tgoop.com/enqelabsq/1425
Last Update:
🔰 «چرا طوفانالاقصی؟»
9️⃣ پردهی نهم: خاورمیانهٔ جدید
✍🏻 علیرضا مصلینژاد، ۱۴۰۰ کامپیوتر
🔸 عصر ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۳، به تاریخِ ۱۵ روز پیش از طوفان، بنیامین نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی میکند. بخشی از صحبتهای او در رسانهها دستبهدست میشود: «ما امروز در آستانهی یک اتفاق بزرگ هستیم، یک صلح تاریخی با عربستان سعودی. این صلح میتواند نقش مهمی در مسیر پایان نزاع اعراب و اسرائیل ایفا کند، و دیگر کشورهای عربی را نیز به عادیسازی روابط خود با اسرائیل ترغیب کند. چنین صلحی چشمانداز صلح با فلسطینیان را روشنتر خواهد کرد و میتواند به آشتی بزرگتری هم میان یهودیت و اسلام، میان اورشلیم و مکه، و میان فرزندان اسحاق و فرزندان اسماعیل بینجامد.»
🔹 پیش از این در سال ۲۰۲۰ ذیل «پیمان ابراهیم» چهار کشور عربی امارات، بحرین، سودان و مراکش روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادیسازی کرده بودند. اما اهمیت عادیسازی عربستان را باید در جایگاه سیادت و رهبری که عموم کشورهای عربی برای این کشور قائل هستند جستجو کرد. نتانیاهو سپس میگوید: «دو هفته قبل یک اتفاق مثبت دیگر هم پیش روی ما قرار گرفت. در کنفرانس G20 رئیسجمهور بایدن، نخستوزیر [هند] مودی، و رهبران اروپایی و عربی طرحی را اعلام کردند برای ایجاد یک کریدور رؤیایی که از شبهجزیرهی عربی تا به اسرائیل امتداد خواهد یافت. این کریدور هند و اروپا را از طریق مسیرهای دریایی و ریلی، خطوط انرژی و کابلهای فیبر نوری به یکدیگر متصل خواهد کرد و هزینهی کالاها، ارتباطات و انرژی را برای بیش از ۲ میلیارد نفر کاهش خواهد داد. این یک تحول تاریخی برای کشور من خواهد بود!»
🔸 این روزها ما این کریدور را به نام «کریدور آیمک» (IMEC) میشناسیم. او ادامه میدهد: «همانطور که میدانید سرزمین اسرائیل در تقاطع میان سه قارهی آفریقا، آسیا و اروپا قرار گرفته است، و برای قرنها مورد هجوم امپراطوریهایی بوده که در زمان لشگرکشی برای چپاول و کشورگشایی از آن میگذشتهاند.
اما امروز، هنگامی که ما دیوارهای دشمنی را فروبریزیم، اسرائیل میتواند تبدیل به پلی برای ایجاد صلح و رفاه میان این قارهها شود.
صلح میان اسرائیل و عربستان سعودی، حقیقتا میتواند خاورمیانهی جدیدی را شکل دهد.»
ادامه دارد...
🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
BY میدان انقلاب
Share with your friend now:
tgoop.com/enqelabsq/1425