Telegram Web
محی الدین ابن عربى در خانواده ای از طبقه اشراف و درباریان حکومت اندلس (اسپانیا) چشم به جهان می گشاید. پدرش وزیر حاکم و خود کاتب دربار بود و تا سن 20 سالگی همچون دیگر نجیب زادگان، زندگی اش را به رقص و پایکوبی و عیش و عشرت می گذراند. او خود این دوران را «ایام الجاهلیه» نامیده و در توصیف آن می نویسد:
«زمانی که شب به پایان رسید دوستان پست و شرور من که با من همراه بودند، خواستند قدری بخوابیم زیرا از فرط رقص و شادی خسته بودیم و به بستر رفتیم (و قد تعبنا من كثرة ما رقصنا)» اما رخداد تجربه ای منجر به انقلاب درونی و تحول او شد...

ادامه مطالب کمتر شنیده شده درباره «ابن عربی» و «مذهب» او را در «ویکی تصوف» مطالعه کنید:
B2n.ir/b97147
امیر المومنین علیه السلام:

انَّ ماضی یَومِكَ مُنتَقِلٌ و باقیهِ مُتّهمٌ فَاغتَنِمْ وَقتَكَ بِالعَمَلِ!
دیروز که گذشت و به فردا هم اطمینان نیست، امروزت را با اعمال (صالحه و نیک) غنیمت شمار!
(غرر الحکم)
و ما ادراک ما علی علیه السلام (۹)

امیرالمومنین علیه السلام در بخشنامه و دستور العملی مهم به کارگزاران خود فرمودند:

اَدِقُّوا اَقلامَکُم قارِبُوا بَینَ سُطُورِکُم وَ احذِفُوا عنّی فُضُولَکُم وَاقصُدُ واقصد المَعانی وَ اِیاکُم وَ الاِکثارَ فَاِنَّ اَموالَ المُسلِمینَ لا تَحتَمِلُ الاَضرارَ.


نوک قلم ها را تیز کنید، سطرها را نزدیک هم قرار دهید، مطالب اضافی را از متن حذف کنید، فقط مسائل لازم را بنویسید و قلم فرسایی نکنید، زیرا اموال مسلمانان تحمل ضرر و زیان را ندارد.


و فرمود:
وَ‌ اِنَّ‌ اَ‌عظَمَ‌ الخِیانَةِ‌ خِیانَةُ‌ الا‌ ُمَّةِ، وَ‌ اَفظَعَ‌ الغِشٍّ‌ غِشُّ‌ الا‌ َئِمَّةِ.

و بزرگ‌ترین‌ خیانت‌ها، خیانت‌ به‌ مسلمانان‌ و پلیدترین‌ غش‌ و تقلب، غش‌ در برابر پیشوایان‌ ملت‌ است.»


منبع: نامه ۲۶ نهج البلاغه و خصال شیخ صدوق، باب الخمسة، صفحۀ310.
حرف آخر و واپسین وصیت؛
أُوصِيكُمَا وَ جَمِيعَ وَلَدِي وَ أَهْلِي وَ مَنْ بَلَغَهُ كِتَابِي ..

نامه47 نهج البلاغه درباره آخرین وصیت امام پس از ضربت خوردن است. انسان در واپسین لحظات و کلمات خود در زندگی، مهم ترین سخنان را بر زبان جاری می کند. امیرالمومنین علیه السلام در آخرین وصیت خود خطاب به فرزندان و شیعیانش، به اهمیت حقوق مردم و رعایت مسائل اخلاقی اشاره کرده و در مقایسه ای، این امور را برتر از تمام نماز و روزه ها می داند و به طور کلی در این وصیت، توصیه های اخلاقی غلبه ای چشمگیر نسبت به وصایای اصطلاحاً فقهی و شرعی دارد.


ترجمه نامه را بخوانیم:

من شما را به تقوا و پرهيزکارى توصيه مى کنم، سفارش مى کنم و در پى زرق و برق دنيا نباشيد، هرچند دنيا به سراغ شما بيايد و بر آنچه از دنيا از دست مى دهيد تأسف نخوريد. سخن حق بگوييد و براى اجر و پاداش الهى (نه براى چشم داشت از مردم) کار کنيد، همواره دشمن (سرسختِ) ظالم و يار و مددکار مظلوم باشيد.
من شما و تمام فرزندان و خاندانم و کسانى را که اين وصيت نامه ام به آنها مى رسد به تقواى الهى و نظم در کارهاى خود و اصلاح ذات البين توصيه مى کنم، زيرا من از جدّ شما(صلى الله عليه وآله) شنيدم که مى گفت: «اصلاح ميان مردم از تمام نمازها و روزه ها برتر است».

ادامه نامه:
«خدا را خدا را در باره يتيمان، نكند آنان گاهى سير و گاه گرسنه بمانند، و حقوقشان ضايع گردد خدا را خدا را در باره همسايگان، حقوقشان را رعايّت كنيد كه وصيّت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم شماست، همواره به خوشرفتارى با همسايگان سفارش مى كرد تا آنجا كه گمان برديم براى آنان ارثى معيّن خواهد كرد. خدا را خدا را در باره قرآن، مبادا ديگران در عمل كردن به دستوراتش از شما پيشى گيرند. خدا را خدا را در باره نماز، چرا كه ستون دين شماست. خدا را خدا را در باره خانه خدا، تا هستيد آن را خالى مگذاريد، زيرا اگر كعبه خلوت شود، مهلت داده نمى شويد. خدا را خدا را در باره جهاد با اموال و جانها و زبان هاى خويش در راه خدا. بر شما باد به پيوستن با يكديگر، و بخشش همديگر، مبادا از هم روى گردانيد، و پيوند دوستى را از بين ببريد. امر به معروف و نهى از منكر را ترك نكنيد كه بدهاى شما بر شما مسلّط مى گردند، آنگاه هر چه خدا را بخوانيد جواب ندهد (سپس فرمود). اى فرزندان عبد المطلّب: مبادا پس از من دست به خون مسلمين فرو بريد [و دست به كشتار بزنيد] و بگوييد، امير مؤمنان كشته شد، بدانيد جز كشنده من كسى ديگر نبايد كشته شود. درست بنگريد اگر من از ضربت او مردم، او را تنها يك ضربت بزنيد، و دست و پا و ديگر اعضاى او را مبريد، من از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم شنيدم كه فرمود: «بپرهيزيد از بريدن اعضاى مرده، هر چند سگ ديوانه باشد».
منبع: نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 422
ترجمه_الفضائل_شاذان_بن_جبرئیل_قمی.pdf
5.7 MB
کتاب الفضائل ابن شاذان. در مناقب و معجزات کم تر شنیده شده حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام.
عرفان و تصوف
ترجمه_الفضائل_شاذان_بن_جبرئیل_قمی.pdf
مادح خورشید مداح خودست- که دو چشمم روشن و نامرمد است

سنت نگارش آثاری در فضائل و مناقب امام علی علیه السلام، از سنن دیرینه و ماندگار علمای فریقین (شیعه و سنی) است و حتی اشخاصی نظیر احمد بن حنبل (241ق) نیز مجموعه هایی در این باره دارند که به عنوان فضائل علی علیه السلام به صورت مجزا منتشر شده است. نقل فضائل و مناقب اهل بیت علیهم السلام در جهان اهل سنت، اختصاصی به صوفیان نداشته است و اشخاصی مثل حاکم نیشابوری و حاکم حسکانی و جمع زیادی از غیر صوفیان، فضل تقدم داشته و در این زمینه تالیفات سودمندی دارند که با جستجوی اندکی به دست می آید.
جايگاه_سحر_در_اسلام_و_ارتباط_آن_با_كرامات_ساختگی.pdf
772.4 KB
⚜️عنوان مقاله: بررسی جایگاه سحر در اسلام و ارتباط آن با کرامات ساختگی

📌عناوین:
بررسی آیات و روایات مرتبط با سحر
تفاوت سحر با معجزه
استفاده از سحر در فرقه ها
ریشه های کرامت های دروغین:
ادعای دروغ
شعبده
آزادسازی قدرت روح
استفاده از قدرت های شیطانی و اجنه
آسیب های کرامات ساختگی:
سوءاستفاده سودجویان
بی توجهی به حکمت های الهی
بازدارندگی از کمالات واقعی
ابن عربی:
«عمر بن خطاب از جهاتی برتر از رسول الله صلی الله علیه واله است.»

ابن عربی بر این عقیده است که خاتم الاولیاء از جهاتی، برتر از خاتم الانبیاء صلی الله علیه واله است و برای اثبات این دیدگاه خود، به ماجرایی ساختگی در کتب حدیثی اهل سنت استناد می کند مبنی بر اینکه در جنگ بدر، خداوند نظر عمر بن خطاب را بر نظر پیامبر صلی الله علیه وآله ترجیح داد. اهل سنت نقل کرده اند که پس از جنگ بدر و اسارت هفتاد تن از مشرکین، پیامبر صلی الله علیه واله اسیران را با فدیه آزاد کردند اما عمر بن خطاب مخالفت کرده و معتقد بود اسیران باید گردن زده شوند. اما آن حضرت، اسرا را با فدیه آزاد کردند لیکن مدتی بعد آیه ای نازل شد و رأی آن حضرت مردود اعلام گردید و رأی عمر بن خطاب تایید شد.
ابن عربی می گوید:
««فإنّه من وجه يكون أنزل كما أنّه من وجه يكون أعلى و قد ظهر في ظاهر شرعنا ما يؤيد ما ذهبنا إِليه في فضل عمر في أسارى بدر بالحكم فيهم، و في تأبير النخل ... :

دیدگاه صاحب ممد الهمم در ذیل این عبارت ابن عربی جالب توجه است که در این سایت می توانید مطالعه کنید:
B2n.ir/b97147
به مناسبت اکران فیلمی درباره مولوی؛

دیدید بچه شیعه ها می گویند «علی وار زندگی کن» حالا پسر مولوی (سلطان ولد) درباره پدرش مولوی می گوید: «پدرم از اول حال تا آخر عمر ، عُمَر وار هرچه کرد برای خدا کرد» (مناقب العارفین، ج1، ص309)

مولوی، یک عُمرپرست واقعی بود و اینکه پیروان علی علیه السلام، با ساختن فیلمی به مدح و ستایش پیروان عمر بن خطاب اقدام کنند از حکایات غریب روزگار است.
(دعوا تا روز قیامت، بر سر علی و عمر است و مبادا در طرف اشتباه تاریخ قرار بگیریم)

مشروح دیدگاه مولوی در تقدیس و ستایش عمر بن خطاب و ابوبکر را مطالعه کنید:
B2n.ir/y48385
دروغی که عاشقان صوفیه در ایران به خورد شیعیان می دهند؛

خوانش تاریخ ضدیت با مذهب حقه تشیع را از ابن تیمیه (م728ق) و سلفیه آغاز می کنند اما نمی گویند نخستین کتاب ها در رد تشیع امامیه با عنوان «رد الروافض» را صوفیانی چون حکیم ترمذی (295ق) نگاشتند و از بزرگ ترین دشمنان شیعه در طول تاریخ، همین صوفیان اهل سنت نظیر دهلوی و سرهندی و آلوسی و غیره بودند.

می گویند صوفیه عاشق اهل بیت علیهم السلام اند اما نمی گویند همین ابونعیم اصفهانی (م430ق) در کتاب حلیة الاولیاء فتوای قتل شیعیان را از زبان رسول الله صلی الله علیه وآله جعل می کند و به دروغ می نویسد: «یکون فى آخر الزمان قوم ینبزون الرافضه یرفضون‏ الاسلام‏ و یلفظونه فاقتلهم فانهم مشرکون‏.»
مطالعه بیشتر:
B2n.ir/s48026
می دانید که غالب ایرانیان قرن ها سنی مذهب بودند، در حوالی قرن هفتم و در عهد پادشاهی سلطان محمد خدا بنده، مردم میل به تشیع پیدا کردند.
اما در همین زمان برخی چهره ها به ویژه در خلافت عثمانی، خیلی دست و پا زدند که مردم ایران، شیعه نشوند! از جمله این افراد سلطان ولد (فرزند مولوی و رهبر صوفیان مولویه در قونیه) بود که خدابنده را به استهزاء «خربنده» لقب می داد و علامه حلی را «قبیح رافضی» نام داده بود.
سلطان ولد حتی یکی از مهم ترین شاگردانش یعنی عارف چلپی را راهی سلطانیه در ایران کرد تا سلطان محمد خدابنده را از گرایش به تشیع و رواج شیعی گری در ایران باز دارد. مطالعه تفصیل ماجرا:
B2n.ir/s48026

حال فیلم ساختند و دشمن شماره یک فرهنگ و سنت مردم ایران را بزک کرده و به عنوان عارف بالله در پاچه مردم می کنند. (تصویر سمت راست، چهره خیالی فرزند مولوی در فیلمی که اخیرا به نمایش درآمد)
خط علی بن بی طالب علیه السلام و خط عمربن خطاب مثل روز روشن است و وای به حال رهروانی که مسیر را به غلط می روند.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تماشا کنید
گزارش تصویری مدرسه بهاره تصوف پژوهی (1)
مصاحبه با اساتید، شرکت کنندگان و مسئولین مدرسه

برای اطلاع از مدارس بعدی در کانال عضو شوید:
@madresetasavof
گزارش تصویری از مدرسه تصوف پژوهی (1)
فایل های صوتی ارائه هرکدام از اساتید به زودی در همین کانال منتشر می شود:
@madresetasavof
2025/02/19 17:19:48
Back to Top
HTML Embed Code: