tgoop.com/enqelabsq/1376
Last Update:
🔰 «چرا طوفانالاقصی؟»
2️⃣ پردهی دوم: هیچگاه...
🔹 توافق اسلو منجر به ایجاد «تشکیلات خودگردان فلسطین» میشود. تشکیلاتی شبهدولتی که اقتصاد و سیاست خارجی مستقل ندارد و تنها اجازه دارد به ادارهی امور داخلی همچون آموزش، جمعآوری مالیات، امور شهرداری و ... بپردازد. نیروهای نظامی فتح میتوانند با تحویلدادن سلاح خود بهعنوان پلیس خدمت کنند. بخش زیادی از بودجهی تشکیلات هم از طریق دولت اسرائیل تأمین میشود. مهمتر از همه این که تشکیلات موظف است از «افراطیگری» فلسطینیها علیه «مردم اسرائیل» جلوگیری کند؛ یعنی فلسطینیها باید با دستهای خودشان از اسرائیل محافظت کنند!
🔸 در این توافق برای فلسطینیها مسائل مهمی همچون بازپسگیری شهر قدس، بازگشتن آوارگان از کشورهای همسایه، خروج شهرکنشینان از مناطق تحت حکومت خودگردان و ... به مذاکرات ۵ سال آینده موکول میشود؛ امری که هیچگاه به وقوع نمیپیوندد.
🔹 از سوی دیگر مدتی پس از اولین توافق، یک صهیونیست در روز عیدفطر نمازگزاران را به رگبار میبندد و ۳۱ نفر شهید و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی میشوند. ظاهرا اسرائیلیها از این توافق راضی نیستند. دو سال بعد اما اتفاق بزرگتری میافتد؛ اسحاق رابین (نخستوزیر امضاکنندهی اسلو) پس از سخنرانی میان طرفدارانش، توسط یک صهیونیست به ضرب گلوله کشته میشود. گویی بدنهی اجتماعی صهیونیستها همین حد از حق را هم برای فلسطینیان جایز نمیشمارد.
🔸 چند سال گذشته. مذاکرات میان عرفات و مقامات اسرائیلی هر روز پیچیدهتر میشود. عرفات حتی حاضر میشود نیمهی غربی شهر قدس را برای اسرائیلیها به رسمیت بشمارد. در اواخر فرآیند مذاکرات اما اسرائیلیها به عرفات پیشنهاد رشوهای ۳۰ میلیون دلاری میدهند تا در ازای آن به خواستههای اسرائیل تن بدهد. معلوم میشود «مصالحهای» میان خواستههای جدید آنها و عرفات ممکن نیست.
🔹 سرانجام در سال ۲۰۰۰ مذاکرات بینتیجه اعلام میشود؛ در حالی که مردم فلسطین سرمایهی انتفاضه را از دست دادهاند و در این مدت (از زمان توافق اولیه) نه تنها شرایطشان در غزه و کرانهی باختری بهتر نشده، که طبق واقعیتهای میدانی به طرز محسوسی بدتر شده است...
ادامه دارد...
✍🏻 علیرضا مصلینژاد، ۱۴۰۰ کامپیوتر
🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
BY میدان انقلاب
Share with your friend now:
tgoop.com/enqelabsq/1376