tgoop.com/hefze1400/4110
Last Update:
اهمیت حافظه تصویری در حفظ قرآن3⃣
روش دوم : حافظه شنیداری (صوتی):
✅در این روش، تکیه اصلی حفظ،بر گوش دادن بر نوار اساتید حفظ است.در توضیح این روش باید گفت حافظ قرآن،آن قدر نوار را با دقت گوش می دهد که دیگر احساس کند که آیات مورد نظر را حفظ شده است.در روش شنیداری مانند روش دیداری به دو صورت می شود حفظ را انجام داد: 1- صورت اول بدین گونه خواهد بود که حافظ، از ابتدا تا انتهای حفظ خود را چندین بار با دقت نوار گوش می دهد. به عنوان مثال کسی می خواهد از آیه 1 تا 5 سوره بقره را حفظ کند.این شخص، از آیه 1 تا 5 را پشت سر هم،نوارش را گوش میدهد تا اطمینان کند که این آیات را حفظ شده است. 2- این صورت به این حالت خواهد بود که شخص، به طور مجزا تک تک آیات را با دقت نوار گوش می دهد و حفظ می کند.به عنوان مثال کسی می خواهد از آیه 1 تا 5 سوره بقره را حفظ کند.این شخص، ابتدا آیه اول را از نوار گوش می دهد تا این آیه را حفظ شود و بعد از اطمینان از حفظ آیه اول، آیه دوم را به همان صورت آیه قبلی حفظ می کند و همین طور آیات بعدی حفظ خواهد شد.
نکات مربوط به این روش 1- نقطه قوت این روش در این است که حافظ بعد از استماع پی در پی ترتیل اساتید حفظ، با الحان قرآنی و تجوید آشنایی بیشتری پیدا کرده و با تسلط بهتری قرائت می کند.
2-نقطه ضعف این روش این است که تکیه و توجه اصلی حافظ در این روش، بر آهنگ و لحن نوار است. به همین علت با فراموش کردن آهنگ،خود آیات فراموش می شود و چه بسا اگر از وسط آیه پرسیده شود، حافظ نتواند آهنگ آیه را به ذهن بیاورد و آیه را بخواند.
3- این روش برای عموم حافظان توصیه نمی شود ولی در مورد برخی افراد، این روش خوب و بلکه بسیار مطلوب است و برای اشخاصی که سواد خواندن ندارند (مانند کودکان و افراد بی سواد)، یا افرادی که در روخوانی و روان خوانی قران مشکل دارند و همچنین افراد نابینا و کم بینا توصیه می شود.💫
#حافظه_تصویری
👇👇👇👇
@hefze1400
BY آموزش حفظ قرآن
Share with your friend now:
tgoop.com/hefze1400/4110