tgoop.com/fereydoun_magazine/664
Last Update:
.
صنعت خودرو، تحریمها، و دولت ترامپ
سعید قاسمینژاد در این یادداشت در «فریدون» از احتمال اعمال سیاست «فشار حداکثری» از سوی دولت ترامپ بر آن گروه از شرکتهای چینی میگوید که تحریمها علیه جمهوری اسلامی را نقض میکنند.
در بخشی از یادداشت آمده است:
«در شرایط تحریم، صنعت خودروسازی داخلی نیاز به واردات خودروی ساختهشده و استفاده از ارز خارجی کمیاب را کاهش میدهد. سوی دیگر ماجرا اما این است که این سیاست حمایتگرایانه، منجر به تولید خودروهای گران و بیکیفیت برای مردم ایران شده است که با کاهش پیوستهی قدرت خرید خود مواجهاند. ایرانیان خودروهایی را که از نمونههای خارجی خود بیکیفیتتر هستند با قیمتی گرانتر میخرند.
امروزه چندین شرکت چینی در همکاری با شرکتهای ایرانی هستند...اما تولیدکنندگان خودروی چینی پاشنه آشیل مهمی دارند: حضور آنها در بازارهای جهانی و وابستگیشان به بازارهای جهانی. در سال ۲۰۲۳، دانگفنگ ۲۳۰ هزار خودرو صادر کرد و همکاری مشترکی با برندهای بزرگی مانند نیسان، ولوو، هوندا و پژو- سیتروئن داشت. چری نزدیک به یک میلیون خودرو صادر کرد، و جک موتورز نیز ۱۷۰ هزار خودرو صادر کرد. با وجود فعالیتهای بینالمللی، این شرکتها تحریمهای ایالات متحده علیه صنعت خودروسازی در ایران را نقض میکنند.
بازگشت فشار حداکثری فرصتی منحصر به فرد برای ایالات متحده فراهم میکند تا این شرکتها را هدف قرار دهد. با استفاده از تهدید تحریمهای ثانویه، ایالات متحده میتواند شرکتهای چینی را تحت فشار قرار دهد تا روابط خود را با جمهوری اسلامی قطع کنند. با توجه به مقیاس عملیات جهانی آنها، شرکتهایی مانند دانگفنگ، چری و جکموتورز در صورت اعمال چنین تحریمهایی متحمل خسارات زیادی خواهند شد».
----
دکتر سعید قاسمینژاد مشاور ارشد «بنیاد دفاع از دمکراسیها» است. قاسمینژاد که در تهران و پاریس تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را گذراند، دکترای خود در اقتصاد مالی را از دانشگاه شهر نیویورک اخذ کرده است.
این یادداشت را در بخش درنگ روز در وبسایت «فریدون» بخوانید:
https://www.fereydoun.org/reflections/industry
@fereydoun_magazine
BY فریدون؛ فصلنامه فکری-تحلیلی
Share with your friend now:
tgoop.com/fereydoun_magazine/664