Telegram Web
Forwarded from فردای اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اصلاح نظام بازنشستگی را از کجا شروع کنیم؟
میزگردی با حضور موسی غنی‌نژاد
 
▪️نسخه یوتیوب
▪️نسخه صوتی

◽️در ادامه نشست‌های قبلی در این قسمت از برنامه #دورهمی_اقتصادی مبانی حقوقی نظام بازنشستگی ایران با حضور موسی غنی‌نژاد، مجتبی قاسمی، عباس خندان، مصطفی صادق و مرتضی کاظمی به نقد و گفتگو گذاشته شده است.

◽️دو خصوصیت مهم نظام بازنشستگی در ایران شامل «اجبار و انحصار» با توجه به این واقعیت که این سیستم از طریق کسری بودجه‌ای بالغ بر پانصد هزار میلیارد تومان باعث ایجاد تورم و بی‌عدالتی شده اهمیت بازنگری و بازآرایی در نظام بازنشستگی را جدی‌تر می‌کند.

◽️این قسمت از برنامه دورهمی اقتصادی چهارمین قسمت از سلسه نشست‌هایی با موضوع "اصلاح نظام بازنشستگی" است.
  
برای تماشای ویدیوی کامل این دورهمی اقتصادی در وبسایت فردای اقتصاد اینجا کلیک کنید

در همین رابطه:
▪️نظام بازنشستگی؛ اجبار کارآمدتر است یا اختیار؟
▪️نظام بازنشستگی ایران با تفکر سوسیالیستی طراحی شده است؟
▪️پانزی‌های قانونی در نظام بازنشستگی



◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

سیاستگذاری دستوری و مسائل آن

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ برای مردمان عادی، قیمت یک کالا عبارت است از نرخی که با آن می‌توان خرید و فروش انجام داد؛ اما برای باورمندان به نظام دستوری، قیمت آن چیزی نیست که با توافق خریداران و فروشندگان در بازار به‌صورت توافقی تعیین می‌شود، بلکه آن چیزی است که سیاستگذاران با معیارهای خود اعلام می‌کنند و همه طرف‌های ذی‌ربط باید آن را بپذیرند.

✍️ این ادعا که همراه با اعتماد به نفسی اغراق‌آمیز و البته بی‌پایه، بیان می‌شود، ظاهرا و قاعدتا ریشه در قدرت یا توهم قدرتِ تحمیل دستور بر جامعه دارد.

✍️ در واقع آنها دچار توهمی هستند که آن را دانش تصور می‌کنند.

✍️ در اواخر سال۱۳۹۶ و اوایل سال ۱۳۹۷، دولت وقت نرخ ارز دستوری ۴۲۰۰تومانی را تحت عنوان «یکسان‌سازی» نرخ ارز در ۲۰فروردین۱۳۹۷ اعلام کرد.

✍️ توهم دانش به قدری بود که سیاستگذاران با اطمینان کامل مدعی شدند نه تنها میزان منابع ارزی حاصل از صادرات را می‌دانند، بلکه درخصوص مصارف آن هم اطلاعات کامل دارد. بنابراین می‌توانند قیمت یا نرخ ارز در بازار را دقیقا پیشگویی کنند.

✍️ تحولات بازار ارز به زودی نشان داد که دانش سیاستگذاران چیزی جز توهم دانش نبوده است.

✍️ سیاستگذار به جای پذیرفتن اشتباه خود و تن دادن به واقعیات، به «تئوری توطئه» متوسل شد: نیروهای مرموز و مشکوکی به سیاق «جمشید بسم‌الله» واقعیات را مخدوش کرده‌اند و گرنه پیش‌بینی ما (سیاستگذار) درست بود!

✍️ نکته کلیدی تشخیص و تفکیک سیاستگذاری درست از نادرست است. تورم در اقتصاد کشور ناشی از سیاستگذاری بودجه‌ای نادرست و نیز قیمت‌گذاری دستوری است.

✍️ دولت باید به سیاستگذاری قاعده‌مند اقتصادی روی آورد؛ یعنی کسری بودجه را کنترل کند و از قیمت‌گذاری دستوری در بازار پول، کالا و خدمات اجتناب ورزد؛ چون این سیاست‌ها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم موجب افزایش ناترازی‌های مالی گسترده در نظام اقتصادی کشور می‌شود و به افزایش کسری بودجه دولت و انبساط نقدینگی می‌انجامد که نتیجه نهایی آن تورم مزمن فزاینده است.

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #سیاستگذار #توهم_قدرت #توهم_دانش #سیاستگذاری_دستوری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سیاستگذاری دستوری و مسائل آن.docx
17.6 KB
سیاستگذاری دستوری و مسائل آن
سرمقاله دنیای اقتصاد ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
🖤🖤🖤
برادر عزیزم یحیی ساعاتی پیش در گذشت. ضایعه از دست دادن او برایم جبران ناپذیر است. او قوی ترین پشتیبان و مشوق فکری من در تمام طول زندگیم بود. تا زمانی که او را داشتم هیچگاه احساس تنهایی نمیکردم. او فقط برادر برای من نبود رفیق شفیق همراهم بود. او دریای بیکران صفا، صمیمیت و بزرگواری بود.
روانش شاد و یادش گرامی باد
Forwarded from محمد طاهری
38-41.pdf
1.1 MB
مرثیه تجارت
بررسی پیامدهای دولتی کردن بازرگانی خارجی در میزگرد موسی غنی‌نژاد و احمد دوست‌حسینی

چهل و دو سال پیش در اردیبهشت‌ماه 1361 لایحه دولتی کردن بازرگانی خارجی در شور دوم به تصویب نهایی مجلس رسید و براساس آن بازرگانی خارجی با اهدافی چون جلوگیری از سلطه بیگانگان، کاهش میل به تجمل‌گرایی، حمایت از تولید داخلی و اجتناب از انجام معاملات حرام در اختیار و انحصار دولت قرار گرفت.
دست کم 42 سال از آن روزها می‌گذرد و دولتی که تجار بخش خصوصی را کنار زده، خود ابتکار عمل را در صدور مجوزهای واردات و صادرات برعهده گرفته است. اکنون دولت تامین‌کننده کالاهای مردم نیست اما امکان مهم‌تری به دست آورده و اوست که تعیین می‌کند؛ چه کسانی چه کالاهایی وارد کنند و همین ابتکار عمل، یکی از مهم‌ترین ریشه‌های فساد در کشور است. سال‌ها پیش سیاستمداران جوانی که قصد داشتند با دولتی کردن تجارت خارجی، مردم را سعادتمند، کشور را خودکفا و استعمارگران را برای همیشه از کشور دور کنند، نمی‌دانستند چه خطای بزرگی مرتکب می‌شوند.
موسی غنی‌نژاد و احمد دوست‌حسینی، در این میزگرد درباره پیامدهای دولتی کردن بازرگانی خارجی سخن گفته‌اند.
موسی غنی‌نژاد pinned «🖤🖤🖤 برادر عزیزم یحیی ساعاتی پیش در گذشت. ضایعه از دست دادن او برایم جبران ناپذیر است. او قوی ترین پشتیبان و مشوق فکری من در تمام طول زندگیم بود. تا زمانی که او را داشتم هیچگاه احساس تنهایی نمیکردم. او فقط برادر برای من نبود رفیق شفیق همراهم بود. او دریای بیکران…»
😄سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

ریشه‌‏‌های گنوسی نظریه تاریخی مارکس

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ مارکس را معمولا مدافع نظریه ماتریالیسم تاریخی می‌‌‌دانند؛ نظریه‌‌‌ای که تحول تاریخی جوامع بشری را با تغییرات در شرایط زندگی مادی انسان‌‌‌ها توضیح می‌دهد.

✍️ مارکس به لحاظ فلسفی خود را ماتریالیست می‌‌‌داند؛ یعنی به تقدم ماده بر اندیشه اعتقاد دارد. در آغاز ماده بود و اندیشه بعدها زمانی پدید آمد که طی تحولاتی در تاریخ طبیعی زمین، انسان در آن پا به عرصه وجود نهاد.

✍️ اندیشه ویژگی موجود زنده (حیوان) تکامل‌یافته‌‌‌ای به نام انسان است. همچنان‌‌‌که تحولات در تاریخ طبیعی زمین انسان را به وجود آورده، تحولات در شرایط زندگی مادی وی نیز شیوه اندیشیدن او را متعین می‌‌‌سازد.

✍️ از نظر مارکس تحول در شرایط نیروهای مادی یا ابزار تولیدی زیربنا یا شالوده جوامع بشری را تشکیل می‌دهد و سایر نهادهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روبناهایی وابسته به این زیر بنا هستند.

✍️ به عقیده وی، از زمانی که جوامع اولیه یا کمون‌‌‌ها که زندگی جمعی انسان‌‌‌ها در آنها جریان داشت جای خود را به جوامع طبقاتی مبتنی بر مالکیت خصوصی می‌دهند، بهره‌‌‌کشی، استثمار و مبارزه طبقاتی جای زندگی صلح‌‌‌آمیز اجتماعی را می‌گیرد.

✍️ از آن زمان به بعد مبارزه طبقاتی میان استثمارشونده‌‌‌ها و استثمارکننده‌‌‌ها تبدیل می‌شود به موتور محرکه تاریخ. این مبارزه تا محو جامعه طبقاتی و شکل‌‌‌گیری جامعه کمونیستی ادامه می‌‌‌یابد.

✍️ مارکس ادعای بسیار بزرگی مطرح می‌کند که عبارت است از توضیح تاریخ بشریت از آغاز تا انجام، اما هیچ استدلال مبتنی بر قرائن و شواهد تجربی، حداقل در خصوص ضرورت برآمدن جامعه کمونیستی آینده نمی‌‌‌دهد.

✍️ این رویکرد مارکس از این جهت شگفت‌‌‌انگیز است که او هرگونه اندیشه‌‌‌ورزی صرف و بریده از واقعیات تجربی را به‌عنوان ایده‌‌‌های متافیزیکی رد می‌کند و نظریات خود را علمی و فارغ از هرگونه ایدئولوژی می‌‌‌داند.

✍️ این معما را چگونه می‌‌‌توان توضیح داد؟ شاید بتوان این رویکرد متناقض مارکس را در وجود نوعی تفکر گنوسی مضمر نزد وی دانست؛ تفکری بسیار کهن که مدعی دانش مطلق است....👇

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #مارکس #کمونیسم #تفکر_گنوسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ریشه_های_گنوسی_نظریه_تاریخی_مارکس.docx
19.8 KB
ریشه های گنوسی نظریه تاریخی مارکس
سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
موسی غنی‌نژاد
🖤🖤🖤 برادر عزیزم یحیی ساعاتی پیش در گذشت. ضایعه از دست دادن او برایم جبران ناپذیر است. او قوی ترین پشتیبان و مشوق فکری من در تمام طول زندگیم بود. تا زمانی که او را داشتم هیچگاه احساس تنهایی نمیکردم. او فقط برادر برای من نبود رفیق شفیق همراهم بود. او دریای بیکران…
رهین منت و سپاسگزار همه دوستان و بزرگوارانی هستم که درگذشت برادرعزیزم را در مطبوعات و شبکه های اجتماعی تسلیت گفتند و من نتوانستم به تک تک آنها پاسخ دهم.
با احترام و ارادت فراوان
موسی غنی نژاد
🖤💐
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

ضرورت برچیدن بساط اقتصاد دستوری

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ تورم مزمن سالانه در حدود ۴۰ درصد در پنج سال گذشته ملموس‌ترین مشکلی است که اکثریت قریب به اتفاق مردم با آن دست‌به‌گریبان‌اند.

✍️ نظام بانکی در کشور ما به‌شدت دولت‌زده است. تعیین دستوری نرخ بهره سپرده‌ها، نرخ بهره وام‌های بانکی و البته تسهیلات تکلیفی جملگی موجب ناترازی منابع و مصارف بانک‌ها می‌شود و آسان‌ترین راه برای حل این مشکل توسل به منابع بانک مرکزی است که به افزایش پایه پولی، نقدینگی و نهایتا تورم می‌انجامد.

✍️ بنابراین نخستین گام برای رفع ناترازی بانک‌ها کنار گذاشتن سیاست‌های دستوری در نظام بانکی و روی آوردن به منطق اقتصادی نظام بازار است.

✍️ نتایج دیگر اقتصاد دستوری اتلاف گسترده منابع کمیاب و ذی‌قیمت ملی و بروز فاجعه‌بار فسادهای شگفت‌انگیز است.

✍️ تعیین دستوری بی‌اعتنا به منطق بازارِ قیمت حامل‌های انر‌‌ژی سالانه میلیاردها دلار به اقتصاد ملی ضرر می‌زند.

✍️ قیمت‌گذاری دستوری کالاها و خدمات تولیدی بخش خصوصی واقعی، بزرگ‌ترین مانع افزایش تولید و رشد اقتصادی پایدار در کشور ماست.

✍️ اگر هدف جاری کردن اراده عموم مردم در خصوص زندگی اقتصادی باشد باید به دموکراسی بازار روی آورد که در آن تک‌تک آحاد جامعه با تصمیم به خرید یا امتناع از خرید در بازار نظر خود را برای تخصیص بهینه منابع کمیاب مستقیما ابراز می‌دارند.

✍️ دموکراسی بازار این مزیت را بر دموکراسی سیاسی دارد که در اولی رای همگانی مستقیما لحاظ می‌شود در‌حالی‌که در دومی رای اکثریت آن‌هم به‌طور غیرمستقیم و به نمایندگی از سوی سیاستمداران ملحوظ می‌شود.

✍️ به این ترتیب واضح است که اگر واقعا به انتخاب و رای مردم احترام بگذاریم باید دموکراسی بازار را بر دموکراسی سیاسی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی ترجیح دهیم.

✍️ چرا سیاستمداران مدعی مردمی بودن از دموکراسی بازار هیچ نمی‌گویند؟ چون تکیه بر اقتصاد بازار قدرت سیاستمدار را محدود می‌‌‌کند و این محدودیت خوشایند صاحبان قدرت نیست.

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #اقتصاد_دستوری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
p10.pdf
2.8 MB
سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد
شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 کارکرد پنجره انتخابات / ویژه برنامه «دولت چهاردهم»

نسخه صوتی

▫️بعد از انقلاب ۵۷، انتخابات ریاست جمهوری، به یک اصل در اداره ایران تبدیل شد. اما اساسا پنجره انتخابات چه کارکردی باید داشته باشد؟

▫️محمد طاهری، سردبیر هفته‌نامه تجارت فردا در ویژه‌برنامه #دولت_چهاردهم میزبان موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان و نوید رییسی، پژوهشگر اقتصاد سیاسی بود تا به بررسی این موضوع بپردازند.

▫️آنها با واکاوی تجربیات قبلی سعی کردند بیابند که در صورتی که این پنجره به درستی کار خود را انجام ندهد باید منتظر چه پیشامدهایی باشیم؟

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from فردای اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کاندیداها برای بهبود اوضاع اقتصادی چه سیاست‌هایی باید اتخاذ کنند؟ پاسخ موسی غنی‌نژاد

◻️این برش بخشی از نشست «فردای اقتصاد» در خصوص الزامات اصلاحات اقتصادی در ایران با حضور موسی‌غنی‌نژاد، مسعود نیلی، علینقی مشایخی و محمدمهدی بهکیش است است که فیلم کامل این نشست را می‌توانید روز دوشنبه ۲۸ خردادماه در وبسایت فردای اقتصاد تماشا کنید.

در همین رابطه:
◻️
پاسخ مسعود نیلی

برای مشاهده ویدیو با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

#دورهمی_اقتصادی

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
Forwarded from فردای اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اصلاحات اقتصادی را چگونه و از کجا آغاز کنیم؟
میزگردی با حضور موسی‌غنی‌نژاد، مسعود نیلی، علینقی مشایخی و محمدمهدی بهکیش


◽️پیرو چهار نشست قبلی، در این قسمت از برنامه #دورهمی_اقتصادی که در واقع پنجمین قسمت و جمع‌بندی قسمت‌های قبلی است به موضوع "الزامات اصلاحات اقتصادی در ایران" پرداخته شده است.

▪️نسخه یوتیوب
▪️نسخه وبسایت
▪️نسخه صوتی

◽️در نشست‌های قبلی سوالات ذیل مطرح شده بود:

▪️آیا اصلاحات اقتصادی در ۳۴ سال گذشته شکست خورده؟
▪️پیش‌شرط اصلاحات اقتصادی چیست؟
▪️اصلاحات اقتصادی باید تدریجی باشد یا ضربتی؟
▪️اصلاحات اقتصادی را از کجا شروع کنیم؟

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
🔹 همه چیزمان دستوری است... مردم کلافه شده اند / باید خودمان را با عرف جامعه سازگار کنیم

دکتر موسی غنی‌نژاد:

🔺در دولت دوم اصلاحات، اشکال بزرگی که اصلاح‌طلبان داشتند این بود که به اندازه کافی روی مفهوم آزادی تاکید نکردند.

🔺استدلال اصلاح‌طلبان این بود که حاکمیت نسبت به شعارهای مربوط به آزادی حساسیت دارد و به‌طور مصداقی به من می‌گفتند به جای اینکه بگویید اقتصاد آزاد، بگویید اقتصاد رقابتی. این ‌رویه‌ها اشتباه است.

🔺آزادی مهم است و باید روی این مفهوم کلیدی تاکید کنیم.

🔺اصلاح‌طلبان تنها به آزادی سیاسی توجه می‌کردند، در حالی که آزادی سیاسی بدون آزادی اقتصادی معنا ندارد.

🔺متاسفانه دوستان اصلاح‌طلب تصور درستی از اهمیت اقتصاد آزاد نداشتند و هنوز هم همین‌طور است.

🔺امروز شعار درست این است که براساس اصول درست مبتنی بر آزادی حرکت کنیم.

🔺هر کاندیدایی که اصول درست را مطرح می‌کند، به نظرم باید دنبال او برویم و به دنبال آزادی در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برویم.
آزادی شعار نیست، بلکه واقعیت است.

🔺تمام مشکلات ما از نظر سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی، ناشی از دستوری بودن نظام تدبیر ماست.

🔺فرهنگ ما، اجتماع ما، اقتصاد ما دستوری است. مردم در بزنگاه‌ها نشان دادند که از دستوری بودن کلافه شده‌اند.

🔺ما بر اساس دین و عرفی که داریم، خودمان می‌دانیم چگونه پوششی داشته باشیم، به همین دلیل نیاز به دستور نیست.

🔺عرف جامعه در طول تاریخ نشان داده است که تغییر می‌کند.

🔺امروز هم به مثابه گذشته ما باید عرف‌ها و تغییرات آن را بپذیریم. جامعه با قواعد باید اداره شود، نه دستور.

🔺باید بفهمیم عرف جامعه در چه جهتی تغییر کرده و خود را با آن سازگار کنیم.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #موسی_غنی_نژاد #آزادی #اصلاح_طلبان #دستور

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 اگر می‌خواهید جامعه به شما اعتماد کند، باید نظام دستوری را بردارید

دکتر موسی غنی‌نژاد:

🔹ما در اقتصاد مفهومی به اسم «دموکراسی بازار» داریم، این یعنی اینکه هر کسی در بازار با خریدن یا نخریدن کالایی، به نوعی رای می‌دهد.

🔹دموکراسی هم یعنی رای. جالب بودن دموکراسی بازار این است که صد درصد جامعه در آن مشارکت دارند. یا کالایی را انتخاب می‌کنند یا انتخاب نمی‌کنند، در هر وجه، نوعی رای دادن است.

🔺به همین دلیل کامل‌ترین دموکراسی در ذهن انسان، دموکراسی بازار است. اقتصاد دستوری به جنگ با این دموکراسی بازار می‌آید.

🔹اقتصاد دستوری می‌گوید من دستور می‌دهم که قیمت در کل جامعه تعیین شود.

🔹سیاستمدار مردمی هم حداقل در حوزه اقتصاد باید از بازار دفاع کند، چرا که بازار نماد رای مردم است.

🔹این مصادیق و مثال‌ها را بیایید در دموکراسی سیاسی معنا کنید.

🔹در دموکراسی هم شما مردم را آزاد بگذارید که به برنامه‌های کاندیداهای منتخب رای بدهند، یا رای ندهند.

🔹رای ندادن هم نوعی انتخاب است و سیاستمداران باید این انتخاب را به رسمیت بشناسند.

🔹اصول به ما نشان می‌دهد که اگر مردم نمی‌خواهند و رای نمی‌دهند، معنایی دارد.

🔺به همین شکلی که شما در اقتصاد باید به قیمت بازار اعتماد کنید، در سیاست، فرهنگ و اجتماع هم همان‌طور است و باید دستور دادن را از سر راه بردارید. بساط دستور را باید برچینید.

⭕️ اگر می‌خواهید جامعه به شما اعتماد کند، باید نظام دستوری را بردارید. مردم دیگر در قرون و اعصار گذشته نیستند که بخواهند بله‌قربان‌گو باشند.

🔹برخی از حضرات معتقد بودند همین لایه ارزشی جامعه که ما را قبول دارند، رای بدهند کافی است اما مطمئناً این بخش از جامعه برای حکمرانی کافی نیست و اگر حاکمیت بخواهد با همین سازوکار جلو برود، به سمت فروپاشی خواهد رفت.

🔹همه ما اصرار داریم به سمت فروپاشی حرکت نکنیم، چرا که بسیار پرهزینه است و از این‌رو خلاف منافع و مصالح ملی است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #موسی_غنی_نژاد #دستور #نظام_دستوری #دموکراسی_بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
☝️مراسم یادبود برادر عزیزم یحیی امروز در هتل لاله.
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

وعده‌‏‌های عملی و کارساز

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ عملی بودن یک وعده چندان نیازمند کار علمی و کارشناسی نیست؛ اما کارساز واقع شدن آن حتما مستلزم ارزیابی علمی و کارشناسی است.

✍️ پوپولیست‌‌‌ها اغلب وعده‌‌‌های اغواکننده می‌دهند و برخی «کارشناسانی» را به استخدام می‌‌‌گیرند تا این وعده‌‌‌ها را علاوه بر عملی بودن، کارساز هم جلوه دهند.

✍️ تشخیص وعده‌‌‌های ناممکن همیشه به این سادگی نیست و برخی وعده‌‌‌های ناممکن با تکیه بر اطلاعات نادرست ممکن است به نظر عملی جلوه کند.

✍️ عبارت «ما می‌‌‌توانیم» که شعار محبوبی است، اغلب با تکیه بر اطلاعات نادرست یا دستکاری‌شده، وعده‌‌‌های ناممکن را در انظار عمومی ممکن جلوه می‌دهد.

✍️ این ادعا که ما به لحاظ پیشرفت تکنولوژیک به جایی رسیده‌‌‌ایم که دیگر نیازی به ورود تکنولوژی پیشرفته از خارج نداریم و خارجیان برای دست یافتن به تکنولوژی پیشرفته بومی ما صف کشیده‌‌‌اند، مبتنی بر اطلاعات نادرستی است که اغلب به بهانه امنیتی بودن، محرمانه تلقی شده و در عرصه عمومی عرضه نمی‌شود و به این ترتیب امکان راستی‌‌‌آزمایی آن را ناممکن می‌‌‌سازد.

✍️ گام نخست و ناگزیر برای نجات کشتی به گل نشسته اقتصاد و سیاست ایران چیزی نیست جز بیرون آوردن ایران از انزوای مهلک بین‌المللی که برخی با دادن شعارهای پوپولیستی منکر وجود آن هستند.

✍️ اما در عرصه اقتصاد و سیاست، مهم‌ترین وعده عملی و کارسازی که می‌‌‌تواند برای آینده ایران امیدبخش باشد، ترک سیاست و اقتصاد دستوری و روی آوردن به آزادی و قاعده‌‌‌مندی در عرصه عمومی است.

✍️ مردم ایران از زندگی در جامعه دستوری به تنگ آمده‌‌‌اند.

✍️ آن نامزد ریاست‌جمهوری که برای رهایی ایران از اقتصاد دستوری و جامعه دستوری به طور کلی برنامه مدون کارشناسی‌‌‌شده قابل قبولی نداشته باشد، به احتمال قریب به یقین راه به جای دوری نخواهد برد.

✍️ رئیس‌جمهور آینده ایران نباید از هیاهوی شعارزدگانی که روی آوردن به زندگی قاعده‌‌‌مند در روابط بین‌المللی و داخلی را تسلیم شدن به امپریالیسم و لیبرالیسم می‌‌‌شمارند بهراسد. آیا چین کمونیست و ویتنام تسلیم امپریالیسم و لیبرالیسم شده‌‌‌اند؟

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #وعده #اقتصاد_دستوری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وعده های عملی و کارساز.docx
16.8 KB
وعده های عملی و کارساز
سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد
۴ تیر ۱۴۰۳
2024/06/26 02:08:51
Back to Top
HTML Embed Code: