tgoop.com/hambanews1400/49623
Last Update:
فقر در ایران: از آمار ادعایی حکومت تا واقعیت سفره مردم
وزیر کار گفت که حدود ۳۰ درصد از کل جمعیت ایران، یعنی ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر زیر خط فقر قرار دارند
گسترش فقر در نتیجه سیاستهای تنشزا و مدیریت ناکارآمد حکومت به یکی از مهمترین چالشهای اجتماعی در ایران تبدیل شده و طیف وسیعی از پیامدها را در پی داشته است. از افزایش نرخ سرقت تا بالا رفتن معنادار شمار جاماندگان از تحصیل نشانههای گسترش فقر در جامعه ایراناند که حتی مسئولان حکومتی نیز به آن اذعان میکنند، هرچند در اعلام آمار دقیق نرخ فقر در کشور همواره جانب احتیاط را در نظر میگیرند.
در یکی از آخرین گزارشها، ابراهیم صادقیفر، رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی، گفت که ۲۲ تا ۲۷ درصد مردم ایران درگیر فقرند و در تامین حداقل نیازهای اساسی خود مشکل دارند. به گفته این مقام دولتی، «امروز فقر در ایران دیگر یک مسئله حاشیهای نیست، بلکه به یک واقعیت انکارناپذیر تبدیل شده است».
به گزارش سایت جماران، رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در تشریح پیامدهای گسترش فقر در جامعه ایران به بازماندگی از تحصیل اشاره کرد که در پی مشکلات اقتصادی در حال افزایش است.
🔴براورد تحلیلگران اقتصادی حاکی از آن است که طی سالهای اخیر درصد زیادی از اقشار متوسط جامعه به زیر خط فقر سقوط کردند و در این فرایند افراد فقیر نیز دچار «فقر شدید» شدند، به این معنا که هیچ درآمدی ندارند و نمیتوانند نیازهای اولیهشان را تامین کنند.
حتی وزیر کار نیز اذعان کرد که حدود ۳۰ درصد از کل جمعیت ایران، یعنی ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر زیر خط فقر قرار دارند. به این معنا که درآمدشان کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد.
🔹بهرغم آمار و ارقامی که دولتیها از نرخ فقر ارائه میدهند، مقایسه تورم و درآمدها از این حقیقت پرده برمیدارد که بیشتر دهکهای درآمدی جامعه با کاهش کیفیت زندگی روبهرو شدهاند.
در سال ۱۴۰۲ خط فقر ماهیانه برای یک خانوار چهار نفره در تهران در محدوده ۲۰ میلیون تومان بود اما امسال به بالای ۲۵ میلیون تومان رسید. افزایش نرخ تورم، سقوط ارزش پول ملی، بیکاری، سیاستگذاریهای ناکارآمد، نابرابری، سیاست خارجی تنشزا و حذف ارز ترجیحی از دلایل گسترش نرخ فقر در جامعه ایراناند.
BY hamba news1400
Share with your friend now:
tgoop.com/hambanews1400/49623