Telegram Web
.
🔸کهیر ناشی از استرس یا کهیر روان‌زاد
🖌 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

کهیر روان‌زاد (سایکوژنیک) پس از روبرو شدن و گیر افتادن در استرس روانی/عاطفی بزرگ و ناگهانی رخ می‌دهد.
از دید طب ایرانی می‌توان گفت که این نوع کهیر در یک فرایند پیچیده در محوری با چندین کانون (شامل مغز، قلب، دستگاه ایمنی، کبد، روده، پوست) رخ می‌دهد.
درمان این نوع کهیر نیازمند درک‌ سیستمی و فهم شبکه‌ای از این فرایند است.

توصیه‌هایی از قبیل نوشیدن عرق کاسنی و شاهتره و ماءالجبن و کامبوجا، یا انجام حجامت، یا مالیدن سدر و ماست به مناطق مبتلا در این مورد کارساز نیست.

@Hikmatbasedmedicine

درخواست مشاوره تخصصی:
پیام به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱ در تلگرام
.
🔶 زمان شروع به کار در مکان جدید مطب

با آرزوی تندرستی برای همگان،
به آگاهی می‌رساند که بخواست یزدان پاک، از روز سه‌شنبه ششم شهریورماه ۱۴۰۳ در مکان جدید پذیرای درمانجویان گرامی خواهیم بود.

نشانی محل جدید مطب:
بلوار احمدآباد، بین احمدآباد ۷ (قائم) و احمدآباد ۹ (نشاط)، ساختمان ۱۳۱، پلکان سمت راست، طبقه اول، واحد ۱

پذیرش: ۵ ۳ ۳ ۶ ۶ ۴ ۸ ۳ ۱ ۵ ۰
(پاسخگویی از روز شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۳)
دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی
Location
لوکیشن محل جدید مطب
دسترسی سریع:
در چند قدمی ایستگاه مترو قائم،
روبروی خیابان محتشمی احمدآباد
دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی pinned «لوکیشن محل جدید مطب دسترسی سریع: در چند قدمی ایستگاه مترو قائم، روبروی خیابان محتشمی احمدآباد»
.
رفتم به طبیب و گفتم از درد نهان
گفتا از غیر دوست بربند زبان

گفتم که غذا؟ گفت همین خون جگر
گفتم پرهیز؟ گفت از هر دو جهان
ابوسعید ابوالخیر

یک شهریور،
زادروز بوعلی،
روز پزشک.

و سکوت،
و رباعی بوسعید،
و هیچ...
🔸واكنش عموم مردم به شنيدن كلمه سرطان «ترس» است. به ياد مي‌آورم وقتی نوجوان بودم يكي از بستگان مادرم در شمال دچار سرطان شد، آنجا برای اولين‌بار با عبارت «گت‌مريضی» آشنا شدم. در گويش مازندرانی گت به فتح اولين كلمه يعني «بزرگ» و منظور از اين بيماري بزرگ همان سرطان بود كه اطرافيان بيمار حتی از آوردن نام آن هم ترس داشتند. نام متداول‌تر اين بيماری، خرچنگ است. مي‌گويند چهارصد سال پيش از ميلاد مسيح و در زمان بقراط بود كه براي اولين‌بار در نوشته‌هاي پزشكي، واژه‌ای براي سرطان پيدا شد: كاركينوز كه از لغت يوناني خرچنگ گرفته شده است. ظاهرا توموری با عروق متورم اطرافش، خرچنگی را در ذهن بقراط آورد، گويي كه با پاهای بازش در حال فرو رفتن داخل شن باشد!

اینها بخشی از کتاب «گت مریضی» (بیماری بزرگ) نوشته خانم شینا انصاری (رییس جدید سازمان محیط زیست) است که خوشبختانه بعدها از بیماری به ظاهر لاعلاجی که گرفتارش شده بودند، خلاصی یافته‌اند. این کتاب در واقع جستاری است درباره یک بیمار و کشف لحظه به لحظه احساس و شرایطش به بیماری. خانم انصاری بعدها درباره کتاب گفته بود:«می‌خواستم با نوشتن قدری از بار فشارها و سختی‌هایی که داشتم کم کنم و بنا نداشتم مطالبی که به‌صورت پراکنده در طول مسیر درمان نوشتم در قالب کتاب منتشر کنم. آن زمان کنجکاوی‌ام برای اینکه بدانم دقیقا چه اتفاقی برای بدنم افتاده است، باعث شد هرچه بیشتر مطالعه کنم. با این حال «گت مریضی»، به هیچ عنوان یک کتاب تخصصی درباره سرطان نیست و می‌توان آن را صرفا در زمره خودنوشت‌های یک بیمار مبتلا دانست که شاید بتواند برای کسانی که در ابتدای راه درمان هستند یا همراهان و اطرافیان بیماران قابل استفاده باشد...تا كسی كه براي نخستين‌بار با خبر ابتلا به سرطان مواجه مي‌شود به جای رسيدن به آخر خط زندگي با اميد بيشتر پای در مسير درمان بگذارد».
🔸🔸🔸
من به جز همان حرف‌های ابتدایی که «با طبیعت دوست باشیم»و «آب را گل نکنیم» چیز دیگری از مسایل محیط زیستی نمی‌دانم. اینکه خانم ‌شینا انصاری رییس سازمان محیط زیست به جز تخصص، دستی هم به قلم دارد البته که امر مغتنمی است و وقتی می‌بینم اغلب فعالان محیط زیستی از انتصاب ایشان خرسندند ترجیح می‌دهم امیدوار باشم به اینکه سرطانی که به جان محیط زیست کشورمان افتاده درمان شود و آرزو می‌کنم خانم انصاری(بلکه همه ایرانیان) این‌بار هم در مبارزه‌ با این سرطان موفق شود.
#معرفی_کتاب
@sahandiranmehr
دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی pinned «. 🔶 زمان شروع به کار در مکان جدید مطب با آرزوی تندرستی برای همگان، به آگاهی می‌رساند که بخواست یزدان پاک، از روز سه‌شنبه ششم شهریورماه ۱۴۰۳ در مکان جدید پذیرای درمانجویان گرامی خواهیم بود. نشانی محل جدید مطب: بلوار احمدآباد، بین احمدآباد ۷ (قائم) و احمدآباد…»
🔸تری و خشکی میوه‌ها
🖌دکتر مجید انوشیروانی

🔹میوه‌های خشک مانند مویز و انجیر خشک و توت خشک و‌ کشمش و برگه هلو و برگه زردآلو و موز خشک و کیوی خشک نسبت به صورت تر همین میوه‌ها رطوبت کمتری دارند و در عوض نسبت به مقدار وزنی برابر با همان میوه‌ در صورت تر و تازه آن، اندکی گرمی‌بخش‌تر هستند زیرا اندازه نسبی قند و ریزمغذی‌هایی مانند منیزیم و پتاسیم در آنها بیشتر است.

👌میوه‌های خشک (نسبت به میوه‌های تازه و تر) برای کسانی که دچار پف‌آلودگی و ورم و آبریزش دهان و ترشحات پشت حلقی و باد معده و روده هستند زیان بسیار کمتری دارند و برای تامین کربوهیدرات‌ها و ریزمغذی‌ها نیز شایسته‌تر هستند.‌

https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
.
✳️ با آرزوی تندرستی برای همگان، نشانی محل جدید مطب به آگاهی می‌رسد:

بلوار احمدآباد، بین احمدآباد ۷ (قائم) و احمدآباد ۹ (نشاط)، ساختمان ۱۳۱، پلکان سمت راست، طبقه اول، واحد ۱

تلفن پذیرش:
05138466335

(پاسخگویی تلفن از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر، روزهای شنبه تا چهارشنبه)
دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی pinned «. ✳️ با آرزوی تندرستی برای همگان، نشانی محل جدید مطب به آگاهی می‌رسد: بلوار احمدآباد، بین احمدآباد ۷ (قائم) و احمدآباد ۹ (نشاط)، ساختمان ۱۳۱، پلکان سمت راست، طبقه اول، واحد ۱ تلفن پذیرش: 05138466335 (پاسخگویی تلفن از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر، روزهای شنبه تا…»
.

✳️ چند راهکار ساده برای کاهش خروپف و آپنه خواب
🖌 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

خروپف و آپنه خواب، از مهم‌ترین علل خستگی فکری و کسالت بدنی، و حس کوفتگی و ماندگی، و کاهش حافظه و تمرکز، و بی‌حوصلگی و ملال روزانه هستند.

گاهی خروپف و آپنه خواب ناشی از اختلالات ساختاری و آناتومیک در مسیر راه‌های هوایی مانند انحراف تیغه میانی بینی، یا توده‌های ساده مانند پولیپ بینی، یا تومورهای بدخیم است که درمان آنها اساساً از طریق درمان دارویی طب ایرانی میسر نیست.

در برخی موارد نیز آپنه خواب و خروپف ناشی از احتقان و تورم مخاط بینی و ناحیه حلق، یا ضعف عضلات زبان، ناحیه حلق، و دیافراگم (بویژه در سن میانسالی و سالمندی) است که تا حد بسیار زیادی از طریق درمان‌های طبیعی و گیاهی طب ایرانی قابل علاج است.

توصیه‌های زیر برای بیشتر بیماران دچار خروپف و آپنه خواب بسیار سودمند است و با رعایت این موارد، درمان دارویی زودتر به نتیجه می‌رسد.

بنابراین به مبتلایان توصیه می‌کنم که:

۱. شام را دست‌کم یک و نیم ساعت پیش از خواب میل کنید. این شام باید سبک و زودهضم باشد، و به‌آهستگی و بدون شتاب خورده شود.
هنگام خوردن غذا، به هیچ خبری از هیچ رسانه‌ای گوش نسپارید و چشم ندوزید تا فرایند گوارش آشفته نشود.

۲. شام را با خوردن یک پیش‌دستی برگ و ساقه نازک سبزی‌های معطر مانند ریحان و گشنیز و شوید و جعفری و مرزه شروع کنید؛ و از نوشیدن آب و دوغ، و خوردن ماست، ماست‌وخیار، و سالادهای مجلسی خودداری کنید.

۳. دستکم تا ۱۰ دقیقه پس از شام ننشینید و نخوابید، بلکه این زمان را به راه رفتن آرام و آهسته سپری کنید.

۴. از خوردن خوراک‌هایی که ترشحات مخاطی را زیاد و یا غلیظ می‌کنند خودداری کنید از جمله موز، انبه، خریزه، انگور، نان باگت، ماکارونی، پیتزا، پاستا، نودل، و آش پررشته و هلیم.


تاکید می‌کنم که این توصیه‌ها ضروری هستند ولی درمان دارویی برای بیشتر مبتلایان اجتناب‌ناپذیر و واجب است و هر بیمار باید شخصا برای بررسی جامع در وقت کافی، مراجعه کند تا مسیر درمان از آغاز راه تا پایان، برای شخص وی طراحی شود تا علاج وی به نتیجه برسد.
------------------------------

نقل این نوشتار بدون کم و زیاد و با ذکر نام نویسنده و لینک کانال مجاز است:
https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
▪️با اندوه و درد در چند روز گذشته دو تن از همکاران خود را از دست دادیم:
در مشهد دکتر امیررضا گلچیان، دانش‌آموخته طب چینی،
و در تهران دکتر لیلا شیربیگی دانش‌آموخته طب ایرانی.
هر دو از نیکان بودند و اهل مهر و پیمان بودند؛ و خبر درگذشت هر دو لرزاننده و دشوار بود.
دکتر امیرضا گلچیان، ناگهان در پی دایسکشن (پارگی) آئورت از پیکر خاکی گسست، و دکتر لیلا شیربیگی پس از ستیزی نفس‌گیر با سرطان کولون از پای افتاد.

▪️نوای مرگ همواره در هر زنده جنبنده بازگو می‌شود اما مرگ هرکس مانند زندگی او رویدادی یگانه است، و همان اندازه که زندگان پرشمار هستند مرگ‌ها نیز بسیار گوناگون‌‌اند.
مرگ واپسین رازنوشی است که ما زندگان می‌چشیم و پس از آن بیدار می‌شویم؛ چه دیر یا زود، چه آهسته یا تند، و چه پیر یا جوان...

🔸روح این دو پزشک ارجمند در آسایش باشد، و در جهان برین خرسند باشند به پاداش آنکه در این جهان، دردی از مردمان ستاندند و به درمانشان یاری کردند.
@hikmatbasedmedicine
✳️ راهی ساده برای کمک به بهبود بی‌خوابی
🖌دکتر مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

بنا به آموزه‌های مکتوب حکیمان بزرگ ایران و سرزمین‌های اسلامی، بسیاری از «بی‌خوابی‌های مرضی» به سبب غلبۀ کیفیت خشکی بر مغز روی می‌دهند. این خشکی ممکن است ناشی از کاهش رطوبات اصلی و بنیادی مغز باشد (مثلا در غصه و اندوه طولانی، یا بیمناکی و ترس‌ و نگرانی مزمن، یا سیگارکشیدن زیاد، یا استمناء زیاد و فعالیت جنسی بیش‌ازاندازه) یا به‌سبب غلبه ماده خشکی‌آور (سودا یا صفرا یا بلغم بورقی..) روی دهد.

افرادی که دچار خشکی سوداوی در مغز می‌شوند علاوه بر تاخیر در شروع خواب، خواب کوتاه و ناپیوسته دارند و ممکن است هراسیده و وحشت‌زده با تپش و کوبش قلب از جا برخیزند و چه‌بسا دچار دقت وسواس‌گونه و سختگیری‌های رفتاری نیز باشند. مخاط بینی این افراد نیز اغلب خشک و شکننده است. (نشانه‌های دیگر بسیار است و در این مطلب نمی‌گنجد).

راهی ساده برای تعدیل خشکی سوداوی مغز و بهبود خواب، استفاده از روغن‌هایی است که رطوبت لازم را به مغز برمی‌گردانند. روغن بادام شیرین از جملۀ بهترین این روغن‌هاست.

سودمند است است که این نقاط سر با روغن بادام شیرین چرب شده و روغن به‌آرامی به‌مدت ۲ تا ۳ دقیقه بر روی آنها مالیده شود:
الف. پشت هر دو گوش
ب. هر دو شقیقه
ج. ملاج جلویی (فونتانل قدامی)
د. ملاج پشتی (فونتانل خلفی)

غیر از این شش نقطه، می‌توان در ابتدای هر سوراخ بینی نیز یک قطره روغن بادام شیرین چکاند و با فشردن و مالیدن پره‌های غضروفی بینی همراه با انجام دم سریع از راه بینی، آن را به قسمتهای بالاتر مخاط بینی رساند.
شایسته است که چربی روغن بادام شیرین از روی انگشتان دست پاک نشود و به کف دستها و کف پاها مالیده شود.

گفتنی است که در بی‌خوابی ناشی از خشکی مغز، مصرف سرکه و آبغوره، زنجبیل و فلفل، سس‌های تند، پنیرهای شور، عدس، سیر و پیاز تند، غذاهای خشک و فست‌فودها باید تا بهبود حال مغز از غذا حذف شوند.

مسلما علاج همه اقسام بی‌خوابی مانند هم نیست و بدیهی است درمان کامل و جامع، همواره نیازمند بررسی‌های فراگیر توسط طبیب آگاه است.
آموزش بهداشت خواب و تدابیر روانشناختی نیز اغلب برای بیماران ضروری است.

https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
یادداشتی بر حاشیه برگی از یک نسخه خطی:
اتفق اطباء الهند و الروم و الفارس علی ان الامراض یتولد من سته اشیاء:
- قله النوم فی اللیل
- و کثره النوم فی النهار
- و شرب الماء فی اللیل
- و احتباس البول
- و الاکل علی الشبع
- و کثره الجماع
فاعمل


بازگردان من از این متن:
همه پزشکان هند و روم و پارس برآنند که بیماری‌ها از شش امر پدید می‌آیند:
- کم خفتن در شب
- بسیار خفتن در روز
- آب نوشیدن در شامگاهان
- نگاهداشتن بول
- خوردن هنگام سیری
- خُفت و خیز (نزدیکی) بسیار

پس [ای خواننده، پند گیر و] به‌کار بند
.

@Hikmatbasedmedicine
🍂🍁🍂🍁 تغذیه پاییزی
🖊 مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی
(بازنشر مطلبی که نخستین بار، پنج سال پیش در همین روزها منتشر شد):

این خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های رطوبت‌بخش، هم بطور عام برای فصل پاییز مناسب هستند و هم در حالات غلبه خشکی و سوءمزاج سوداوی سودمند می‌باشند:

- سوپ جو همراه با هویج و کدوسبز و کاهوی خردشده
- شوربای جوجه‌مرغ
- خورش کدو
- خورش بامیه
- خورش سیب
- خورش قیمه‌بادام
- حریره بادام
- شیره بادام
- آب هویج پوره‌دار
- آب سیب شیرین پوره‌دار
- فرنی رقیق (ترجیحاً با آرد برنج)
- شیربرنج رقیق
- برگه هلو
- برگه زردآلو
- انگور رسیده
شیرین

✳️ نکته مهم:
در اینجا مقصود من از رطوبت، میزان آب جاری در عروق نیست. به زبان دیگر در فردی که بطور حاد دچار کم‌آبی و افت فشار خون ناشی از تشنگی یا اسهال شدید یا خونریزی شده است، فهرست خوراکی‌های بالا کارساز نیست.
این غذاها برای کسانی مناسب‌اند که بطور مزمن دچار مشکلاتی مانند خشکی پوست، شکنندگی ناخن، زبری مو، یبوست (و البته بسیاری نشانه‌های همبسته دیگر) باشند.‌
بنابراین گرچه در بیشتر این افراد فشار خون معمولا پایین‌تر و گردش خون نیز کندتر است ولی برای بهبود این اختلالات، اقدامات دیگری باید انجام داد که در هر فرد ترتیب و نوع آنها متفاوت است.

@Hikmatbasedmedicine
دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی pinned «سالاد چربی سوز و لاغرکننده 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋 بقلم دکتر مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" من به بیشتر بیمارانی که با شکایت از غلظت خون، چاقی، نفخ، سنگینی معده، کبد چرب، چربی خون بالا، آکنه…»
.
🍁🍁
پاییز آمد:
- آن پادشاه محزون و خردمند فصل‌ها

پاییز آمد:
- حیرتخانه گردش روزگار
- تماشاگه رنگ‌های گرم
- کنجگاه بامدادهای خنک
- هنگامه بادهای نمناک غریب
- بزمگاه برگ‌های زرد و سرخ که قصه عمر را نجوا می‌کنند؛

پاییز آمد:
- فصل پروردن آتش‌ در گهواره جادویی غروب
- وقت شادی‌های بغض‌آلود
- و جشنواره ادراک ژرفنای تنهایی

پاییز آمد:
- فصل خلوت ما و آیینه‌ها

پاییز آمد:
- با مژدگانی انار
- با نوید باران
- با وعده رعد

پاییز آمد:
- فصل حقیقت مستور
- فصل شهود در موسیقی سکوت

پاییز آمد...

مجید انوشیروانی
۳۱ شهریور ۴۰۲


@Hikmatbasedmedicine
2024/09/24 18:53:05
Back to Top
HTML Embed Code: