Telegram Web
🔰 «قطعی نه‌چندان غافل‌گیر‌کننده»

✍🏻 محمدحسین قاسمی، ۴۰۰ مکانیک

🔹 حالا دیگر نه در فصول اوج مصرف، بلکه در پاییز هم طعم قطعی برق را چشیدیم؛ عنصری که نبود آن زندگی روزمره را به شکلی گسترده مختل می‌کند. از خانه و دانشگاه گرفته تا واحدهای تولیدی و حتی انضباط ترافیکی خیابان‌ها، همگی به برقی وابسته‌اند که تأمین آن اکنون با چالش‌های جدی روبه‌رو شده است. این در حالی است که ایران، با دارا بودن رتبه نخست جهانی در مجموع منابع متعارف نفت و گاز، از مشکلات بنیادین در تأمین انرژی رنج می‌برد.

🔸 ناترازی انرژی یکی از مسائل محوری اقتصاد ایران در دهه‌های اخیر بوده است اما با وجود اهمیت فراوان، فضای سیاست‌گذاری هم‌چنان فاقد تصمیمات و برنامه‌های روشن برای حل این معضل است. این مساله آن‌قدر حجم مهمی از اقتصاد ایران دارد که مثلاً فایننشال‌تایمز در گزارش اخیر خود تخمین می‌زند در سال ۲۰۲۲ حجم یارانهٔ انرژی در ایران به اندازهٔ بیش از ۲۷ درصد تولید ناخالص ملی بوده است!

🔹 حل مسئلهٔ انرژی در ایران نه ساده است و نه صرفاً به سیاست‌های کوتاه‌مدت محدود می‌شود. دولت‌ها همواره سعی داشته‌اند سطح رفاه عمومی را افزایش دهند و فاصلهٔ طبقاتی را کاهش دهند. با این نیت یکی از ابزارهای رایج در این مسیر، کنترل قیمت انرژی بوده است. همچنین در شرایط تورمی اقتصاد ایران، دولت‌ها معمولاً سعی کرده‌اند قیمت حامل‌های انرژی را ثابت نگه دارند با این تصور که بتوانند ثبات اقتصادی ایجاد کنند. اما این سیاست‌ها در طول زمان تأثیرات منفی گسترده‌ای بر ساختار اقتصاد گذاشته‌اند. به‌عنوان مثال بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، قیمت حقیقی برق طی چند دههٔ گذشته به‌شدت کاهش یافته است. این روند عمیقاً به توسعهٔ نامتوازن و مشکلات عدیدهٔ اقتصادی منجر شده‌است.

🔸 مشکل اصلی، ارزان بودن انرژی نیست بلکه پیامدهای نامناسب این ارزان‌سازی تصنعی است. وقتی قیمت‌های نسبی به‌درستی تعیین نشوند، سیگنال‌های نادرستی به بازار ارسال می‌شود که با واقعیت‌های عرضه و تقاضا هم‌خوانی ندارد. برای مثال، پایین نگه داشتن بیش از حد قیمت انرژی باعث می‌شود صنایع انرژی‌بر به شکلی نامتناسب توسعه یابند، زیرا مزیت رقابتی خود را در انرژی ارزان می‌بینند. سرمایه‌گذاری در تولید برق کاهش می‌یابد، زیرا بازدهی اقتصادی مناسبی وجود ندارد و خانوارها و فعالان اقتصادی انگیزه‌ای برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی پیدا نکنند. نتیجهٔ این سیاست‌ها، شدت بالای مصرف انرژی در ایران است که بسیار بالاتر از میانگین جهانی است. این وضعیت هرساله بحران ناترازی انرژی را تشدید کرده و تأثیرات منفی مستقیم بر بودجهٔ دولت، تورم و پایداری شبکهٔ تأمین انرژی می‌گذارد.

🔹 از دیگر معضلات این ساختار، توزیع ناعادلانهٔ یارانه‌های انرژی است. یارانه‌های گسترده به جای کاهش نابرابری، آن را تشدید کرده‌اند. خانوارهای پرمصرف که معمولاً از دهک‌های بالای درآمدی هستند، سهم بیشتری از این یارانه‌ها می‌برند، در حالی که اقشار کم‌درآمد سهم اندکی دارند.

🔸 برای حل بحران انرژی، راه‌حل‌های مختلفی ارائه شده‌است. از جمله برنامهٔ هدفمندی یارانه‌ها که موفقیت‌ها و نتایج مثبت مهمی به همراه داشت، افزایش پلکانی قیمت انرژی برای کنترل مصرف و یا تخصیص سهمیه انرژی قابل فروش به خانوارها و بسیاری موارد دیگر. اما نکتهٔ کلیدی این است که هر راه‌حلی باید جامع، پایدار و با کم‌ترین آسیب به تولید همراه باشد. تصمیماتی که کاملاً متمرکز بر اصلاحات غیرقیمتی و یا حالت شوک‌درمانی قیمتی دارند، با عدم توجه به ابعاد اقتصادی و اجتماعی، نه‌تنها بحران را حل نمی‌کنند، بلکه آن را پیچیده‌تر نیز خواهند کرد.

🔹 درنهایت مهم‌ترین نکته آن است که بحران انرژی در ایران نیازمند تصمیم‌گیری شجاعانه و برنامه‌ریزی دقیق است. اگر دولت‌ها نتوانند این مسئله را به شکلی بنیادین حل کنند، با توجه به روند فعلی، زین‌پس قطعی و کمبود انرژی دیگر چندان اتفاقی غافلگیرکننده نخواهد بود.

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
👍13👎1👌1
🔰 «حزب‌الله پیروز شد؟»

1⃣ پردهٔ اول

✍🏻 ابوالفضل کردبچه، ۴۰۲ فیزیک

🔹 خبر کوتاه بود و به همان اندازه پرسروصدا «اعلام رسمی آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان» این روزها کمتر رسانه‌ای است که مهم‌ترین اخبارش، آتش‌بس اعلام‌شده در لبنان نباشد و سعی نکرده‌باشد پیروز دل‌خواه خودش را از دل این ازدحام خبری، به دیگران مخابره کند. از نشست خبری نتانیاهو و کری‌خوانی‌های رسانه‌ای‌اش تا بیانیه‌های حزب‌الله و تبریک گفتن سایر گروه‌های مقاومت به آن‌ها؛ اما حقیقت چیست؟ این حزب‌الله بود که طعم شیرین پیروزیِ را بار دیگر بر امت مقاومت چشاند یا رژیم صهیونیستی بود که برخلاف غزه، این بار شکست نخورده بود؟!
در ادامه سعی می‌شود با بررسی دلایل قبول آتش‌بس توسط بازی‌گران اصلی نبرد ۹ اکتبر (حاکمیت لبنان، حزب‌الله و رژیم صهیونیستی) ‌و وزن‌کشی آن علت‌ها، چهرهٔ پیروز نبردِ تقریباً یک‌سالهٔ شمال فلسطین معلوم شود:

