Telegram Web
دو پاره از تذکرة الاولیاء فریدالدین عطار نیشابوری درباره علی مرتضی

▪️و گفت: اگر مرتضی این یک سخن به کرامت نگفتی اصحاب طریقت چه کردندی؟ و آن سخن آن‌است که:
از مرتضی سوال کردند که خدای را به چه شناختی؟ گفت:
«بدان که شناسا گردانید مرا به خود، که او خداوندی است که شبه او نتواند بود. [در] هیچ صورتی او را درنتوان یافت و [با] هیچ وجهی او را قیاس نتوان کرد به هیچ خلقی؛ که او نزدیکی است در دوری خویش و دوری است در نزدیکی خویش. بالای همه چیزها است و نتوان گفت که تحت او چیزی‌ست، و او نیست چون چیزی، و نیست از چیزی، و نیست در چیزی، و نیست به چیزی...»

▪️نقل است که سیدی بود که او را ناصری گفتندی. قصد حج کرد. چون به بغداد رسید به زیارت جنید رفت و سلام کرد. جنید پرسید که سید از کجاست؟ گفت: از گیلان. گفت: از فرزندان کیستی؟ گفت: از فرزندان امیرالمؤمنین علی رضی الله عنه. گفت: پدر تو دو شمشیر می‌زد، یکی با کافران و یکی با نفس. ای سید که فرزند اویی! از این دو کدام کار فرمایی؟
ذکر جنید بغدادی


@hikmatbasedmedicine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نخست این گفتار دکتر عبدالکریم سروش را بشنوید. توضیحی در پی خواهم آورد.
▪️یادداشتی پیرامون گفتار بالا
🖋 مجید انوشیروانی

حدود ۱۸ سال پیش یکی از استادان برجسته و نام‌گریز و آزاده من در دوره دکترای تخصصی طب ایرانی -که مدتی را به یادگیری بخش‌هایی از کتاب القانون في الطب نزد علامه فقید حسن‌زاده آملی سپری کرده بود- از ایشان نقلی داشت بدین مضمون که برای کشف افعال و آثار گیاهان دارویی باید با گیاه انس و‌ خلوتی فراهم کنید و نزد او‌ مدتی هشیارانه درنگ بورزید و با او همراز و همدل شوید تا اسرار وجودی گیاه را از راه شهود قلبی ادراک کنید و دریابید که فعل و خاصیتش چیست؟

البته آن استاد خودش در فیتوشیمی و فیتوفارماکولوژی فردی بسیار پرمایه بود و از راه پژوهش‌های آزمایشگاهی و بالینی نیز به گیاهان نظرها داشت و این‌گونه نبود که بدون هیچ دانش و کنکاش فکری گوشه‌ای بنشیند و به گیاه زل بزند تا هاله‌ نور و‌ اسرار مستور بر او تجلی کنند؛ ولی می‌فهمید که تکیه بر دانش محض نبایست کرد و از طریق شهود نیز راهی به شناخت بایست گشود.

باری، من هرگاه در منابع کهن مفرده‌شناسی تاملی می‌کنم شگفت‌زده می‌شوم که حکیمان - از دیوسکوریدس یونانی و ابن‌بیطار اندلسی و ابن‌نفیس سوریه‌ای گرفته تا ابومنصور موفق‌ هراتی و ابوریحان بیرونی و زکریای رازی و بوعلی و عقیلی خراسانی- چگونه در روزگاری که ابزار و فنون نوین هیچ در میان نبود، می‌توانستند چنان گزاره‌های صحیحی را کشف کنند که امروز نیز درستی بیشینه چشمگیر آنها همچنان پابرجاست و راهگشای فهم و‌ راهنمای علاج‌اند؟
بلی، در زمانه ما به دلایل و علل بسیار هرگز نمی‌توان دانش فیتوشیمی و فیتوفارماکولوژی و فیتوتراپی را نادیده انگاشت و به وهم بی‌نیازی از این علوم نوین گرفتار شد، اما بقول سعدی:
من چشم از او‌ چگونه توانم نگاه داشت
کاول نظر به دیدن او دیده‌ور شدم

راه حکیمان همان دیده‌ور شدن بود، هم به چشم عقل و‌ هم به مشاهده تجربه و هم به بینش شهود.
و این دیده‌ور شدن، گوهری فروزان است که در این روزگار نمایشگری و جلوه‌فروشی، و‌ دوران چیرگی شبه‌حقیقت، و‌ در زمانه غوغای آزمندی و بازارجویی، و‌ در تیرگی تبرج و تکلف ما بی‌خبران، گم شده لست و کسی از ما متطببان در طلب آن نیست.

و‌ نظیر این معنی را خوش است که در جام غزل حافظ بنوشیم:

در این شبِ سیاهم، گم گشت راهِ مقصود
از گوشه‌ای برون آی، ای کوکبِ هدایت

از هر طرف که رفتم، جز وحشتم نَیَفزود
زِنهار از این بیابان، وین راهِ بی‌نهایت

ای آفتابِ خوبان، می‌جوشد اندرونم
یک ساعتم بِگُنجان در سایهٔ عنایت

...

@hikmatbasedmedicine
🔹نقدی بر نظر یک همکار درباره تاثیر سردی و گرمی بر سیستم ایمنی و مغز
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب

جایی در اینستاگرام دیدم که پزشک نورولوژیستی در دفاع از سردی و‌ گرمی در طب سنتی می‌گفت که به تجربه بالینی دیده است که سردی‌ها موجب التهاب مزمن خفیف و اشفتگی ایمنی در روده می‌شوند و این التهاب از راه شاخه‌های روده‌ای عصب واگ به مغز منتقل می‌شود و به‌سبب هم‌محوری روده-مغز می‌تواند به بیماری‌های التهابی مغز و‌ اعصاب منجر گردد؛ در حالی که گرمی‌ها چنین نیستند و‌ بلکه برخلاف سردی‌ها اثرات ضد التهاب دارند.

پاسخی کوتاه در نقد این گفتار نوشتم و در کامنت‌های آن گذاشتم. این کامنت یکی از حدود ۵۰۰ کامنت کوتاه و گاه بلند خوانندگان شد که دستکم ۹۰ درصد آنها برای من از نظر عمق و‌ محتوا عجیب و غریب بود حال چه کامنت‌های پر از تاییدهای ستایش‌‌بار و‌ چه کامنت‌های مخالف...
باری، دیدم که باز هم گوینده و شنونده، گرفتار همان تقلیل‌گرایی‌ها و مغالطه‌ها و تحریف‌های رایج هستند. گوینده نمی‌داند که طرفداریش سست است و شنونده نمی‌داند که رد و قبولش نارواست.
آنچه می‌خوانید همان کامنتی است که بدون وقف و سکون نوشتم و گرچه پاسخی ناتمام است آن را در اینجا بازمی‌آورم:

با درود به شما. مطمئن نیستم که نوشتار من به دیده شما خواهد رسید یا نه؟ با این حال با سپاس از گفتار شما نکاتی را عرض می‌کنم.
مسلما حکمای گذشته از تاثیر لوله گوارش بر مغز و قلب و اندام‌های دیگر و بر قوای بدنی در برابر ابتلا به بیماری آگاه بودند گرچه سازوکارهای دقیق جزئی این تاثیرات برای آنان قابل کشف نبود ولی در فهم تعامل میان اعضا بویژه نقش بسیار بزرگ لوله گوارش و دستگاه گوارش بر عملکردهای حیاتی پیشگام بودند و درمان‌های آنان نیز همچنان کارامد و ایمن است.
اما اینکه فرایند التهابی مزمن را نتیجه مصرف سردی‌ها بدانیم نادرست یا دستکم ناقص و نارسا است و‌ نتایج بسیار زیان‌آوری در رویکرد درمانی دارد.
در حقیقت بسیاری از گیاهان دارویی و خوراک‌های کاهنده فرایندهای التهابی چه در سیستم عصبی و چه در بافت همبند و ریه و ..‌. سرد و خشک هستند مانند بارهنگ و زرشک و‌ گل سرخ، یا سرد و‌ تر هستند مانند بنفشه و آلو و ماءالشعیر طبی که می‌توان مصادیق بسیار بیشتری را نیز به آنها افزود.

همچنین بسیاری از فرایندهای التهابی ناشی از افراط در مصرف گرمی‌بخش‌های قوی هستند و در شرایط التهابی حاد یا مزمن محدودیت جدی مصرف دارند مانند ارده و زنجبیل و سیر تند؛ که در طب بالینی به وضوح می‌توانیم تاثیر تشدیدکننده آنها بر التهاب را مشاهده کنیم و این تاثیر تا حد زیادی در پی مصرف خوراکی و پیامدهای گوارشی این مواد رخ می‌دهد.
مجال توضیح بیشتر در اینجا فراهم نیست و فقط خواستم اشاره کنم که با نگاه به مبانی طب و شواهد بالینی نمی‌توانیم با تکیه بر دوگانه گرم و سرد، توضیح کافی و معقولی برای فرایندهای التهابی فراهم کنیم بلکه نیاز به مدل تبیینی جامع‌تر و فراخ‌تری داریم که نقش شبکه عوامل و‌ متغیرهای متعدد را بطور منسجم و همگرا توضیح دهد...

با احترام:
مجید انوشیروانی
دکترای تخصصی طب ایرانی

@Hikmatbasedmedicine
❇️ با درود و آرزوی تندرستی

🔹 برای آسانی مراجعه کارمندان اداری و سایر درمانجویان، این هفته روز پنجشنبه ۱۱ بهمن پذیرای بیماران هستیم.

◀️ شماره همراه ۰۹۹۱۵۵۹۰۵۲۳ از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب آماده پاسخگویی برای ثبت وقت ویزیت می‌باشد.

📞 تلفن ثابت پذیرش به شماره ۳۸۴۶۶۳۳۵ کماکان از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر در روزهای کاری مطب برقرار است.

@Hikmatbasedmedicine
🎯 جامعۀ پشمکی چطور جایی است؟
— ما در روزگاری زندگی می‌کنیم که همه چیز کیفیتی ساختگی به خود می‌گیرد

📍سوزان سانتاگ در سال ۱۹۹۶ هشدار داد که «جدیت»، در سایۀ مصرف‌گرایی، در حال نابودی است و می‌گفت: با غلبۀ فرهنگی که ارزش‌های اصلی‌اش از صنعت سرگرمی می‌آید، جدیت به پلۀ آخر رسیده است. او از دنیایی گفت که در آن همه‌چیز، حتی مفاهیم عمیقی چون دانش و شکوفایی انسانی، به کالاهایی قابل فروش و آسان‌فهم تبدیل خواهند شد. در این دنیای تازۀ «سبُک»، همه‌چیز باید خوشایند و ملایم باشد، و هر چیز جدی به‌عنوان مانعی برای کسب‌وکار کنار گذاشته می‌شود تا جایی که مردم دیگر به سختی می‌توانند چیزی را واقعی و اصیل بپندارند. به جامعۀ پشمکی خوش‌آمدید: جایی که در آن همه‌چیز سست و کم‌استحکام است و مثل پشمکی می‌ماند که تا در دهان می‌گذاریم آب می‌شود و از آن فقط نوعی مزۀ شیرین باقی می‌ماند.


✍🏻 ترجمۀ عرفان قادری
🔖 ۱۵۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۱۰ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/h62003

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:

https://tarjomaan.com/shop/product/sub4034/

@tarjomaanweb
🟦 کنکور، یادگیری و حافظه
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

🔸 بدیهی است که‌ اختلال‌ حافظه همیشه یک مساله طبی با منشآ بدنی نیست؛ اما:
وقتی با دیدگاه طب ایرانی، درباره اختلال حافظه در دانش‌آموزان نوجوان و دانشجویان جوان حرف می‌زنیم باید دستکم و حداقل به دو تیپ مختلف در این اختلال اشاره کنیم:

۱. برخی دانش‌آموزان کوشا و پرانرژی، پس از ماه‌ها تلاش پیوسته، با وجود یادگیری سریع و دقیق، هنگام روبرو شدن با آزمون کنکور دچار دستپاچگی و سراسیمگی و دلهره می‌شوند، و به همین سبب، ممکن است از روی شتابزدگی، تمرکز و آرامش خود را از دست بدهند و به نتیجه دلخواه و رتبه خوب نرسند و پشت کنکور بمانند. این افراد وقتی که می‌خواهند وضعیت خود را در جلسه کنکور روایت کنند و توضیح بدهند که چرا شکست خوردند، می‌گویند که؛
من همه رو بلد بودم ها، ولی هول شدم و قاطی کردم...

۲. برخی کنکوری‌های دیگر هنگامی که با پرسش‌های آزمون روبرو می‌شوند، گویی ذهنشان را ابر و مه‌ فرامی‌گیرد و دچار کندی و گیجی می‌شوند؛ انگار که در یک مسیر پیچیده افتاده‌ و جهت را گم کرده و حیران و مبهوت مانده باشند. اینها وقتی از جلسه آزمون بیرون می‌آیند می‌گویند که:
اصلا انگار هیچی نخونده بودم، هیچی یادم نمی‌اومد... وقت اضافی هم آوردم ها، ولی فایده نداشت!
@hikmatbasedmedicine

◀️ هر یک از دو وضعیت بالا، به سوءمزاج‌های مختلفی وابسته‌اند و البته تدابیر تغذیه‌ای و درمان‌های دارویی در هرکدام متفاوت است.

🔺خطای بزرگ در تقویت حافظه
اختلال حافظه در نوجوانان و جوانان اکثراً با گرمی‌های قوی مثل ارده‌شیره، کنجد، خرما، زنجبیل و کندر، جینکو، جینسنگ، قهوه و ... بهتر نمی‌شود بلکه چه‌بسا تشویش و بی‌تابی را بیشتر می‌کند. این عارضه، بویژه درباره گروه اول چشمگیرتر است.

@hikmatbasedmedicine

فقط مغز نیست که حافظه را می‌آفریند
تفکر، یادگیری، و حافظه، فقط و فقط حاصل عملکردهای مغز نیستند بلکه همچنین تابعی از وضع و حال اعضای دیگر بدن بویژه دستگاه گوارش می‌باشند. یکی از مهم‌ترین مشکلات روانی‌گوارشی که موجب اختلال حافظه می‌شود، سندرم روده تحریک‌پذیر است، که البته علاج‌پذیر است.


طبیب در بررسی جامع اختلالات حافظه، باید به حال کل اعضا وقوف پیدا کند تا بتواند تاجای ممکن، عمق یادگیری و دقت و پایداری حافظه را بهبود بدهد.
بدین ترتیب، نه‌تنها یادگیری و حافظه بهتر می‌شود بلکه صحت و سلامتی کلی نیز بدست می‌آید.
___

راه‌های مشاوره تخصصی
برای بهبود یادگیری و تقویت حافظه با روش‌های طبیعی و درمان‌های بدون دارو:

۱. پیام به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱ در واتسپ برای هماهنگی مشاوره ویدیوکال (غیرحضوری)
۲. درخواست وقت ویزیت حضوری در مطب: ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵ و شماره همراه ۰۹۹۱۵۵۹۰۵۲۳

دکتر مجید انوشیروانی
دانش‌آموخته پیشکسوت طب ایرانی

@hikmatbasedmedicine
🔸دهانشویه گیاهی خانگی
🖋مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

این دهانشویه به تعادل میکروبیوم دهان کمک می‌کند و هم‌زمان فعالیت باکتری‌های زیان‌آور را کاهش می‌دهد و از باکتری‌های سودمند محافظت می‌نماید.
همچنین آزردگی و التهاب مخاط دهان و لثه و بوی بد دهان با استفاده از این دهانشویه کاهش می‌یابد.

اجزای دهانشویه:
🔹۱ قاشق چای‌خوری ریشه خردشده یا پودر ریشه شیرین‌بیان
🔹۲ تا ۳ عدد قرنفل (میخک) نیمکوب‌شده
🔹۱ قاشق مرباخوری گل بابونه شیرازی یا گل همیشه‌بهار
🔹۱ قاشق مرباخوری برگ خشک کف‌مال‌شده پونه یا نعنا فلفلی

روش تهیه:
این اجزا را در یک قوری بریزید و روی آن یک‌ لیوان پر آبجوش (حدود ۲۵۰ سی‌سی) ریخته و در قوری را بگذارید و سپس به‌مدت ۱۰ دقیقه روی کتری یا سماور قرار دهید تا آهسته و نرم با بخار دم بکشد.
سپس دم‌کرده را صاف کنید و پس از خنک شدن، در بطری کوچک تمیزی بریزید.
دهانشویه فراهم‌شده را می‌توان تا ۲ روز در یخچال نگهداشت.

اندازه و شیوه مصرف:
پیشنهاد می‌شود این دهانشویه روزی ۲ بار هربار به‌اندازه ۵۰ تا ۶۰ سی‌سی، حدود ۳ دقیقه در دهان گردانده شود و سپس دور ریخته شود.
بهترین زمان استفاده، پس از مسواک زدن و حدود نیم ساعت پیش از صبحانه و پیش از خواب است. (تا نیم ساعت پس از دهانشویه نباید نوشیدنی و خوردنی استفاده شود).
پیشنهاد می‌کنم که سالمندان هفته‌ای ۵ تا ۷ بار این دهانشویه را بکار ببرند.

دو نکته‌ مهم:
▪️اگر خشکی دهان دارید، می‌توانید پس از صاف کردن و خنک شدن دهانشویه، ۱ قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا به آن اضافه کنید.

▪️منع مصرف: حساسیت به هریک از اجزای دهانشویه

#دهانشویه_گیاهی
#دکتر_انوشیروانی
#طب_حکمت‌بنیان


این نوشتار اختصاصاً برای کانال دکتر انوشیروانی نگاشته شده است و نشر آن فقط با ذکر نام نویسنده، بدون هیچ کم و زیاد در متن، و با حفظ لینک کانال مجاز می‌باشد:
https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
✳️ اطلاعیه مهم برای آگاهی درمانجویان گرامی

با درود و آرزوی تندرستی

🔹مطب تا روز دوشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۲ دایر نیست؛
و پس از آن تا ۲۷ اسفند همه روزه از شنبه تا پنجشنبه پذیرای درمانجویان ارجمند خواهیم بود.

🌀 شماره همراه برای تنظیم وقت ویزیت حضوری: ۰۹۹۱۵۵۹۰۵۲۳

🌀 تلفن ثابت مطب: ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵

🌀 شماره همراه برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت غیرحضوری: ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

@Hikmatbasedmedicine
♨️اثر گرمی‌های قوی بر پیدایش بلغم شور
🖋
مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

بنا به کتاب قانون بوعلی و دیگر منابع اصلی طب ایرانی، بلغم شور (بلغم مالح) یکی از اقسام بلغم غیرطبیعی است که به‌سبب آمیختن اجزای ارضی خشک بسیار گرم با بلغم طبیعی ایجاد می‌شود.

بلغم شور عامل بسیاری از اختلالات و بیماری‌های التهابی است که هم بطور حاد و هم بطور مزمن بویژه در معده و کبد و روده و و رحم و ریه و پوست روی می‌دهند.

بلغم شور بر خلاف بلغم طبیعی، کیفیت گرم و‌ خشکی دارد که بر ماده رقیق مائی عارض شده و به‌سبب‌های گوناگون از جمله مصرف زیاد و‌ مستمر مواد شدیدا گرم و خشک (مانند سیر تند و زنجبیل و فلفل قرمز و ارده‌شیره ... ) در افراد مستعد ایجاد می‌شود.

یکی از عوامل ایجاد این قسم بلغم غیرطبیعی در افراد مستعد مصرف ماست با سیر تند است. سیر تند در برخی شرایط، نه‌تنها مصلح ماست نیست بلکه مفسد و تغییردهنده کیفیات سرشتی آن است.
بیمارانی که علایم متضاد مزاجی دارند باید به این مطلب بسیار بسیار توجه کنند.

@hikmatbasedmedicine
🔹اهمیت منیزیم در سلامت و فیزیولوژی اعصاب و غدد

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری بدن است که در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی نقش دارد. این عنصر برای تولید انرژی، ساخت پروتئین، عملکرد عضلات و انتقال پیام‌های عصبی ضروری است.

🔸تأثیر منیزیم بر سیستم عصبی:
منیزیم در تنظیم تحریک‌پذیری عصبی نقش دارد و می‌تواند از بیش‌فعالی سیستم عصبی و انقباضات غیرطبیعی جلوگیری کند.
منیزیم در تولید نوروترانسمیترهای آرام‌بخش مانند گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) مؤثر است و در کاهش اضطراب و استرس نقش دارد.
کمبود منیزیم با افزایش ریسک اختلالاتی مانند افسردگی، میگرن و بی‌خوابی مرتبط است.

🔸تأثیر منیزیم بر سیستم غدد درون‌ریز:
منیزیم نقشی کلیدی در تنظیم هورمون انسولین دارد و حساسیت سلول‌ها به انسولین را افزایش می‌دهد که برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ ضروری است.

همچنین منیزیم به تنظیم هورمون‌های تیروئیدی کمک می‌کند و کمبود آن ممکن است در اختلالات تیروئید نقش داشته باشد.

منیزیم در تنظیم هورمون کورتیزول (هورمون استرس) مؤثر است و به کنترل استرس و کاهش التهاب کمک می‌کند.

منیزیم عنصری کلیدی برای تعادل عصبی، تنظیم هورمونی و سلامت عمومی است.

مصرف مقدار کافی منیزیم از راه مصرف مغزها، سبزیجات برگ سبز، حبوبات و غلات کامل، یا مکمل‌ها می‌تواند به حفظ عملکرد طبیعی بدن و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها کمک کند.


@Hikmatbasedmedicine
🌀 هشت نشانه‌ مهم کمبود منیزیم

۱. گرفتگی و اسپاسم عضلانی
۲. خستگی مفرط و ضعف عضلانی
۳. بی‌خوابی و نشانگان پای بی‌قرار در خواب
۴. اضطراب و‌ تحریک‌پذیری عصبی، افسردگی
۵. ضربان قلب نامنظم (آریتمی)
۶. فشار خون بالا
۷. سردردهای تنشی و میگرن
۸. کاهش جذب کلسیم و پوکی استخوان

البته و‌صدالبته که علایم دیگری هم در کمبود منیزیم رخ می‌دهد...

@Hikmatbasedmedicine
▪️برچسب سودا و تشخیص‌های فراموش‌شده
🖋مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی


مطالب بالا را درباره کمبود منیزیم بخوانید... این علایم کمبود منیزیم، و دیگر علایم پوستی و روده‌ای و عروقی و گردش خونی آن را بارها و بارها در بیمارانی دیده‌ام که متاسفانه مدت‌ها با برچسب سودا تحت درمان با منضج و مسهل و حجامت و ... قرار داشته‌اند و نتیجه‌ای برایشان حاصل نشده است‌
خیلی‌ از بیمارانی که در این‌سو و آن‌سو با انگ سوداویت تحت درمان‌های طولانی‌مدت بی‌فایده قرار می‌گیرند با دریافت مکمل منیزیم بسیار زود و موثر بهبود پیدا می‌کنند.

هر گردویی گرد است ولی هر گردی گردو‌ نیست!
طبیب باید به تشخیص‌های مختلف و متنوع فکر کند و از تفکر کلیشه‌‌ای و قالبی و‌ سوگیری تشخیصی و عادت‌زدگی به الگوهای محدود رها باشد و خودش را اسیر یک نحوه علامت‌شناسی نکند تا بتواند مساله را به‌درستی بفهمد و بتواند به بیمارش بطور موثر و ایمن کمک کند.

@Hikmatbasedmedicine
نگرانم که برخی از همین امشب دنبال منیزیم‌خواری بیافتند!

اگر نشانه‌های مشکوک دارید بایستی اول آزمایش خون بدهید تا سطح منیزیم بررسی شود...

مطلب تکمیلی درباره علل کاهش منیزیم را به‌زودی می‌نویسم.
چاره کار همیشه این نیست که مکمل منیزیم بخورید...
تلخندی برای روزگار تعطیل در تعطیل پی تعطیل پشت تعطیل

هر روزمان تعطیل اگر باشد
دنیا گلستان می‌شود بی‌شک

سختی دگر معنی نخواهد داشت
زیرا که آسان می‌شود بی‌شک

در کلبه احزان جان ما
آیینه‌بندان می‌شود بی‌شک

هر قدر هم خُسران که پیش آید
جبرانِ خسران می‌شود بی‌شک

در چنگ کم‌خوابی گرفتاریم
این نیز جبران می‌شود بی‌شک

ایام تعطیلات، جغد پیر
مرغ سلیمان می‌شود بی‌شک

صد درد بی‌درمان نمی‌دانی
از بیخ درمان می‌شود بی‌شک

بازار تفریحات ناسالم
مانند قلیان می‌شود بی‌شک

می گفت رندی گر شود تعطیل
اجناس ارزان می‌شود بی‌شک

ربطش کجا باشد به تعطیلات؟
آینده اعلان می‌شود بی‌شک

رندی دگر می‌گفت با این وضع
آشفته، سامان می‌شود بی‌شک

گفتم عزیزانم چه می‌گویید؟
آدم که حیران می‌شود بی‌شک

ما عاشق ایام تعطیلیم
هر چند کتمان می‌شود بی‌شک

تعطیل اگر شد بین تعطیلات
دنیا زرافشان می‌شود بی‌شک

باید شود تعطیل سیصد روز
یک روز این سان می‌شود بی‌شک!

مجید مرسلی
🔹 نکات دیگری درباره منیزیم
🖋مجید انوشیروانی، طبیب

۱. برای تشخیص کمبود منیزیم، آزمایش خون لازم است اما بدون ملاحظه نشانه‌های بالینی کافی نیست و نمی‌توان بطور مطلق به آزمایش خون اعتماد کرد. تفسیر آزمایش در کنار نشانه‌های بالینی برعهده طبیب است.

۲. هنگامی که منیزیم خون به‌سبب کمبود تغذیه‌ای یا اسهال و دفع زیاد املاح کاهش یابد، سطح خونی منیزیم تا اندازه‌‌ای و تا زمانی کوتاه، از طریق تنظیم کلیوی و برداشت از استخوان‌ها ثابت نگهداشته می‌‌شود ولی پس از آن کمبود منیزیم در خون پدیدار می‌شود.

۳. خوب است بدانید در فرد تندرست بدون مشکلات تغذیه‌ای و هورمونی و‌ کلیوی، حدود ۹۹ درصد منیزیم کل بدن در استخوان‌ها و ماهیچه‌ها و دیگر بافت‌های بدن قرار دارد و فقط ۱ درصد منیزیم در خون گردش می‌کند.

چه پرسش‌هایی به ذهنتان می‌رسد؟

@Hikmatbasedmedicine
.
🔸چیزدرمانی و‌ چیزدرمانگران
▪️مجید انوشیروانی


روزگاری است که بدون کمترین فهمی از یک چیز، می‌توانید به آن چیز یک کلمه "درمانی" بچسبانید و آن را مثل یک کالای جدید لوکس معجزه‌گر، لای زرورق بپیچانید و با روش‌های فریبنده نورومارکتینگ آن را به نمایش‌گاه اینستاگرام و همایش‌های رنگارنگ و جاهای دیگر بیاورید.

هرچه بیشتر گزاف و اراجیف بگویید و قصیده تف‌داده بسرایید و حق‌بجانب‌تر تضمین اثربخشی بدهید و در تجمیل و تجمل ظاهری خود بکوشید و‌ از خودتان در هر ایموشن و پوزیشن و لوکیشن عکس و ‌فیلم‌ بگذارید و با صدای زیادی گداخته و برشته یا زیادی خمیری وارفته، ارشاد طبی بفرمایید، لایک‌خور و طرفدار و کشته‌مرده و مشتری بیشتری دارید به حیلت رسانه و مکر مالتی‌مدیا و اخیرا شعبده هوش مصنوعی...

وای به حال آنکس که دیر به این دنیا آمده است.

@Hikmatbasedmedicine
🔹زیستن در غیاب حقیقت
🖋دکتر نصرالله حکمت، فیلسوف معاصر

🔹 غیبت امام زمان درود بر او، بدین معنا است که ما امروز در «غیاب حقیقت» زیست می‌کنیم؛ و غیاب حقیقت، مشتمل بر دو معنای درهم‌تنیده است و این دو معنا، همدل و همزبان، ما را در باب دو مهلکهٔ هولناک این دوران، هشدار می‌دهد.

🔹 آن دو معنا این است که:
۱ . جهان امروزِ بشری گرچه ‌در اکثر اضلاع خود، به سطح آمده و در وضعیت انحطاط به سر می‌برد اما بشر همچنان در جهانِ مخلوق خدا زیست می‌کند و از همان خدایی که می‌گریزد، هر لحظه با او مواجهه دارد. پس این عالم، حقیقتی دارد و فاقد حقیقت نیست.

۲. این حقیقت اما غایب است و ظهور ندارد. حضوری کامل و فراگیر دارد اما ظهور، نه.

🔹 آن دو مهلکهٔ هولناک از این قرار است:
۱. پوچ‌گرائی (نیهیلیزم):
در انتهایِ تقریبا همهٔ اندیشه‌های فلسفیِ این دوران، شکلی از پوچی و پوچ‌گرائی و تهی‌بودن هستی از حقیقت، ظهوری جلی یا خفی دارد.

۲. حقیقت‌فروشی
در برابر پوچ‌گرایی و پوچ‌گرایان، ماجرای پیچیده و پُرشکنج «حقیقت فروشی» و «حقیقت‌فروشان» قرار دارد . اینان به نام حقیقت، و به اسم معنویت، دنیای خود را آباد می‌کنند.

هر دو‌ دسته، در این نقطه اشتراک دارند که «آدم‌خوارند» و انسان را به «مصرف» می‌رسانند و «به مصرف می‌رسانند»، یعنی انسان را نخست تبدیل به «مصرف‌کننده» سپس تبدیل به «مصرف‌شونده» می‌کنند.
آنک انسان، «شئِ مصرفی» است و البته «یکبار‌مصرف»، و پس از آن باید به دورش انداخت؛ چرا که دیگر به کار نمی‌آید.

🔹 اکنون ایمان به «غیاب حقیقت» می‌تواند ما را از این دو مهلکهٔ هولناکی که در همهٔ سطوح زندگی بشری حضوری سرنوشت‌ساز دارد برهاند؛ یعنی هم به ما می‌گوید که در این عالم همچنان حقیقتی هست که نه «آدم‌خوار» بلکه «غمخوار آدمی» است و دلش شور انسان را، و آزادی را، و عدالت را می‌زند؛ و هم به ما می‌گوید که آن حقیقت، ظهور ندارد و غایب است.
پس اگر کسی به هر شکلی کوشید تا خود را ظهوری از حقیقتِ در احتجاب نشان دهد و به دیگران، حقیقت بفروشد و از این راه، به جاه و مقام و ثروت و قدرت رسد، بدانید که دروغ می‌گوید و از اعوان شیطان است.

@nasrollahhekmat
2025/02/16 10:23:23
Back to Top
HTML Embed Code: