tgoop.com/fereydoun_magazine/684
Last Update:
.
ارتش شاهنشاهی؛ نمونهی نظامیگریِ مدنی و متمدنانه
«ارتش شاهنشاهی با وجود تجهیز بیسابقه و دستیابی به مرتبه یکی از توانمندترین ارتش های جهان، تا پایان، ارتش شاهنشاهی بود؛ یعنی به نظم سلطنتی وفادار ماند و در نهایت از کشتار مردم پرهیز کرد. ارتش بنیاننهادهشده توسط سلسله پهلوی نه ضد پادشاهی کودتا کرد و نه ضد مردمی که دانسته و ندانسته، با سکوت یا با شعار، به سرنگونی همان پادشاهی یاری رساندند.
ازینرو، یکی از نادرستترین و نامنصفانهترین نسبتهایی که به پهلوی دوم داده میشود و بهاصطلاح در مقام توصیف سیستم آن را به نامربوطترین شکل ممکن داوری میکند، “دیکتاتوری نظامی” است. چرا؟ چون لابد پادشاه مملکت همزمان یک سرباز وطن بود و ایران ارتش میهنپرست و مسالمتجویی داشت که هنگام بحران سیاسی مداخله نکرد. بهواقع ارتش شاهنشاهی ایران یکی از نادرترین نمونههای نظامیگری مدنی و متمدنانه بود».
-----------------------
برگرفته از مقاله «واپسین گفتگو در پاناما؛ دادخواست پادشاهی خیرخواه و انقلاب نوین ایران»
نوشته امیریحیی آیتاللهی در شماره ۵ «فریدون»
- در سوی راست تصویر سرلشگر علی نشاط و در سوی چپ، سپهبد محسن هاشمینژاد را میبینید. این دو از فرماندهان گارد جاویدان بودند. زندهیاد سرلشگر علی نشاط پس از بهمن شوم ۵۷ بدست رژیم جمهوری اسلامی اعدام شد. این تصویر برگرفته از صفحه توییتر جناب «علی حمید» است.
امیریحیی آیتاللهی پژوهشگر ساکن آلمان در زمینه فلسفه و علوم سیاسی است. رساله دکترای او پیرامون «پیوند محافظهکاری سیاسی و اصلاحگری دینی در ایران مابین ۱۹۰۵ تا ۱۹۷۹» است.
صورت کامل مقاله را در «فریدون» بخوانید
https://www.fereydoun.org/articles/76997
@fereydoun_magazine
BY فریدون؛ فصلنامه فکری-تحلیلی
Share with your friend now:
tgoop.com/fereydoun_magazine/684