⭕️ بازیگر اول: حاکمیت رسمی لبنان
🔸 ۱. فشار های سیاسی خارجی:
علی‌رغم گذشت ۸۱ سال از پایان سلطهٔ فرانسوی‌ها بر لبنان (از ۲۲ نوامبر ۱۹۴۳ تا کنون) ‌همچنان شاهد استعمار لبنان توسط این کشور اروپایی هستیم، اما نه به شیوهٔ سنتی و مستقیم، بلکه در طرحی نوین؛ شاهد این ماجرا، سفر امانوئل مکرون در پی انفجار بندر بیروت، به محل حادثه بود. از طرفی اعمال نفوذ آمریکایی‌ها بر بدنهٔ حاکمیتی لبنان بر کسی پوشیده نیست، تا حدی که در پی سفر اخیر دکتر لاریجانی به لبنان به‌عنوان حامل پیام رهبری ‌و دیدار با نجیب میقاتی، آقای نخست‌وزیر در کمال احترام، تقاضای هیئت ایرانی برای ارسال کمک به آوارگان لبنان را رد کرد تا به قول روزنامه‌نگاران، آمریکایی‌ها را ولو ذره‌ای ناراحت نکرده‌باشد (به‌نحوی که بلافاصله پس از برگشت دکتر لاریجانی، نمایندهٔ ویژهٔ بایدن با نجیب میقاتی دیدار کرده که از آن می‌توان به عنوان هشدار آمریکا به ایران و نمایش نفوذ خود بر لبنان، یاد کرد).
در چنین شرایطی، وادار کردن حاکمیت لبنان به امضای آتش‌بس با اسرائیل ‌چقدر می‌تواند کار سختی باشد؟

🔹 ۲. اشغال خاک‌های سرزمینی:
پس از گذشت حدود دو ماه از اعلام رسمی آغاز تجاوز اسرائیل با نیرویی قریب به ۸۰هزار سرباز (در قالب ۵ تیپ) به خاک لبنان، حالا ۴۰ روستای شیعه‌نشین که در پی حملات اسرائیل ‌به‌صورت کامل تخلیه شده‌بودند، کاملاً تخریب شده‌اند؛ به حدی که یکی از دلایل عقب‌نشینی‌های ارتش اسرائیل در جنوب لبنان ‌همین مسئله بود (در پی تخریب این روستاها، گاهی در بعضی از مناطق که مورد حملهٔ نیروهای مقاومت قرار می‌گرفت‌ هیچ جان‌پناهی برای نیروهای اشغالگر در دسترس نبود و ارتش رژیم ناچار به عقب‌نشینی از آن مناطق می‌شد).
اگر در کنار این چهل روستای اشغال‌شده، مناطق مسیحی‌نشین جنوب لبنان (که به‌راحتی محل عبور و مرور ارتش رژیم شده‌اند) را در نظر بگیریم ‌(باتوجه به این‌که عرض عملیاتی ارتش اسرائیل در خاک لبنان ۱۰۰km اعلام شده است)، متوجه می‌شویم مقدار قابل‌توجهی از خاک لبنان تحت سیطرهٔ رژیم قرار گرفته بود. مسلماً حاکمیت لبنان علاقه‌ای به تجربه کردن سرگذشت تلخی که بر سر سوریه و بلندی‌های جولان آمده بود را ندارد و این نیز دلیل دیگری برای قبول آتش‌بس توسط لبنان می‌باشد.

🔸 ۳. معضل اقتصادی جنگ:
اگر به این یک سال و چند روزی که از آغاز درگیری نیروهای مقاومت در خاک لبنان با اسرائیل می‌گذرد نگاهی بیندازیم، یکی از مهم‌ترین تبعاتی که توجه هرکسی را جلب می‌کند، خسارت‌های اقتصادی‌ای بود که ردوبدل شد. می‌توان بدون بررسی آمارهای رسمی هم حدس زد که تبعات اقتصادی این درگیری برای لبنان به مراتب سنگین‌تر از رژیم بوده است، چیزی که منابع رسمی هم صحه بر آن می‌گذارند (ان‌شاءالله در قسمت سوم به ضربات وارده بر رژیم صهیونیستی پرداخته خواهد شد) اعلام حدود ۸.۵ میلیارد دلار خسارت برای لبنان توسط بانک جهانی و تخمین حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار خسارت توسط کارشناسان، نشان دهندهٔ عمق ویرانی‌های اقتصادی در لبنان است. اگر به این عدد کاهش ۶.۶درصدی رشد تولید ناخالص داخلی، افت شدید ذخایر ارزی و مجموع هزینهٔ اسکان ‌و معیشت آوارگان را هم اضافه کنیم، آیا به عددی نمی‌رسیم که دولت مسیحی لبنان را وادار به توافق با آتش‌بس کند؟

🔹 ۴. فشارهای سیاسی‌اجتماعی داخلی:
پس از جنگ داخلی لبنان (۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰) و تقسیم حاکمیت، ریاست پارلمان لبنان به شیعیان جنبش امل و حزب‌الله، ریاست‌جمهوری به مسیحیان مارونی و نخست‌وزیری به سنّی‌ها رسید. در شرایط کنونی که شیعیان حامی حزب‌الله تنها ۲۹ کرسی (با احتساب علوی‌ها) از ۱۲۸ کرسی پارلمان را در اختیار دارند، نخست وزیر تحت نفوذ شدید آمریکا است، عملاً پشتوانهٔ سیاسی خاصی برای حمایت از ادامهٔ حملات حزب‌الله در لبنان وجود ندارد.

ادامه دارد...


🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | میدان انقلاب
👍13👎1
میدان انقلاب
🔰 «فلسفه‌ای که کنج حجره بماند به چه کار می‌آید؟» #بازنشر 🔺 بخشی از ویژه‌نامهٔ میدان به مناسبت سالگرد شهادت شهید فخری‌زاده 🔹 ما در محافل دیده بودیم که شهید فخری‌زاده در بیان مطالب، هیچ محدودیتی قائل نبودند -اگرچه من به عنوان مجری جلسه، سعی می‌کردم چهارچوب‌ها…
🔰 «بن‌بست‌گشایی از علم و فناوری»
#بازنشر

🔺 بخشی از ویژه‌نامهٔ میدان به مناسبت سالگرد شهادت شهید فخری‌زاده

🔸 در رابطه با علم و فناوری، شهید فخری‌زاده یک رویه میانه داشتند، در واقع یعنی به دور از افراط و تفریط بودند. یعنی از یک طرف آن شرارت ذاتی که بعضی‌ها معتقدند در علم و فناوری جدید هست را قبول نداشتند و معتقد بودند می‌شود از همین علم و فناوری موجود در راه درست استفاده کرد و شرارت ذاتی ندارد؛ ایشان معتقد بودند ما باید از علم و فناوری استفاده کنیم، روش و منش عملی ایشان هم این را نشان می‌دهد؛

🔹 شهید فخری‌زاده در وهله‌ اول یک تکنولوژیست با علم روز بودند و در ابعاد بعدی وارد بحث‌های بنیادی‌تر و معرفت‌شناسی شدند. بخش تفریط آن هم به این معناست که به کلی مقهور و مغلوب علم و فناوری باشیم و هیچ راهی برای توسعه علم و فناوری در نظر نگیریم. تفریط یعنی سعی نکنیم از علم و فناوری موجود برای کمک به انسانیت و بشر استفاده کنیم.

