tgoop.com/farhng_iran_zamin/3097
Last Update:
#ثبت_جهانی_جشن_سده
#کورش_نیکنام
با شادباش فراوان برای به ثبت رسیدن جشن ملی سده در بخش میراث مینوی وناملموس جهان، در یونسکو باید به برخی کوشش های کنشگران خاموش در راستای ثبت جهانی جشن سده نیز اشاره کرد.
پرفسور میرشاهی، فرنشین انجمن فرهنگی رودکی در پاریس با نگرش به ارزشی که مردم و دولتِ تاجیکستان هر سال در برگزاری جشن های نوروز ، سده و مهرگان دارند.
ثبت سده و مهرگان را نخست در سال ۲۰۱۷ میلادی در پاریس به آقای رحمانوف، مشاور رئیس جمهور تاجیکستان که رییس دانشگاه ملی آنزمان نیز بودند، با وزیر فرهنگ تاجیکستان آقای شمس الدین آرامبگ بیان کرده وپیشنهاد دادند تا دولت تاجیکستان این درخواست را در پیش نویس برنامه های این کشور برای بخش فرهنگی سازمان ملل جای دهد.
ایران در آن سال با چنین پیشنهادی همراهی نکرد وگرفتار برنامه های دیگری بود.
به پیشنهاد کورش نیکنام، فراخوان گروهی برای گفتگو و همکاری اندیشمندان و کنشگران هازمانی در فضای مجازی وتلگرام بنیاد شد.
نام گروه را ثبت جهانی سده ومهرگان گذاشتند. در این گروه بیش از هزار نفر از کشورهایی که با جشن های باستانی ایران آشنایی داشتند، هم اندیشی وهمکاری خود را آغاز کردند.
هریکدر شهر وکشورهایی که این جشن ها را برگزار می کردند، گزارش ها، مقاله های ارزشمند ومستند، با فیلم و عکس فراهم آورده به پرونده این خواسته در یونسکو سپردند.
ثبت جهانی جشن سده از سوی انجمن های فرهنگی درپاریس و گروه تلگرامی ثبت جهانی که در انجمن بنیاد شده بود. به سرپرستی موبد نیکنام و دکتر میرشاهی این خواسته پیگیری شد.
.
دولت تاجیکستان با اسناد بیشتر و مستند تری که گروه ثبت جهانی جشن ها در این مدت آماده کرده بود. بهره گرفت.
خوشبختانه سازمان میراث فرهنگی در ایران نیز برای ثبت این جشن، همکاری کردند و از جانب ایران، درخواست تازه ای به یونسکو سپرده شد.
نهادهای فرهنگی و هازمانی زرتشتیان در تایید جشن چند هزارساله سده در این کشور و پیشینه برگزاری آن پرونده سده در یونسکو را کامل کردند.
بدینترتیب سال گذشته درخواست ایران و دولت تاجیکستان و چند کشور دیگر که گزارش مناسبی از برگزاری جشن ها به یونسکو سپرده بودند، درلیست تصمیم گیری قرار گرفت.
سرانجام با همت و پیگیری چند جانبه از انجمن و سازمان هایی فرهنگی در پاریس، دولت تاجیکستان، سازمان میراث فرهنگی در ایران و نهادهای زرتشتی و نمایندگان سیاسی؛ یونسکو ثبت این جشن را در میراث مینوی(ناملموس) جهان به ثبت رسانید.
جشن ملی سده که سده ها در ایران برگزار می شد وتاکنون تنها زرتشتیان آنرا به خوبی پاسداری و برگزار کرده بودند. به ثبت جهانی رسید. که همه بتوانند مانند نوروز در شهر ودیارخود با فلسفه این جشن آشنا شده، آنرا نیز برگزار کنند تا پیدایش آتش را در تاریخ ایران یادآوری کنند چون سرآغاز پیشرفت تمدن در جهان گردیده است.
آفرین ودرود به پیگیری همه کنشگران هازمانی، با همکاری دولت ها ونهاهای فرهنگی که سبب ثبت جهانی این جشن شدند؛
باشد تا انگیزه ای شود که جهانیان با گوشه دیگری از فرهنگ شکوهمند ایرانیان آشنا شوند که از دیرباز در این سرزمین با آیین آتش افروزی، به یادگار گذاشته اند.
🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد کورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
BY فرهنگ وتمدن ایران زمین
Share with your friend now:
tgoop.com/farhng_iran_zamin/3097