tgoop.com/fardayeiran/72158
Last Update:
🛑 برای محيط زيست ايران!
✍🏻شينا انصاری
«زمين، آب، ناموس، آقا اينجا وطن ماست، خاك ما.» زنی در سوسنگرد خطاب به ماموران نيروی انتظامی چنين گفت. سخنان اين زن مانيفست ما در حوزه محيط زيست است، زمين، آب، خاك و در يك كلام وطن!
🔹از وطن حرف می زنيم كه تاريخ زبان فارسی گواهی می دهد اين درّ دری واژهای زيباتر از وطن به خود نديده است و كرد و لر و عرب و بلوچ و تركمن و فارس هر يك به لفظی زيبنده و شايسته آن را خطاب می كنند. از وطن كه حرف می زنيم از تمام جغرافيای ايران سخن می گوييم، از جنگلهای زاگرس و هيركاني و ارسباران، از كوير لوت، كوير مركزی و سرزمينهای تفتيده از بی آبی! از درياچهها و تالابهای ايران، هامون، اروميه، بختگان، زريوار، گاوخوني، پريشان! از گونههای گياهی و جانوری اش، بلوط و سرخدار و سرو، از يوز و خرس و گوزن زرد و مرال! از سبزآبی دريای شمال تا نيلگون خليجفارس! از هوایی كه در آن نفس می كشيم تا خاكی كه بر آن نخستين گامهای كودكی مان را برداشتيم و بعد بر آن شكوفا شده و بعدتر، سر بر آن برای هميشه می آساييم.
🔹از وطن حرف می زنيم، از شهرهایی كه در آن «نفس»، اين بديهی ترين حق زيست، «حق دم و بازدم» راحت و بی دغدغه در اغلب ايام سال كيمياست. زمستان كه فرا می رسد «آلودگی هوا» مهمان ناخوانده شهرهای بزرگ وطن ما است و در تابستان، گردوغبار تحفه نامباركی است كه نفس كشيدنی پرمشقت در هوایی آغشته به ذرات معلق را برای مان به ارمغان می آورد. از وطن حرف می زنيم از شهرهایی كه فضای سبز مشجرشان ذرهذره آب می شود، سوداگران زمين به اندك بقايای طبيعت شهرها چشم طمع دوختهاند و تتمه سرمايههای طبيعی شهرهای مان در معرض نابودی است. توسعه ناپايدار نفس طبيعت وطن را به شماره انداخته است. بحران كم آبی، فرونشست زمين، آلودگی هوا و گردوغبار، معضل پسماندها، تغيير كاربری های غيراصولی، نابودی جنگلها، فرسايش خاك، از دست رفتن تنوع زيستی همه و همه نشانههای حال وخيم طبيعت وطن است.
🔹ما می دانيم كه چهار سال فرصت كافی نيست براي اينكه شهرهایی داشته باشيم دارای حمل و نقل سبز، سوخت پاك، مديريت پسماند و رفع ناترازیهای آب و انرژی.
ما می دانيم كه چهار سال فرصت كافی نيست برای اينكه اروميه پر آب شود، هامون زنده شود، بختگان به تمام حقابهاش برسد، آلودگی زريوار از بين برود، گاوخونی كاملا پرآب و پريشان به شكل كامل از پريشانی درآيد.
ما می دانيم كه چهار سال فرصت كافی نيست تا ديگر بلوطی تبديل به زغال نشود، يوزها تكثير شوند، گوزنی شكار و خرسی كشته نشود. تخريب زاگرس متوقف و جنگلهای هيركانی به تمامی احيا شود، ما حتی می دانيم كه چهار سال، فرصت كافی نيست كه بساط بی آبی برچيده شود و هوای تهران و اراك و اهواز و اصفهان و اردكان و ديگر شهرها پاك شود يا مردم عزيز سيستان و بلوچستان ديگر گردوغبار نبينند.
🔹ما از رييسجمهورمان وعدههای دست نيافتنی نمی خواهيم، اما می خواهيم به آنچه تلاش برای حفظ آب و خاك سرزمينمان است، متعهد باشد. ما می خواهيم رييس دولت در مديريت هوا و خاك اين سرزمين كه سلامت همه ما ايرانيان به آن وابسته است، از هيچ تلاشی فروگذار نكند، محيط زيست را محور تصميمات توسعهای بداند و در مقابل طرحهای مخرب محيط زيست و متخلفان و متجاوزان طبيعتستيز بايستد. بی شك رييسجمهوری كه بدون توجه به بحران بی آبی كشور و تشديد پديده ويرانگر فرونشست همچنان بر طبل صادرات محصولات آببر ميكوبد، درك واقعگرايانهای از ظرفيت نابسامان منابع آب كشور ندارد!
🔹ما ميخواهيم در دولتی كه شكل خواهد گرفت متخصصان شايسته به كار گمارده شوند، مديرانی كه بدانند چطور حال بد محيط زيست وطنمان را بهتر كنند. ما می خواهيم كارشناسانی در راس كار باشند كه بدانند ديپلماسی آب و محيط زيست چگونه است، نه اينكه هر روز از ديپلماسی سخن بگويند و هيچ آبی به هامون نرسد! ما می خواهيم آتشسوزیهای گسترده در زاگرس ديده شود و رنج مردمان زاگرسنشين كه اين روزها فداكارانه برای اطفای حريق جانفشانی می كنند!
🔹امروز ديگر محيط زيست وطن ما فرصتی برای آزمون و خطا ندارد. ابربحرانهایی كه طبيعت ايران و تمدن كهن آن را در برگرفتهاند، «محيط زيست» را از موضوعی انتزاعی و حاشيهای به مسالهای عينی و بنيادين در لحظه لحظه زندگی ما بدل ساختهاند و ما در كنار رييسجمهوری كه به حفظ محيط زيست عميقا باور داشته باشد تمام قد ایستاده ایم./ روزنامه اعتماد
🆔 @fardayeiran
BY فردای ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/fardayeiran/72158