🔸 در حالی که شهید فخری‌زاده پیوسته از یک جهت به دنبال بن‌بست‌گشایی از علم و فناوری و از جهت دیگر به دنبال زدودن شرارت‌های غیرذاتی بود؛ شرارت‌هایی که در علم و فناوری موجود هست و اخلاق را تهدید می‌کند، انسانیت را تهدید می‌کند، محیط زیست را تهدید می‌کند. شهید فخری‌زاده سعی می‌کردند این مشکلات را حل کنند و به نظر ایشان اهتمام به هر دو جهت برای علم و فناوری موجود لازم است؛ این رویه میانه در علم و فناوری است.

بخشی از مصاحبه با دکتر ابراهیم اصولی، پژوهشگر مطالعات فناوری و همراه همیشگی شهید در محافل فلسفه و علم

🔺 مطالعهٔ متن کامل در شماره ۹۸ میدان انقلاب

🇮🇷 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
11👍1
🎙 «چرا جنگیدم؟»

#بازنشر
🔹پادکست‌هایی داستانی از زبان آنانی که در سوریه مقابل هم جنگیدند.
روایت‌هایی که تا به حال نشنیدیم ...

🔸سه سال پیش و در زمانی که جنگ داخلی سوریه به‌ظاهر پایان یافته بود واحد جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه شریف تصمیم گرفت پادکست‌هایی با عنوان «چرا جنگیدم؟» تولید کند و در آن به روایت انگیزه‌های گروه‌های مختلف از پیکارجویان سوریه بپردازد.

🔹امروز پس از سه سال از انتشار این پادکست، تروریست‌های تکفیری شرق حلب با سواستفاده از شرایط سخت جنگ محور مقاومت با رژیم صهیونیستی دوباره دست به سلاح برده‌ و به سمت حلب حمله برده‌اند. حال که به‌نظر آتش جنگ و قتل و ویرانی دوباره در سوریه در حال شعله‌ور شدن است، تصمیم گرفتیم این روایت‌ها را بازنشر کنیم تا بفهمیم این رزمجوها «چرا می‌جنگند؟»

🔸فردا قسمت اول این پادکست و هر سه روز یک قسمت جدید از این پادکست را منتشر می‌کنیم همچنین در پیام بعدی یادداشتی که سه سال پیش برای معرفی بیشتر این سری پادکست منتشر شده بود بازنشر می‌گردد

🇮🇷🇸🇾 @Enqelabsq | میدان انقلاب
8👍2
«به وقت شام»

🔹سرزمین شام؛ فصلی از کتاب تاریخ که در آن مدام کلمه‌ی جنگ را می‌بینید. جنگ بین رومیان و ساسانیان، بین مسلمانان و رومیان، بین علویان و بنی‌امیه، بین عثمانیان و مملوکان، و در نهایت بین اسلامگرایان.

🔸آری، اسلامگرایان؛ همانان که اسلام را کامل می‌دانند، دینی برای عرصه‌ی واقعی زندگی و نه صرفا برای گوشه‌ی مسجد. همین مسجد را محل اصلاح خود و جامعه و جهان میدانند و نه صرفا محلی برای یک افیون معنوی. قرآن را کتابی اجرایی برای تمام زمان‌ها می‌دانند و نه صرفا زینتی قدیمی برای طاقچه.

🔹سرزمین شام در زمانه‌‌ی ما دوباره ندای جنگ سر داد و اینبار اسلامگرایانی که روزگاری در کشورهای گوناگون پراکنده بودند را در این سرزمین که #سوریه می‌خوانندش برای نبرد با یکدیگر جمع کرد. نبردی عجیب و تاثیرگذار بر حوادث جهان اسلام و بلکه بر کل جهان. بله، بر کل جهان چراکه ابرقدرتی در جهان نبود که در این جنگ مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم نداشته باشد.

🔸برای شناخت پیچیدگی‌های جهان اسلام و اسلامگرایان، شاید مطالعه درباره‌ی هیچ موضوعی مانند جنگ سوریه، به ما اطلاعاتی جامع و فهمی گسترده ندهد. عصاره‌‌ی حوادث گذشته از جنگ شوروی با افغانستان بگیرید تا جنگ رژیم بعثی عراق با جمهوری اسلامی ایران، و همینطور عصاره‌ی مهمترین مکاتب اسلامگرا در این میدان جمع شده است. حتی حوادث آینده‌ی جهان اسلام را نیز از همین میدان سوریه باید فهم کرد.

🔹ما در واحد بین‌الملل بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، برآن شدیم تا طی ۴ پادکست با عنوان #چرا_جنگیدم، روایت‌ها و گزارش‌هایی از جنگ سوریه را از زبان و فهم هرکدام از طرف‌های درگیر در این جنگ، برای شما مهیا کنیم.

🔸در این سلسله پادکست‌ها، باری به افغانستان می‌رویم و از دیدگاه یک عضو القاعده به داستان این منطقه و این جنگ نگاه می‌کنیم. بار دیگر عضو داعش می‌شویم و حوادث عراق و سوریه را بازگو می‌کنیم. بار دیگر به سراغ سه عضو زندانی اخوان المسلمین می‌رویم و در نهایت نیز به روایت رسمی دولت سکولار سوریه و سپس مقاومت اسلامی از حوادث منطقه می‌رسیم.

🔹برای نوشتن این روایت‌ها، به منابع اصیل خود این گروه‌ها مراجعه کردیم و سعی نمودیم تا سانسور و پنهانکاری‌های معمول در رسانه‌های داخلی و خارجی نسبت به آراء و تفکرات این گروه‌ها را کنار بگذاریم؛ هرچند کلمات و استدلال‌هایشان آزرده‌مان سازند.

🔸با توجه به اقبال به وجود آمده نسبت به پادکست فارسی و رشد پیوسته‌ی آن، قالب پادکست را برای پیاده سازی این روایت‌ها انتخاب نمودیم. إن‌شاءاللّٰه #چرا_جنگیدم بتواند دالانی برای ورود شما به پیچیدگی‌های جهان اسلام و روابط بین‌الملل باشد.

