tgoop.com/enqelabsq/1422
Last Update:
🔰 «ماجرای کشمکشهای اخیر آژانس»
✍ ایلیا پرویزی، ۱۴۰۲ صنایع
🔹 چند وقتی بود که زمزمههایی پیرامون قطعنامهای علیه ایران شنیده میشد و خبرها حاکی از آن بودند که تعدادی از کشورهای اروپایی با همراهی و سردمداری آمریکا و انگلیس، پروژهٔ روی میز گذاشتن قطعنامهای جدید علیه ایران را کلید زدهاند که موضوع آن نیز ناآشنا نبود؛ هستهای!
🔸 بهانهٔ آنان برای این قطعنامه، همکاری ضعیف ایران با آژانس انرژی اتمی عنوان گردید. اروپاییها همراستا با این پروژه، یک درخواست هم از آژانس مطرح کردند. خواستهٔ آنان از آژانس، ارائهٔ یک «گزارش جامع از فعالیت هستهای ایران» بود تا بتوانند با دید بازتری نسبت به فعالیت هستهای ایران تصمیمگیری کنند.
🔹 با سفر «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به جمهوری اسلامی ایران و بازدید او از سایتهای هستهای شهید علیمحمدی (فردو) و شهید احمدیروشن (نطنز) خبرها و گمانهزنیها پیرامون پروژهٔ جدید اروپاییها شدت بیشتری به خود گرفت. و نیز با موضعگیریهای وزیر امور خارجهٔ ایران و مطرح کردن پاسخ متناسب ایران درصورت تصویب قطعنامه، خبرهای این اقدام اروپاییها به تیتریک رسانههای داخلی و خارجی تبدیل شد.
🔸 رویترز بهنقل از یکی از دیپلماتهای کشورمان عنوان کرد که ایران آمادگی دارد تا درصورت عدم ارائهٔ قطعنامهٔ تروئیکای اروپا به شورای حکام، ذخایر اورانیوم خود را در مرز ۱۸۵ کیلوگرم حفظ کند. خبرهای دیگری نیز از نشان دادن حسننیت ایران به طرفهای مقابل رسانهای شد؛ ازجمله آنکه ایران بررسی انتصاب ۴ بازرس جدید آژانس را قبول کردهاست، و یا اینکه ایران «عدم افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰درصد» را کلید زدهاست.
اما در طرف مقابل هم طبق آنچه که رسانهها اعلام کردند، گروسی علاقهای به ارائهٔ گزارش جامع از فعالیتهای هستهای ایران نداشتهاست و معتقد بودهاست دستیابی به توضیحات دربارهٔ سایتهای هستهای اعلامنشدهٔ ایران و گسترش نظارت آژانس بر فعالیتهای هستهای ایران، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
🔹 درنهایت این قطعنامه به شورای حکام ارائه گردید و با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و ۳ رأی مخالف به تصویب رسید. جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخ به این قطعنامه، اقدام به نصب تعدادی سانتریفیوژ جدید و پیشرفته کرد.
🔸 قطعاً این اقدامات شرورانهٔ اروپاییها به همینجا ختم نخواهد شد و برخی از تحلیلگران پیشبینی میکنند که این اقدامات، زمینهسازی برای فعال کردن «مکانیسم ماشه» علیه ایران است. باتوجه به اتفاقات رخداده و موضعگیریهای پیشین مسئولین کشور، انتظار میرود که ایران با اقدامات متقابل، طرفهای اروپایی را متوجه هزینههای این اشتباه خود بکنند. اقدامات متقابلی که گزینههایی همچون «افزایش درصد غنیسازی» و یا «استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدیدتر» و یا «کاهش دسترسیهای بازرسان آژانس» را برای آن میتوان مناسب و محتمل دانست.
🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
BY میدان انقلاب
Share with your friend now:
tgoop.com/enqelabsq/1422