🧠 هم افزایی علوم و مطالعات قرآنی: نگاهی به سابقه همایشهای اعجاز قرآن و مطالعات میانرشتهای
🔹 امروزه در میان اندیشمندان و پژوهشگران حوزههای گوناگون اهمیت و لزوم برقراری ارتباط میان علوم مختلف و شکلگیری مطالعات میانرشتهای بیشاز گذشته مورد توجه قرار گرفته است. چنانکه با شکلگیری پژوهشهای مشترک، مرزهای علوم بهم نزدیکتر گردیده و حوزههای دانشی به یاری فهم هرچه بهتر یکدیگر درآمدهاند. به این سبب شاهد ورود علاقهمندان زیادی به مطالعات میانرشتهای در عرصههای گوناگون پژوهشی هستیم.
🔻قرآن به عنوان یک کتاب الهی، اصولی را ارائه میدهد که میتواند در جهتگیری پژوهشهای علمی و انسانی نیز مؤثر باشد. از سوی دیگر، علوم مختلف مانند فیزیک، زیستشناسی و روانشناسی و… میتوانند فهم عمیقتری از آیات قرآن و اصول آن ارائه دهند.
🔹ارتباط دانشها و علوم مختلف با قرآن میتواند به تبادل و گسترش دانش کمک کند. این تعامل، نه تنها به روشنتر شدن معانی آیات کمک میکند بلکه میتواند زمینهساز پیشرفتهای جدید علمی و فناورانه نیز باشد.
🔸 برقراری این ارتباط، میتواند منجر به تقویت شناخت بشری از عالم و معنا گردیده و به همافزایی دانشهای مختلف بیانجامد.
🏬«پژوهشکده مطالعات میانرشتهای قرآن» که پیش از این با نام پژوهشکده اعجاز قرآن شناخته شده بود برای نیل به این هدف یعنی برداشت اصولی و علمی از اشارات و نکات قرآن کریم شکل گرفتهاست. این پژوهشکده با همکاری «انجمن علمی اعجاز قرآن ایران» تاکنون اقدام به برگزاری شش همایش ملی با عنوان «همایش اعجاز قرآن کریم»و یک همایش بینالمللی با عنوان «مطالعات میانرشتهای قرآن کریم» نمودهاست که با استقبال و حضور اندیشمندان و محققین متخصص در علوم مختلف از حوزه و دانشگاههای داخلی و خارجی مواجه گردید.
🔵همایش اول اردیبهشت ۱۳۹۱
🔵همایش دوم بهمن۱۳۹۲
🔵همایش سوم اردیبهشت ۱۳۹۵
🔵همایش چهارم اردیبهشت ۱۳۹۷
🔵همایش پنجم مهر ۱۳۹۸
🔵همایش ششم و اولین همایش بینالمللی اسفند ۱۴۰۰
🔹امسال نیز
«دومین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم» و
«هفتمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم» به همت پژوهشکده مطالعات میانرشتهای قرآن، انجمن علمی اعجاز قرآن ایران و مشارکت انجمن نقد ادبی ایران در بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
✍️ علاقهمندان به انجام پژوهش علمی و قرآنی در تخصصهای گوناگون میتوانند این فرصت را مغتنم شمرده و با ارسال ایدهها و نظریات خود در قالب مقاله به دبیرخانه همایش و طی مراحل داوری؛ پژوهشهای ارزشمندشان را به مخاطبین و شرکت کنندگان همایش ارائه نموده و از نقطه نظرات متخصصین علوم گوناگون در مورد پژوهش خود بهرهمند گردند.
✨ مقالات برگزیده در مجلات علمی- پژوهشی معتبر به چاپ خواهد رسید.
🖥 محورهای فراخوان💡برای اطلاعات بیشتر با دبیرخانه همایش از طریق راههای ارتباطی زیر در تماس باشید:
📱 WhatsApp 📱 Telegram 📱 Webpage#ICIQS2025