🇮🇷🇸🇾 @Enqelabsq | میدان انقلاب
👍8👌1
🔰 «نسخه‌ی رهبر انقلاب برای پیروزی مقاومت»

👤 مصاحبه‌ای کوتاه با حجت‌الاسلام شعبان‌جولا

🔸 ارتباط سورهٔ فتح و دعای چهاردهم صحیفه سجادیه و نیز دعای توسل، با تسریع در پیروزی جبههٔ مقاومت چیست؟

🔻 در محتوای این توصیه‌های رهبری، یک‌سری مضامینی موجود است که مشخصاً مرتبط است. دعای چهاردهم صحیفه سجادیه که طلب نصر است. دعای توسل هم که توسل به ائمه است. سورهٔ فتح هم تا حدودی ارتباطش با پیروزی جبههٔ ایمان مشخص است. این سوره در حال‌و‌هوای صلح حدیبیه و حال‌و‌هوای قبل از فتح مکه است. سوره‌ی فتح، فتحش چیست؟ در «انا فتحنا لک فتحا مبینا» آن فتح مبین، صلح حدیبیه است. یعنی در شرایطی که مسلمانان به قصد حج، و بدون ساز‌و‌برگ جنگی راهی مکه می‌شوند. (این قضیه بعد از جنگ احزاب است؛ یعنی در یک شرایط جنگی، مسلمین بدون زره و سپر به سمت مکه می‌آیند.) در دل مشرکین ترس وارد شد که آیا این یک نقشه است؟ قضیه چیست که مسلمانان این‌گونه آمده‌اند؟! از این طرف هم بعضی‌ها می‌ترسیدند. خلاصه می‌روند به نزدیک مکه، اما به حج نمی‌رسند. نزدیک مکه مشرکین میگویند بیایید توافق کنیم... اصحاب رسول‌الله(ص) در زیر درختی با حضرت رسول(ص) بیعت می‌کنند و می‌گویند ما سر حد مرگ پای کار هستیم. خدا هم این را از آن‌ها می‌پسندد. بر آنان یک آرامش و اطمینان خاطری نازل می‌کند. و به پاس صدق در دل‌هایشان فتح نزدیکی را به آن‌ها پاداش می‌دهد.
لَّقَدْ رَضِیَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِینَ إِذْ یُبَایِعُونَکَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِی قُلُوبِهِمْ فَأَنزَلَ السَّکِینَةَ عَلَیْهِمْ وَأَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِیبًا (۱۸)
خداوند از مؤمنان هنگامی‌که در زیر آن درخت با تو بیعت کردند خشنود شد. خدا آن‌چه را در درون دل‌هایشان (از ایمان و صداقت) نهفته بود می‌دانست. از‌این‌رو آرامش را بر دل‌هایشان نازل کرد و پیروزی نزدیکی را پاداش آن‌ها قرار داد.
با وجود این‌که صلح شده‌بود و جنگ نبود و چه‌بسا خیلی‌ها می‌گفتند که این چه وضعش است و این چه قطعنامه‌ای‌ست و... اما حدود یک سال بعد فتح مکه نصیب مسلمانان می‌شود.


🔹 آیا دستورالعمل معنوی آقا برای مردم مظلوم لبنان است یا این‌که غرض آن است که همه بخوانیم؟

🔻 نه! همه بخوانیم! ربطی ندارد. این توصیه برای پیروزی جبههٔ مقاومت (شامل سورهٔ فتح و دعای چهاردهم صحیفه و دعای توسل) توسط آقای حاج‌علی‌اکبری در کرمان در مزار شهید سلیمانی اعلام شد، نه این‌که پیام خصوصی رهبری بوده‌باشد برای مردم لبنان.

🔸 اگر مسئلهٔ خاصی هست که نیاز است به تذکر، بفرمایید.

🔻 مسئلهٔ اصلی و بسیار مهم این است که آقا وقتی این حرف را زده ما باید برویم جمع‌های بزرگ تشکیل دهیم و بخوانیم. دقیقاً همان‌طور که به‌صورت گسترده شب‌های جمعه در مساجد دعای کمیل یا زیارت عاشورا می‌خوانند‌. یا جا افتاده است که همه سه‌شنبه‌شب‌ها دعای توسل می‌خوانند، جمعه صبح دعای ندبه و... الان هم باید همه یک شور عمومی ایجاد کنیم؛ که اگر این عمومیت گرفت و آن شور ایجاد شد، قطعاً برکات بسیاری دارد و درمورد سرنوشت نبرد تعیین‌کننده‌ است. یک بزرگی می‌گفت این اتفاقات تلخ و شیرین و سنگین و فراگیر شدنشان به‌خاطر همان شورِ آن روز‌های «سلام فرمانده» بود که دعا برای امام زمان بود و شور گرفته‌بود و گسترده شده‌بود، خداوند هم لطف کرد و این اتفاقات را پیش آورد که مقدمات ظهور سریع‌تر طی شود.

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
11👍3👎1
«از افغانستان تا شام»

🎙 #چرا_جنگیدم
#بازنشر

🔹پادکست‌هایی داستانی از زبان آنانی که در سوریه روبروی هم جنگیدند.

🔸قسمت اول: از افغانستان تا شام ۱


🇮🇷🇸🇾 @Enqelabsq | میدان انقلاب
6
افغانستان تا شام ۱
@OmatVahedeh - واحد بین‌الملل بسیج دانشگاه صنعتی شریف
🎙 #چرا_جنگیدم

🔸پادکست‌هایی داستانی از زبان آنانی که در سوریه مقابل هم جنگیدند.

🔹قسمت اول: از افغانستان تا شام ۱

« ... سال ۲۰۰۴ یعنی در همان روزهایی که القاعده در جبهه‌های افغانستان مشغول نبرد با امریکایی‌ها بود، شیخ زرقاوی با القاعده و شیخ بن‌لادن بیعت کرد. ما به همراه شیخ زرقاوی تا پیش از این، مستقل از القاعده بودیم، ولی بعد از مدتی به این نتیجه رسیدیم که مجاهدین باید یکپارچه و یکدست بشوند و برای ما که قهرمانان جنگ افغانستان امت اسلامی بودیم و به دنبال خلافت اسلامی؛ متحد شدن برایمان حیاتی بود و منفعت‌های زیادی داشت. بعد از این بیعت بود که القاعده‌ی عراق نام گرفتیم


🔗 شما می‌توانید این پادکست را از برنامه‌های زیر نیز بشنوید.
CastBox | Podcast Addict | Soundcloud | Anchor شنوتو | ناملیک

🇮🇷🇸🇾 @Enqelabsq | میدان انقلاب
7
"بی‌تعارف با رئیس جمهور"

🗓 شنبه ۱۷ آذر
📍دانشگاه صنعتی شریف

🔹 باتوجه به حضور رئیس جمهور در دانشگاه شریف، بسیج دانشجویی قصد دارد در نامه‌ای مهم‌ترین مسائل کشور را به دست رئیس جمهور رسانده و همچنین پیشنهادات و راهکارهایی را پیرامون مشکلات کشور بیان نماید.

