tgoop.com/enqelabsq/1383
Last Update:
🔰 «چرا طوفانالاقصی؟»
5️⃣ پردهی پنجم: زندان
🔹 سال ۲۰۰۶ اسرائیل طی طرحی نیروهای نظامی خود را از غزه خارج کرد و شهرکهای ساختهشده در غزه را نیز همراه با شهرکنشینان ساکن آنها تخلیه کرد. این اقدام اگرچه اقدامی انساندوستانه و صلحطلبانه معرفی میشد، اما بخشی از یک طرح گستردهتر بود که به زودی آغاز شد و دلایل این عقبنشینی را در جریان وقایع چند سال بعد مشخص کرد.
🔸 اسرائیل در این زمان مسئلهی کرانهی باختری را تقریبا حلشده میدید و حالا میخواست خطر غزه را برای خود از بین ببرد. جغرافیا و شرایط غزه با کرانهی باختری تفاوت داشت. مهمتر از آن بعد از اتفاقی که مدتی بعد رخ داد یعنی پیروزی حماس در انتخابات و جداشدن حکومت آن از کرانه، دیگر چیزی مانند تشکیلات خودگردان در غزه وجود نداشت تا آنجا را تحت کنترل دربیاورد. لذا کنترل غزه به همان روش امکانپذیر نبود.
🔹 تجربهی انتفاضهی دوم نشان میداد وجود شهرکهای صهیونیستنشین در کنار محل سکونت فلسطینیها میتواند در زمان حساس خطرات جدی برای ساکنین شهرکها ایجاد کند. همچنین اگر درگیریای پیش میآمد، شهرکنشینان ممکن بود ناخواسته در معرض بمبارانهای هوایی و حملات توپخانهای خود رژیم قرار بگیرند. لذا اسرائیل بهصورت کامل از غزه عقبنشینی کرد تا از صدمهدیدن «شهروندان اسرائیل» در آینده پیشگیری کند و همچنین بتواند از بیرون بهصورت یکپارچه کنترل بیشتری روی این باریکه اعمال کند.
🔸 سال ۲۰۰۷ اسرائیل محاصرهی غزه را آغاز کرد. و از این زمان بود که باریکهی غزه تبدیل شد به «بزرگترین زندان رو باز جهان»...
ادامه دارد...
✍🏻 علیرضا مصلینژاد، ۱۴۰۰ کامپیوتر
🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
BY میدان انقلاب
Share with your friend now:
tgoop.com/enqelabsq/1383