tgoop.com/erfanvatasavof/2688
Last Update:
عاشورا و یک علامت سوال ؟
معمولا ادیان، از دو منبع "قلب" و "عقل" برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند. در این بین، آن دینی که جنبه های احساسی و عاطفی (قلبی) بیشتری را در بر داشته باشد و در تبلیغ هم از آنها بیشتر بهره ببرد، در ادامه حیات و جذب پیروان موفق تر است.
گزافه نیست اگر بگوییم بزرگ ترین رخدادهای عاطفی-احساسی در میان تمام مذاهب و ادیان جهان متعلق به مذهب تشیع است که جلوه ای از آن در کربلا رقم می خورد و آن مقدار منابع دلی و درونی که شیعه دارد هیچ مذهب دیگری حتی به آن مقدار نزدیک هم نشده است.
شیعیان اما آنطور که بایسته است از این منابع گرانقدر و از این ظرفیت عظیم بهره نبرده اند. نه در تبلیغ برای مردمان جهان و نه در تعریف برای خود و نه در کاربست و کاربرد در زندگی روزمره و نه در فهم دین و تعمیق معارف و علوم و ... . !
وقایع عاشورا غمناک ترین، هولناک ترین و سوزناک ترین مصیبت های بشری است؛ حسین بن علی علیه السلام مظلوم ترین و معنوی ترین انسان بود که به زشت ترین، ناپسندترین و وحشیانه ترین حالت ممکن به شهادت رسید یاران او وفادارترین و فداکارترین اصحاب بودند و در زمین کربلا، عاشقانه ترین و زیباترین صحنه های عشق بازی برای خالق به تصویر کشیده شد و در یک لحظه، بدترین و بهترین انسان های روی کره زمین با همدیگر مواجه شدند.
بهره داشتن از هر کدامِ این موارد به تنهایی، برای پیش بردن کل دستگاه تبلیغی یک دین و حتی ساختن یک آیین کافی بود! دین مسیحیت، یک مصلوب (البته غیر واقعی) دارد که دستگاه تبشیری آن با همین مصلوب، قرن هاست مردم را به جانب خود دعوت می کند با این ندای دروغین که «مسیح، فدا شد تا شما نجات پیدا کنید!» مبلغین بهائی سالهاست که رکن دعوت و تبلیغات خود را ادعای مظلوم واقع شدن خویش و رهبران شان در طول تاریخ قرار داده و نهایت بهره را از این امر می برند. در تصوف نیز حلاج نماد این مظلومیت و محبت ساختگی است. حسین بن منصور عاشق پاکباز و دلباخته صادقی معرفی می شود که تنها جرم او، عشق وافر به خدا بود و نهایتا حاضر نشد به خاطر تهدید ظاهرگرایان از این عشق خود عقب نشیند و سر خود را فدای محبوب کرد تا به همگان درس عاشقی دهد!
(تذکره الاولیا را بخوانید و ببینید این صوفیان از یک شیادِ شعبده باز، چه تراژدی مضحکی ساخته اند. تذکره الاولیا، ص 144)
خلاصه که هر مکتب و نظام دینی و دستگاه تبلیغی موفقی در دنیا، یا یک غم نامه و تراژدی و رخداد عاطفی برای خود ساخته یا از کوچک ترین مظلومیت و حادثه احساسی، کوهی برساخته و پایه تبلیغات آیین خویش را بر آن استوار کرده است.
چرا شیعیان که بخش مهمی از "ترین های" تاریخ بشریت را در اختیار دارند، نتوانسته اند به درستی از آنها استفاده کنند؟
شرح اين هجران و اين خون جگر-اين زمان بگذار تا وقت دگر
11 محرم الحرام-1443
@erfanvatasavof
BY عرفان و تصوف
Share with your friend now:
tgoop.com/erfanvatasavof/2688