🔸 چنانچه شما نیز پیامی برای رییس جمهور دارید، می‌توانید از طریق این لینک درمیان بگذارید!

🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
👏9👍32
🔰 «کورهٔ دانشجوسوزی»

یه روزی بعد این لیسانس می‌آیم به دانشگاه
اساتید عزیزم را به طور خاص دعا خواهم کرد



🔸 این روزها آتش میان‌ترم‌ها داغ است و دانشجوهای شریفی یکی‌یکی در این کورهٔ سهمگین وارد می‌شوند و با میان‌ترم‌های ددمنش گلاویز می‌شوند. این کوره‌های دانشجوسوزی را از لحاظ بی‌رحمی می‌توان با آشویتز و هولوکاست مقایسه کرد. با این تفاوت که هولوکاست بیشتر افسانه و ابزار پروپاگاندای صهیونیست‌ها بوده ولی میان‌ترم‌ها کاملا واقعی و جلوی چشم ما هستند.

🔹 از بین دانشجوها یک اقلیت تقریباً چهاردرصدی که در شریف به آنها «رنک دانشکده» می‌گویند، مانند حضرت ابراهیم(ع) پیروزمندانه از میان شعله‌های آتش بیرون می‌آیند و به مقام «کردیت» دست می‌یابند. کردیت چیست؟ دانشجوهای خرخون شریفی‌ای که در دوران کارشناسی پای درس و کتاب پیر می‌شوند و پس از ورود به کوره‌ی دانشجوسوزی نه‌تنها نمی‌سوزند بلکه مانند ققنوس بازمتولد می‌شوند و بدون کنکور وارد کارشناسی ارشد می‌شوند تا بیشتر به خرخونی بپردازند.

🔸 اما از این اقلیت چهاردرصدی که بگذریم، عموم دانشجوها در مواجهه با این کورهٔ دهشتناک می‌سوزند و می‌سازند. پیشنهاد می‌کنم برای تفریح هم که شده یک‌بار در زمان امتحان میان‌ترم ریاضی‌۱ میان هال تالارها و ساختمان ابن‌سینا قرار بگیرید و به منظره بنگرید. چه منظره‌ای اسماعیل... نوورودی‌هایی که تا دیروز بادی به غبغب انداخته و با افتخار خود را دانشجوی شریفی می‌نامیدند، حال با مواجهه با اولین کورهٔ آدم‌سوزی بادشان خالی شده و از زندگی ناامید می‌گردند. گل‌های نوورود خندانی که وارد محل امتحان می‌شوند، با چهره‌های سردرگریبانِ غمگینِ درحال خروج هیچ سنخیتی ندارند.

🔹 بگذریم یکی از همین دانشجوهای شریفی که اخیرا به شدت درگیر درس و میان‌ترم بوده، برای فرار از درس‌خواندن شعری در وصف درسش نوشته که در ادامه آن را با هم می‌خوانیم:

من این درس مزخرف را به زودی پاس خواهم کرد
صفای زندگی را باز هم احساس خواهم کرد

اگرچه جیب من خالیست اما من نمی‌دانم
اگر نمره نداد او، در کُت‌ش الماس خواهم کرد

به بچه گربه زشتی حواس یار من پرت است
تمام گربه‌های شهر را کالباس خواهم کرد

بسیجی هستم و کارم شده ارشاد خلق الله
افاضات خودم را «فی صدور الناس» خواهم کرد

یه روزی بعد این لیسانس می‌آیم به دانشگاه
اساتید عزیزم را به طور خاص دعا خواهم کرد

✍️ «علی محلوجی، ۱۴۰۱ صنایع»

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
😁30❤‍🔥4👍2👎1👏1
«صریح، شفاف، دانشجویی!»
روز دانشجو در سال‌های اخیر در دانشگاه شریف چگونه گذشت؟

1️⃣ پردهٔ اول: ۱۶ آذر ۱۳۹۶
میهمان: غلامحسین اژه‌ای
معاون اول و سخنگوی قوهٔ قضائیهٔ وقت

🔷 گوشه‌ای از اظهارات میهمان:
بعد از حرف من سوت نزنید، وگرنه من هم بلدم سوت بزنم!!!
مبنای ما قانون است؛ قانون که اولا الان اجازهٔ پخش دادگاه علنی که برگزار میشه رو نمیده، که من همیشه گفتم این چه دادگاه علنی‌ای هست؟... خب اگر کسی قصد اعتراض داشته باشه می‌تونه اعتراض کنه بگه که آقا، این قانون رو بریم عوض کنیم! سمعاً و طاعتاً بریم دنبالش این قانون رو عوض کنیم.

🔶 اظهارات دبیران تشکل‌ها:

▪️ سیدمحمدعلی واردی (بسیج دانشجویی):
لطفا سازمان بازرسی‌تان را از خواب بیدار نمایید که خواب زمستانیِ آن‌ها خواب را از چشم ملت گرفته است! آیا خود را مردمی می‌دانید وقتی حاضر نشدید حتی دقایقی برای دل‌جویی خشک و خالی در جمع مال‌باختگان کاسپین در مقابل دفترتان حاضر شوید؟!


▪️ مجتبی انصاری (انجمن اسلامی):
تحریم برنامه

▪️ محمدامین سرخی (انجمن اسلامی مستقل):
سوغاتی شما از این جلسه چیزی نیست جز اینکه اراده‌ای برای اصلاح ندارید؛ دائما نتایج فعالیت شما فساد است و فساد! ما ایشان را فقط پشت میز در تلویزیون و در جلسات خصوصی در حال منکوب‌کردن اسرائیل و آمریکا باید ببینیم؟


▪️ امیرمحمد واعظی (جامعه اسلامی):
این امر (برخورد قوه) باعث شده که حساب کار دست همه بیاید و بفهمند که مملکت قانون دارد و نمی‌توان علیه بزرگان و ذخایر فراوان نظام شکایت کرد. / قوهٔ قضائیه داشتن نگاه امنیتی به تمام موضوعات را جزو وظایف خود می‌داند!


🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
👍9
🔰 «حزب‌اللّٰه پیروز شد؟»

2⃣ پردهٔ دوم

✍🏻 ابوالفضل کردبچه، ۴۰۲ فیزیک

⭕️ بازیگر دوم: حزب‌اللّٰه لبنان

🔸 ۱. لزوم همبستگی با حاکمیت و حفظ پشتوانهٔ ملی:
در قسمت قبلی دلایل پذیرش آتش‌بس توسط حاکمیت لبنان بررسی شد. با توجه به تمایل حاکمیت برای وقوع آتش‌بس و عدم وجود پشتوانهٔ ایدئولوژیک در عموم بدنهٔ مردم لبنان برای حفظ حالت فعلی و ادامه مقاومت (به استثناء جامعه شیعیان و بخشی از اهل تسنن) ، دور از ذهن نیست که درصورت ادامهٔ جنگ و تحمیل هزینه‌های بیشتر بر حاکمیت، دولت‌مردان لبنانی فشار سیاسی و اجتماعی را بر حزب‌الله افزایش داده و آتش‌بس را بر آن تحمیل کنند؛ در این صورت نه دیگر خبری از حمایت عموم مردم لبنان از حزب‌الله خواهد بود و نه مقبولیت و پشتیبانی سیاسی از جبههٔ مقاومت به مقدار سابق خواهد رسید. از آن‌جا که مقبولیت عمومی حزب در لبنان همواره قابل توجه و یکی از پیشران‌های تحقق اهداف حزب در عرصهٔ سیاست داخلی بوده، فشار افکار عمومی به حزب برای پذیرش آتش‌بس، علاوه بر تبعات مستقیم، تبعات غیر مستقیمی نیز خواهد داشت.

🔹 ۲. ترمیم سامانه‌های دفاعی:
از ابتدای آغاز نبرد، یکی از مهم ترین اهداف نظامی مورد نظر طرفین نابودی سامانه‌های دفاعی دشمن اعلام شده‌است. نابودی این اهداف علاوه‌بر افزایش دسترسی‌پذیری به سایر اهداف موردنظر، تبعات جانبی دیگری (مانند ایجاد رعب و وحشت و قدرت نمایی تسلیحاتی) نیز برای دشمن دارد. در پی حملات سنگین اسرائیل به مناطق تحت تسلط شیعیان‌، یکی از اهداف محقق شده، کاهش توانایی پدافندی حزب‌الله بوده که تبعات کوتاه‌مدت و بلند‌مدت قابل‌توجهی در نحوهٔ ادامهٔ جنگ داشته‌است.

🔸 ۳. ترمیم بدنهٔ مدیریتی فعلی:
پس از خبر تلخ حملهٔ ۲۷ سپتامبر به مقر حزب‌الله و شهادت بیش از ۳۳ نفر از فرماندهان آن، از جمله سیدحسن نصرالله (رضوان‌الله‌علیه) و نیز ترور فؤاد شکر و سیدهاشم صفی‌الدین، بخش مهمی از بدنهٔ فرماندهان در رده‌های بالایی دچار تغییر و تحول شد. اگر به این موارد، حادثه انفجار پیجرها و ترور علی کرکی و ابراهیم عقیل را نیز اضافه کنیم، شدت ضربهٔ اسرائیل را بهتر درک خواهیم کرد. مسلماً در شرایط اضطرار جنگی، سعی بر آن است که بدنهٔ فرماندهی به سرعت ترمیم شود و نفرات دیگری جایگزین آن‌ها شوند که مسلماً در شرایط دیگر، این جایگزینی‌ها دقیق‌تر خواهند بود. با قبول آتش‌بس این فرصت برای حزب‌الله پیش می‌آید تا بتواند تغییراتی هرچند جزئی اما در راستای پربازده‌تر کردن مجموعه به‌وجود آورد و به‌نوعی کادر فرماندهی خود را دقیق‌تر ترمیم کرده باشد.

🔹 ۴. تسلیح مجدد زرادخانه‌ها و ذخایر موشکی:
پس از ۴۱۹ روز حملهٔ مداوم موشکی به خاک سرزمین‌های اشغالی، واضحاً سطح ذخایر موشکی حزب‌الله دچار افت شده و بخش‌های قابل‌توجهی از زرادخانه‌های آن خالی از تسلیحات گشته؛ این اتفاق با تجاوز زمینی ارتش اسرائیل (در سپتامبر ۲۰۲۳) به خاک لبنان نیز تشدید شد. طبق برآوردها، تعداد موشک‌های حزب‌الله تا قبل از درگیری با اسرائیل چیزی بیش از ۱۲۰ هزار عدد تخمین زده می‌شد که پس از یک درگیری مستمر یک‌ساله، مسلماً این مقدار کاهش یافته‌است. یکی از دلایل فعال شدن گروه‌های مسلح تروریستی در سوریه (که میل به پیشروی عمودی و تسخیر شاه‌راه های ارتباطی - به وسیله تسخیر حلب و سپس مناطق فرودستی آن - دارند) بستن مسیر ارتباط زمینی ایران با حزب‌الله بود تا از تسلیح مجدد این گروه توسط ایران جلوگیری شود. قابل پیش‌بینی است که در صورت محقق شدن این هدف (یعنی تسلط مسیر زمینی سوریه‌ـ‌لبنان) توسط گروهک‌های تروریستی، اسرائیل آتش‌بس را نقض کرده و بار دیگر حملات خود را با شدت بیشتر برعلیه لبنان از سرگیری کند.

🔸۵. تقویت و ترمیم قوای انسانی:
یکی از محدودیت‌های رزمی حزب‌الله که آن‌ها را به انجام نبردهای چریکی مجبور و از لشکرکشی‌های کلاسیک منع می‌کند تعداد محدود رزمندگان است. طبق برآوردها در سال ۲۰۱۷ تعداد نیروهای رزمی حزب‌الله چیزی درحدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود در‌حالی‌که تعداد نیروهای ذخیرهٔ ارتش اسرائیل (طبق آمار رسمی) عدد ۴۴۵ هزار نفر را نشان می‌دهد که این اختلاف آمار خود گویای عمق مطلب می‌باشد. طبق برآوردها از ابتدای آغاز نبرد سپتامبر ۲۰۲۳ ‌(هجوم زمینی اسرائیل به خاک لبنان) چیزی در حدود +۱۵۰۰ نفر از حزب‌الله به شهادت رسیده‌اند درحالی‌که تلفات اعلامی اسرائیل، به درک واصل شدن ۸۱ نیروی امنیتی بوده است؛ این اعداد نشان می‌دهند که یکی از معضلات پیش‌روی حزب در ادامهٔ نبرد (با توجه به نقض مکرر آتش‌بس توسط رژیم و پاسخ دادن آن‌ها توسط حزب‌الله) می‌تواند محدودیت نیروی انسانی آموزش دیده باشد که باید هرچه زودتر چاره‌ای برای آن اندیشیده‌شود.

ادامه دارد...

🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | میدان انقلاب
👍5👎3
«صریح، شفاف، دانشجویی!»
روز دانشجو در سال‌های اخیر در دانشگاه شریف چگونه گذشت؟

2⃣ پردهٔ دوم: ۱۶ آذر ۱۳۹۸
میهمان: علی ربیعی
سخنگوی وقت دولت دوازدهم

🔷 گوشه‌ای از اظهارات میهمان:
اگر قراره که شعار بدید من ساکت می‌شوم تا شعار بدهید! 
غم‌خوارگی در مردم و دانشجو و به فکر مردم بودن بسیار پایین آمده است! نماد ۱۶ آذر عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی است، از دوره قدیم این دو مورد در پدران ما وجود داشته است... هر چی دلتون بخواد می‌تونید بگید؛ اما توی سال ۸۴ و ۸۵ هیچ دانشجویی جرئت نقد کردن نداشت دولت باید نقد بشه؛ ذات دولت همینه.


🔶 اظهارات دبیران تشکل‌ها:

▪️ علیرضا قادری (بسیج دانشجویی):
شما می‌خندید و مردم گریه می‌کنند! شما می‌خندید و مردم اعتراض می‌کنند! شما می‌خندید و خون‌ها پایمال می‌شود!
مسئولین می‌روند اما این انقلاب است که بر دوش فرزندان خمینی پیش می‌رود.


▪️ محمدرسول قاسمی (جامعه اسلامی):
دیگر فریاد و فغان بر سر یکدیگر برای تغییر ساختارهای موجود راه به جایی نمی‌برد و دیگر لگد زدن به این جنازه‌ها فایده‌ای ندارد. آقای ربیعی روزگاری قرار بود انقلابمان را به کشورهای دیگر صادر کنیم حال به وضعیتی رساندید که مجبوریم اینترنت را قطع کنیم تا به قول معمار همان انقلاب يوم الله دیگری سر نرسد.


▪️ محمدصالح سلطانی (انجمن اسلامی مستقل):
امروز صحبت از امید و آینده در میان دانشجویان دشوار است. دشوارتر از آنچه تصور می‌کنید. انگار دولت حاضر همچون فرزند سرراهی توسط حامیانش در میان مردم رها شده مردمی شعله‌های خشمشان گریبان دولت را گرفته و گاهی این شعله‌ها در قالب اعتراضات خیابانی بیرون می‌زند.

▪️ یوسف سلطانیان (انجمن اسلامی):
بیش از دو سال می‌گذرد که به پای صندوق‌های رای آمده‌ایم تا نشان دهیم تنها منشاء قدرت لایزال در این کشور رای مردم است و نه یک نهاد نظامی یا شخصی ولو در راس حکومت...
آمدیم تا به حقوق‌دان رای بدهیم و نه قاضی و سرهنگ...


🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
👍6👎2🔥1
«از افغانستان تا شام ۲»

🎙 #چرا_جنگیدم
#بازنشر

🔹پادکست‌هایی داستانی از زبان آنانی که در سوریه روبروی هم جنگیدند.

🔸قسمت دوم: از افغانستان تا شام ۲


🇮🇷🇸🇾 @Enqelabsq | میدان انقلاب
👍5
افغانستان تا شام ۲
@OmatVahedeh - واحد بین‌الملل بسیج دانشگاه صنعتی شریف
🎙 #چرا_جنگیدم

🔸پادکست‌هایی داستانی از زبان آنانی که در سوریه مقابل هم جنگیدند.

🔹قسمت دوم: از افغانستان تا شام ۲

« ... برای من خیلی عجیب بود! آخر کسی اصلا به مواضع ما در شمال دیرالزور که حمله نکرده بود. اگر عقب نشینی می‌کردیم، قطعا کردها این مناطقی که پر از منابع نفتی و گازی بود را هم می‌گرفتند و این مناطق بلافاصله به دست آمریکایی‌ها که عملا همه کاره‌ی کردها شده بودند، می‌افتاد. اما باز هم از فرماندهی نظامی خلافت اسلامی، دستور موکد آمد که باید بیاییم عقب و در محورهای جنوب دیرالزور، مقابل دولت سوریه و رافضی‌ها بجنگیم که در حال پیشروی در کرانه‌‌های رود فرات بودند. دستور را اطاعت کردیم منتها ... »
🔗 می‌توانید از برنامه‌های زیر نیز ما را بشنوید:
CastBox | Soundcloud | Podcast Addict | Anchor | شنوتو | ناملیک

آنچه گذشت:
قسمت اول: از افغانستان تا شام ۱

🇮🇷🇸🇾 @Enqelabsq | میدان انقلاب
👍5
«صریح، شفاف، دانشجویی!»
روز دانشجو در سال‌های اخیر در دانشگاه شریف چگونه گذشت؟

3⃣ پردهٔ سوم: ۱۶ آذر ۱۳۹۴
میهمان: حسن روحانی
رئیس‌جمهور دولت یازدهم و دوازدهم

🔷 گوشه‌ای از اظهارات میهمان:
این حرف درستی است که باید به توان ملی تکیه کنیم... اما آیا معنی‌اش این است که با دنیا حرف نزنیم...؟
در آغاز این دولت تورم نقطه به نقطه ۴۵ درصد بود، اما این رقم امروز دارد تک رقمی می‌شود که در روستاها هم تک رقمی شده است...


🔶 اظهارات دبیران تشکل‌ها:

▪️ احسان ایرانمنش (بسیج دانشجویی):
امید اگر به غیر بود، نام آن دیگر امید نیست؛ حقارت است، شرک است، وابستگی‌ست.
آیا گره مشکلاتی چون وابستگی شدید به نفت، خام فروشی، کاهش سرمایه‌گذاری، واردات کالاهای اساسی و قاچاق، جز با تکیه بر توانمندی همین جوانان حل خواهد شد؟!


▪️ رضا نجابت (انجمن اسلامی مستقل):
در اقتصاد با ابداع واژه‌هایی طنزگونه چون تورم صفر، عبور از رکود و رفتار های رابین‌هودی چون تخصیص وام ۲۵ میلیونی آن هم نه به نفع معیشت مردم، بلکه برای خالی کردن انبارهای خودرو نشان دادید برنامه‌ای برای اقتصاد ندارید.


▪️ خشایار پورطاهری (انجمن اسلامی):
شهروندی، همچون تلاش برای آزادی مطبوعات و رسانه‌ها، پیگیری وضعیت خبرنگاران و دانشجویان بازداشتی، حق دادرسی عادلانه برای تمامی بازداشت‌شدگان، بررسی وضعیت حصر محصورین، از جمله شعارهای اصلی دولت بوده است.

🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
👍91👎1🥰1
◼️ وَ رُوِيَ عَنِ اَلْبَضْعَةِ اَلزَّهْرَاءِ سَيِّدَةِ اَلنِّسَاءِ حَبِيبَةِ اَلْمُخْتَارِ وَالِدَةِ اَلْأَئِمَّةِ اَلْأَطْهَارِ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهَا وَ عَلَى أَبِيهَا وَ بَعْلِهَا وَ بَنِيهَا مَنْ أَصْعَدَ إِلَى اَللَّهِ خَالِصَ عِبَادَتِهِ أَهْبَطَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَيْهِ أَفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ

🌹 از پاره‌ی تن رسول، سیده‌ی زنان، حبیبه‌ی پیامبر برگزیده، مادر ائمه‌ی اطهار روایت است که فرمود:
«كسى كه عبادت پاك و خالص خود را به‌سوی خدا بفرستد، خداوند عزيز و جليل، بهترين مصالحش را بر او نازل مى‌گرداند»

🔰 عدة الداعي و نجاح الساعي ج ۱، ص ۲۳۳

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
11💔1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰«مدد از حضرت زهرا(س) خواهیم»

🔶شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی، در روزهای پایانی عمر مبارکشان برای اولین بار مقابل دوربین قرار گرفتند. ایشان در گفت و گویی، ناگفته‌های خود از جنگ ۳۳ روزه بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۶ را بیان کردند.

🔷امروز ما جنگ ۳۳ روزه را پیروزی بزرگ حزب‌الله می‌بینیم اما رژیم خبیث تا روزهای پایانی آن جنگ دست برتر را داشت. تانک‌های اسرائیلی در خاک لبنان جولان می‌دادند و جنگنده‌های این رژیم سرتاسر لبنان و به طور ویژه ضاحیه‌ی جنوبی بیروت و مناطق جنوبی این کشور را بی‌امان بمباران می‌کردند. اما به یکباره در روزهای پایانی ورق جنگ به شکلی باورنکردنی برگشت. حزب‌الله پیروزی‌های مهمی به دست آورد و رژیم با قبول آتش‌بس خاک لبنان را ترک کرده و به سرزمین‌های اشغالی بازگشت.

🔶سردارِ شهید، در بخشی از این گفت و گو به مکاشفه‌ی یکی از رزمندگان حزب‌الله در جریان این جنگ اشاره می‌کنند. امروز می‌دانیم که رزمنده‌ی مورد اشاره‌ی سردار، فرمانده حاج علی کرکی است که اخیرا به مقام والای شهادت نائل آمد.

▪️شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) تسلیت باد

🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
12👍1
«صریح، شفاف، دانشجویی!»
روز دانشجو در سال‌های اخیر در دانشگاه شریف چگونه گذشت؟

4⃣ پردهٔ چهارم: ۱۶ آذر ۱۴۰۰
میهمان: شهید سید ابراهیم رئیسی
رئیس‌جمهور دولت سیزدهم

🔷 گوشه‌ای از اظهارات میهمان:
حاضریم برای اینکه اقتصاد کشور سامان بگیرد از آبرومون مایه بگذاریم.
ما در این دولت تلاش کردیم فاصله ی بین دولت و مردم را کم و کمتر کنیم و در این رابطه گام‌هایی برداشتیم و گام های بیشتری برخواهیم داشت و باید فاصله دولت و دانشگاه را کم کنیم دانشگاه باید در کنار دولت به مردم خدمت کند. اشکالاتی وجود داره این اشکالات هم باید به دست دولت حل بشه هم با حضور شما جوانها راه ترک کردن کشور نیست بالاخره دومرتبه میخواهید برگردید به این کشور، این کشور شماست مال شماست، آینده مال شماست.


🔶 اظهارات دبیران تشکل‌ها:

▪️محمدرضا ضیایی (بسیج دانشجویی):
چنین وضعیت اسف باری نیازمند حکمرانی خردمندانه با برنامه و هوشمندانه است که باید گفت در مدت زمان سپری شده از روی کار آمدن دولت سیزدهم، به وضوح فقدان «ایده کلان محوری» در دولت شما نمایان است.


▪️زینب شوندی (انجمن اسلامی مستقل):
جمعیت زیادی از مردم ناامید و خسته از تلاش برای بهبود اوضاع هستند و جمعیت زیادی هم فقط برای حفظ حق مشارکت و پایبندی به جمهوریت جمهوری اسلامی آمدند پای صندوق ها اما کسی را رفع کننده ی مشکل نیافتند.


▪️محمدحسن بیات (انجمن اسلامی):
ما شما را نماینده ی حاکمیت میدانیم و لازم میدانیم که این هشدار را به شما بدهیم! اگر برای رهایی از وضعیت بحران زده ی کنونی، راه حلی عقلانی، مبتنی بر تجربه و کارآمد ارائه ندهید، از جانب مردم پاسخی دریافت خواهید کرد که شاید نه سریع و نه حتی فوری باشد، اما حتما انقلابی و قاطع است.


🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
💔11❤‍🔥1👍1🤬1
«صریح، شفاف، دانشجویی!»
روز دانشجو در سال‌های اخیر در دانشگاه شریف چگونه گذشت؟

5⃣ پردهٔ پنجم: ۱۶ آذر ۱۴۰۱
میهمان: علیرضا زاکانی
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی
شهردار وقت تهران

🔷 گوشه‌ای از اظهارات میهمان:
جنگ و نزاع سر ما با بیگانگان است. ایران آنقدر ظرفیت دارد که بر بام جهان بنشیند.
تلخ و شیرین ایران برای ما است. باید قیام کنیم و ایران را بسازیم.


🔶 خلاصه ای از اظهارات دبیران تشکل‌ها:

▪️علیرضا عسگری (بسیج دانشجویی):
امروز آنچه بیش از همه ما را نگران می‌کند تهی شدن جمهوری اسلامی از آرمان های آن است.
این روند غلط باعث شده که از آگاهی مردم ترس داشته باشید!
با این نهاد ناکارآمد شهرداری میخواهید چه بکنید؟ شهرداری باید به سمت اشتغال زایی برود.


▪️ حسین سیار (انجمن اسلامی):
تحریم برنامه

▪️ فاطمه باقری (انجمن اسلامی مستقل):
شعار شما در انتخابات مبارزه با فساد و رانت بود و گفتید بستگانتان را سر کار نمیاورید ولی دامادتان را اوردید. برنامه شما برای ساخت مسکن فقط شعار است یا برنامه جدی دارید؟ چرا مسئولیت شهرداری را با وجود مدارک تحصیلی درخشانتان اعم از مشروطی های زیاد زمان تحصیل قبول کردید؟


▪️ مهدیه حسن‌پور (شورای صنفی مرکزی):
شما تنها نماینده حاکمیت هستید که در دسترس ما قرار دارد.
نخبگان چون در فضای کشور جایی برای خود نیافته اند مجبور به ترک کشور میشوند؛ چه ساخته اید که مجازات این افراد ماندن در کشور است؟!
فضا را به خفقان کامل تبدیل کرده و بعد از گفتگو حرف میزنید!


🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
👍4👎1
2025/07/13 10:16:52
Back to Top
HTML Embed Code: