Telegram Web
​​رازهای نهفته ی باکتری های دهان انسان

محققان به‌تازگی یک نوع خاص از تقسیم سلولی را در باکتری‌های موجود در دهان انسان کشف کرده‌اند. این تحقیق روی باکتری‌ای به نام Corynebacterium matruchotii انجام شده که یکی از رایج‌ترین باکتری‌ها در پلاک دندانی است.

📌باکتری‌ها معمولاً چگونه رشد می‌کنند؟

باکتری‌ها معمولاً با تقسیم شدن به دو سلول دختر زیاد می‌شوند. این فرایند را تقسیم سلولی می‌نامند؛ اما C. matruchotii با یک روش نادر و خاص به نام تقسیم چندگانه (Multiple Fission) زیاد می‌شود. این به این معناست که این باکتری می‌تواند تا ۱۴ سلول مختلف را به‌طور هم‌زمان تولید کند! این روش به این باکتری‌ها کمک می‌کند تا سریع‌تر و مؤثرتر در محیط خود رشد کنند.

📌چرا این باکتری‌ها مهم هستند؟

این باکتری‌ها در پلاک دندانی که یک نوع بیوفیلم (جمعیت میکروبی) است، نقش مهمی دارند. پلاک دندانی شامل انواع مختلف باکتری‌هاست که در کنار هم زندگی می‌کنند.
باکتری C. matruchotii به‌عنوان یک ساختار حمایتی عمل می‌کند و به دیگر باکتری‌ها فضایی برای زندگی می‌دهد.

📌چگونه این باکتری‌ها حرکت می‌کنند؟
جالب است بدانید که باکتری C. matruchotii هیچ مژکی (اندامکی که به باکتری‌ها امکان حرکت می‌دهد) ندارد، بنابراین نمی‌تواند به‌راحتی شنا کند. محققان بر این باورند که روش خاص رشد و تقسیم این باکتری‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا محیط اطراف خود را بهتر کشف کنند.

📌این کشف جدید می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از نحوه زندگی و تعامل باکتری‌ها در دهان‌ پیدا کنیم و همچنین تأثیر آن‌ها بر سلامت دهان و بدن‌ را بهتر بفهمیم.

سحر کاویانی

🦍@ir_academy_evolution
9
​​🔸توالی‌یابی DNA نئاندرتال‌ها چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟

کمتر کسی وجود دارد که نداند نئاندرتال‌ها نزدیک‌ترین خویشاوند انسان‌های امروزی به‌حساب می‌آیند. DNA انسان امروزی و نئاندرتال نیم میلیون سال پیش از هم جدا شدند.
اولین بار حدود ۱۵۰ سال پیش، بقایایی از یک فسیل نئاندرتال در فلدهوفر در دره نئاندر در نزدیکی دوسلدورف آلمان کشف شد. به‌علت ویژگی‌های خاصی که در این فسیل مشاهده شد، این موجودات برای اولین بار به‌عنوان گروهی مجزا از هومینین (انسان‌ریخت‌ها) درنظر گرفته شدند.
فسیل‌های دارای ویژگی نئاندرتالی حدود ۴۰۰ هزار سال پیش ظاهر شدند و در حدود ۳۰ هزار سال پیش ناپدید شدند. در همین بازه زمانی، به‌واسطه ویژگی‌های ریخت‌شناسی که به‌دست آوردند، به‌تدریج از انسان‌های مدرن جدا شدند.
نمی‌توان به‌طور قطع در مورد ماهیت ارتباطات بین انسان‌های امروزی و نئاندرتال‌ها نظر داد؛ اما شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند این دو گروه از انسان‌ریخت‌ها پیش از انقراض نئاندرتال‌ها با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند و حتی تعاملات فرهنگی بین آن‌ها منجر شده بود تا نئاندرتال‌ها تزئینات بدنی را بپذیرند.
در سال ۱۹۹۷ یک قطعه از mtDNA یک نئاندرتال توالی‌یابی شد و پس از آن توالی‌های mtDNA از یازده نمونه نئاندرتال دیگر نیز به‌دست آمد. تحلیل‌های فیلوژنتیکی نشان می‌دهند که توالی ژن‌های نئاندرتال خارج از تنوع توالی ژن‌های انسان امروزی است و جد مشترک mtDNA نئاندرتال و انسان‌ حدوداً به نیم میلیون سال پیش برمی‌گردد.

دو نکته در مورد این مطالعه وجود دارد:
نکته اول این است که نمونه‌ی گرفته‌شده از عصاره استخوان Vi-80 نئاندرتال تقریبا عاری از DNA انسان مدرن است.
نکته دوم، استفاده از پلتفرم توالی‌یابی ۴۵۴ در این مطالعه است. یکی از دلایل انتخاب این پلتفرم این است که در هر بار اجرا، صدها هزار خوانش ایجاد می‌کند که این میزان ضروری و حیاتی است؛ چراکه بیشتر DNA به‌دست آمده از هر فسیل، مربوط به ارگانیسم‌هایی است که بعد از مرگ فسیل آن را اشغال کرده‌اند.

✍🏻ایلیا امینی بردپاره
✍🏻مهدیه جوادی

🦍@ir_academy_evolution
4👍1
🦣 کشفی شگفت‌انگیز: آیا انسان‌های اولیه از فیل‌ها تغذیه می‌کردند؟ 🦣

🔍 اخیراً محققان با بررسی فسیل‌های قدیمی، به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های اولیه حدود ۳۰۰ هزار سال پیش از فیل‌ها تغذیه می‌کردند!
این مطالعه از سه جهت اهمیت دارد؛

1. نوع رژیم غذایی انسان‌های اولیه:
- این یافته‌ها به ما کمک می‌کند تا بفهمیم انسان‌های اولیه چگونه از منابع طبیعی استفاده می‌کردند و چه نوع حیواناتی در رژیم غذایی آن‌ها نقش داشتند. همچنین تغذیه از فیل‌ها نشان دهنده‌ی مهارت‌ شکار و استراتژی‌های جمعی آن‌ها است.

2. نحوه تعامل با محیط زیست:
- این کشف نشان‌دهنده‌ی تعامل پیچیده انسان‌های اولیه با محیط زیست و دیگر موجودات زنده ، و تاثیر مستقیم آنها بر اکوسیستم، بعنوان شکارچیان بزرگ، است.

3. تاریخچه‌ی فرهنگی:
- این شواهد می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از فرهنگ و رفتارهای اجتماعی انسان‌های اولیه پیدا کنیم. برای مثال، استفاده از فیل‌ها به عنوان منبع غذایی، می‌تواند نشانه‌ای از مراسم و سنت‌های خاص آنان باشد.


فسیل‌ها رازهای زیادی دارند، درواقع هر فسیل یک داستان از زندگی گذشته را روایت می‌کند که می‌تواند به ما در درک تاریخ بشر، و نحوه تاثیر تغییرات آب و هوایی بر زندگی انسان های اولیه کمک کند.

🔗 برای خواندن بیشتر و کشف جزئیات این تحقیق، به دکمه ی "رفرنس این خبر 📚" را لمس کنید


ستاره برارپور
فاطمه فرهنگ

🦍@ir_academy_evolution
6👍4
🧬یک مدل مبتنی بر هوش مصنوعی که توالی‌های ژنتیکی را طراحی و رمزگشایی می‌کند!

بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیراً در مجله‌ی Science منتشر شد، متخصصین از سه رشته‌ی کامپیوتر، مهندسی ژنتیک و هوش مصنوعی، مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی را طراحی کردند که قادر به رمزگشایی و طراحی توالی‌های ژنتیکی‌ است. این مدل که «Evo» نام دارد...

ادامه ی مطلب در لینک زیر👇🏻

سحر مرتضی نژاد


🦍@ir_academy_evolution
👍7
​​اروپاییان باستان چگونه در آغاز عصر کشاورزی سازگار شدند؟


نمونه‌های DNA به‌دست آمده به قدمت ۸۵۰۰ تا ۱۳۰۰ سال پیش، تغییرات ژنتیکی اروپاییان را برای سازگار شدن با ویژگی‌های عصر کشاورزی نشان می‌دهند.

۱۴ منطقه از ژنوم مشاهده شده‌است که نسبت به نمونه‌های قبل از خود دچار تغییر شده‌اند؛ مثل ژن‌های مرتبط با ویژگی‌هایی برای تولید ویتامین D در بدن و قابلیت هضم شیر و لبنیات که در اروپاییان امروزی تغییر یافته‌اند.

این تغییرات خود را با روشن‌تر شدن رنگ پوست برای تولید ویتامین D با تابش کمتر خورشید در اقلیم کم‌آفتاب و همچنین توانایی نوشیدن شیر نشان دادند. به‌نظر می‌رسد که توانایی هضم لبنیات، پاسخی به دوره‌های کمبود غذا و بیماری باشد.

همچنین تغییراتی در ژن‌های مرتبط با ایمنی دیده شده‌است که دلیل آن شیوع بیماری‌ها به‌خاطر گسترش کشاورزی و افزایش مهاجرت‌ها بوده‌است.

این تحقیقات نشان می‌دهند که تغییرات ژنتیکی در راستای دگرگشت و سازگاری بیشتر چطور به بقای انسان در پاسخ به تغییرات محیطی عمده کمک می‌کنند.


نرگس شمایلی

🦍@ir_academy_evolution
👍10
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🦠🧠رتروویروس‌های باستانی نقشی کلیدی در دگرگشت مغز مهره‌داران داشتند!

🔷️میلین یک بافت چربی پیچیده است که آکسون‌های عصبی مهره‌داران را می‌پوشاند و هدایت سریع پیام را بدون نیاز به افزایش قطر آکسون امکان‌پذیر می‌کند؛ یعنی اعصاب می‌توانند با کمک میلین به هم نزدیک‌تر شوند. همچنین میلین حمایت متابولیکی از اعصاب را فراهم می‌کند، به این معنی که اعصاب می‌توانند طولانی‌تر باشند. میلین اولین‌ بار در درخت زندگی تقریباً هم‌زمان با فک‌ها ظاهر شد و اهمیت آن در دگرگشت مهره‌داران مدت‌هاست که شناخته شده‌است، اما تاکنون مشخص نبود که چه مکانیسم‌های مولکولی باعث ظهور آن شده‌اند.

ادامه ی مطلب در لینک زیر👇
👍8
​​ویروس ها
میهمانان باستانی ژنوم انسان
🦠



🔷️تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از ژنوم انسان شامل بقایای ویروس‌های باستانی است که میلیون‌ها سال پیش اجداد ما را آلوده کرده‌اند. این ویروس‌ها که به رتروویروس‌های درون‌زادی انسانی (HERVs) معروف هستند، حدود ۸٪ از DNA انسان را تشکیل می‌دهند.🦠🧬



🔷️مانند ویروس HIV، این ویروس‌ها برای تکثیر خود، DNA خود را وارد ژنوم میزبان می‌کردند. در برخی موارد، این DNA وارد سلول‌های جنسی مانند تخمک و اسپرم شد و به نسل‌های بعد منتقل گردید. این ویروس‌ها به مرور بخشی دائمی از ژنوم انسان شدند و هنوز آثار آن‌ها در بدن ما دیده می‌شود.



🔷️ویروس‌های باستانی هنوز در بدن فعال‌اند

امروزه بیش از ۶۰ هزار قطعه از این DNAهای ویروسی در ژنوم انسان شناسایی شده‌است. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که برخی از این ژن‌ها حتی در بافت‌های سالم نیز فعال هستند.



🔷️مطالعات اخیر روی گروهی از HERVها به نام HML-2 متمرکز بود که نسبت به سایر گروه‌ها جدیدتر است و کمتر از ۵ میلیون سال پیش غیرفعال شده است.
با بررسی اطلاعات ژنتیکی بیش از ۱۴ هزار نمونه بافت انسانی، متوجه شدند که ۳۷ نوع از این ژن‌ها هنوز فعال‌اند و در تمامی نمونه‌ها، حداقل یکی از این ژن‌ها توانایی تولید پروتئین را دارد.


🔷️تأثیر HERVها بر سلامت و بیماری‌ها

حضور این ژن‌ها در بافت‌های بیمار، مانند تومورها و سلول‌های مرتبط با بیماری‌هایی مانند MS ،ALS و اسکیزوفرنی مشاهده‌شده است.
اما تحقیقات ما نشان می‌دهد که فعالیت این ژن‌ها تنها مختص بافت‌های بیمار نیست و حتی در بافت‌های سالم هم رخ می‌دهد.
این یافته‌ها به این معناست که صرفاً حضور این ژن‌ها نمی‌تواند دلیل قطعی بیماری باشد و باید در انتخاب آن‌ها به‌عنوان هدف دارویی، احتیاط کرد.


🔷️نقش مثبت ژن‌های ویروسی

برخی از ژن‌های ویروسی قدیمی حتی نقش مفیدی در بدن ما ایفا می‌کنند. برای مثال، ژنی به نام سینسیتین که از یک ویروس باستانی به‌ ارث رسیده، نقش کلیدی در تشکیل جفت و بارداری دارد. بدون این ژن، بارداری در پستانداران ممکن نبود.



🔷️علاوه بر این، حیواناتی مانند گوسفند و گربه از ژن‌های ویروسی برای محافظت از خود در برابر ویروس‌های مشابه استفاده کرده‌اند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این اتفاق میلیون‌ها سال پیش در انسان‌ها نیز رخ داده‌است.🐈🐏


⁉️سؤالاتی که باقی مانده‌اند

این تحقیقات نشان داد که فعالیت ژن‌های ویروسی بسیار گسترده‌تر از چیزی است که پیش‌تر تصور می‌شد. اما هنوز مشخص نیست این ژن‌ها چگونه و چرا فعال می‌شوند. آیا به ما آسیب می‌زنند یا از ما محافظت می‌کنند؟ و چه شرایطی باعث می‌شود آن‌ها به پروتئین تبدیل شوند؟

پاسخ به این سؤالات می‌تواند به درک بهتری از تأثیر این ژن‌های ویروسی بر سلامت انسان و نقش آن‌ها در دگرگشت بدن‌ ما منجر شود.


نویسنده✍️:علی اسلامی

🦍 @ir_academy_evolution
👍52👏1
🧬 افق‌های نو در انسان‌شناسی: تحلیل متیلاسیون DNA در بافت‌های باستانی


📝 خلاصه تحقیق
تحقیقی که به‌تازگی در مجله‌ی Nature Ecology & Evolution منتشر شد، یک روش جدید برای استنتاج الگوهای متیلاسیون DNA در بافت‌های غیراسکلتی از نمونه‌های باستانی معرفی می‌کند. این پیشرفت، بینش‌های جدیدی در مورد دگرگشت انسان، به‌ویژه در درک تغییرات فعالیت ژن‌ها در مغز و سایر بافت‌ها که معمولاً در سوابق فسیلی وجود ندارند، ارائه می‌دهد.

🔑 یافته‌های کلیدی
برخلاف مطالعات قبلی که فقط بر روی بافت‌های اسکلتی تمرکز داشتند، این تحقیق از الگوهای متیلاسیون DNA برای پیدا کردن تغییرات در بافت‌های مختلف استفاده کرد.
بیش از ۱,۸۵۰ نقطه متیلاسیون متفاوت، به‌ویژه در نورون‌های قشر پیش‌پیشانی شناسایی شد که بسیاری از آن‌ها به ژن‌های مهم برای توسعه مغز مرتبط هستند.


📌پیامدها
این تحقیق افق‌های جدیدی در زیست‌شناسی دگرگشتی و انسان‌شناسی باز می‌کند و به دانشمندان اجازه می‌دهد تا تغییرات اپی‌ژنتیکی خاص بافتی را که در فسیل‌ها حفظ نشده‌اند، بررسی کنند. توانایی تحلیل الگوهای متیلاسیون DNA باستانی فراتر از استخوان‌ها، درک عمیق‌تری از نیروهای دگرگشتی که مغز انسان و سایر ارگان‌های حیاتی را شکل داده‌اند، ارائه می‌دهد.

🔮 جهت‌گیری‌های آینده
یافته‌ها راه را برای بررسی بیشتر نقش تغییرات اپی‌ژنتیکی در دگرگشت انسان و توسعه عملکردهای پیچیده عصبی هموار می‌کند.


ستاره برارپور

🦍 @ir_academy_evolution
👍8🔥1
​سوسک‌ها، نگهبانان تاریخ:
رمزگشایی از ثبات در دنیای دگرگشت


📌در مقاله‌ای که در سایت Evolution News منتشر شد، دانشمندان به بررسی پدیده‌ای به نام ثبات دگرگشتی در سوسک‌ها پرداخته‌اند.
این پدیده به معنای عدم تغییرات عمده در ساختار و ظاهر گونه‌ها در طی میلیون‌ها سال است. در این تحقیق، دانشمندان به تحلیل فسیل‌ سوسک‌ها و مقایسه آن‌ها با سوسک‌های مدرن پرداخته‌اند تا به درک بهتری از این پدیده دست یابند.


(ادامه مطلب در لینک زیر👇🏻)

سحر کاویانی
👍5👏5
​​بحران آب‌وهوا تهدیدی برای انقراض دسته‌جمعی است و یک‌‌سوم گونه‌ها تا سال ۲۱۰۰ در معرض خطر هستند.🌏

🔷️یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که اگر انتشار کنترل نشده گازهای گلخانه‌ای ادامه یابد، نزدیک به یک‌سوم گونه‌های زمین تا پایان قرن با انقراض روبه‌رو خواهند شد. این تجزیه‌وتحلیل که اخیراً در مجله‌ی Science منتشر شد، از تجربه ۳۰ سال تحقیق در مورد تنوع زیستی و تغییرات آب‌وهوایی استفاده می‌کند و تهدیدی که با افزایش دمای جهانی ایجاد می‌شود را برجسته می‌کند.🥀

🐟به‌طور ویژه دوزیستان، گونه‌های کوهستانی و آب شیرین و نقاط داغ تنوع زیستی در آمریکای جنوبی، استرالیا و نیوزلند آسیب‌پذیر هستند. زمین از زمان انقلاب صنعتی تاکنون تقریباً ۱.۸ درجه فارنهایت (۱ درجه سانتی‌گراد) گرم شده‌است که جای کمی برای خطا باقی گذاشته‌است.🌡

🔷️اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای برای دستیابی به اهداف توافق پاریس کاهش یابد، هنوز ممکن است حدود ۱ گونه از هر ۵۰ گونه در سطح جهان (تقریباً ۱۸۰ هزار گونه) تا سال ۲۱۰۰ با انقراض روبه‌رو شوند.

🔷️دکتر جان دو، محقق ارشد و بوم‌شناس در دانشگاه مطالعات جهانی، توضیح داد: «تغییر آب‌وهوایی، زیستگاه‌ها و تعاملات گونه‌ها را به روش‌های عمیقی تغییر می‌دهد. به‌عنوان مثال، دماهای بالاتر، الگوهای مهاجرت پروانه‌های سلطنتی را که دیگر با چرخه‌های شکوفایی گیاهان گرده‌افشانی هم‌خوانی ندارند، مختل کرده‌است.»

🔷️از طرف دیگر، اثرات آبشاری تغییرات آب‌وهوایی در حال تغییر شکل اکوسیستم‌ها است. بسیاری از گونه‌ها برای فرار از افزایش دما به ارتفاعات یا عرض‌های جغرافیایی بالاتر مهاجرت می‌کنند، اما این راه‌حل مناسبی برای همه نیست. در حالی که برخی گونه‌ها با این تغییرات سازگار می‌شوند، برخی دیگر با کاهش یا انقراض جمعیت مواجه می‌شوند؛ زیرا زیستگاه آن‌ها به‌طور برگشت‌ناپذیری تغییر می‌کند.

🔷️یافته‌ها تأکید می‌کنند که نیاز فوری برای اقدام جهانی در این باره وجود دارد. این مطالعه هشدار می‌دهد که بدون کاهش فوری انتشار گازهای گلخانه‌ای، جهان می‌تواند شاهد از دست دادن تنوع زیستی در مقیاسی بی‌سابقه باشد و برای همیشه اکوسیستم‌ها و زندگی انسان را تغییر دهد.

نویسنده🖋:نگین قره خانی

🦍 @ir_academy_evolution
👍3💔2
🎗دگرگشت چارچوب نظریه سرطان

سلول‌های سرطانی مانند همه موجودات زنده تحت‌تأثیر اصول رشد، بقا و تولیدمثل قرار دارند. اگرچه دگرگشت سرطان از دهه ۱۹۵۰ شناخته شده‌است، اما این مفهوم به‌ندرت در درمان سرطان به کار گرفته شده‌است. مقاله‌ای که اخیراً توسط پژوهشگران دانشگاه آریزونا و پاریس نوشته شد، نظریه دگرگشت کلونی سرطان را بررسی کرده و محدودیت‌های آن را تحلیل می‌کند.

🔑نکات کلیدی:

مدل کلونی سرطان بیان می‌کند که سرطان از یک سلول جهش‌یافته‌ی منفرد آغاز می‌شود و به‌مرور زمان سلول‌های متنوع‌تری با مزایای بقا و رشد ایجاد می‌کند. این تنوع، سرطان را در برابر درمان مقاوم می‌کند.

اما این مطالعه نشان می‌دهد که دگرگشت سرطان تنها به جهش‌های ژنتیکی محدود نیست. عوامل محیطی، تغییرات اپی‌ژنتیک و حتی تبادل مواد ژنتیکی میان سلول‌ها نیز در این فرایند نقش دارند. این تغییرات، الگوهای پیچیده‌تری از رشد سرطان ایجاد می‌کنند که به‌جای یک مسیر خطی یا درختی، مانند یک شبکه متغیر هستند.

📌پیشنهادات و راه‌حل‌ها:

محققین پیشنهاد می‌کنند که به‌جای تمرکز بر مفهوم کلون، شجره‌نامه سلولی بررسی شود تا تاریخچه و ساختار سلول‌های تومور بهتر درک شود. آن‌ها همچنین بر اهمیت توجه به تعاملات محیطی و تغییرات اپی‌ژنتیک برای توسعه درمان‌های مؤثر تأکید دارند.

این پژوهش، درک جدیدی از دگرگشت سرطان ارائه می‌دهد و راه را برای درمان‌های تطبیقی و مؤثر هموار می‌کند.

📚نرگس شمایلی
✍🏻 علی اسلامی

🦍@ir_academy_evolution
👍8👏31
سلام و صبح بخیر خدمت همراهان عزیز!
منتظر یک پست صبحگاهی و کوتاه باشید🤓
نقش کدگذاری نورون‌های صوتی در دگرگشت صدای قورباغه‌ها🐸🧬

محققین در یک مطالعه جدید که در مجله JNeurosci منتشر شده‌است، نحوه دگرگشت الگوهای صوتی در دو گونه نزدیک به هم از قورباغه‌های پنجه‌دار را بررسی کرده‌اند. این پژوهش نشان می‌دهد که گروهی از نورون‌ها مسئول ایجاد صدای خاص هر گونه هستند و تغییر در ویژگی‌های این نورون‌ها طی دگرگشت، ممکن است الگوهای صوتی مهره‌دارانی مانند خفاش‌ها و نخستیان را شکل داده باشد.

در این تحقیق، فعالیت نورون‌های پیش‌حرکتی در مغز دو گونه‌ی مختلف که حدود ۸.۵ میلیون سال پیش از یک نیای مشترک جدا شده‌اند، مورد مقایسه قرار گرفته‌است. این یافته‌ها نشان می‌دهند که مدارهای عصبی قدیمی ممکن است پایه‌گذار دگرگشت الگوهای صوتی در مهره‌داران بوده باشند.

گردآورنده:📚نرگس شمایلی
نویسنده:✍🏻 علی اسلامی
🦍@ir_academy_evolution
5👍3
هوش مصنوعی می‌تواند دگرگشت انسان را شکل دهد!

🔷️هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک نیروی محوری در زندگی انسان است و سوالاتی را در مورد اثرات دگرگشتی آن ایجاد می‌کند. یک مطالعه جدید به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند دگرگشت انسان را از طریق تعاملات روزمره تحت‌تأثیر قرار دهد. این مطالعه پویایی انسان و هوش مصنوعی را به روابط اکولوژیکی مانند شکار یا رقابت تشبیه می‌کند.

🧬🧠تغییرات بالقوه دگرگشت شامل تغییر در اندازه مغز، گستره توجه، ویژگی‌های شخصیتی و رفتارهای اجتماعی، به‌ویژه از طریق تأثیر هوش مصنوعی بر روابط و فرایند تصمیم‌گیری است.

🔷️با وجود این‌که تأثیرات فرهنگی و روانی هوش مصنوعی بر انسان قابل توجه است، اما این مطالعه تغییرات تدریجی ژنتیکی را پیش‌بینی می‌کند. این کاوش ظریف بر نقش عمیق و در عین حال غیرقابل پیش‌بینی هوش مصنوعی می‌تواند در شکل دادن به آینده بشریت نقش داشته باشد.

نویسنده:نگین قره خانی

🦍@ir_academy_evolution
👍6🔥2😁2
​​ژنوم لاک‌پشت و سرنخ‌های جدید درباره دگرگشت مهره‌داران

🐢دانشمندان دانشگاه بارسلونا و دانشگاه ایالتی آیووا موفق به تهیه نقشه ژنتیکی دو گونه از لاک‌پشت‌های گردن‌پنهان شدند. این پژوهش که نتایج آن در مجله Genome Research منتشر شد، به کشف ساختار جدیدی در سازمان‌دهی سه‌بعدی ژنوم منجر شد و اطلاعات ارزشمندی درباره دگرگشت کروموزوم‌ها در مهره‌دارانی مانند خزندگان، پرندگان و پستانداران ارائه داد.

🧬پژوهشگران بدون استفاده از مدل‌های مرجع پیشین، ژنوم کامل دو گونه لاک‌پشت را بازسازی کردند. این دو گونه، نماینده مسیرهای دگرگشتی متفاوتی هستند که در آن‌ها کروموزوم‌های جنسی به‌طور مستقل شکل گرفته‌اند. علاوه‌بر این، آن‌ها یک الگوی جدید از تاخوردگی کروموزوم‌ها شناسایی کردند که سرنخ‌های تازه‌ای درباره دگرگشت ساختار سه‌بعدی ژنوم در گروه‌های بزرگ‌تر مهره‌داران ارائه می‌دهد.

📚🐢مطالعه ژنوم لاک‌پشت‌ها نه‌تنها به درک بهتر دگرگشت کروموزوم‌ها کمک می‌کند، بلکه به‌دلیل ویژگی‌هایی مانند طول عمر بالا و مقاومت در برابر بیماری‌ها، آن‌ها را به مدلی ارزشمند برای تحقیقات زیست‌پزشکی و حفاظت از گونه‌ها تبدیل کرده‌است. با مطالعه ژنتیکی این خزندگان که بیش از ۲۵۰ میلیون سال پیش ظهور کرده‌اند و از رویدادهای انقراض گسترده جان سالم به در برده‌اند، می‌توان به درک بهتری از چگونگی بقا و تطابق دست پیدا کرد.

🔷️پژوهشگران تاکید می‌کنند که نقشه‌برداری دقیق‌تر از ژنوم لاک‌پشت‌ها، علاوه‌بر گسترش دانش ما درباره زیست‌شناسی دگرگشتی، زمینه‌ساز پیشرفت‌های آینده در حوزه‌های مختلف علمی خواهد بود.

گردآورنده 📚:نرگس شمایلی
نویسنده✍🏻:علی اسلامی
1👍1😁1
​​🦣 کشفی شگفت‌انگیز: انسان‌های اولیه و تغذیه از فیل‌ها! 🦣

🔍 اخیراً محققان با بررسی فسیل‌های قدیمی، به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های اولیه حدود ۳۰۰ هزار سال پیش، از فیل‌ها تغذیه می‌کردند!

این مطالعه از سه جهت اهمیت دارد:

۱- نوع رژیم غذایی انسان‌های اولیه:

این یافته‌ها به ما کمک می‌کند تا بفهمیم انسان‌های اولیه چگونه از منابع طبیعی استفاده می‌کردند و چه نوع حیواناتی در رژیم‌غذایی آن‌ها نقش داشتند.
همچنین تغذیه از فیل‌ها نشان دهنده‌ی مهارت‌ شکار و استراتژی‌های جمعی آن‌ها است.

۲-‌نحوه تعامل با محیط زیست:

این کشف نشان‌دهنده‌ی تعامل پیچیده انسان‌های اولیه با محیط‌زیست و دیگر موجودات زنده و تاثیر مستقیم آنها بر اکوسیستم، به‌عنوان شکارچیان بزرگ است.

۳-تاریخچه‌ی فرهنگی:

این شواهد می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از فرهنگ و رفتارهای اجتماعی انسان‌های اولیه پیدا کنیم.
برای مثال، استفاده از فیل‌ها به عنوان منبع غذایی، می‌تواند نشانه‌ای از مراسم و سنت‌های خاص آنان باشد.

فسیل‌ها رازهای زیادی دارند، در واقع هر فسیل یک داستان از زندگی گذشته را روایت می‌کند که می‌تواند به ما در درک تاریخ بشر و نحوه تاثیر تغییرات آب و هوایی بر زندگی انسان های اولیه کمک کند.

✍🏼ستاره برارپور

🦍@ir_academy_evolution
👍54👏1
​​آیا انسان‌ها برای تفکر نیازمند زبان هستند؟

📌این بحث میان دو دانشمند معروف MIT، یعنی نوام چامسکی و اوولینا فدورینکو، مطرح شده‌است. چامسکی یکی از نظریه‌پردازان برجسته زبان‌شناسی است که زبان را برای تفکر ضروری دانسته و تفکر را به‌عنوان نوعی گفت‌و‌گو با خود می‌بیند. چامسکی معتقد است بدون کلمات، تفکر واقعی امکان‌پذیر نیست.

📌در مقابل، اوولینا فدورینکو و تیم تحقیقاتی‌اش با استفاده از پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی‌های تصویربرداری پیشرفته، شواهدی ارائه می‌دهند که نشان می‌دهد مناطق مغزی مرتبط با زبان هنگام انجام کارهای منطقی و حل مسائل ریاضی فعالیتی از خود نشان نمی‌دهند. فدورینکو از سال ۲۰۰۹ تحقیقاتی را آغاز کرد و با استفاده از اسکنرهای پیشرفته، توانست داده‌های دقیقی از فعالیت مغزی افراد مختلف جمع‌آوری کند. او به این نتیجه رسید که هنگام حل معماها و انجام سایر فعالیت‌های فکری، مناطق مغزی مرتبط با زبان معمولاً خاموش و سایر مناطق مغز فعال می‌باشند.

📌این تحقیقات نشان می‌دهند با این که زبان یک ابزار قدرتمند برای انتقال دانش فرهنگی است، اما به‌نظر نمی‌رسد که پیش‌نیازی برای تفکر پیچیده باشد. فدورینکو و همکارانش در مقاله‌ای که منتشر کرده‌اند، اظهار نمودند: «هرچند ظهور زبان به وضوح فرهنگ انسانی را دگرگون کرده‌است اما به‌نظر نمی‌رسد که شرط لازم برای تفکر پیچیده، از جمله تفکر نمادین باشد.»

📌 این مقاله به نقد فرضیات تاریخی در مورد ذهن انسان نیز می‌پردازد. نویسندگان آن بر این باورند که شواهدی از فعالیت‌های ذهنی انسان در دوران پیشاتاریخی وجود دارد که نشان‌دهنده پیچیدگی تفکر انسان، حتی در غیاب زبان است. البته آن‌ها به این نکته نیز اشاره می‌کنند که زبان ممکن است در کشف مفاهیم ریاضی نقشی نداشته باشد، اما برای به اشتراک گذاشتن و گسترش این مفاهیم، بسیار ضروری است.

📌همچنین مقاله پرسش‌هایی را مطرح می‌کند درباره اینکه آیا مفهوم «دگرگشت» ذهن انسان می‌تواند درک ما از ارتباط آن با عملکرد مغز را تحت‌تأثیر قرار دهد یا خیر. نهایتاً این بحث به چالش‌های فلسفی و علمی عمیق‌تر در زمینه زبان و تفکر منجر شده و سوالاتی را درباره طبیعت تفکر انسان و نقش زبان در آن بیان می‌دارد.

✍🏼سحر کاویانی

🦍@ir_academy_evolution
👏113👍3👎1
با بررسی دوران پیری در انسان و دیگر نخستی‌ها، مشخص شده است که هر دو گونه در این دوران از بیماری‌های مشابه و غیرهمپوشانی رنج می‌برند که ممکن است در تفاوت طول عمر گونه‌ها نقش ایفا کنند.

شامپانزه‌ها و انسان‌ها هر دو از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند. در شامپانزه‌ها بیشتر فیبروز میوکاردیال بینابینی دیده می‌شود، در حالی که انسان‌ها بیشتر به آترواسکلروزیس عروق کرونر مبتلا می‌شوند.
علاوه بر این، انسان‌ها در قیاس با شامپانزه‌‌ها با احتمال بالاتری به سرطان مبتلا می‌شوند در حالی‌که مرگ و میر ناشی‌ از ویروس‌ها و عفونت‌های باکتریایی در شامپانزه‌ها بیشتر است.

در نهایت پژوهش‌های جامعی که در ارتباط با هماهنگی سنی بین انسان‌ها و دیگر نخستی‌ها انجام شده است، شناسایی می‌کنند که کدام برنامه‌های بیولوژیکی در این گونه‌ها حفاظت شده‌ و کدام یک در طول طی مراحل تکوین و پیری اصلاح شده‌اند.

ویراستار: فاطمه دوراندیش

🦍 @ir_academy_evolution
👍10👏1
​​چگونگی مهاجرت ماهی‌ها 🐠

مطالعه‌ای از دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که ماهی‌ها در طول تاریخ زمین، به‌ویژه در دوره‌های خاصی، به دریاهای عمیق و سرد مهاجرت کرده‌اند. این تحقیق بر اساس سوابق ژنتیکی به بررسی نرخ گونه‌زایی (سرعت دگرگشت گونه‌های جدید) در دریاهای عمیق و کم‌عمق پرداخته‌است و نشان می‌دهد که در برخی دوره‌ها، گونه‌های جدید سریع‌تر در دریاهای عمیق دگرگشت یافته‌اند.

سه رویداد عمده بر این روند تأثیر گذاشته‌اند:

1. شکستگی پانگه‌آ (200 تا 150 میلیون سال پیش): ایجاد سواحل و اقیانوس‌های جدید که فرصت‌های بیشتری برای مهاجرت ماهی‌ها فراهم کرد.

2. دوره گرمسیری کرتاسه (حدود 100 میلیون سال پیش): غرق شدن قاره‌ها و ایجاد مناطق کم‌عمق جدید که باعث تنوع گونه‌های آبزیان شد.

3. انتقال اقلیمی میانه میوسن (حدود 15 میلیون سال پیش): تغییرات عمده در گردش اقیانوس و سرد شدن کره زمین که منجر به افزایش نرخ گونه‌زایی در دریاهای عمیق شد.

این مطالعه نشان داد که نه‌تنها نرخ‌های گونه‌زایی تغییر کرده، بلکه ویژگی‌های فیزیکی ماهی‌های دریایی عمیق نیز دستخوش تحول بوده‌است. محققان دریافتند که ماهیانی که به دریاهای عمیق مهاجرت کردند، در ابتدا معمولاً دارای فک‌های بزرگ بودند که به آن‌ها کمک می‌کرد تا غذا را شکار کنند. بعدها، ماهیانی با دمی بلند و باریک موفق‌تر بودند؛ زیرا می‌توانستند با سُر خوردن بر روی بستر دریا انرژی کمتری مصرف کنند.

گونه‌های امروزی در دریاهای عمیق دارای ساختارهای بدنی متفاوتی هستند که نشان‌دهنده نیاکان آن‌هاست. این یافته‌ها می‌توانند به ما درباره تأثیر تغییرات اقلیمی بر زندگی در اقیانوس‌ها کمک کنند. ماهی‌های دریاهای عمیق در شرایط سردتر بهتر عمل می‌کنند و با گرم شدن اقیانوس‌ها ممکن است تحت‌تأثیر قرار گیرند.


محدثه بهاروند

🦍@ir_academy_evolution
👍4🔥3👏1
لوسی؛ داستان فسیلی که تاریخ دگرگشت انسان را بازنویسی کرد!💀

پنجاه سال پیش محققانی که در اتیوپی کار می‌کردند، فسیل قابل توجهی کشف کردند که بعدها به مشهورترین فسیل جهان تبدیل شد. این نمونه از هومنین ماده «لوسی» نام گرفت. لوسی به گونه‌ی Australopithecus afarensis تعلق دارد.🤍

برای دیدن ادامه ی پست،لینک زیر را لمس کنید👇
5👍2😁2👏1
2025/07/12 22:56:36
Back to Top
HTML Embed Code: