقاید اهل سنت و جماعت از یکدیگر مُشَخَّص باشد. و گروه سومی هم که در مورد عقاید اهل سنت و جماعت اصلاً به شرح و تفسیر نپرداختند و روش استدلالی ای به وجود نیاوردند آنها را «حنبلی» نامیدند.
اهل سنت و جماعت احناف در شرح و تفسیر و روش استدلال عموماً «ماتریدی» میباشند و اهل سنت و جماعت شافعی در شرح و تفسیر و طرز دلیل آوری عموماً «اشعری» هستند. درست به همان صورتیکه اهل سنت و جماعت در شرح و تفسیر و طرز استدلال مسایل فقهیِ قرآن و حدیث چهار نام اصطلاحی دارند: حنفی و مالکی و شافعی و حنبلی. و هر کسی که حنفی باشد فوراً دانسته میشود که او در علم الفقه از اهل سنت و جماعت است و هر کس شافعی باشد فوراً همگان میدانند که او نیز از اهل سنت و جماعت میباشد؛ درست به همین صورت هر کسی که در علم العقاید «ماتریدی» یا «اشعری» و یا «حنبلی» باشد، فوراً همۀ دانشمندان اهل سنت و جماعت میدانند که این شخص دارای عقاید اهل سنت و جماعت میباشد.
#نشر_تعالیم_اسلام_مطابق_مذهب_اهل_سنت_و_جماعت_بر_مبنای_فقه_شریف_حنفی_میباشد.
•┈✾~🍃🌸🌺🍃~✾┈•
https://www.tgoop.com/emamhanife
BY مذهب امام اعظم ابوحنیفه رضی الله عنه
Share with your friend now:
tgoop.com/emamhanife/12117