Telegram Web
🔰 «اسرائیلیسم»

🔸 یکشنبه ۲۹ مهرماه اکران مستند اسرائیلیسم در سالن جابرابن‌حیان دانشکده شیمی برگزار شد. پس از اکران مستند، دکتر فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه تهران، به تحلیل مستند و مسائل منطقه پرداختند. در ابتدا ایشان شروع به طرح سه مشکل بزرگ اسرائیل در فضای فعلی کردند. مشکل اول، تغییرات بافت جمعیتی سرزمین‌های اشغالی است. برخلاف سالیان گذشته، اکثریت جمعیتی اسرائیلی حالا به اکثریت فلسطینیان از نظر جمعیتی بدل شده‌‌است‌. دشمن صهیونیستی با نسل‌کشی و تلاش برای کوچ اجباری به مصر سعی در تغییر دموگرافی این سرزمین‌ها دارد. این تغییر، شرایط را به وضعیتی بدل کرده‌است که نه‌تنها در صورت برگزاری همه‌پرسی مسئله‌ی فلسطین بین ساکنان حقیقی آن، بلکه با وجود شرکت وطن‌گزینان در این همه‌پرسی نیز اکثریت با فلسطینیان است.

🔹 مشکل دوم اسرائیل دوگانه‌ی سکولار-اورتدکس در جامعه‌ی صهیونیستی، و به‌تبع آن در بدنه‌ی حاکمیتی اسرائیل است. که غلبه‌ی فضای اورتدکس‌ها در حکومت، زندگی را برای آن‌ها به دلیل عقاید سخت‌گیرانه سخت کرده‌است. در این فضا جامعه‌ی اسرائیل با تناقضاتی جدی از وضعیت موجود و رؤیای اولیه‌ی تشکیل اسرائیل مواجه شده‌است. شهرک‌نشینانی که با وعده‌ی زمین، پول، و امنیت پا به این سرزمین گذاشتند، حالا فهمیدند زمین‌هایشان برای کس دیگری است. اقتصادشان با مشکلات دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. نیمی از روزشان هم در زیرزمین‌ها به سر می‌شود. درنتیجه مهاجرت معکوس شهرک‌نشینان به وطن‌هایشان آغاز شده‌است و سریع‌تر از قبل شده.

🔸 مشکل سوم که آن هم ریشه‌ی دموگرافیکی دارد، تغییر افکار عمومی آمریکا به‌خصوص جامعه‌ی یهودی آن به‌عنوان مهم‌ترین حامی اسرائیل است. با تلاش‌های عده‌ای از امریکایی‌ها و گسترش محور مقاومت در غرب آسیا، تفکرات ضداسراییلی در نسل جوان آمریکایی به‌شدت محبوب شده، و این مسئله نیز موجودیت اسرائیل را به خطر می‌اندازد. حتی فراتر از مسئله‌ی فلسطین، این نسل آماده‌ی گذار از تمدن غرب به تمدنی جدید است که حتی خود نیز گزینه‌ی جایگزین را نمی‌داند ولی بن‌بست بودن پدیده‌ی تمدن غرب را درک کرده‌است. در این وضعیت، یک وظیفه‌ی بسیار مهم این است که ایده‌ی انقلاب اسلامی برای تمدن جدید مطرح شود، و معارف اسلامی به جهانِ تشنه‌ی مفاهیم جدید معرفی کنند.

🔹 در ادامه نیز با سؤال مجری برنامه دکتر ایزدی به مسئله‌ی معادله‌ی بازدارندگی در شرایط جدید جنگ با اسرائیل پرداختند و سه گزاره مطرح کردند:
۱- اسرائیل دشمن اصلی ایران است.
۲- اسرائیل از هیچ‌گونه نسل‌کشی ابایی ندارد.
۳- این دشمن بمب هسته‌ای دارد.
با این وضعیت تغییر دکترین هسته‌ای ایران در جهان امری پذیرفته خواهد بود.

رضا جعفری، ۱۴۰۲ مکانیک

🇱🇧🇮🇷 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍10🤔2👎1👌1
🔰 «چرا طوفان‌الاقصی؟»

7️⃣ پرده‌ی هفتم: سیف‌القدس

🔸 سال ۲۰۲۱، شهر قدس. جایی که سال‌هاست به دو قسمت شرقی (فلسطینی‌نشین) و غربی (یهودی‌نشین) تقسیم شده است. ماه رمضان است، دادگاه اسرائیل حکمی جنجال‌برانگیز صادر می‌کند مبنی بر آن که ساکنین محله‌ی «شیخ جراح» در قدس شرقی، باید خانه‌های خود را تسلیم یهودیان کنند.

🔹 محله‌ی شیخ جراح، محل زندگی ۷۵ خانواده‌ی فلسطینی است که پیش از اشغال فلسطین، در مناطق حیفا و یافا (نزدیکی مکان کنونی تل‌آویو) زندگی می‌کرده‌اند، و سپس از آنجا آواره شدند. هجوم به ساکنان شیخ جراح و تلاش برای تصرف خانه‌های آنها به سرعت به سمت تنش می‌رود. دو فلسطینی در جریان درگیری‌ها به قتل می‌رسند.

🔸 در همین روزها رژیم یکی از درهای اصلی مسجدالاقصی را بسته است و به مسجدالاقصی وارد شده است. هتک حرمت رژیم نسبت به مسجدالاقصی در چند نوبت از جمله شب قدر تکرار می‌شود. شدت حملات به حاضران در مسجد به قدری است که در یک نوبت ۳۰۰ نفر و در نوبت دیگری ۶۰۰ نفر زخمی می‌گردند.

🔹 با تشدید حملات، «محمد الضیف» فرمانده‌ی گردان‌های قسام هشداری صادر می‌کند مبنی بر این که اگر رژیم حمله به معتکفین مسجدالاقصی و تجاوز به شیخ جراح را به سرعت متوقف نکند، به زودی بهای سنگینی بابت آن خواهد پرداخت. او ساعت ۶ عصر ۲۸ رمضان را به‌عنوان ضرب‌الاجل تعیین می‌کند.

🔸 روز ۲۸ رمضان، رژیم بار دیگر به مسجدالاقصی یورش می‌برد و ۲۵۰ نفر از فلسطینیان را راهی بیمارستان می‌کند. چند دقیقه از ساعت ۶ نگذشته، که ۱۵۰ راکت از سوی مقاومت حماس به سرزمین‌های اشغالی شلیک، و نبرد «سیف‌القدس» آغاز می‌گردد...

ادامه دارد...

✍🏻 علیرضا مصلی‌نژاد، ۱۴۰۰ کامپیوتر

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍7👎2👌2
🔰 «نگاهی به دخل و خرج ۱۴۰۴»

🔸پس از کش و قوس‌های فراوان مجددا به فصل بودجه رسیدیم، سند بودجه‌ی ۱۴۰۴ یک محک مهم و اولین تجربه‌ی بودجه ریزی مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم محسوب می‌شود. ما هم تصمیم گرفتیم نگاهی به وضعیت مهمترین سند مالی سال آینده کشور و اعداد و ارقام آن بیندازیم.

🔹کشور ما از لحاظ اقتصادی با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کند؛ از انواع ناترازی‌ها خصوصا در مساله‌ی انرژی تا عدم ثبات اقتصادی، تورم قابل توجه و نرخ های رشد پر نوسان. بر این اساس انتظار می‌رود دولت‌ها در لایحه‌ی بودجه گام‌هایی در اصلاح این موارد بردارند و بتوانند وضعیت کلان اقتصاد ایران را بهبود بخشند.

🔸رقم کلی بودجه‌ی امسال حدود ۵۹۹۰ همت(هزار میلیارد تومان) تعیین شده است. برخلاف رویه‌ی عمده‌ی سال‌های اخیر بودجه‌ی عمومی روند انبساطی پیدا کرده است؛ بطوری که رشد نسبت بودجه به تولید ناخالص ملی، به نسبت لوایح قبل مشهود است. کسری تراز عملیاتی نسبت به بودجه ۱۴۰۳ افزایش قابل توجهی داشته است؛ بطوریکه نسبت کسری از حدود ۱۱ درصد بودجه در سال ۱۴۰۳ به حدود ۱۸ درصد بودجه در سال ۱۴۰۴ افزایش پیدا کرده است.

🔹در بخش درآمدها سهم درآمدهای گمرکی با افزایش ۱۶۴ درصدی نسبت به عملکرد ۱۴۰۳ و سهم انتشار اوراق با افزایش ۶۳ درصدی نسبت به عملکرد سال گذشته جالب توجه است. در لایحه‌ی سال پیش رو سناریوی کسب منابع حاصل از فروش نفت و گاز نسبتا خوش بینانه لحاظ شده است و طبق تخمین مرکز پژوهش های مجلس پیش‌بینی می‌شود حدود ۹۰ همت بیش برآوردی در تخمین منابع حاصل از صادرات نفت و گاز وجود داشته باشد. از نقاط ضعف این لایحه می‌توان به کاهش درآمدهای مالیاتی نسبت به بودجه‌ی کل اشاره کرد به طوری که سهم این درآمدها از حدود ۵۰ درصد منابع دولت در سال ۱۴۰۳ به حدود ۳۰ درصد در لایحه‌ی بودجه امسال کاهش یافته است که برخلاف روند ترسیم شده در قانون هفتم پیشرفت می‌باشد.

🔸در بودجه‌ی سال آینده سقف معافیت مالیاتی حقوق‌ها ۲۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده همچنین نرخ رشد دستمزد کارمندان حدود ۲۰ درصد لحاظ شده است؛ همچنین میزان تورم در سال آینده حدود ۳۰ درصد تخمین زده می‌شود.

🔹یک از مهمترین چالش های بخش مصارف دولت همچنان صندوق‌های بازنشستگی می‌باشد به طوریکه میزان اعتبار مورد نیاز برای صندوق های بازنشستگی در سال آینده حداقل ۵۰۴ همت تخمین زده می‌شود. علاوه بر هزینه‌ی فوق، بار مالی همسان سازی در سناریوی خوشبینانه ۹۷ همت برآورد می‌گردد.

🔸از دیگر مسائلی که در بودجه‌ی امسال بیشتر مورد توجه قرار گرفت کاهش ۲/۶ میلیارد یورویی ارز ترجیحی و کاهش فاصله‌ی ارز های دولتی از نرخ غیر رسمی بود. دولت تلاش دارد با کاهش تدریجی این ارقام درحالیکه زمینه‌های فساد را کاهش می‌دهد و تولید داخل و افزایش صادرات را تشویق می‌کند، از آسیب های ناشی از شوک درمانی بر بخش تولید نیز جلوگیری کند. هر چند هم اکنون نیز تخصیص ۱۲ میلیارد یورو ارز ترجیحی ۲۰۰ همت از درآمدهای دولت کاهش داده و نحوه‌ی صرف این بودجه نیز چندان شفاف در لایحه اشاره نشده است.

🔹بطور کلی از جمله نقاط قوت لایحه‌ی بودجه میتوان به تداوم سیاست کاهش مالیات بر بخش تولید، حفظ روند کلی اصلاحات اقتصادی به صورت تدریجی و پرهیز از شوک درمانی، استفاده از اوراق بدهی درون‌سالی و همچنین حرکت در جهت واقعی سازی منابع و مصارف و مدنظر قرار دادن منابع مورد نیاز تادیه بدهی‌های دولت نام برد. در کنار این موارد از نقاط ضعف لایحه بودجه به طور کلی می‌توان از تداوم عدم شفاف‌سازی بودجه‌های حمایتی(مانند ارز ترجیحی و حامل‌های انرژی) و عدم درج در منابع و مصارف، عدم درج ارقام مربوط به تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و اشتغال در لایحه و کاهش سهم صندوق توسعه‌ی ملی از ۴۸ به ۲۰ درصد و درنتیجه کاهش تاب‌آوری در مقابل تکانه‌های خارجی در رابطه با صادرات نفت را نام برد.

🔸امید است با نگاه دقیق‌تر نمایندگان مجلس و بررسی و مشورت با کارشناسان مجرب و دلسوز، بودجه‌ی امسال بتواند قدم‌هایی موثر در حل مسائل مختلف کشور از جمله تورم و ناترازی‌های اقتصادی برداشته و با اصلاحات اقتصادی صحیح زمینه‌های فساد و رانت را حذف و باعث بهبود و رشد وضعیت تولید و اشتغال در کشور گردد.

محمد حسین قاسمی، ۱۴۰۰ مکانیک

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍8👎1👌1
میدان انقلاب
ویژه نامه یک سال جنایت و ویرانی.pdf
🔰 «سهمی لبخند من»

🔹لبخند، حرکت سهموی لب‌ها، اتفاقی که شاید آسان به نظر برسد اما همین چند ژول انرژی اندک برای این حرکت را کودکانی نمی‌توانند بچشند. بچه‌هایی که زود همه‌چیز را فراموش می‌کنند، این‌بار با تمام بچگی‌شان لبخند بر لب‌هایشان نمی‌نشیند، آخر غم ازدست‌دادن نزدیک‌ترین عزیزان غم آبنبات و قهرکردن بچه‌‌ی همسایه نیست که به این راحتی فراموشش کنند. اما چند شب پیش همراه شتاب‌گیری موشک‌ها شتاب سهمی لب‌هایشان بیشتر و بیشتر شد، شادی به دلشان نشست و چقدر شیرین است! هرچند که دشمنان درنده‌خو زیادند و هرچند که تو تجهیزاتی نداری، اما گویی یک نفر نه، که یک ملت هوایت را دارند.

🔸گویی پناهی، گویی کسی در کنار مظلومیت تو قد علم کرده و حتی دوباره با صدای رسا در رزمایش اقتدار نماز جمعه می‌گوید بدون تعلل، کوتاهی و شتاب‌زدگی «در آینده هم اگر لازم شد، باز انجام خواهد گرفت» و دلت را برای آینده هم قرص می‌کند که در کنارت ایستاده‌ است. می‌دانی، چون حالا دیگر بعد از دلگرمی جبهه‌ی مقاومت، بعد از سرپناه بچه‌های مقاومت، بعد از سیدحسن نصرالله، بر همه‌ی مسلمین فرض است. بعد از ایشان دیگر جای سکوت نیست. وقت انتقام است، وقت شروع است؛ وقت پایان.

🔹وقت آن رسیده تا با نام عملیات هم شده جهانیان او را صدا بزنند؛ یا وعدنا الصادق یا صادق الوعدی! الوعده وفا! رمز عملیات را باید یهودیان بشنوند و بشنوید مسلمانان! که هنگامه‌ی بلندکردن پرچم اسلام در جهان رسیده، هنگامه‌ی مبارزه برای حرکت به سمت تنها هدف عالم. بگذار کمی زمینی‌تر هم بگویم؛ حرکت برای انسانیت. موشک‌ها غرش می‌کنند تا به‌خوابِ‌غفلت‌رفتگان عالم را بیدار کنند، انسان ها فریاد می‌زنند تا نابینایان چشم بگشایند و در این مهلکه‌های زمانه آدم‌ها بیدار می‌شوند؛ جز آنان که خود را به خواب زده‌اند.

🔸وقایع پشت سر هم گذر زمان را بر ما رقم می‌زنند و امیدوارم که در کنار همه‌شان ما هم رقم بخوریم؛ در ایستادگان سمت درست، در کنار افرادی که لبخند می‌نشانند بر دل داغ‌دیدگان، در جهانِ منتظر رشد و تعالی و در جای صعود به سمت قله‌ی سهمی عالم؛ در مسیری که به بی‌نهایت میل می‌کند.

اَللّهُمَّ اِنّا نَشْکوُ اِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنا صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ
وَ غَیْبَهَ وَلِیِّنا وَ کَثْرَهَ عَدُوِّنا وَ قِلَّهَ عَدَدِنا وَ شِدّهَ الْفِتَنِ بِنا وَ تَظاهُرَ الزَّمانِ عَلَیْنا
فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَاَعِنّا عَلى ذلِکَ بِفَتْحٍ مِنْکَ

فاطمه شهرابی، ۱۴۰۲ هوافضا


🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
17❤‍🔥3👎2👍1
🔰 «روز ۱۳‌آبان دانشگاه شریف»

🔹 یک روز بارانی...
زمین خیس شده بود.
برنامه‌ریزی‌ها تغییر کرد.
مسجد محل تجمع دانشجویی شد.
دانشجویانی که سرنوشت‌ساز این آب و خاک هستند.
صوت قرآن طنین‌انداز دیوارهای مسجد شد.
معنی تک‌تک کلمات قرآن به جان حضار نشست.

🔸 رجزخوانی آغاز شد.
صدای حیدرحیدر در مسجد می‌پیچید.
این صداها لرزه بر اندام آمریکا می‌اندازد.
صدای صلوات‌ها فضای مسجد را متبرک کرد.
تنها یک سلام از راهپیمایی تا تله زینبیه...
ایل لیلی بدون مجنون نیست
کشته‌ی حق ذلیل گردون نیست

اشعار رجزخوانی همه بیانگر قدرت‌نمایی
ایران شده بود.
صدای «الله‌اکبر» و «لااله‌الا‌الله»ها ستون‌های مسجد را به لرزه درآورده بود.

🔹سخنان کوبنده‌ی سردار علی فدوی آغاز می‌شود:
«به انجام تکالیف الهی يادآوری شد. کسی که مراقب و مواظب انجام تکالیف خود باشد برنده است. مبارزه با استکبار هم فرض الهی است. برای بهره‌مندی از یاری خداوند طبق فرمایشات قرآن کریم باید یاری‌رسانی از سوی ملت با نام خدا آغاز شود.
بعد از آغاز حرکت باید توکل کرد و با یاری خدا کار را پیش برد...
در اصل دوم قانون اساسی اهمیت دفاع از مظلومینِ نه تنها مسلمان بلکه همهٔ اقشار و مذاهب ملی و مبارزه با ظالمین، صریح بیان شده است...»

🔸 دانشجویان سوالات خود را یکی‌پس‌از‌دیگری می‌پرسند و سردار در کمال اقتدار پاسخ آن‌ها را می‌دهد.
سوالاتی در مورد عملیات‌های وعده صادق، عدم صداقت رسانه‌ها در نمایش حملات، ایجاد بازدارندگی در فعالیت‌ها...
تذکر سردار برای اهمیت نقش دانشجو مخصوصاً دانشجوی شریف در این زمینه‌ها. در پایان هم داشتن امید به نابودی آمریکا که وعده حقیقی الهی است یادواری شد.

🔹 حرف پایانی مراسم: روز ۱۳ آبان روز جوان و جوان دانشجوی ایرانی است.

مائده فلاح، ۱۴۰۲ هوافضا

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریه میدان انقلاب
25👎3👍1
🔰«فَاسْتَقِمْ کَما أُمِرْتَ»

• چرا ما به محور مقاومت کمک می‌کنیم؟
• هدف استعمار از تشکیل دولت صهیونیست چیست؟
• راه حل مسئله فلسطین چیست؟
• راه درست در برابر فشارها و هجمه‌های دشمن چیست؟
• آیا واقعاً نابودی رژیم جعلی اسرائیل و آمریکا ممکن است؟

طوفان جنگ فلسطین و لبنان از بیش از یکسال پیش، طوفانی از سوالات مختلف در اذهان ما و دغدغه‌مندان مقاومت به وجود آورد. خانم فاطمه فرهادی با گردآوری برخی نکات قرآن کریم و بیانات آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان ولی امر مسلمین در زمان غیبت تلاش کرده جواب سوالات بالا و برخی سوال‌های مهم دیگر در این زمینه را پیدا کند.

ایشان در یادداشت مفصلی در شماره‌ی ۹۹ میدان انقلاب نتیجه‌ی تلاش های خود را منتشر کرده که این یادداشت را می‌توانید در تلگراف یا ویرگول بخوانید.

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍83👌3👎2
🔰«درخواستی از حضرت زینب(س)»

🔹 خانوم جان تولدت مبارک. امروز روز شادی ماست؛ آخر می‌دانی، تو نوه‌ی پیامبر خدا هستی. مادر تو فاطمه‌ی زهراست؛ برترین زنان دو عالم، و پدرت امیرالمومنین علیه‌السلام، شیر خدا و حیدر کرار. برادرانت حسن و حسین، هر دو ولی خدا و سید جوانان اهل بهشت اند. امروز روز شادی ماست؛ دختر علی مرتضی و فاطمه‌ی زهرا زاده شد. چه بهتر از این!

🔸 زینب جان! در آینده به تو لقب ام‌المصائب خواهند داد. تو رحلت جدت، پیامبر خدا را می‌بینی. می‌بینی روزی را که به اهل‌بیت پیامبر خدا بی‌احترامی می‌کنند. تو جسارت‌ها به مادرت را که دختر پیامبر است، می‌بینی. سخن از در و دیوار و آتش فراوان است اما امروز در مورد آن حرف نمی‌زنیم زیرا امروز روز شادی ماست! روز غم نیست. بگذریم، سال‌ها می‌گذرد و پدرت با خار در چشم و استخوان در گلو کنار تو و یاور توست؛ چه یاوری بهتر از او؟ اما پدرت را نیز می‌کشند. آری! تو شهادت امیرالمؤمنین را نیز می‌بینی؛ آن واقعه‌ی پر از حسرت. لعنت بر اهل کوفه! اما بگذریم، قرار بود از شادی‌ها بگوییم نه از غم‌ها. پس بیا نیمه‌ی پر لیوان را ببینیم، تو هنوز دو برادر بزرگوارت، حسن و حسین را در کنار خود داری. آنها هنوز در کنار تو هستند. اما به زودی مردم، برادرت، امام مجتبی را نیز تنها می‌گذارند. یک روز، اشک‌بار از آن مسمومیت ناگهانی، شهادت ایشان را هم می‌بینی. بگذریم، تو هنوز حسین را در کنار خود داری. آه، حسین...

🔹 زینب جان! فعلا برایت از کربلا و کاروان اسرا و مجلس یزید و بازار شام نمی‌گویم، زیرا امروز روز شادی ماست! روز غم نیست. از حسین هم چیزی نمیگویم. از حسین گفتن بماند برای ۳۶۴ روزِ دیگر سال. ما یک امروز را به مصائبت فکر نمی‌کنیم، حضرت ام‌المصائب! امروز می‌خواهیم ولادت پرسعادتت را گرامی بداریم. زینب جان تولدت مبارک. اما زینب جان در میان تبریک و شادی درخواستی هم از تو داریم. کودکان غزه و لبنان این روزها روزگار سختی دارند. زنان غزه و لبنان زیر فشار بمباران اند. آنها تیمارگر می‌خواهند. آنها مدافع می‌خواهند. ما پرستار و پناهگاهی بهتر از شما در طول تاریخ سراغ نداریم. مرهم درد آنها باش. در کنار آنها باش، همانطور که در کنار رقیه و ... حواسم نبود قرار بود از کربلا حرفی نزنیم تا شادی امروز خراب نشود. زینب جان شمرهای امروزی زنان و کودکان را اسیر نمی‌گیرند، بلکه آنها را نیز مانند مردان می‌کشند. کربلایی‌ست در غزه، کربلایی‌ست در لبنان. مردان غزه و لبنان رویاروی جنگ با دشمن خون‌خوارند و زنان و کودکان، آواره و سرگردان. به مردان‌شان روحیه و به زنان و کودکان‌شان پناه بده، همان‌طور که در کربلا ... باز یادم رفت که قرار بود از مصائب‌تان نگوییم. امروز روز شادی ماست. تولدت مبارک زینب جان.

▪️ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار تبریک و تهنیت باد.

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
17👍3👎2
میدان انقلاب
ویژه نامه یک سال جنایت و ویرانی.pdf
🔰«افول و نابودی یک سلطه‌ی ظالمانه»

🔹نظم فعلی حاکم بر جهان در حال تضعیف است و قدرت‌ها و بازیگران جدیدی پا به عرصه نهاده و هر یک در حال نبرد برای کسب جایگاهی موثر در نظم پیش رو هستند. درگیری روسیه - ناتو، محور مقاومت - رژیم صهیونیستی (حافظ منافع غرب در منطقه‌ی غرب آسیا) و درگیری احتمالی چین - آمریکا حاکی از این تضعیف است. اما باندی که برای استحکام قدرت خود، تنها در یک نمونه، کشتار صد میلیون سرخ‌پوست بومی آمریکا برای اشغال سرزمینشان را در کارنامه‌ی خود دارد به این سادگی قصد خالی‌کردن میدان را ندارد، ولی شرایط چندان بر وفق مرادش نیست.

نظم جدید
🔸گذشته است روزگاری که با یک اخم مستکبران و انتقال ناوی، لرزه بر تن کشورها می‌افتاد، حکومت‌ها تغییر می‌کردند و یا وادار به تسلیم و حرف‌شنوی می‌شدند. امروز تنها یک عضو محور مقاومت، یعنی انصارالله یمن، تمام هیمنه و اعتبار آمریکا و رفقایش همچون انگلیس را به چالش کشیده، و ناوهای جنگی‌شان را مورد هدف قرار داده و غرق می‌کند. هیچ کشتی تجاری به مقصد رژیم صهیونیستی حق عبور از دریای سرخ و تنگه‌ی باب‌المندب را ندارد و اگر به هشدارها توجه نکند مورد اصابت موشک‌ها و پهپادهای یمنی قرار می‌گیرد، و لذا مجبور به طی مسافتی بسیار طولانی‌تر و کم‌صرفه‌تر از نظر اقتصادی است. ضربات دردناک یمن بندر ایلات را که یکی از مهم‌ترین بنادر اشغالگران است، ماه‌هاست به تعطیلی کشانده، موشک‌های مافوق‌صوت یمن به تل آویو می‌رسد و رؤیای نیل تا فرات دشمن اشغالگر، به تلاش برای حفظ بقا و موجودیت محدود شده است.

🔹مرکز محور مقاومت یعنی جمهوری اسلامی ایران نیز، در عملیات وعده‌ی صادق ۲ با انجام حملات سایبری و موشکی حیرت‌آور خود تمام حیثیت و اعتبار گنبد آهنین را نابود، و ناامنی و سست‌تر از خانه‌ی عنکبوت بودن رژیم صهیونیستی را ثابت، و قلب تمام آزادگان و حق‌طلبان جهان را مسرور کرد.

شاه دیوانه
🔸دشمن کم‌توان در میدان نبرد با اجرای سیاست شاه دیوانه که به منظور ترساندن و به‌عقب‌راندن حریف و ایجاد ذهنیت پیش‌بینی‌ناپذیر و کنترل‌ناپذیر بودن انجام می‌گیرد، خطوط قرمزی را رد می‌کند و در صورت ادراک ضعف ضربات بعدی را شدید و شدیدتر انجام می‌دهد، تا در نهایت حریف را از پای درآورد. برای تعدیل و شکستن این زنجیره باید دشمن ضربات کاری دریافت کند تا در محاسباتش تجدیدنظر کرده و با دست باز و آسوده از عدم پاسخگویی عمل نکند.

🔹حامیان رژیم صهیونیستی به خوبی می‌دانند که محور مقاومت توانایی این را دارد که مانع از رسیدن قطره ای نفت از تنگه‌ی هرمز و تنگه‌ی باب‌المندب به آنها شود، که نتیجه‌ی این اقدام افزایش بدون مهار و سرسام‌آور قیمت نفت خواهد بود. این تنها یکی از اهرم‌های فشار محور آزاده‌ی مقاومت بر ستون فقرات جنایتکارانی است که جز زبان قدرت چیز دیگری درک نمی‌کنند. آنها حملات دردناک انصارالله به آرامکو را هرگز فراموش نخواهند کرد.

تکنولوژی جنایتکار
🔸البته توانایی های دشمن را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. برجستگی طرف مقابل در زمینه‌ی فناوری و نیز نفوذ امنیتی-اطلاعاتی به منظور ردیابی اعضای شاخص محور مقاومت ضربات سنگینی به ما وارد کرده، اما نتوانسته منجر به تغییرات اساسی در میدان شود‌؛ حیفا و تل آویو همچنان ناامن و مورد هدف، ساکنان شمال اراضی اشغالی بدون امکان بازگشت، و مسیرهای تجاری دریایی به مقصد اسرائیل همچنان ناامن‌اند!

🔹دست دشمن اگر چه در میدان باز نیست اما روی عملیات روانی و رسانه‌ای و نیز عوامل مایل به سازش در داخل حساب باز کرده، که مسئولیت و وظیفه‌ی ما در روشنگری را بیش از پیش، سنگین می‌کند.

🔸نظم ظالمانه‌ی دنیا که برای حفظ بقای خود دست به کشتار وحشیانه‌ی کودکان و زنان بی‌دفاع می‌زند در حال تغییر است، و به‌تدریج باید تمام کشورها در این صف‌بندی، جبهه‌ای را برای حضور خود انتخاب کنند. در نظم بعدی ملت‌هایی جایگاهی مؤثر و قدرتمند خواهند داشت که در شرایط کنونی با وجود تمام اختلافات داخلی متحد و یکپارچه عمل نموده و با تمام توان پشتیبان مرکز فرماندهی نبرد باشند.
و العاقبه للمتقین

فاطمه فتحی، ۹۳ کارشناسی ریاضی، ۹۷ ارشد ریاضی، ۱۴۰۱ دکتری ریاضی


🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍12👎3👌2
بسیج دانشجویی شریف
ویژه برنامه 🔹 "جاسوس خانه" بازخوانی اسناد لانه جاسوسی به مناسبت ایام ۱۳ آبان باحضور: 👤دکتر حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی 📆 سه‌شنبه ۱۵ آبان‌ 🕐 ساعت ۱۳:۱۵ 📍سالن آمفی‌تئاتر مرکزی 🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
رحیم پور ازغدی
<unknown>
🔰 «رحیم‌پور ازغدی در شریف»

🗣بیانات دکتر حسن رحیم‌پور ازغدی در ویژه‌برنامهٔ «جاسوس‌خانه» در دانشگاه شریف

🔹بازخوانی اسناد لانهٔ جاسوسی به‌مناسبت سالروز ۱۳ آبان

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍15❤‍🔥52👎2
🔰«بررسی علل برکناری گالانت توسط نتانیاهو»
بخش 1⃣ از 2⃣

🔹 برکناری گالانت و تغییرات کابینهٔ #نتانیاهو در این برههٔ بحرانی و حساس را می‌توان از چند محور بررسی کرد:

🔸 اول این‌که رژیم صهیونیستی از دست‌یابی به اهداف راهبردی در دو جبههٔ شمال و جنوب بازمانده؛ علی‌رغم ضربات بی‌سابقه به #حزب_الله، این گروه موفق شده‌است بخشی از توان خودش را بازیابی کرده و حملاتی مستمر علیه خاک اشغالی اسرائیل داشته‌باشد. در نبرد زمینی هم عملیات اسرائیل منجر به توقف عملیات حزب‌اللّه در مرز و عمق خاک اسرائیل نشد. در چنین شرایطی، ارتش اسرائیل با بحران بی‌سابقهٔ نیرو، مهمات و روحیه روبرو می‌شود. در همان روز برکناری گالانت توسط نتانیاهو، وی گفته بود که:
«...برای جبران خسارات ارتش به حدود ٧٠٠٠ سرباز جدید از میان حریدی‌ها نیاز وجود دارد...»

‌درنتیجه در چنین شرایطی طبیعی است که گالانت به‌عنوان یک نظامی که جنگ را می‌فهمد، با ادامهٔ جنگ به این شکل مخالفت کرده و به دنبال فشار برای توافق آزادی اسرا باشد. و از آن‌جایی که حیات سیاسی نتانیاهو وابسته به تداوم جنگ است، طبیعی است که هر صدای مخالف تداوم جنگ را خفه کند.

🔹 جنبهٔ دوم، جنبهٔ درگیری گالانت با جوامع حریدی بر سر مسألهٔ سربازگیری می‌باشد.
حریدی‌ها از متحدین مهم نتانياهو محسوب می‌شوند و لابی قدرتمند آن‌ها در مخالفت با گالانت و طرحش برای خدمت سربازی حریدی‌ها قطعاً در این اتفاق بی‌اثر نبوده‌است.
از طرف دیگر بن‌گویر و تندورها هم روابط خوبی با گالانت نداشتند و او را مانع «پیروزی کامل» می‌دانستند. درنتیجه قطعاً فشار آن‌ها هم می‌تواند موثر بوده‌باشد. البته گالانت بین بخشی از ارتش که به کاهانیست‌ها نزدیک هستند هم محبوبیت زیادی ندارد. بارها سربازان کاهانیست و تندرو در جبهه‌های غزه علیه گالانت حرف زده و عکس گرفته‌اند.
شاید ‌شکست عملیات هوایی اسرائیل علیه ایران هم در این برکناری بی‌تاثیر نبوده باشد.
هرچند که هنوز مسئلهٔ سربازی حریدی‌ها حل نشده‌است و احتمالاً این کار برای تصویبِ بدون تأثیرِ این قانون باشد که درموردش صحبت کردیم.

🔸 اما چرا سعار و کاتس؟
گالانت را تقریباً می‌شد آخرین ستون عقلانیت نظامی و راهبردی در کابینهٔ نتانياهو قلمداد کرد که به واقعیات میدان نبرد آگاه بود و دروغ‌هایی که به خورد جامعهٔ اسرائیل داده می‌شد را باور نمی‌کرد. درنتیجه طبیعی بود که با نتانیاهو (که حیات خودش را در ادامهٔ جنگ می‌بیند) دچار مشکل شود.

🔹 احتمال داده می‌شود گالانت در ماجرای دخالت شین‌بت در نشت اسناد از دفتر نتانياهو هم دست داشته‌است و لو رفتن این قصه تیر آخری به پیکر نیمه‌جان همکاری بین گالانت و نتانياهو بود؛ در نتیجه نتانیاهو او را برکنار، و با کسی جابه‌جا کرد که وفاداری کور به خودش دارد. حالا عملاً با انتصاب کاتس، اختیار ارتش به‌طور کامل در دست نتانیاهو می‌باشد. از طرفی سعار از افرادی است که شدیداً تندرو محسوب می‌شود ولی نکتهٔ عجیبی وجود دارد. این‌که وقتی سعار در سال ٢٠٢٠ از لیکود جدا شد، حزب امید تازه را تاسیس کرد و مدتی با ائتلاف ضد لیکود پیش از دولت فعلی همراه بود.

ابوالفضل کردبچه، ۱۴۰۲ فیزیک

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq |  نشریه میدان انقلاب
👌13👍21👎1
‍ ‍🔰 «بررسی علل برکناری گالانت توسط نتانیاهو»
بخش 2⃣ از 2⃣

🔹 انتصاب سعار در وزارت خارجه (به‌عنوان مخالف سرسخت راه‌حل دو دولتی) را شاید بشود هم آمادگی رژیم صهیونیستی برای جنگ تمام‌عیار دانست و هم تلاشی خواند برای ایفای نقش پلیس بد در تقابل با کسی مثل ران درمر که قرار است لابی‌گر اصلی رژیم صهیونیستی در آمریکا باشد. چنین انتصابی را می‌توان این چنین تفسیر کرد که برای نتانياهو، رای‌آوری #هریس مسجل بوده‌است و او سعی داشته خودش را برای مقابله با فشارهای دولت دوم دموکرات‌ها جهت تحقق آتش‌بس آماده کند. در همین ایام هم نیروهای سیاسی مخالف‌، فراخوان تظاهرات خیابانی داده‌اند و شاید بتوان این اتفاق را آغاز پایان دولت ائتلافی نتانیاهو دانست.
ادامهٔ جنگ به این شکل برای اسرائیل بسیار سخت و پرهزینه است. از طرفی به دلیل بالا گرفتن تهدید #چین و #کره_شمالی و درگیری در #اوکراین، آمریکا به‌هیچ‌وجه تمایلی ندارد که مجبور شود در سه جبهه بجنگد. کما این‌که همین حالا هم تعهد بیش از حد #آمریکا به اسرائیل باعث کمبود مهمات ضدهوایی در اوکراین شده‌است که این امر موجب تشدید فعالیت پشتیبانی هوایی روس‌ها و تسریع پیش‌روی‌‌های آنان شده.

🔸 درکل، احتمالاً باید نیمهٔ ابتدایی سال ٢٠٢۵ را آخرین روزهای حیات سیاسی نتانياهو قلمداد کرد. فقط سوال اینجاست که آیا نتانیاهو و طرفدارانش در جامعه، دولت و ارتش ، به‌راحتی قدرت را واگذار خواهند کرد یا تلاش خواهند کرد تا با استفاده از زور و قدرت نظامی، هر طور که هست در قدرت باقی بمانند؟! چون بازی سیاست در اسرائیل حالا یک بازی «مجموع-صفر» است و پیروزی یک طرف معادل نابودی طرف دیگر می‌باشد؛
اگر نتانياهو پیروز شود، اسرائیل چیزی شبیه یک پادشاهی یا رياست‌جمهوری مادام‌العمر امنیتی را تجربه خواهد کرد که احزاب مخالف هرگز توان تغییرات اساسی را پیدا نخواهند کرد، و تلاش اسرائیل برای الصاق نوار غزه و کرانهٔ باختری به خاک جعلی اسرائیل، سرمنشأ اختلافات و درگیری‌ها خواهد بود. در سمت مقابل هم اگر مخالفان نتانياهو پیروز شوند، اسرائیل به سمت راه‌حل دو دولتی رفته و رویای کاهانیست‌ها و تندروها برای الصاق کرانهٔ باختری به اسرائیل از بین خواهد رفت. این به غیر از محاکمه به خاطر وقوع هفت اکتبر و شکست هیمنهٔ سیاسی و نظامی اسرائیل می‌باشد.

ابوالفضل کردبچه، ۱۴۰۲ فیزیک

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq |  نشریه میدان انقلاب
👍11👌21👎1
بسیج دانشجویی شریف
Photo
Audio
🔰 «ما در جنگ هستیم»

🗣سخنرانی سردار فدوی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران در دانشگاه شریف به‌مناسبت سالروز ۱۳ آبان

03:18
امروز وزارت خزانه‌داری آمریکا مسئول جنگ با ما است.
10:53
دانشجوی شریف الان باید چه کار بکند؟
19:10
یکی از دانشجوهای دکتری شریف اومده بود خواستگاری خونه‌ی ما...
23:29
بیش از چهل هزار پاسدار شهید دادیم و پای جبههٔ حق هستیم.
29:05
ما در موضوع اقتصاد ۲۴ساعته گرفتار هستیم.


🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
9👍3👎1👏1
بسیج دانشجویی شریف
Photo
mp3.مسعود براتی
<unknown>
🔰 «ترامپ ابزار جدیدی علیه ما ندارد»

🗣سخنرانی آقای مسعود براتی با موضوع تحریم‌ها و مواجهه‌ی ما با آن

📍دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف

2:28 تحریم‌ها با حضور ترامپ چه تفاوتی میکند؟

13:28 در دوره‌ی شهید رئیسی برخلاف دوره‌ی روحانی مناسبات اقتصادی با فرض ادامه‌ی تحریم شکل گرفت

20:30 انتظار اینکه فشار حداکثری مثل سابق مشاهده بکنیم نیست

24:38 (نظر حضار خطاب به آقای براتی) لحن شما من را یاد لحن آقای ظریف می‌اندازد

30:50 از نظر ساختار تحریمی ترامپ همان ساختار اوباما را دنبال کرد چیز جدیدی اضافه نکرد

37:24 ما تحلیلمان این است ... که امارات مجبور می‌شود که معادله‌ی ما را بپذیرد

44:40 آمریکا از اواخر دوره‌ی اوباما متوجه این شد که دارد قافیه را به چین می‌بازد

53:26 (سوال حضار) با توجه به جنگ منطقه‌، گزینه‌ی بستن تنگه‌ی هرمز یا حمله به تاسیسات آرامکو چقدر واقعی است؟

57:42 ما هنوز سراغ یکسری گزینه‌ها نرفتیم. مثلا همکاران اقتصادی رژیم در منطقه اهداف غیر سختی هستند

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍141👏1👌1
▪️ برای علی(ع)، مصیبتی سخت‌تر از رحلت رسول‌الله(ص) نبود. اصلا عالم تا به حال مصیبتی چنین به خود ندیده. بعد از رسول خدا اما، زخم حوادث یکی پس از دیگری بر پیکر علی(ع) فرود آمد؛ از غصب جایگاه رسول خدا، تا غصب اموال دخت بلندمرتبه‌ی او.
حالا اما هنوز سه ماه از آن غم جانکاه نگذشته، مصیبتی دیگر به سراغ علی(ع) آمده...

▪️ بهترین یار و یاور علی(ع)، امشب او را وداع می‌گوید. پس از این به راستی علی(ع) باید استخوان در گلو و خار در چشم زندگی کند، که نه، تنها زنده بماند. سالیان سال...

▪️ امشب علی(ع) بر مزار فاطمه(س) چنین نجوا می‌کند: (نهج‌البلاغه، خطبه‌ی ۲۰۲)

یا رسول‌الله، صبرم از جدایی از دختر بزرگوارت لبریز شده، و توان تحمل این دوری را ندارم، ولی تنها دلیل صبرم این است که پیش از این اندوه عظیم دوری تو را چشیدم، و مصیبت سنگین آن را درک کردم.
اما از این پس، اندوه من همیشگی‌ست، و شب‌هایم همه بیداری، تا آن روز که خدا محل قرار تو را برای من نیز برگزیند.

به زودی دخترت تو را آگاه خواهد کرد، از آن که چگونه امتت برای درهم‌شکستن او هم‌داستان شدند. از او از اوضاعی که پیش آمده بپرس، در حالی که هنوز زمانی نگذشته و یاد تو از زبان‌ها نیفتاده...

⬛️ فرارسیدن شهادت حضرت فاطمه(س) (به روایت ۷۵ روز) را تسلیت عرض می‌کنیم.
(نقاشی از حسن روح‌الامین)

🆔 کانال نشریه میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
💔17👌1
میدان انقلاب
نظر شما درمورد نمایشگاه کار که در روزهای گذشته در دانشگاه برگزار شد چیست؟
🔰 «نمایشگاه کار شریف یا Stanford job fair؟»
بخش 1⃣ از 2⃣

امیررضا جباری، ۱۴۰۰ مهندسی دریا

▫️ نمایشگاه کار مطلوب شریف چگونه است؟

◾️ حدودا هفته‌ی پیش بود که شنیدم قرار است در دانشگاه، نمایشگاه کار برگزار شود. در افکار خود نمایشگاه کار مطلوب دانشگاه شریف را ترسیم کردم. این نمایشگاه باید مسیرهای آینده‌ی دانشجوی شریف را به او بنمایاند. مهم‌ترین بخش نمایشگاه باید مربوط به فناوری‌های نوین و پیشران کشتی پیشرفت کشور باشد؛ مثلا هوش مصنوعی یا فناوری کوانتوم. به این فکر می‌کنم که اگر امروز از قطار پیشرفت جهانی در هوش مصنوعی جا بمانیم، قدرت‌های جهان سازمانی ترتیب خواهند داد که دیگر کشورها را از دسترسی به این فناوری منع کند و ما جا خواهیم ماند، همان‌طور که در فناوری هسته‌ای این اتفاق افتاد و ما جا ماندیم. شاید امروز کسب‌وکار جا افتاده‌ای در این زمینه نداشته باشیم اما این به این معنا نیست که نباید به فکر ایجاد آن باشیم یا دانشجویان را به جهت‌گیری به آن سمت سوق ندهیم.

▪️ این نمایشگاه باید به همه‌ی دانشجویان دانشگاه مسیر معرفی کند. دانشجویان همه‌ی رشته‌های دانشگاه باید تصویری از آینده‌ی روشن خود را در آینه‌ی نمایشگاه کار شریف، ترسیم شده ببینند. اگر رشته‌ای در دانشگاه وجود دارد که به هیچ دردی نمیخورد و هیچ آینده‌ی روشنی برایش مصور نیست، اصلا چرا این رشته را در دانشگاه داریم؟ دانشگاه باید جوابگوی نیازهای کشورمان باشد و اگر کشور به رشته‌ی خاصی نیازی ندارد طبعا آن رشته نباید در دانشگاه تدریس شود؛ لذا در نمایشگاه کار شریفِ مطلوبِ ذهنی من برای تمام دانشجویان دانشگاه با هر رشته‌ای مسیرهای روشنی نگاشته شده.

▫️تجربه‌ی نگین و امید از نمایشگاه کار شریف

▪️ از افکار خود بیرون می‌آیم؛ مطلوب را فراموش کرده و به واقع می‌پردازم. دو شخصیت ذهنی می‌سازم که واقع را از زبان آن‌ها روایت کنم. خواهر و برادری دوقلو به نام‌های نگین و امید. نام خانوادگی آن‌ها نیز ایرانی است. امید ایرانی دانشجوی سال چهارم کارشناسی مهندسی مکانیک در دانشگاه شریف است. او سال آخر تحصیل خود را می‌گذراند و به دنبال پیداکردن مسیرهای شغلی احتمالی آینده‌ی خود می‌گردد. کمی که در نمایشگاه می‌چرخد، درمیابد که او در این سالن شلوغ جایی ندارد و او متعلق به اینجا نیست؛ شغل‌های ارائه‌شده در نمایشگاه عمدتا مربوط به رشته‌ی کامپیوتر و کمی هم رشته‌های صنایع و برق است. امید، مأیوس و پریشان، نمایشگاه را ترک کرده و از رشته‌ی خود بیزار می‌شود. نهایتا بعد از کمی فکر تصمیم به مهاجرت می‌گیرد چون احساس می‌کند در این کشور جایگاهی ندارد.

▪️نگین ایرانی، دارنده‌ی مدال طلای المپیاد ریاضی و دانشجوی سال چهارم کارشناسی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه شریف است...

ادامه دارد...

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👌24👍4👏1🤣1
میدان انقلاب
🔰 «نمایشگاه کار شریف یا Stanford job fair؟» بخش 1⃣ از 2⃣ امیررضا جباری، ۱۴۰۰ مهندسی دریا ▫️ نمایشگاه کار مطلوب شریف چگونه است؟ ◾️ حدودا هفته‌ی پیش بود که شنیدم قرار است در دانشگاه، نمایشگاه کار برگزار شود. در افکار خود نمایشگاه کار مطلوب دانشگاه شریف…
🔰 «نمایشگاه کار شریف یا Stanford job fair؟»
بخش 2⃣ از 2⃣

امیررضا جباری، ۱۴۰۰ مهندسی دریا

▪️ نگین ایرانی، دارنده‌ی مدال طلای المپیاد ریاضی و دانشجوی سال چهارم کارشناسی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه شریف است. او نیز مانند برادر دوقلویش به جست‌وجوی مسیرهای شغلی احتمالی آینده‌ی خود می‌پردازد. او تنوع بسیاری در شغل‌های پیشنهادشده می‌بیند. او می‌تواند یک کدزن خوب در آن شرکت خدماتی سبز یا کدزن آن یکی شرکت خدماتی قرمز یا کدزن این یکی شرکت خدماتی نارنجی شود. هیچ خبری از فناوری‌های نوین نیست. کسی به او نمی‌گوید که تو می‌توانی با نبوغ خود، برتری فناورانه برای کشور خودت در مقابل قدرت‌های جهانی ایجاد کنی. خبری از چشم‌انداز فناورانه‌ای برای آینده در نمایشگاه نیست. حتی کسی به او نمی‌گوید که تو می‌توانی کسب‌وکار خودت را راه بیندازی و لازم نیست کدزن این شرکت‌ها شوی. البته که کارکردن در این شرکت‌های رنگ و وارنگ نیز اشکالی ندارد و یک مسیر احتمالی‌ست اما مسیرهای دیگری نیز هست. نگین کمی از فضای نمایشگاه دلزده شده ولی به وارسی نمایشگاه ادامه می‌دهد. تصمیم می‌گیرد با نمایندگان این شرکت‌ها درمورد صنعت و فناوری به گفت‌وگو بپردازد اما خیلی زود متوجه می‌شود که این‌ها مهندس و اهل فن نیستند، مدیران شرکت نیز نیستند بلکه از بخش نیروی انسانی آمده‌اند که نگین و نگین‌ها را متقاعد کنند که در شرکت آن‌ها مشغول به کار شوند. در واقع این کارمندان بزک‌شده، بخشی از دکور پرزرق‌و‌برق شرکت‌ها هستند.

▪️ نگین پس از بازدید از نمایشگاه با خود می‌اندیشد که اگر قرار است در یک شرکت تجاری و فقط با هدف صرف اقتصادی مشغول به کار شود، شرکت‎‌های بهتر و بیشتری در کشورهای غربی وجود دارند که اتفاقا حقوق و مزایای بیشتری هم دارند و این شرکت‌های رنگ و وارنگ داخلی رونوشتی از آن‌ها هستند. وقتی اصل جنس هست، رونوشت چرا؟ چون که صد آمد نود هم پیش ماست. او نیز مانند امید تصمیم به مهاجرت می‌گیرد.

▫️ Stanford job fair

▪️ از فکر امید و نگین بیرون می‌آیم. سراغ وبگاه ام‌آی‌تی، هاروارد و استنفورد می‌روم تا ببینم نمایشگاه کار آن‌ها چگونه است. نمایشگاه کار در این دانشگاه‌ها نه یک پدیده‌ی سه چهار روزه بلکه یک رویداد جاری در طول هر دو نیم‌سال است. هر چند روز یک‌بار موضوع نمایشگاه عوض می‌شود. از رشته‌های مختلف مانند مهندسی مکانیک و پزشکی تا مشاغل دولتی و مسائل محیط زیستی و حتی ارزش‌های غربی مانند فرصت‌های تنوع (جنسی، نژادی، گرایشی و ...) نمایشگاه مخصوص به خود را دارند. اواخر نیم‌سال دوم نیز نمایشگاه کارهای تابستانی و کارآموزی برگزار می‌شود. در این نمایشگاه‌ها طیف بسیار گسترده‌ای از کسب‌وکارها، از آن شرکت‌های خدماتی رنگ و وارنگ تا اسپیس‌ایکس حضور دارند. فناوری‌های نوین و نظامی نیز به‌طور مستقیم و غیرمستقیم حضور فعالی در دانشگاه دارند، تا این حد که بخشی به نام مسائل مربوط به ارتش در دانشگاه وجود دارد.

▫️ دارپای ما کجاست؟

▪️ مجددا به فکر فرو می‌روم. آمریکا نهادی به نام دارپا دارد که بر فناوری‌های نوین برای استفاده‌ی نظامی تمرکز دارد و همکاری‌های گسترده‌ای با صنعت و دانشگاه دارد. و بسیاری از فناوری‌های امروز مانند اینترنت و خودروی خودران از ثمرات این نهاد است. دارپای ما کجاست؟ خدا رحمت کند شهید فخری‌زاده را. مؤسسه‌ی سپند را با همین هدف تأسیس کرد. اما حضور امثال این مؤسسه در نمایشگاه کار شریف را هیچ‌گاه نمی‌بینیم؛ زیرا هرچیزی مربوط به مسائل نظامی یا فناوری‌های نوین باشد شاخک‌های کمیته‌ی ضد تحریم دانشگاه را تیز می‌کند و این کمیته، جلوی آن را می‌گیرد. گویا دانشگاه شریف، به عنوان نوک پیکان دانش و فناوری در کشور هیچ‌گاه نباید دغدغه‌ای فراتر از شرکت‌های رنگ و وارنگ خدماتی داشته باشد. دانشجوهای شریفی نیز اگر دغدغه‌ی فناوری نوین و پیشرو را دارند باید به فکر پذیرش از یکی از کشورهای غربی باشند.

▪️ نگین‌ها و امیدهای ایرانی، بزرگترین سرمایه‌ی کشور ما هستند. اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی دانش و فناوری را مسخر خود می‌کنند و آن را به سلاحی علیه بشریت تبدیل می‌کنند، ما نیز باید به کمک نگین‌ها و امیدها دانش و فناوری را در اختیار بگیریم و برای پیشرفت کشور بجنگیم. با این امید که در فردایی نزدیک ایران ما انحصار قدرت‌های تحریم‌کننده در دانش و فناوری را بشکند و به جایگاه به‌حق و حقیقی خود در جهان برسیم. جایگاهی که نه تنها برای ملت خودمان بلکه برای تمام ملت‌های آزاده و تحت ظلم جهان، امنیت و آبادانی به ارمغان می‌آورد.

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👌33👍5👏1🤣1
میدان انقلاب
نظر شما درمورد نمایشگاه کار که در روزهای گذشته در دانشگاه برگزار شد چیست؟
🔰 «بازارچه‌ی خرید برده‌های نیمه‌وقت یا نمایشگاه کار؟»

✍🏻 محمدرضا عارفیان، ۱۴۰۱ مهندسی برق

🔹 اگر سریال حضرت یوسف را تماشا کرده باشید، سرگذشت حضرت یوسف از بازارچه‌ی فروش برده ها می‌گذرد. ولی اگر وقت دیدن آن را پیدا نکرده‌اید، می‌توانستید این روزها سری به سالن جباری دانشگاه شریف بزنید. البته گذر زمان و انقلاب‌های فناوری، تفاوت‌هایی را ایجاد کرده که قابل تأمل هستند؛ دیگر به جای اینکه برده‌های کت‌بسته که مزیت‌شان توانایی جسمی‌ست خدمت خریدار‌ها عرضه شوند، شرکت‌ها هستند که با زرق‌وبرق خود را عرضه می‌کنند تا برده‌هایی با توانایی هوشی و خلاقیتی بالاتر را به کار گیرند. فروشنده‌های سیه‌چرده‌ی عربده‌کش، جای خود را به فروشندگانی با لباس‌فرمی شکیل داده‌اند و به جای صدای بلند شاید تصویر است که مخاطبین را جذب می‌کند! به هر حال آن‌ها هم برده‌ی نمایش‌اند.

🔸 اگر کمی در نمایشگاه قدم بزنید در کنار سؤال‌های زیادی که برایتان ایجاد می‌شود، عجیب‌ترین سؤال این است که در دانشگاه صنعتی شریف که مهد تولید علم و فناوری ایران است، نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع مادر و پیشران کشور در حال برگزاری بود یا اسکرین‌شاتی از صفحه‌ی یک تلفن همراه!

🔹 دانشگاهی که ادعای پیش‌برندگی و عبور از مرز‌های علم و فناوری را یدک می‌کشد، تنها میزبان چندین شرکت خدماتی و واسطه گشته که انتهای فناوری آنها استفاده از به‌روزترین سیستم‌های نرم‌افزاری است. شاید برای همین هم هست که از نظر آنها یک دانشجوی ترم دو و سه‌ی کامپیوتر ارزش بیشتری از یک محصل دکترای مکانیک و هوافضا دارد؛ چون هم قیمت کمتری دارد و هم نیازهایشان را برطرف می‌کند. و برای همین است که می‌توان این نمایشگاه را بیشتر یک نمایشگاه دانشکده‌ای دانست تا دانشگاهی؛ زیرا شبکه‌ی تولید محصول آن محدود به آن بخش از رشته‌هایی‌ست که سرآب دانشگاه شده است و بازدیدش برای بقیه‌ی دانشجویان جز افسردگی و شاید تعدادی شکلات عایدی‌ای ندارد.

🔸 سؤال بعدی که ذهن را درگیر می‌کند این است که چرا هیچ کسی به این بازار شام اعتراضی ندارد؛ شاید علتش به زمان آن برمی‌گردد، و برنامه‌ریزی دقیقی که ورودی دانشگاه را از همان اول آماده کند که به جای هوش مصنوعی و رباتیک، به فضای مجازی و شرکت‌های خدماتی عادت کند و کار در عرصه‌هایی مثل فضا برایش، فضایی به نظر برسد.

🔹 اصلا اینها به کنار؛ هدف برگزاری نمایشگاه از نگاه مسئولان دانشگاه چه بوده؟ آیا مثل مزایده‌های خرید اوراق شهرداری هر کسی که قیمتی بیشتری داده، غرفه به او فروخته شده؟ آیا هزینه‌های ایجاد ذهنیت و شکل‌گیری آینده‌ی یک دانشجو هم در قیمت این غرفه‌ها لحاظ شده یا فقط جیب دانشگاه یا افراد خاصی مدنظر بوده؟ آیا از نظر دست‌اندرکاران تکنولوژی، فناوری و علم قیمتی دارد یا فقط در ارزش چند اسکناس چاپی خلاصه می‌شود؟ این سؤال هم بماند در کنار بقیه‌ی سؤال‌های نمایشگاه.

🔸 در بین قدم‌زدن بین علامت سؤال‌ها، البته حضور در نمایشگاه شما را به جواب واضحی به یکی از سؤالات قدیمی و مهم می‌رساند؛ این که وقتی کار فناورانه در کشور را تنها در پول‌گرفتن به ازای کدزدن یا عرضه‌ی بهتر یک خدمت دسته‌چندمی در این شرکت‌ها خلاصه کنیم، چرا مهاجرت هدف اصلی اکثر این دانشجویان نباشد، وقتی می‌شود همین کارها را در شرکت‌های خارجی همراه با رفاه و آسایش بیشتری انجام داد؟

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍27🤣4🔥2👏2
«والعصر»

محمدحسین تاج‌محمدی، ۱۴۰۲ فیزیک

🔹 شهید دکتر دیالمه:
ارزش کارهای ما بستگی به این دارد که در چه زمان و موقعیتی آن کارها را انجام می‌دهیم. حتی در مورد خودداری از انجام یک عمل نیز باید بدانیم که در چه زمانی نباید آن کار را انجام دهیم. بسیاری از ما هنوز ارزش زمان را درک نکرده‌ایم. زمان مفهومی است که خداوند متعال در یک آیه به آن قسم یاد کرده؛ والعصر. قسم به امری که تمام کارها و ارزش‌های انسانی بسته به وجود این بعد در زندگی انسان است، حقیقتی که مبارزه‌کردن، کشته‌شدن، صبر، سکوت و دیگر اعمال همگی در نسبت با آن معنا و مفهوم پیدا می‌کند.

سخنرانی «انسان در قالب زمان» *(۱)


🔸 ما دائم در حال حرکتیم. حتی وقتی نشسته‌ایم و در حال مطالعه‌ی این متن هستیم، در واقع روی زمینی در حال حرکت در منظومه‌ای در حال حرکت در کهکشانی در حال حرکت هستیم. حرکت ما در زمان نیز اجتناب‌ناپذیر است.
زمان، یکی از اساسی‌ترین و در عین حال مرموزترین ابعاد وجود ماست و درک ماهیت آن همواره ذهن بشر را درگیر خود کرده است.

🔹 حال که در این قطار پرسرعت قرارگرفته‌ایم، این سؤال مطرح می‌شود که اصلا چرا مجبور به حرکت شده‌ایم؟
همان‌طور که در سخن شهید به آن اشاره شد؛ برای آن که زمان، معیار ارزش‌گذاری بر کارهاست.
چطور ممکن است که با به‌جان‌خریدن سختی‌های مسیر «قربة الی الله» به حج بروی و «خسر الدنیا و الآخره» شوی؟ چون از اهمیت مفهوم زمان غافل شدی...
زمانی که سر اسلام به نیزه می‌رفت تو سر سجاده بودی... چون فهم زمانه نداشتی...

اگر پیغمبر اسلام زنده می‌بود، امروز چه می‌كرد؟
درباره‌ی چه مسأله‌ای می‌اندیشید؟


🔸 باید ایمان بیاوریم و عمل صالح انجام دهیم تا در خسران نباشیم. نه به این معنا که سودی نبرده‌ایم، نه؛ که باارزش‌ترین دارایی‌مان را بیهوده از دست نداده باشیم.
الان که بهتر متوجهیم عمل صالح دیگر هر عملی نیست و دارای پیچیدگی کیفی و زمانی است، درست‌ترین کار خودمان را چگونه پیدا خواهیم کرد؟ چه تضمینی است که ما در صحنه‌ی امروزمان از زیان‌دیده‌ها نباشیم؟
نکته این نیست که فقط دچار روزمرگی نشویم، بحث سر این است که در کنش‌هایمان چقدر اهمیت فهم زمانه پررنگ است.
تنها راه ما برای سعادت در ظلمت این مسیر، چنگ‌انداختن به ریسمان کلام حضرت نور است. همان‌طور که می‌فرماید:

وَ الَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ ﴿سوره‌ی عنکبوت، آیه‌ی ۶۹﴾


🔹 قدم اول، تنظیم جهت حرکت ماست؛ باید فاصله بگیریم از باطل، تا هدایت شویم به سمت حق.

والله و بالله قسم می‌خورم كه پیغمبر اكرم در قبر مقدسش امروز از یهود می‌لرزد.
این یك مسألهٔ دو دوتا چهارتاست. اگر كسی نگوید، گناه كرده‌است. من اگر نگویم والله مرتكب گناه شده‌ام و هر خطیب و واعظی اگر نگوید مرتكب گناه شده‌است.
اگر می‌خواهیم به عزاداری حسین‌بن‌علی ارزش بدهیم، باید فكر كنیم كه اگر حسین‌بن‌علی امروز بود و خودش می‌گفت برای من عزاداری كنید، می‌گفت چه شعاری بدهید؟
اگر حسین‌بن‌علی بود می‌گفت: اگر می‌خواهی برای من عزاداری كنی، برای من سینه و زنجیر بزنی، شعار امروز تو باید فلسطین باشد. شمر هزار‌و‌سیصد سال پیش مُرد، شمر امروز را بشناس!
شمر امروز ما اسرائیل است.
«شهید مطهری»

🔸 قدم بعدی، همانند این متن که به واسطهٔ گره‌خوردن با مفهوم زمان پر از جملات سؤالی بود، یک سؤال است.

که به پاسخش بیندیشیم...

*۱) پ‌ن: سال پیش همین ایام فاطمیه بود که از تئاتر «تماشاچی» بیرون اومدم و یک سر به غرفهٔ کتاب روبه‌روی سالن زدم. عنوانی که چشمم را به خودش و عکس روی جلدش دوخت، و داستان دکتر دیالمه از آنجا برایم شروع شد.

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
11🔥2
🔰 «آینده‌ی آمریکا با ترامپ»
بخش 1⃣ از 3⃣

علی حاج‌علی‌اکبر، ۱۴۰۱ صنایع

حالا در این جنگ طولانی‌مدت، آمریکا از امتیاز برنامه‌ریزی طولانی‌مدت محروم شده‌است که قطعاً آثار نامطلوبی برایش خواهد داشت.


🔹 به صورت کلی روی کار آمدن ترامپ موجب مسرت است چرا که فردی بانمک و سوژه‌ساز است که می‌تواند موجبات سرگرمی ما را با حرف‌ها و کارهای عجیبش فراهم کند.

🔸 جدای از این‌ها اگر بخواهیم جدی‌تر بررسی کنیم کلیت چهار ساله شدن ریاست‌جمهوری‌ها نشانه‌ی وحشت و گیجی کشور آمریکاست که نمی‌داند باید چه مسیری را طی کند و از سرگیجی هر بار سکان‌دار خود را عوض می‌کند. علاوه بر این اظهارات سکان‌داران هم پایدار نیست. مثلا ترامپ روزی از توافق و عدم دخالت در مسائل ایران می‌گوید در حالی که دیروز حرف از پودرکردن ایران با بمب اتم می‌زد.
آمریکا شده مثل یک کشتی که در دریا گم شده و نمی‌داند چه باید بکند، در همین حال اهالی کشتی سکان‌دار مستی را برمی‌دارند و مست دیگری را به جایش می‌گذارند و این کار، امید پیداکردن راه را کمتر هم می‌کند.

🔹 در حال حاضر آمریکا در سه جبهه‌ی اصلی درگیر است؛ با چین، با ایران و با روسیه. نوع جنگ هم جنگ سرد است و طولانی‌مدت خواهد بود.
کسانی که تنها تجهیزات جنگی و پیروزی‌های نظامی را محور تحلیل قرار بدهند نمی‌توانند فهم درستی داشته باشند.

🔸 تحلیل‌های سریع و ورق‌برگردان هم تناسبی با ذات جنگ سرد ندارن؛ حرف‌هایی چون «فتح چند روزه‌ی اوکراین توسط روسیه» یا «فروپاشی صد روزه‌ی روسیه» یا «نابودی کامل حماس» یا حتی نابودی اسرائیل در مدت کوتاه با عملیات نظامی ساده‌لوحانه هستند.

🔹 آمریکا به هر حال سه جنگ دارد؛ انتخاب نجنگیدن با رئیس‌جمهور آمریکا نیست، بلکه فقط انتخاب چطور جنگیدن در چهار سال آینده با ترامپ خواهد بود. فلذا تصور خروج آمریکا از جنگ و مشکل‌های خارجی توهمی بیش نیست.
حالا در این جنگ طولانی‌مدت آمریکا از امتیاز برنامه‌ریزی طولانی‌مدت محروم شده که قطعا آثار نامطلوبی برای آمریکا خواهد داشت.

🔸 جمهوری‌خواهان نماد قدرت ملی واقعی آمریکا (مثلا اقتصادی و نظامی) هستند و «آمریکای بزرگ» که شعار ترامپ بود را محور می‌دانند.
در حالی که دموکرات‌ها نماد قدرت نرم دموکراسی آمریکایی و ارزش‌های معنوی امریکا هستند.
با این حال «آمریکای ابرقدرت» آمریکای دارای هردوی این‌هاست و عقب‌کشیدن از هر بخش به معنای افول برای آمریکا است؛ تنها انتخاب افول از کدام جهت و فداکردن کدام ارزش است که بر عهده‌ی رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود. گرچه این مسئله نسبی است و نباید انتظارات فانتزی داشت.

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
👍12👎1🤣1
2025/07/13 16:43:06
Back to Top
HTML Embed Code: