Telegram Web
🔹عشق ورزیدن نسبت به دیگری کار چندان مطمئنی نیست. برای کسی که عافیت و امنیت مهم‌ترین چیز است، رحم مادر یا گور بهترین مکان است، و در فاصلۀ این دو، چنین فردی باید به دنبال جایی باشد که بیش‌ترین قرابت را با این دو مکان دارد _ جایی که او را از هر آسیبی ایمن بدارد. اینچنین فردی باید خود را در موقعیت‌هایی قرار دهد که نتواند به عواطف و حالات ذهنی دیگران واکنش عاطفی نشان دهد، نتواند از لذت دیگران لذت ببرد، یا از رنج دیگران اندوهناک شود، نتواند از بی‌تفاوتی آن‌ها دل‌آزرده شود، نتواند از اینکه دیگران از اهانت خشمگین نمی‌شوند خشمگین شود، نتواند اندوهگین شود از اینکه دیگران تصمیم می‌گیرند پا پس بکشند مبادا زیانی اندک نصیبشان شود، و غیره. چیزی به نام عشق مطمئن وجود ندارد.»

اَنِت بایر، «عشق‌های مخاطره‌آمیز» در دربارۀ عشق (مجموعه مقالات)، ترجمۀ آرش نراقی، نشر نی، ص۲۲۴

@eudemonia
Forwarded from احمد میدری
⭕️ همداستانی جدید اقتصاددانان

احمد میدری

کتاب «مبارزه با نابرابری» را نشر روزنه روانه بازار کرده است. در این کتاب ۲۹ مقاله ارائه شده در همایشی در سال ۲۰۱۹ گردآوری شده است، این کتاب در سال ۲۰۲۱ به انگلیسی و سال ۱۴۰۱ به فارسی منتشر شد.

عنوان کامل کتاب «مبارزه با نابرابری: بازنگری نقش دولت» است. دنی رودریک و اولیور بلانچارد ویراستاران کتاب هستند. هر دو در ایران شناخته شده‌اند و از آنها کتب و مقالات گوناگونی به فارسی ترجمه شده است.

نویسندگان این کتاب که خواهان مبارزه  نه فقط با فقر بلکه با نابرابری نیز هستند، اقتصاددانانی نیستند که بتوان آنها را به مارکسیسم یا چپ نقابدار نسبت داد.

این نویسندگان را نمی‌توان مانند توماس پیکتی خارج از جریان اصلی علم اقتصاد دانست؛ به عنوان نمونه یکی از آنها لارنس سامرز، رییس دانشگاه هاروارد و خزانه‌داری امریکا و مدیر مشاوران اقتصادی است و دیگری گریگوری منکیو نویسنده کتب درسی مرجع است که کتاب کلیات علم اقتصاد او به زبان های مختلف از جمله فارسی ترجمه شده است.

متن کامل

@meidari
Forwarded from سیاهمشق
بهترین زمان برای کاشتن درخت بیست سال پیش بود
بهترین زمان بعدی همین حالاست.

ضرب‌المثل چینی


@mashghesiah
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‎انیمیشن کوتاه «فقط یه دونه زندگی» نامزد جایزه اسکار...
‎نویسنده، کارگردان و تهیه کننده
Job
Joris
Marieke
‎موسیقی:
Happy camper featuring Pien Feith

@dr_iman_fani
فقط یه دونه زندگی
ایمان فانی
شعر و موسیقی کارتون «فقط یه دونه زندگی» نامزد اسکار فیلم کوتاه... @dr_iman_fani
نبرد با شب درون
ایمان فانی
افسردگی پس از جشن‌ها و تعطیلات
و ارتباط آن با بحران میانسالی

نبرد با شبِ درون
@dr_iman_fani
Forwarded from Freud.is.alive
تداوم هروضعی که اصل لذت، رسیدن به آن را آرزو می کند، فقط باعث خشنودی متوسط می شود؛

ما طوری ساخته شده ایم که فقط از تباین و ناهمگونی می توانیم لذت بسیار ببریم
و در وضعیت پایدار فقط اندکی کامرواییم.

بنابراین امکانات سعادت ما را سرشت خود ما محدود می کند.

همچنین گوته گوشزد می کند:
"هیچ چیز در جهان تحمل ناپذیر تر از روزهای خوش پیاپی نیست." البته شاید این سخن اغراق آمیز باشد.

@freudisalive
زیگموند فروید
تمدن و ملالت های آن، ۱۹۳۰
ترجمه محمد مبشری
Forwarded from کتاب و نگاه
🔅روان‌كاوي در مدرسه‌ي آلن دوباتن

مسعود قرباني

وقتي بعداز فراوانْ سوآل و كلنجارِ وجودي باخود، نتيجه مي‌گيريم:يك جاي زندگي‌ام مي‌لنگد! وبعد مي‌پنداريم، انگاري علت آن‌ مساله، دور از دست‌رس من است! همآن‌‌جا، نوري توسط #روان‌كاوي تابيده مي‌شود، كه نه بخواهد پاسخ همه‌ي سوآلاتمان را بدهد؛ ولي تلاش مي‌كند، درمان‌گرانه، وسيله‌يي باشد براي شناخت وعمل بهترِ ما در مواجهه‌ي با خويش.

نشر#كرگدن درادامه‌ي تلاش‌هايش، اين‌بار با #روان‌كاوي از مدرسه‌ي #دوباتن وترجمه‎‌يي از #محمود_مقدسي ما را دعوت به #خوب_زيستن مي‌كند؛

🔅كتاب گويي بخواهدفشرده‌يي از روان‌كاوي تحليلي را روبه‌روي‌مان قراردهد، ابتدا باطرح داستان‌واره‌هايي از آدم‌هايي كه مشكلاتي چون افسردگي، بي‌انگيزگي، سرخوردگي، خودويرانگري، اضطراب، رابطه باديگري و رابطه‌ي جنسي و..دارند، كه چه بسا آن نمونه‌ها مي‌توانند موضوع خود ما باشند! بخش نخست خودرا آغاز مي‌كند.

داستان‌ها بامساله‌يي پيچيده وسخت براي كسي آغاز مي‌شوند ودر ادامه بامراجعه‌ي فرد به روان‌كاو، مشكل، واكاوي و ريشه‌يابي مي‌گردد وبعد از گذري، تغيير وبهبودي‌هايي درمراجعه كننده نمايان مي‌گردد.

براي نمونه در روايتي آگاه مي‌شويم:

«اگر اوضاع خوب پيش برود،كودك باغم واندوه، اما باواقع‌بيني، پي مي‌برد كه مادرِ كاملِ ايدئالي وجودندارد. مي‌فهمد فقط يك مادر وجوددارد؛ كسي كه معمولا دوست‌داشتني است، امامي‌تواند بدخلق، خسته ودرگير هم باشد؛ كسي كه گاهي خطامي‌كند وممكن است ازافرادِ ديگري هم خوشش بيايد.»(ص18)

🔅كتاب به ما مي‌گويدكه اثربخشي روان‌كاوي رابه سختي مي‌توان باآزمون‌هاي علمي نشان داد؛ چرا كه هم زمان زيادي مي‌برد وهم مشاركت فعال بيمار رادر اين روندطولاني طلب مي‌كند. اماتاثير فوق‌العاده‌ي آن‌را نمي‌توان منكر شد؛ چون به زعم مدرسه‌ي دوباتن،اين روان‌كاوي است كه ناخودآگاهيِ كه ما عمدتا قرباني آن هستيم را روبه‌رويمان قرارمي‌دهد و آن‌را به سطحِ خودآگاهمان مي‌آورد واين‌گونه«ارواحِ گذشته،در روشني روز، ديده مي‌شوند و كارمان با آن‌ها به پايان مي‌رسد»(ص34) هم‌چنين از طريق انتقال است كه بيمار مهم‌ترين و مشكل‌ترين روابط گذشته‌اش رابه درمان‌گر بروزمي‌دهد ودر اتاقي كنترل‌شده تكانه‌هاي رواني خويش رامي‌بيند واين‌چنين راهِ تعامل بهتر با خود وديگري رامي‌يابد؛
و نهايتا اگر«درمان خوب پيش برود، رابطه با درمان‌گر به نخستين رابطه‌ي واقعا قابل اتكا ودلگرم كننده تبدیل مي‌شود»(ص36)

🔅نويسندگان كتاب به ما نشان مي‌دهند كه چگونه حداقل شش ويژگي:

شايسته‌سالاري، فردگرايي، سكولاريسم، رمانتيسم، رسانه و كمال‌گرايي

در دنياي مدرن آسيب‌هاي رواني‌مان رافزوني بخشيده و روان‌كاوي براي درمان هريك ازاين مشكلات چه تجويز وراهكاري پيش‌رويمان قرارمي‌دهد.

🔅درادامه، كتاب چونان فرهنگِ فشرده جيبي به چندتن از بزرگان وبعداز آن، اصطلاحات پركاربرد روان‌كاوي مي‌پردازد ودر حين اين گزارش‌هااست كه خواننده رابا نحوه‌ي درمان‌ این افراد واز همه مهم‌تر آسياب‌هايي كه چه بسا خود درگير آن باشيم، آشنا مي‌سازد.

به عنوان نمونه #زيگموند_فرويد«بصيرت‌هاي فوق‌العاده مهمي دراختيار مامي‌گذاردكه نشان مي‌دهدچرا انسان بودن اين اندازه دشوار است»(ص46) «او سازگاريِ مشكل‌دار با واقعيت را روان‌رنجوي مي‌ناميد»(ص47) و باآن‌‌كه به روان‌كاوي معتقد است ولي درنتيجه‌گيري خيلي خوش‌بين نيست؛

«او فكر مي‌كرد، با كمي تحليل مناسب، آدم‌ها مي‌توانند پسِ پشتِ روان‌رنجوري‌هايشان راببينند وبا اين‌كار، امكان بيشتري براي انطباق با دشوراي‌هاي واقعيت پيدا كنند»(ص56)

«زندگي خوب دراين نيست كه به هرچه خواستيم برسيم، دراين است كه وقتي كامياب شديم قدرش را بدانيم واين آزادي دروني را هم داشته باشيم كه اگر ناكام شديم، ناكامي‌هايمان رابا تخيل به سمت چيزهاي ديگري ببريم؛ زندگي‌يي كه در آن ــ به تعبير فرويد ــ ياد مي‌گيريم خوب والايش كنيم».(ص64)

🔅#آنا_فرويد و رويكرد همدلانه‌اش با سازوكارهاي دفاعي انسان،
#ملاني_كلاين و تحليل روان‌كاوي كودكان و مفهومي به نام دوپاره‌سازي متاثر ازتصويري عجيبي به نام سينه‌ي خوب و سينه‌ي بد!
#دونالد_وينيكات وتعبير مشهورش كه به قدر كافي خوب باشيد.
#جان_بالبي و تلاشش براي نشان دادن منشا عمده‌ي تنش‌ها وتعارضات ارتباطي ما در نوع مراقبت‌هاي مادرانه؛
#ژاك_لكان و پيشنهاد بالغانه‌اش كه

«بپذيريم آدم‎‌ها به هيچ وجه ما را چنان‌كه هستيم نمي‌فهمند؛ بپذيريم كه هميشه بد فهميده مي‌شويم ودر نتيجه ديگران راهم بد مي‌فهميم»(ص124)

ازافرادي‌اند كه دركتاب از ايشان و ايده‌هايشان گفته مي‌شود

و در انتها بامفاهيمي چون: واقعيت رواني، تجربه‌ي آسيب‌زاي كودكي، اصل لذت، ناخودآگاه، امرجنسي، سوپرايگو، فرافكني، دوپاره‌سازي ويكپارچه كردن، خودواقعي و خودكاذب، سوگ، فروپاشي رواني و..
فرهنگ كوچكی از روان‌كاوي رابا خود خواهیم داشت.

@MasoudQorbani7
Forwarded from مدرسهٔ تردید
ثبت‌نام فصل پنجم دورۀ دیپلم پایۀ فلسفه آغاز شد!

نام دروس:

1⃣ فلسفه‌های اگزیستانس (۱۲ جلسه)
با تدریس شهلا اسلامی

2⃣ فلسفۀ ذهن (۱۲ جلسه)
با تدریس حسین شیخ‌رضایی

3⃣ فلسفه در جهان انگلیسی‌زبان (۱۲ جلسه)
با تدریس هادی صمدی و رضا مثمر

4⃣  فلسفۀ دین (۱۳ جلسه)
با تدریس یاسر میردامادی

بستر کلاس: به صورت مجازی و در وبسایت مدرسهٔ تردید

هزینۀ: قیمت هر کلاس یک میلیون و صد هزار تومان است. با ثبت‌نام در دو کلاس از ۱۰ درصد تخفیف، در سه کلاس از ۱۵ درصد تخفیف و در تمام دروس دیپلم پایه از ۲۰ درصد تخفیف برخوردار خواهید شد.

تاریخ شروع دوره: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳


جلسه اول: به صورت رایگان در اسکای‌روم برگزار خواهد شد.
لینک شرکت در جلسات اول تمام دروس:
http://www.skyroom.online/ch/tardidschool/diploma

لینک ثبت‌نام:
https://tardidschool.com/product/philosophy-basic-diploma-5/

کانال تلگرام اختصاصی دیپلم پایۀ فلسفه
@tardidschool_diploma



@tardidschool
☺️ فلسفۀ بهروزی

👤 راجر کریسپ
ترجمۀ حسین محمدی‌زاده و بابک عباسی

در فلسفه اصطلاح بهروزی غالباً برای توصیف چیزی به‌ کار می‌رود که به‌ معنای غیرابزاری یا غایی برای شخص خوب است. پرسش از چیستی بهروزی مستقلاً محلِ توجه است، ولی در فلسفۀ اخلاق هم اهمیت زیادی دارد؛ خصوصاً در فایده‌گرایی که بر اساس آن، یگانه شرط عمل اخلاقی آن است که بهروزی را به حداکثر برساند. چالش‌های شایان ‌توجهی برای خود این مفهوم، خصوصاً از سوی جی. ئی. مور و تی. ام. اسکنلن طرح شده است. مرسوم است که نظریه‌های بهروزی را با عناوین نظریه‌های لذت‌، نظریه‌های میل، و نظریه‌های فهرستِ عینی متمایز کنند. بر اساس دیدگاهی که با عنوان بهزیستی‌باوری شناخته می‌شود، بهروزی یگانه ارزش است. همچنین در اخلاق این سؤال مهم است که منش اخلاقی و اَعمال فرد چه ربط‌ و نسبتی با بهروزی او دارد.

📎 برای مطالعه و دریافت متن کامل اینجا کلیک کنید

🙂 @Sedanet
@eudemonia
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from سیاهمشق
ای کسانیکه رشد کرده‌اید یا گمان می‌کنید رشد کرده‌اید
با کسانیکه که رشد نکرده‌اند یا گمان می‌کنید رشد نکرده‌اند مهربان باشید.


@mashghesiah
Forwarded from اینستای کرگدن
📚 در غرفهٔ نشر کرگدن منتظرتان هستیم

🔸 بخش حضوری
شبستان، راهرو ۲۰، غرفهٔ ۴۷۷

🔸 بخش آنلاین
book.info.ir

#نشر_کرگدن
#نمایشگاه_کتاب
#مصلی_تهران
در اصالت فراغت
Hesam Ipakchi
اگر از من بخواهند جمله‌ای را بگویم که به فهم من، کلیدی‌ترین و کاربردی‌ترین نکته‌ای است که در کتاب در باب حکمت زندگی شوپنهاور هست، این جمله را می‌گویم:
فراغت، ثمره و فایده همه زندگی‌ست؛ چه، زندگی بدون فراغت چیزی جز کار و زحمت نیست.

در این جرعه از مِی -که هم آخرین جرعۀ سال ۱۴۰۱ است و هم نخستین جرعه از سومین سالِ به خُم اندازیِ مِی- به بررسی این جملۀ شوپنهاور از چند منظر می‌پردازم.

منابع:
- کتاب در باب حکمت زندگی – صفحه ۴۲ تا ۴۴
- کتاب واژه نامه تاریخی فلسفه شوپنهاور – صفحه ۱۹۶
- مقاله اوقات فراغت (Free time & culture industry)؛ تئودور آدورنو، جمال آل‌احمد


تقدیم از: حسام ایپکچی
خُم اول: حکمت زندگی – آرتور شوپنهاور
این اپیزود را می‌توانید در سایت مِی | شنوتو بشنوید.
@Mey_podcast | ©️ @Ensanak
Forwarded from سیاهمشق
کسی که کار موردعلاقه‌اش را انجام می‌دهد و از شغلی که عاشقانه دوستش دارد امرار معاش می‌کند، انتخاب کرده که از کار موردعلاقه‌اش رنج ببرد.
وگرنه کار بی‌رنج در قصه‌های پریان است.
شما را نمی‌دانم ولی من ماجرا را اینطور می‌بینم.



@mashghesiah
سال‌ها پیش یکی از استادان‌ ما به نقل از کی‌یرکگور می‌گفت آن که نمی‌تواند «کسی» شود، می‌کوشد «چیزی» شود: مدیر، مهندس، دکتر، نقاش، نویسنده، استاد دانشگاه، فیلسوف...
حرفی حکیمانه و سخنی سزاوار از قهرمانی همچون کی‌یرکگور است. اما اگر یکی پیدا شد که نمی‌خواست حتی کسی شود آن‌وقت چه؟ به‌گمانم این همان رند عافیت‌سوزی است که خودِ کی‌یرکگور هم با چراغ گِرد شهر به دنبال اوست.

@eudemonia

عکس هم کی‌یرکگور نیست، دیوژن است به همراه سگش.
Forwarded from نشر بیدگل
فروید معتقد بود که تنها پرسش، اگر نگوییم یگانه پرسش فلسفی، این است که آیا باید خودکشی کرد یا نه. یا آن‌گونه که خودش می‌گوید: «هدف موجود زنده مردن به شیوۀ خود است.» در نظر فروید، برای فرد مدرن مسئله صرفاً این نیست که «چگونه می‌توانم بقا پیدا کنم؟» بلکه این است که «چه چیزی به زندگی من ارزش زیستن می‌بخشد؟» «کدام لذت‌هاست که بدون آنها نمی‌توانم زندگی کنم؟» یکی از بحث‌های اصلی کتاب «حسرت» این است که زندگی‌های نازیسته‌مان —زندگی‌هایی که در تخیل زیسته‌ایم و آرزویشان را داشته‌ایم— اغلب برای ما مهم‌تر از زندگی‌های زیسته‌مان هستند، و ما نمی‌توانیم خودمان را بدون آنها تصور کنیم؛ و آنها بخش اساسی شیوه‌هایی هستند که از طریق آنها به پرسش‌های فروید پاسخ می‌دهیم. این تصادفی نیست که در زندگی‌های نازیسته‌مان جسورتریم تا در زندگی‌های زیسته‌مان....

(حسرت، آدام فیلیپس، ترجمهٔ میثم سامان‌پور)
Forwarded from بحر در کوزه
فلسفۀ بهروزی، راجر کریسپ.pdf
619 KB
فلسفۀ بهروزی (از دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد)
نوشتۀ راجر کریسپ
ترجمۀ حسین محمدی‌زاده و بابک عباسی

@SeaInTheJar
Forwarded from بحر در کوزه
پروندۀ مطالعاتی زندگی خوب
فلسفۀ بهروزی، راجر کریسپ، ترجمۀ حسین محمدی‌زاده و بابک عباسی

این کتابچۀ الکترونیکی ترجمۀ مدخل well-being از دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد، نوشتۀ Roger Crisp و شامل پنج قسمت است.

راجر کریسپ در قسمت اول (مفهوم) سعی می‌کند در نسبت با مفاهیمی چون نفع شخصی، شادکامی، رضایت از زندگی، شکوفایی و ایودایمونیا، مفهوم بهروزی را متمایز و روشن کند. او بهروزی را نوعی ارزش صلاح‌اندیشانه می‌داند، ارزشی که مشخصۀ آن مفهوم «خوب برای» است.

در قسمت دوم (چالش مور) ابتدا آزمایشی فکری را طرح می‌کند و سپس سعی می‌کند چالش جی. ئی. مور را در خلال همین آزمایش بیان کند. مور استدلال می‌کند که «خوب برای من» بی‌معنی است. مؤلف بر این باور است که استدلال مور مصادره به مطلوب است.

در قسمت سوم (چالش اسکنلن) از دیدگاه مؤلف اسکنلن در حمله به مفهوم بهروزی انگیزه‌ای پنهان دارد: حمله به نظریه‌های اخلاقی به‌اصطلاح غایت‌انگارانه. در این قسمت سه ایراد اسکنلن به مفهوم بهروزی طرح و سعی می‌شود به هر سه ایراد پاسخ داده شود.

قسمت چهارم (نظریه‌های بهروزی) خود به سه بخش تقسیم شده است: لذت‌گرایی، نظریه‌های میل و نظریه‌های فهرست بیرونی. بر اساس لذت‌گرایی، بهروزی عبارت است از بیشترین موازنۀ مثبت لذت و درد. مؤلف بین لذت‌گرایی محتوایی و تبیینی تمایز می‌گذارد و سپس به چند تقریر متفاوت از لذت‌گرایی و بعضی از اشکالات آن از جمله «ماشین تجربه» می‌پردازد. در بخش نظریه‌های میل ابتدا به خاستگاه این نظریه‌ها اشاره می‌کند و سپس چند نسخه از آن را از ساده به پیچیده ارائه می‌دهد و به مشکلات هر یک می‌پردازد. نظریه‌های فهرست عینی مؤلفه‌هایی را فهرست می‌کنند که بهروزی متشکل از آنها است. اینکه چه چیزی از نظر آنها «خوب‌ساز» است به نظریه بستگی دارد.

در قسمت پنجم (بهروزی و اخلاق) ابتدا به بهزیستی‌باوری می‌پردازد که طبق آن توان توجیهی هر دلیل اخلاقی، مبتنی بر بهروزی است. و سپس به بهروزی و فضیلت پرداخته می‌شود زیرا فلسفۀ اخلاق دوران باستان، به یک معنا، بیش از بسیاری از فلسفه‌های اخلاق جدید دغدغۀ بهروزی داشت.

@SeaInTheJar
Forwarded from Freud.is.alive
واقعیت مملو از یأس و نومیدی است. کافی است به اطرافتان نگاه کنید.

اگر فرد به دقت نگاه کند، خواهد دید که رنج استثنا نیست؛ قاعده است.

و اتفاقاً افراد جان‌رنجور عموماً کسانی هستند که بسیار دقیق نگاه می‌کنند.

آن‌ها چیزی را می‌فهمند که برخی از افراد سلیم‌الذهن‌تر در بین ما دوست دارند آن‌ها را نادیده بگیرند.

یعنی اینکه زندگی، هم زندگی انسانی و هم غیر آن، به واقع مقدر و محتوم به نظر می‌رسد.

@freudisalive

جان کاگ
جان های بیمار، ذهن های سرحال
ترجمه مهدی نصرالله زاده
2024/11/11 21:09:30
Back to Top
HTML Embed Code: