Telegram Web
تجزیه و تحلیل دندان‌های لمورهای منقرض‌شده سرنخ‌های جالبی از دگرگشت انسان‌ها نشان می‌دهد.

دانشمندان در دانشگاه اوتاگو با بررسی دندان‌های به جا مانده از این لمورها به الگوهایی دست یافتند که در نئاندرتال‌ها هم دیده می‌شد.


مطالعه بیشتر
5
«کشف DNA دومیلیون‌ساله برای نخستین‌بار»

به‌تازگی در شمال گرینلند، قطعاتی از DNA کشف شده که جامانده از عصر یخبندان است و قدمتی دومیلیون‌ساله دارد.

مولکول DNA می‌تواند به‌سرعت تخریب شود، اما این نمونه که در رسوبات عصریخبندان نمونه‌برداری شده، بین یخ‌های دائمی محصور بوده و به همین ترتیب از آسیب در امان مانده. به طور کلی بهترین شرایط برای بقای DNA، هوای سرد و خشک است.

این اکتشاف مهم به ما کمک می‌کند تا به اطلاعات بیشتری از مراحل ناشناخته‌ی دگرگشت DNA دست پیدا کنیم. تا قبل از این، قدیمی‌ترین DNA کشف‌شده توسط بشر حدود یک‌میلیون‌سال قدمت داشت که از استخوان ماموت سیبری نمونه‌برداری شده‌بود.

به طور حتم این دستاورد موجب آغاز فصل جدیدی در تاریخ دگرگشت خواهد‌بود.

میثم مرادی


لینک خبر
👍175
ظهور ژن‌های کوچک جدید در انسان، نشان می‌دهد که ما هنوز در حال دگرگشت یافتن هستیم.

محققان، 155 ژن در ژنوم انسان را شناسایی کرده‌اند که از بخش‌هایی از DNA پدید آمدند که کوچک‌اند و به نظر می‌رسد بسیاری از آنها نقش مهمی در بدن ما ایفا می‌کنند.

از آنجایی که تصور می‌شود پروتئین‌هایی که این ژن‌های جدید رمزگذاری می‌کنند فوق‌العاده کوچک باشند، یافتن این توالی‌های DNA سخت و مطالعه آنها دشوار است.

محققان توالی‌های کوچک مورد نظر را با 99 گونه مهره‌دار دیگر مقایسه کردند و نتیجه بر این شد که برخی از این میکروژن‌ها را می‌توان تا ابتدایی‌ترین پستانداران ردیابی کرد اما برخی از آن‌ها جدیدتر هستند و حتی دو ژن از این ژن‌ها از زمان تقسیم انسان و شامپانزه پدیدار شده‌اند.

اگر واقعاً این میکروژن‌ها در چند میلیون سال گذشته پدیدار شده باشند، شواهد قابل توجهی است که این بخش‌های در حال دگرگشت DNA ما می‌توانند به سرعت به بخش‌هایی ضروری برای بدن تبدیل شوند.

محققان در تجزیه و تحلیل مقایسه‌ای سه نوع ژن جدید را پیدا و جهش‎های آن ها را شناسایی کردند که ممکن است ارتباطی با بیماری‌های دیستروفی عضلانی و سندرم آلازامی داشته باشند.

زهرا جهان‌بخش

رفرنس
👍15🔥4
علت انقراض نئاندرتال‌ها چه بود؟

چگونگی انقراض نئاندرتال‌ها همچنان از بزرگ‌ترین رازهای دگرگشت انسان می‌باشد.

شواهد بیان می‌کنند که هومو نئاندرتا‌ل‌ و هومو ساپینس در حدود ۶۰۰ هزار سال پیش و از یک جد مشترک مشتق شده‌اند و پس از آن در سطح گسترده‌ای و به صورت مجزا در اوراسیا و آفریقا دگرگشت یافتند.

نئاندرتال‌ها به مدت ۴۰۰ هزار سال در جنوب سیبری، آسیا و اروپا زندگی کردند و با آب و هوایی که بیش از امروزه سرد بود سازگار شدند. اجداد ما اما در آفریقا به دگرگشت خود ادامه دادند.

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که احتمالا هومو ساپینس مسئول انقراض نئاندرتال‌هاست، آن هم نه به وسیله‌ی خشونت بلکه آمیزش!

طبق یافته‌ها، آمیزش با اجداد ما که در حدود ۲۵۰ هزار سال پیش رخ داده، باعث کاهش آمیزش نئاندرتال‌ها با یکدیگر شد که درنهایت منجر به انقراض آن‌ها شد.

وجود توانایی زبان در این دو گونه، این ارتباط را قوی‌تر ساخته درحالی که مغز و سیستم آوایی آن‌ها متفاوت بود.

همچنین نشان داده شده است که در حدود ۶۰۰ ژن مرتبط با چهره و صدا در نئاندرتال‌ها متفاوت از ساپینس‌ها بیان می‌شوند.

تفاوت مهم دیگر، بخش پیشانی است که در نئاندرتال‌ها بسیار برجسته بود که می‌توانست در بحث برقراری ارتباط موثر بوده باشد. اگرچه ممکن است اجداد ما قادر به درک این پیام‌ها از جانب نئاندرتال‌ها نبوده باشند.

از طرف دیگر مشخص شده است که هومو ساپنیس نیز قادر بود تا با حرکت ابروی خود بسیاری از پیام‌ها را برساند که همین تقابلات درنهایت منجر به آمیزش بین دو گونه شد. اما چگونگی آن هنوز مشخص نیست.

عدم وجود DNA میتوکندریایی (وراثت مادری) نئاندرتالی در ژنوم ساپینس پیشنهاد می‌کند که فقط مردان نئاندرتالی و زنان ساپینس با یکدیگر آمیزش داشتند، و شواهدی نیز وجود دارد که بیان می‌کند مردان هیبرید کمتر از زنان هیبرید قدرت باروری داشتند.

درنهایت، مواردی چون کاهش آمیزش نئاندرتال‌ها با یکدیگر، سایز جمعیتی کوچک و هیبریدازیسیون خارج از جمعیت نئاندرتالی سبب کاهش جمعیت این گونه شد.

سحر مرتضی نژاد

رفرنس
👍203🔥1
حلقه‌ی گمشده در دگرگشت شکل پیچیده‌ی حیات

بر اساس یافته‌های کنونی، باکتری‌ها و آرکی‌ها نقش اصلی را در دگرگشت سلول یوکاریوت دارند. این احتمال وجود دارد که سلول‌های یوکاریوتی نخستین، از یک همزیستی میان آرکی‌ها و باکتری‌ها دگرگشت یافته باشد.

آرکی‌های آسگارد نزدیک‌ترین خویشاوندان سلول‌های یوکاریوتی در درخت حیات هستند؛ همچنین شکل پیچیده‌ی سلول و نوع خاص اسکلت سلولی در این آرکی‌ها به تئوری مذکور دامن میزنند.

مبینا جاویدی

رفرنس
👍15
7 یافته جالب از اجداد انسان که در سال ۲۰۲۲ به آن پی بردیم.

۱. پیشرفت جدید در نظریه‌ی خروج از آفریقا: کشف یک مهره‌دار ۱.۵ میلیون ساله در اسرائیل نشان می‌دهد که انسا‌ن‌ها طی چند موج به خارج از آفریقا مهاجرت کرده‌اند. البته این‌که این فسیل متعلق به کدام گونه از انسان است نامشخص است. پیش از آن نیز، محققین بقایای گونه‌ی منقرض شده‌ای از انسان را کشف کردند که نشان می‌داد گونه‌ی انسان آفریقا را به مقصد اوراسیا در حدود ۱.۸ میلیون سال پیش ترک کرده. همچنین شواهدی وجود دارد که بیان می‌کند انسان مدرن افریقا را در حدود ۲۷۰ هزار سال پیش ترک کرده.

۲. شجره خانوادگی به وسعت کره زمین!
محققین با رسم شجره خانوادگی انسان، نشان دادند که انسان‌ها بسیار به هم مرتبطند! دانشمندان با بررسی هزاران ژنوم متعلق به ۲۱۵ جمعیت مختلف سراسر جهان ( باستانی و مدرن) و نیز الگوریتم کامپیوتری، موفق به رسم این درخت خانوادگی عظیم شدند که طبق انتظار، ریشه‌ی این درخت به آفریقا برمی‌گردد.

۳. اولین قدم بر روی دوپا (۷ میلیون سال پیش): طبق یافته‌ها، راه رفتن بر روی دوپا، ویژگی است که اجداد ما در ۷ میلیون سال پیش دارای آن بودند. این یافته با بررسی استخوان ران و ۱ جفت استخوان ساعد متعلق به گونه‌ی ساحل آنتروپوس چادنسیس که احتمالا قدیمی‌ترین هومینین شناخته شده است، به‌دست آمد.

۴. قدیمی‌ترین خویشاوند انسانی در اروپا: استخوان فک ۱ میلیون ساله‌ی یافت شده در اسپانیا که احتمالا متعلق به قدیمی‌ترین خویشاوند شناخته شده‌ی انسان یعنی هومو انتسسور، در اروپاست، بیانگر الگوی دگرگشتی چهره‌ی انسان است؛ به طوری که پیشنهاد می‌کند این استخوان فک بیشتر به انسان‌های مدرن نزدیک است تا نخستی‌ها. پیش از این، قدیمی‌ترین نمونه انسانی در اروپا مربوط به ۱.۲ میلیون سال پیش بود.

۵. تاریخ‌نگاری مجدد استخوان‌ها و بازنویسی تاریخچه‌ی دگرگشتی انسان!
دانشمندان طی یک بررسی جدید بر روی استخوان‌های تعدادی استرالوپیتکوس، دریافتند که قدمت این استخوان‌ها احتمالا ۱ میلیون سال قدیمی‌تر از چیزی است که پیش از آن تعیین شده! قدمت جدید این نمونه‌ها به ۳.۴ تا ۳.۷ میلیون سال پیش برمی‌گردد. بر این اساس، قدمت معروف‌ترن فسیل استرالوپیتکوس یعنی لوسی نیز، به ۳.۲ میلیون سال برمی‌گردد.

۶. خویشاوند رازآلود انسان در جنوب شرقی آسیا زندگی می‌کرد: اطلاعات زیادی از دنیسواها در دست نیست، اما می‌توان گفت که در کنار نئاندرتال‌ها از نزدیک‌ترین خویشاوندان منقرض شده‌ی انسان‌های مدرن هستند. اولین بار، فسیل دنیسوا در غار دنیسوا در سیبری کشف شد، اما چند سال بعد، تعدادی از آن‌ها در چین نیز شناسایی شدند. اکنون، کشف یک دندان ۱۶۴ هزار ساله در لائوس، نشان می‌دهد که دنیسواها در جنوب شرقی آسیا نیز زندگی می‌کردند.

۷. قطع عضو پزشکی در ۳۱ هزار سال پیش: قدیمی‌ترین قدمت قطع عضو با هدف پزشکی متعلق به دوره‌ی پیش از تاریخ یعنی دوران سنگ در حدود ۳۱ هزار سال پیش است که توسط یک جراح حرفه‌ای صورت گرفته است. طی این قطع عضو، پای کودکی قطع شد که توانست ۶ تا ۹ سال پس از آن به زندگی خود ادامه دهد.

سحر مرتضی نژاد

https://www.livescience.com/things-we-learned-about-ancient-humans
👍133
کشف گونه‌ی جدیدی از قورباغه‌های عصر دایناسورها

دیرینه‌شناسان به‌تازگی موفق به کشف گونه‌ی جدیدی از قورباغه‌های جنس منقرض‌شده‌ی Baurubatrachus شده‌اند.

این دوزیستان حدود ۶۶ تا ۷۲ میلیون سال پیش و در دوره‌ی کرتاسه، در جایی که برزیل کنونی نام دارد زندگی می‌کرده‌اند.

شواهد نشان می‌دهد که این قورباغه‌ها با حلزون‌های باستانی، ماهی‌ها، لاکپشت‌ها، کروکودیل‌ها، دایناسورها و سایر قورباغه‌ها همزیستی داشته‌اند.

میثم مرادی

رفرنس
👍191😱1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#fact_checker

پیش‌گویی دگرگشت انسان با هوش مصنوعی؟!

این کلیپ 39 ثانیه‌ای ساخته شده با هوش مصنوعی، بیش از 11.6 میلیون بازدید در توییتر داشته است. بیش از 250 هزار بار لایک و 54 هزار بار ریتوییت شده است.

این فیلم توسط برخی به عنوان پیش‌گویی نگران‌کننده از نتیجه نهایی دگرگشت انسان تعبیر شده است که گونه‌ها را از اجداد ما تا امروز و فراتر از امروز تا سایبورگ‌ها به نمایش می‌کشد. عده‌ای این ویدئو را با روایت‌ها و نظریه‌های هوش مصنوعی از قبل موجودِ نابودیِ بشریت، گره زدند.

اما حقیقت چیست؟

خالق اثر: مردم وقتی می‌گویند «این چیزیه که هوش مصنوعی برای دگرگشت انسان متصوّر شده» اشتباه می‌کنند. من به وضوح بر هوش مصنوعی تأثیر گذاشتم تا تصاویری را که در ذهن داشتم طراحی کند. این من هستم که از A تا Z موضوع و شرح هر تصویر را تعیین می‌کنم، از میمون، انسان ماقبل تاریخ، انسان قرون وسطی، انسان مدرن، سایبورگ، بیگانه‌ها تا تکینگی.

بیش‌تر
👍19🔥2👏1
منشا تمام مردمان امروزی به یک کشور در آفریقا برمی‌گردد!

محققین دانشگاه آکسفورد با نقشه‌کشی کامل روابط ژنتیکی میان انسان‌ها، بزرگترین درخت خانوادگی انسان‌ها را رسم کردند.

درواقع بازسازی ژنوم اجدادمان و استفاده از آن در تشکیل یک شبکه‌ی وسیع از روابط، منجر به فهم مکان و زمان زندگی اجدادمان شد؛ به عقیده‌ی دکتر Wohns، مکان زندگی ابتدایی‌ترین اجداد انسان به منطقه‌ای برمی‌گردد که امروزه سودان نام دارد.

این جمعیت در ۱ میلیون سال پیش زندگی می‌کردند. این تاریخ بسیار قدیمی‌تر از زمانی است که برای هومو ساپینس ( ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار سال پیش) تخمین زده می‌شد.

بنابراین، بخش‌هایی از ژنوم ما متعلق به افرادی است که ما آن‌ها را به عنوان انسان‌های مدرن نمی‌شناسیم.


سحر مرتضی نژاد

رفرنس
👍13👏2
امروز یک ایران داغدار است، داغدار کسانی که هرگز نمی‌شناخت.

امروز 18 دی، سومین سالروز جان‌باختن 1+176 مسافر بی‌گناه هواپیمای مسافربری PS752 است.

این ضایعه‌ی تلخ را به تمام مردم ایران و به خصوص خانواد‌‌ه‌های داغ‌دیده تسلیت عرض می‌کنیم.

@ir_academy_evolution
41👍7😢4
انسان‌های باستانی دارای حس بویایی مشابه با ما بودند اما با حساسیتی متفاوت!

اگرچه اطلاعات زیادی از رژیم غذایی نئاندرتال‌ها و دنیسواها در دست نیست، اما با مطالعات صورت گرفته در دانشگاه دوک، می‌توان دریافت که آن‌ها احتمالا قادر به درک عطر چه موادی بودند.

با استفاده از داده‌‌های ژنومی گردآوری شده توسط سوانته پابو در سال ۲۰۲۲، محققین موفق به توصیف گیرنده‌های بویایی گونه‌های انسانی باستانی از طریق بررسی ژن‌های مرتبط، شدند‌.

دانشمندان با آزمایش ۳۰ گیرنده‌ی بویایی هر هومینین، در برابر تعدادی بو موفق به اندازه‌گیری حساسیت این گیرنده‌ها در برابر بوهای خاص شدند.

بر اساس نتایج این مطالعه، گیرنده‌های انسان ‌های مدرن و باستانی، بوها را به طور یکسانی تشخیص می‌دهند اما با حساسیت‌های متفاوت.

درواقع‌ دنیسواها که در حدود ۵۰ تا ۳۰ هزار سال پیش زندگی می‌کردند، کمتر به بوهای امروزی گل‌ها حساسیت نشان دادند. درمقابل، ۴ برابر بیشتر به بوی سولفور و ۳ برابر بیشتر به بوی گیاهی معطر به نام بلسان حساس بودند.همچنین بوی عسل را به خوبی تشخیص می‌دادند.

نئاندرتال‌ها نیز که در حدود ۴۰ هزار سال پیش زندگی می‌کردند، ۳ برابر کمتر به بوی چمن، گل و بوهای تند حساسیت نشان می‌دادند.

درواقع، علت این حساسیت به برخی بوهای خاص می‌تواند به دلیل نوع رژیم غذایی باشد. گیرنده‌های بویایی با نیازهای اکولوژیکی و غذایی مرتبط هستند و گیرنده‌های هر گونه، جهت افزایش تناسب در یافتن غذا، دگرگشت یافته است.

این موضوع در انسان‌های مدرن اما بسیار پیچیده‌تر است، چرا که ما طیف وسیعی از مواد غذایی را مصرف می‌کنیم.

سحر مرتضی نژاد

رفرنس
👍19👏3
ردپاهای باستانی در اسپانیا، بیانگر حضور انسان، ۲۰۰ هزار سال پیش از آنچه تخمین زده شده بود است.

طبق نتایج این مطالعه که در ژورنال Scientific Reports به چاپ رسید، ردپاهای متعلق به هومونین‌ها که در سال ۲۰۲۰ کشف شده بودند، ۲۰۰ هزار سال قدیمی‌تر از تاریخی بود که تخمین زده می‌شد، یعنی حدود ۲۹۵ هزار سال پیش.

در ابتدا، تصور می‌شد که این ردپاها متعلق به نئاندرتال‌ها است. اما با کشف تاریخ جدید، اکنون دانشمندان حدس می‌زنند که باید متعلق به جمعیت پیش از نئاندرتال‌ها یا هومو هایدلبرگ باشند.

سحر مرتضی نژاد

رفرنس
👍10
دوره جدید برگزار کنیم؟ (حوزه داروینیسم و سیاست)
Anonymous Poll
86%
بله👍
14%
خیر🥱
👍3
انسان‌ها می‌توانند معنای حرکات بونوبوها و شامپانزه‌ها را درک کنند.

محققان، درک انسان‌ها از رایج‌ترین حرکات مورد استفاده توسط بونوبوها و شامپانزه‌ها را با استفاده از یک بازی آنلاین آزمایش کردند.

از بیش از ۵۵۰۰ شرکت‌کننده خواسته شد تا ۲۰ ویدئوی کوتاه از حرکت این apeها را ببینند و معنای حرکات آن‌ها را از میان ۴ پاسخ ممکن، انتخاب کنند.

آن‌ها دریافتند که شرکت‌کنندگان به‌طور قابل توجهی بهتر از انتظارات عمل کردند و در بیش از ۵۰ درصد موارد، معنی حرکات را به‌درستی درک کردند.

نتایج نشان می‌دهد که ما اگرچه دیگر از این حرکات استفاده نمی‌کنیم، اما ممکن است درک این سیستم ارتباطی اجدادی را حفظ کرده باشیم. این می‌تواند نشان‌دهنده‌ی بخشی از واژگان باستانی دگرگشتی و مشترک در همه‌ی گونه‌های apeهای بزرگ از جمله انسان باشد.

فاطمه دوراندیش

رفرنس
👍17🔥4
ژنی که می‌تواند تمام بدن انسان‌ها را پر از مو کند!

بر اساس تحقیقات جدید، تقریباً یک میلیون سال پیش، انسان‌ها بیشتر موهای بدن خود را از دست دادند.

دانشمندان نقشه‌های ژنتیکی ما را با 62 پستاندار دیگر مقایسه کردند و چگونگی از دست دادن موها در گونه‌های مختلف در زمان‌های مختلف را بررسی کردند. 

بر اساس آن، روند ریزش موهای بدن احتمالاً بسیار کند بوده است. عامل کلیدی تعیین کنندهٔ مدت زمان انتقال این بود که آیا کمبود مو مزیت خاصی برای حیوان فراهم می‌کند یا خیر. اگر چنین بود، فشار انتخابی به حیوانات کمک می‌کرد که ژن‌های‌ مربوط به مو در تمام بدن‌شان خاموش شود.

تحقیقات نشان می‌دهند که ژن‌های موی بدن ما، از بین نرفته‌اند و فقط خاموش شده‌اند و آزمایش روی آن، می‌تواند راه را برای درمان بیماری‌های ژنتیکی از طاسی تا سرطان را هموار کند.

زهرا آقایی نژاد

رفرنس
👍21
افزایش سایز بدن انسان‌های باستانی در پی مصرف شیر!

مطالعات جدید پیشنهاد می‌کنند که مصرف شیر در برخی نواحی در حدود ۷ تا ۲ هزار سال پیش، منجر به افزایش توده بدنی و نیز قامت انسان‌ شده است.

این افزایش در نواحی‌ای یافت شد که در آنجا دگرگشت سبب بروز فراوانی بالاتری از ژن‌هایی شده است که در تولید آنیزم‌های هضم کننده‌ی شیر (لاکتاز) در انسان بالغ نقش دارند.

طی این مطالعه، قد و توده بدنی ۳۵۰۷ اسکلت متعلق به ۳۶۶ سایت باستانی متفاوت بررسی شد. در بازه‌ی زمانی ۱۵ تا ۱۰ هزار سال پیش، انسان‌ها در اوراسیا و شمال آفریقا متحمل کاهش در قد و توده بدنی شدند.

اما در برخی نواحی دیگر، با تغییر در رژیم غذایی از پنیر و ماست که قند لاکتوز کمتری دارند به شیر که دارای قند لاکتوز بیشتری است و توانایی هضم مقادیر بالاتر لاکتوز، منجر به فراهم شدن انرژی بیشتری از محصولات لبنی شد. در همین مناطق شاهد افزایش در قد و توده بدنی هستیم.

شایان ذکر است که این مطالعه که نتایج آن در ژورنال PNAS به چاپ رسید، تنها شامل نمونه‌های اروپایی است. درنتیجه نیاز است تا نمونه‌های بیشتری از نقاط دیگر بخصوص آفریقا و آسیا نیز بررسی شود.

سحر مرتضی نژاد

رفرنس
👍13
یکی روز شاه جهان سوی کوه
گذر کرد با چند کس هم‌گروه

پدید آمد از دور چیزی دراز
سیه رنگ و تیره‌تن و تیزتاز

دوچشم از بر سر چو دو چشمه خون
ز دود دهانش جهان تیره‌گون

نگه کرد هوشنگ با هوش و سنگ
گرفتش یکی سنگ و شد تیزچنگ

به زور کیانی رهانید دست
جهانسوز مار از جهانجوی جست

برآمد به سنگ گران سنگ خرد
همان و همین سنگ بشکست گرد

فروغی پدید آمد از هر دو سنگ
دل سنگ گشت از فروغ آذرنگ

نشد مار کشته ولیکن ز راز
ازین طبع سنگ آتش آمد فراز

جهاندار پیش جهان آفرین
نیایش همی کرد و خواند آفرین

که او را فروغی چنین هدیه داد
همین آتش آنگاه قبله نهاد

بگفتا فروغیست این ایزدی
پرستید باید اگر بخردی

شب آمد برافروخت آتش چو کوه
همان شاه در گرد او با گروه

یکی جشن کرد آن شب و باده خورد
سده نام آن جشن فرخنده کرد

ز هوشنگ ماند این سده یادگار
بسی باد چون او دگر شهریار

کز آباد کردن جهان شاد کرد
جهانی به نیکی ازو یاد کرد

منبع: شاهنامه

🔥آغاز شامگاه 10 بهمن ماه و جشن سده بر تمام ایرانیان عزیز خجسته باد
🔥27
ye2qvnket9g81.png
9 MB
شجره‌نامه کامل داروین🔥

🆔 @ir_academy_evolution
🔥142
🔥دوره داروینیسم و سیاست🔥

‌آکادمی دگرگشت ایرانیان و اتحاد زیست‌شناسان ایران به همراه جمعی از انجمن‌های علوم سیاسی کشور برگزار می‌کنند.

🔴سرفصل‌های دوره

🔸اهمیت سیاسی داروینیسم
🔹نخستین مواجهه‌های سیاسی با داروینیسم
🔸داروینیسم و سنت راست
🔹جدال بر سر داروینیسم اجتماعی
🔸داروینیسم، نازیسم و اصلاح نژادی
🔹خوانش چپ از داروینیسم
🔸سنتز سوسالیستی جدید
🔹داروینیسم و سیاست در خاورمیانه

🔱 با تدریس محمدمهدی هاتف
دکتری فلسفه علم، موسسه حکمت و فلسفه ایران


🔴ویژگی‌های دوره

🔸16 ساعت آموزش آنلاین بر بستر اسکای روم با اینترنت نیم‌بها و بدون فیلتر
🔹ضبط کامل کلاس‌ها و امکان دسترسی طولانی مدت
🔸گواهی معتبر، انگلیسی و قابل استعلام
🔹امکان پرسش و پاسخ در کلاس‌ها
امکان ارتباط با استاد
🔸هزینه مقرون به‌صرفه

🔵 کلاس‌های این دوره به صورت آنلاین و هفته‌ای یکبار برگزار می‌شود. همچنین این دوره از تاریخ 26 بهمن 1401 آغاز و در 30 فروردین 1402 به پایان می‌رسد.


💰هزینه دوره با کد تخفیف: 170 هزار تومان

کد تخفیف: Evolution170


لینک ثبت نام
🔥10👍3
🛑 داروین و مارکس

📚 تنها دو ماه پس از انتشار کتاب منشا انواع داروین، نظریه او به دست سیاسیون راست مصادره شد.

مارکس معتقد بود منشا انواع، اهمیت بسیاری دارد و مبنایی طبیعی-علمی برای نبرد طبقاتی که میان جوامع انسانی حاکم است فراهم می‌کند.

📔 او قصد داشت ترجمه انگلیسی چاپ نخست کتابش یعنی سرمایه را به داروین تقدیم کند، اما داروین آن را نپذیرفت و معتقد بود پذیرفتن اثر، به معنای تصدیق آن نیز هست.

⭕️ خود داروین نیز امکان استخراج هرگونه نتیجه اخلاقی از نظریه‌اش را رد کرده بود. با اینحال نظر او خللی در کار سیاست‌مداران ایجاد نکرد!

🔗از کتاب چپ داروینی، مقدمه‌ی مترجم

دوره داروینیسم و سیاست به ورود نظریه داروین به دنیای سیاست و پیامدهای آن خواهد پرداخت.

کد تخفیف: Evolution170

🔥لینک دوره🔥

🆔 @ir_academy_evolution
5
2025/07/14 12:12:59
Back to Top
HTML Embed Code: