⭐️« پژوهش
های آکادمیای آلمان پیرامون مریم (س) در قرآن»⭐️👤«محمد لگنهازن» در اولین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و ششمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم
👤معرفی از : فاطمه آشتیانی
🔴عنوان ارائه :
«Recent German Publications on Mary in the Qur’ān»⏺لگنهازن برای تبیین بحث « انتشارات آلمانی در مورد حضرت مریم در قرآن » به معرفی سه کتاب و نویسندههای آن میپردازد.اولین مورد آنجلیکا نویورث استاد عربیشناس در دانشگاه آزاد برلین هستند که از سال ۲۰۰۷ میلادی مدیر پروژه
کورپوس کورانیکوم هستند. پژوهشهای بسیاری در غرب با الهام از کار نویورث صورت میپذیرد.
💬 روش نویورث از ۴ جهت حائز اهمیت است:
🟣توجه به زمان نزول آیات قرآن نسبت به یکدیگر و توجه به چگونگی تغییر موضوع در آیات قرآن و جریان موجود در چینش آیات
🟣زمینهگرایی که عبارت است از توجه به زمینه سیاسی، فکری و دینی جامعه اولیه مسلمانان در زمان نزول برای فهم بهتر آیات قرآن نسبت به موقعیت نزول
🟣اهمیت توجه به آیات در قالب سوره مختص خود؛ چرا که سوره واحد اصلی در معنای قرآن است.
🟣کنار نگذاشتن روایات، احادیث و تفاسیر سنتی
🗣نویورث با مقایسه قرآن و انجیل لوقا در مورد حضرت مریم بیان میکند، هر دو کتاب دارای وجوه مشترکی در مورد حضرت مریم و حضرت مسیح هستند ولی تفاوتهایی هم دارند. از جمله بحث الوهیت حضرت مسیح که در قرآن هیچ اشاره ای به آن نشده است . هم چنین تفاوت دیگر توجه ویژه به پاکدامنی حضرت مریم در آیات سوره آل عمران است.
⏺دومین اثر مربوط به
«زیشان غفار» استاد تفسیر قرآن در دانشگاه پادربن است که چندین سال با پروژه کورپوس کورانیکوم همکاری داشته است. عنوان کتاب ایشان « قرآن در زمینه تاریخ دین و تاریخ جهان » است.
🗣روش مطالعاتی او همچون نویورث توجه به زمان نزول و ترتیب نزول آیات و زمینهگرایی نزول آیات است. غفار نشان میدهد که زمینه سیاسی در عصر نزول پررنگ بوده است، به گونهای که رقابت بین امپراتوری رم و ایران و استفاده از نمادهای سمبولیک که دارای معانی خاصی در آن دوره بوده به چشم میخورد.
✔️زیشان غفار چنین میافزاید که هراکلیوس امپراطور پیشین رم برای غلبه بر امپراتوری ایران از مجسمه حضرت مریم به عنوان تبلیغ استفاده کرده است .
⏺سومین نمونهای که لگنهاوزن در موضوع حضرت مریم در قرآن و مسیحیت معرفی میکند کتاب
«منی ططری» استاد اسلامشناس الهیات نظاممند اسلامی در دانشگاه پادربورن با همراهی کلاوس فوناستوش است.
🗣این کتاب به صورت بحث و مناظره بین یک مسلمان و مسیحی است که درباره حضرت مریم و حضرت مسیح گفتگو میکنند. هر دو اعتقادات دینی خود را ابراز میکنند. ططری اذعان میدارد که الهیات کاتولیک و الهیات اسلامی درباره حضرت مریم و حضرت مسیح از غنای بیشتری برخوردارند. او نیز مانند نویورث به زمینه، زمان و ترتیب نزول آیات قرآن توجه دارد، کتاب ططری و فوناستوش شامل ۴ قسمت است :
🔵حضرت مریم در سنت مسیحی
🔵حضرت مریم در قرآن
🔵حضرت مریم از دیدگاه الهیات اسلامی
🔵نتیجه گیری
✍️ لگنهاوزن در این ارائه به طور اجمالی پژوهشهای محققین برجسته در آلمان که به مطالعات تطبیقی در حوزه قرآن و مسیحیت و به طور خاص درباره حضرت مریم به پرداختهاند را معرفی مینماید و روش انجام این پژوهشها را مورد بررسی قرار میدهد.
در صورت تمایل و برای آگاهی بیشتر میتوانید به پژوهشهای ایشان مراجعه نمایید.
🎙 صوت سخنرانی🎥 ویدئو سخنرانی🖥 محورهای فراخوان🗓مهلت ارسال چکیده مقالات: ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳
🗓مهلت ارسال اصل مقالات: ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳
🖥ارسال مقالات:
https://iciqs.ir⏺ایمیل:
[email protected]🌐کانال تلگرام:
@iciqsconf💡برای اطلاعات بیشتر با دبیرخانه همایش از طریق راههای ارتباطی زیر در تماس باشید:
📱 WhatsApp 📱 Telegram 📱 Webpage ✅ Bale#ICIQS2025