Telegram Web
​​بررسی رفتارهای جفت‌گیری و رمز و رازهای دگرگشت

وقتی یک کرم نماتد ماده در یک ظرف آزمایشگاهی کنار یک نر قرار می‌گیرد، او را از طریق بو دنبال می‌کند و با تماس فیزیکی باردار می‌شود. اما داستان برای هرمافرودیت‌ها (کرم‌هایی که هم ویژگی ماده و هم توانایی تولید اسپرم دارند) فرق دارد.
هرمافرودیت‌ها از نظر بدنی شبیه ماده هستند، اما می‌توانند با اسپرم خودشان تخمک‌ها را بارور کنند. آن‌ها معمولاً تمایلی به جفت‌گیری با نرها ندارند، مگر اینکه ذخیره اسپرمشان تمام شود. وقتی این اتفاق بیفتد، به دنبال نرها می‌گردند تا جفت‌گیری کنند.
برخی گونه‌های هرمافرودیت می‌توانند خودشان بارور شوند و برای رفتارهای جفت‌گیری از سیستم عصبی خود استفاده می‌کنند. در این میان، نماتدهای ماده معمولاً بوی نرها را حس می‌کنند و با اشتیاق به دنبال آن‌ها می‌روند. وقتی یک نر نزدیک شود، ماده‌ها در مدت کوتاهی باردار می‌شوند.
هرمافرودیت‌ها تا وقتی که بتوانند از اسپرم خودشان برای تولید نسل استفاده کنند، نیازی به جفت‌گیری نمی‌بینند. اما وقتی ذخیره اسپرمشان تمام شود، جفت‌گیری با نرها برای تولید فرزند به آن‌ها کمک می‌کند تا مواد ژنتیکی خود را با تنوع بیشتری به نسل بعد منتقل کنند. این فرایند از نظر تکامل، یک روش مؤثر برای بقای گونه است.
این یافته‌ها به ما کمک می‌کند بهتر بفهمیم که حیوانات چگونه DNA خود را برای ایجاد تنوع ژنتیکی و سازگاری بهتر با محیط به نسل‌های بعد انتقال می‌دهند.

✍️ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
4👍4
​​​​هوش مصنوعی و تأثیر آن بر دگرگشت تدریجی مغز انسان

📌تحقیقاتی که اخیراً انجام شده‌اند، به بررسی تأثیر احتمالی هوش مصنوعی (AI) بر دگرگشت انسان در آینده و پیوند آن با روند تاریخی دگرگشت تدریجی مغز انسان می‌پردازند. زیست‌شناسان دگرگشتی به‌جای پرداختن به سناریوهای آخرالزمانی، بر تغییرات تدریجی زیستی و فرهنگی متمرکز هستند که هوش مصنوعی می‌تواند بر انسان بگذارد. این دیدگاه با یافته‌های جدید در زمینه دگرگشت مغز انسان، نئاندرتال‌ها و دیگر خویشاوندان آن‌ها همسو است؛ یافته‌هایی که نشان می‌دهند دگرگشت اندازه مغز به‌صورت تدریجی و درون گونه‌ها رخ داده‌است و جهش‌های ناگهانی در این روند نقشی نداشته‌اند.

📌بر اساس این تحلیل، تعامل انسان با هوش مصنوعی ممکن است مشابه تأثیرات زیستی گونه‌های دیگر بر انسان باشد، مانند روند اهلی شدن گرگ‌ها به سگ‌ها.
به‌عنوان مثال، هوش مصنوعی ممکن است باعث کوچک‌تر شدن مغز انسان شود، زیرا بسیاری از وظایف مرتبط با حافظه و پردازش اطلاعات را بر عهده می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند بسیار مفید باشند؛ اما وابستگی انسان به هوش مصنوعی را نیز افزایش خواهند داد.

📌همچنین، هوش مصنوعی ممکن است به‌عنوان همزیست یا انگل عمل کند. در بهترین حالت، می‌تواند زندگی انسان را آسان‌تر کند و شبیه یک گونه همزیست با انسان عمل کند؛ اما در سناریوهای منفی‌تر، ممکن است مانند یک انگل عمل کرده و وابستگی بیش از حد ایجاد کند، همان‌طور که در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود که گاهی به‌جای تقویت روابط انسانی، آن‌ها را تضعیف می‌کند.

📌این تغییرات می‌توانند بر روابط انسانی و ویژگی‌های اجتماعی نیز اثر بگذارند. فناوری‌هایی که روابط اجتماعی و عاطفی انسان را شبیه‌سازی می‌کنند، ممکن است انسان‌ها را به موجوداتی مستقل‌تر یا تنها‌تر تبدیل کنند. در طول زمان، صفاتی مانند دوستی، ارتباط، اعتماد و حتی هوش ممکن است تغییر کنند یا کاهش یابند، که این امر می‌تواند معنای انسان بودن را تغییر دهد.

📌این ایده‌ها در امتداد یافته‌های جدیدی هستند که نشان می‌دهند دگرگشت مغز انسان در طول میلیون‌ها سال، تدریجی و مداوم بوده‌است. این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که رشد مغز تحت‌تأثیر عوامل پیچیده‌ای فراتر از اندازه بدن بوده‌است و فشارهای دگرگشتی منحصر به‌فرد، عامل اصلی تغییرات تدریجی بوده‌اند. به همین ترتیب، تأثیر هوش مصنوعی نیز احتمالاً به‌صورت تدریجی و در طول نسل‌ها آشکار خواهد شد.

✍🏻 علی اسلامی
📚 گردآورندگان: نگین قره خانی، ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍12🔥2🤔1
نئاندرتال‌ها، اولین هنرمندان بشری با نقاشی‌های دست که 66 هزار سال پیش خلق شدند

📌محققان با استفاده از روش تاریخ‌گذاری U-series، دریافتند که استنسیل‌های دست موجود در غار مالترابیسو در اسپانیا بیش‌از 66 هزار سال قدمت دارند. این کشف نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها، نخستین هنرمندان بشری بوده‌اند.

📌استنسیل‌های دست یکی از ابتدایی‌ترین و قدیمی‌ترین شکل‌های هنر بصری هستند که در سوابق باستان‌‌شناسی یافت شده‌اند. تعیین سن هنر غاری معمولاً دشوار است، زیرا رنگدانه‌های معدنی نمی‌توانند با روش‌های کربن‌گذاری، تاریخ‌گذاری شوند. محققان با استفاده از روش تاریخ‌گذاری U-series بر لایه‌های کربنات کلسیم که قسمت‌هایی از این هنر را پوشانده‌اند، توانستند سن این نقاشی‌ها را مشخص کنند.

📌نتایج نشان داد که سن استنسیل‌ها در عمیق‌ترین قسمت غار به حدود 66 هزار سال پیش برمی‌گردد که احتمالاً این آثار هنری توسط نئاندرتال‌ها خلق شده‌اند. این یافته‌ها، همچنین نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در اسپانیا و اروپا، به‌طور فعال در تولید آثار هنری مشارکت داشته‌اند؛ درحالی‌که پیش‌تر تصور می‌شد که هنرهای غاری تنها به انسان‌های مدرن مربوط می‌شود.

ملیکا شیاسی🖋

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍54
معمای دگرگشت دوپا راه رفتن انسان! چرا انسان‌ها به این شکل راه می‌روند؟

دگرگشت دوپا راه رفتن در انسان‌ها یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ما است که تفاوت‌های ما را با دیگر حیوانات ازجمله شامپانزه‌ها و گوریل‌ها مشخص می‌کند.

بسیاری از دانشمندان نظریه‌هایی درباره دلایل این ویژگی پیشنهاد داده‌اند. برخی معتقدند که دوپا راه رفتن به انسان‌ها این امکان را می‌دهد که دست‌هایشان آزاد باشد تا ابزار بسازند یا شکار کنند. اما این نظریه با توجه به اینکه اولین ابزارهای سنگی پس از میلیون‌ها سال از دگرگشت دوپا راه رفتن ساخته شدند، زیر سوال می‌رود. برخی دیگر از دانشمندان فرض می‌کنند که دوپا راه رفتن برای صرفه‌جویی در انرژی در محیط‌های باز و گرم‌تری مانند آفریقا مفید بوده‌است.
همچنین با ایستادن به شکل عمودی، انسان‌ها می‌توانند از نور خورشید کمتر برخوردار شوند و در عین حال در هوای خنک‌تر بالاتر از سطح زمین حرکت کنند. این فرضیات نشان می‌دهند که دوپا راه رفتن انسان‌ها ناشی از مجموعه‌ای از دلایل مختلف بوده که به دگرگشت زیست‌شناختی و رفتاری انسان‌ها کمک کرده‌است.

✍️ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍81
​​ابزارسازی در انسان‌های اولیه

🔷️آسترالوپیتکوس آفرانسس به‌عنوان یکی از اولین گونه‌های انسان است که توانایی‌هایی در استفاده از ابزارهای ساده را نشان می‌دهد. به‌رغم اینکه این گونه قادر بود اجسام را محکم بگیرد اما توانایی استفاده از ابزارهای پیچیده‌تر مانند ابزارهای استوانه‌ای را نداشت.

🔷️آن‌ها می‌توانستند از ابزارهای طبیعی برای کارهایی مثل کوبیدن و پرتاب استفاده کنند اما توانایی‌ انجام کارهای ظریف‌تر در این گونه مشاهده نمی‌شود.

🔷️به‌تدریج با ظهور هومو هابیلیس که حدود ۱.۸ میلیون سال پیش زندگی می‌کرد، دگرگشت‌های جدیدی در دست‌کاری ابزارها به‌وقوع پیوست. انسان‌های اولیه توانستند ابزارهایی مانند تیغه‌ها و چاقوهای سنگی بسازند که نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه در مهارت‌های فنی و استفاده از ابزار بود.

🔷️در این دوران، شواهدی از ابزارهای پیچیده‌تری وجود دارد که نشان‌دهنده توانایی بالاتر در استفاده از دست‌ها برای ساخت و استفاده از منابع طبیعی است. این دگرگشت در ابزارسازی نقش مهمی در دگرگشت انسان و ایجاد فناوری‌های پیچیده‌تر در دوران‌های بعدی داشت.

✍️ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍63
مریخ، زمینه‌ساز دگرگشتی دیگر؟

مریخ... سیاره‌ای که این روزها زیاد از آن می‌شنویم؛ از استعمار مریخ گرفته تا تولید مثل انسان در این سیاره‌ی سرخ، همه و همه موضوعات قابل بحث و چالش‌برانگیز این روزها هستند.

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا مریخ می‌تواند زمینه‌ساز تحول و دگرگشت انسان شود؟ 🤔

🖋نگین قره‌خانی

برای دیدن ادامه ی پست،لینک زیر را لمس کنید.
👍51😁1
دگرگشت فصلی باکتری‌ها: رقص طبیعت در دریاچه مندوتا

بر اساس مطالعه‌ای باکتری‌های دریاچه مندوتا به‌ طور منظم و هماهنگ با تغییر فصل‌ها دگرگشت می‌یابند. این باکتری‌ها در یک چرخه دگرگشت بی‌پایان قرار دارند که هر سال تکرار می‌شود.

محققان دریافتند که اکثر گونه‌های باکتریایی در طول یک سال به سرعت تغییر می‌کنند، اما پس از هزاران نسل، تقریباً به حالت ژنتیکی اولیه خود برمی‌گردند. این تغییرات فصلی سال‌هاست که ادامه دارد؛ گویی دگرگشت هر بار از نو آغاز می‌شود.

سویه‌های باکتریایی که بهتر با شرایط محیطی سازگار هستند، در هر فصل غالب می‌شوند، اما با تغییر فصل، سویه‌های دیگر جایگزین آن‌ها می‌گردند. این فرآیند هر سال تکرار می‌شود و نشان می‌دهد که باکتری‌ها به‌طور مداوم در حال سازگاری با محیط هستند و تغییرات ژنتیکی باکتری‌ها نه تنها فصلی، بلکه در پاسخ به رویدادهای شدید آب‌ و هوایی نیز رخ می‌دهد.

🌟 این تحقیق نشان می‌دهد که میکروب‌ها به‌ طور پیوسته در حال دگرگشت و سازگاری با محیط‌های در حال تغییر هستند.


ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍53
​​در ستایش داروین، جاودانه‌ای در تاریخ زیست‌شناسی 🧬🌍

امروز، ۱۲ فوریه، روز جهانی داروین است؛ روزی که به یاد چارلز داروین، دانشمند بزرگ و بنیان‌گذار نظریه تکامل، گرامی داشته می‌شود. 🏛️📖

داروین با ارائه نظریه انتخاب طبیعی 🌱، نه‌تنها زیست‌شناسی را متحول کرد، بلکه درک ما از حیات و جایگاه انسان در طبیعت را دگرگون ساخت. 🧠🔬

او نشان داد که تنوع شگفت‌انگیز حیات روی زمین، نتیجه میلیون‌ها سال تغییرات تدریجی و فرآیندهای طبیعی است. 🦠➡️🦍

داروین در کتاب ماندگار خود، «منشا گونه‌ها» 📚، شواهدی قانع‌کننده از دگرگشت را به نمایش گذاشت.

او با سفری اکتشافی به دور دنیا 🌎 و مشاهده دقیق طبیعت، به این باور رسید که تمام گونه‌ها از نیاکان مشترکی نشأت گرفته‌اند و تنوع زیستی حاصل سازگاری با محیط‌های گوناگون است. 🌿🦜🦋

این ایده که در آغاز بحث‌برانگیز بود، امروزه به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی زیست‌شناسی مدرن پذیرفته شده است. 🔍

تأثیر داروین بر زیست‌شناسی بی‌نظیر است. نظریه او نه‌تنها به فهم ما از تنوع زیستی کمک کرد، بلکه زمینه‌ساز پیشرفت‌های بزرگی در ژنتیک، بوم‌شناسی، دیرین‌شناسی و حتی پزشکی شد. 🏥🧬

به‌عنوان‌ مثال، درک دگرگشت به ما یاری رسانده تا پدیده مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها 💊🦠 را بهتر بشناسیم و راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن بیابیم.

داروین به ما آموخت که حیات، با تمام پیچیدگی‌هایش، حاصل فرآیندهای طبیعی است و هر گونه، از کوچک‌ترین میکروب تا بزرگ‌ترین پستاندار، داستان دگرگشت منحصربه‌فردی دارد. 🌍🔬

امروز، نظریه او همچنان الهام‌بخش دانشمندان در سراسر جهان است و ما را در کشف رازهای حیات یاری می‌کند. 💡

بیایید در این روز، یاد و نام داروین را گرامی بداریم؛ مردی که با شجاعت و کنجکاوی، افق‌های تازه‌ای را به‌سوی علم گشود.

ملیکا شیاسی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
11👍5👏3😁3
به بهانه روز جهانی داروین...
💫
قلم را بردار...
بنویس که در کسری از ثانیه همه چیز اتفاق افتاد
بنویس که بشر خیلی تلاش کرد تا بفهمد، بداند و درک کند آن کسری از ثانیه چه بود و سیر کدامین سو را درمی‌نوردید...

بنویس که باور داشتیم اتم کم‌کم شکل گرفت و کره‌ای به نام زمین، موجودات و گونه‌ها یکی پس از دیگری و داروین پدر علم زیست شناسی بیان کرد و نظم داد به آنچه در ذهن پرسشگر بشر می‌گذشت که بداند چه بوده و چه خواهد شد ؟
داروین گذشت و هرگز در زمان زنده بودنش جامعه علمی را مطیع آنچه سزاوار و در شان او بود، ندید. اما امروز ما میدانیم او مرد بزرگ تاریخ است که زمین به خود دید.

بنویس از تاریخ بشر... که چه برسر زمین و زمان آورد و آنها را مجال سخن نبود، کنون که انسان در سودای سیاره‌ی سرخ به سر می‌برد و شاید سیارات دیگر ... بنویس که همچنان موجود زنده سخن می‌گوید و طلایه دار است، بنویس که هنوز زیست شناسی جاری است، راستش را بخواهی خیلی تلاش کردیم تا علم را ارج نهیم آنچه از آن منشا گرفته‌ایم و روزی نیز به همان قوانین موجود در آن جهان را بدرود خواهیم گفت...

از آرزوهای جاودانگی بشر نیز بنویس، از اینکه این روزها تلاش می‌کند نامیرا شود

قلم را زمین بگذار و اینهارا برای آیندگان محفوظ بدار در گویی شیشه ای تا شاید در روزگارانی دور، کودکی بخواند، سرگذشت ما را در سیاره‌ای سنگی و خاکی.🔮

🖋به قلم نگین قره خانی
👎149👍7😁4🤔3👏1💔1
🌱گونه‌ای جدید از ارکیده، نشان‌دهنده راز طبیعت و همکاری علمی

🟢در یک پژوهش، تیمی از محققان در استرالیا، موفق به کشف گونه‌ای جدید از ارکیده شدند که ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد داشت. این ارکیده که ابتدا به نظر می‌رسید مشابه گونه‌های شناخته‌شده باشد، تفاوت‌هایی داشت که باعث شد تیم تحقیقاتی برای بررسی بیشتر آن اقدام کند.

🟢حین تحقیقات گیاه‌شناسی، به ارکیده‌ای عجیب برخورد کردند که بر روی یک شاخه درخت رشد کرده بود. پس از جمع‌آوری نمونه و بررسی‌های بیشتر در هرباریوم ملی استرالیا، تیم تحقیقاتی متوجه شدند که این ارکیده متعلق به جنس Adelopetalum است.

🟢ارکیده تازه کشف شده، از نظر ویژگی‌های گل‌شناسی با گونه‌های دیگر تفاوت‌های عمده‌ای داشت. تحقیقات عمیق‌تر نشان داد که این ارکیده نه‌تنها یک گونه جدید است، بلکه گونه‌ای که قبلاً به نام Adelopetalum argyropus شناخته شده بود، در واقع شامل سه گونه مختلف است. این کشف منجر به نام‌گذاری دو گونه جدید به نام‌های Adelopetalum howense و Adelopetalum continentale شد.

🟢ارکیده‌های جدید با توجه به زیستگاه‌های محدود خود، در معرض تهدید انقراض قرار دارند؛ بنابراین نام‌گذاری و حفاظت از آن‌ها اهمیت زیادی دارد.

ملیکا شیاسی🖋
نگین قره‌خانی🔍

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍8
​​🦷اثر ژن‌های نئاندرتالی بر شکل دندان‌ها


◽️یک مطالعه جدید نشان می‌دهد ژن‌هایی که از نئاندرتال‌ها به ارث رسیده‌اند، می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر شکل و اندازه دندان‌ها داشته باشند. این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه کالج لندن (UCL) انجام شد، تفاوت‌های چشمگیری در دندان‌ها بین افراد با نژادهای مختلف نشان داد.

◽️تیم تحقیقاتی، ۱۸ منطقه ژنی شناسایی کرد که بر اندازه دندان‌ها تأثیر می‌گذارند. بسیاری از این مناطق قبلاً شناسایی نشده بودند. یکی از مهم‌ترین یافته‌های این مطالعه این بود که یک واریانت ژنتیکی که از نئاندرتال‌ها به ارث رسیده، تنها در افراد با تبار اروپایی دیده شده است.

◽️این واریانت ژنتیکی، باعث نازک‌تر شدن دندان‌های پیشین در این افراد می‌شود و به‌طور کلی، کسانی که تبار اروپایی دارند، دندان‌های کوچک‌تری دارند. هم‌چنین، پژوهشگران دریافتند که ژن EDAR که قبلاً برای تأثیر بر شکل دندان‌های پیشین در افراد شرق آسیا شناخته شده بود، بر عرض تمام دندان‌ها نیز تأثیر می‌گذارد.

◽️این مطالعه نه‌تنها به درک بهتری از دگرگشت انسانی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در زمینه‌های پزشکی نیز مفید باشد. این یافته‌ها ممکن است در تشخیص و درمان مشکلات دندانی در آینده، به‌ویژه با استفاده از تست‌های ژنتیکی و درمان‌های ژنتیکی، مؤثر باشد. هم‌چنین این تحقیق نشان می‌دهد تفاوت‌های ژنتیکی در دندان‌ها می‌تواند بازتابی از دگرگشت انسان‌ها و تأثیرات نئاندرتال‌ها بر نسل‌های امروزی باشد.

ملیکا شیاسی🖋

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍10😁1
شواهد دگرگشت در لحظه و زمان🔍🕐

ما غالبا نتایج دگرگشت را می‌بینیم، اما فرایند آن را مستقیما مشاهده نمی‌کنیم.
حال، دانشمندان فرصتی نادر یافته‌اند تا شاهد دگرگشت در زمان حال باشند، زیرا دو گونه مارمولک مشابه برای اولین بار با یکدیگر روبه‌رو شده و به سرعت برای ایفای نقش‌های متفاوت سازگار می‌شوند.

🔖پژوهشگران در حال مطالعه آنول‌های قهوه‌ای کوبایی (Anolis sagrei) در باغ گیاه‌شناسی فلوریدا بودند که ناگهان گونه‌ای جدید ظاهر شد: آنول تاج‌دار پورتوریکویی (Anolis cristatellus).

اگرچه این دو گونه مارمولک از نظر ظاهری بسیار شبیه به هم هستند، اما بعد از ۴۰ میلیون سال از هم جدا شده‌اند و در جزایر مختلف کارائیب زندگی می‌کنند. با این حال، هر دو گونه در زیستگاه‌های مشابه زندگی کرده و از منابع غذایی یکسانی استفاده می‌کنند.

🔖هنگامی که دو گونه‌ی مشابه برای منابع یکسانی مانند غذا و قلمرو رقابت می‌کنند، اغلب تفاوت‌هایی در آن‌ها دگرگشت می یابد که به آن‌ها اجازه همزیستی می‌دهد.

در طول چند سال، تیم تحقیقاتی تغییرات فیزیکی و رفتاری را در هر دو گونه مشاهده کرد. این تغییرات با مارمولک‌هایی که در محیط‌های تک‌گونه‌ای زندگی می‌کردند، مقایسه شد.

🔖نتایج این مقایسه چه بود؟
آنول‌های تاج‌دار بیشتر وقت خود را روی درختان سپری می‌کردند و به‌طور متوسط در ارتفاعات بالاتری نسبت به آنول‌های قهوه‌ای می‌نشستند.
در مقابل، آنول‌های قهوه‌ای سازگار شدند تا زمان بیشتری را روی زمین بگذرانند.
جالب‌تر از همه اینکه آنول‌های قهوه‌ای برای سازگاری با سبک زندگی جدیدشان روی زمین، ویژگی‌های فیزیکی تازه‌ای پیدا کردند. مشخص شد که پاهای آن‌ها شروع به رشد طولانی‌تر کرده است، که به آن‌ها کمک می‌کند سریع‌تر بدوند و شانس بقای خود را افزایش دهند.

🔖مطالعات جذاب دیگر
در مطالعه‌ای دیگر، تغییرات در جمعیت‌های منزوی مارمولک های گکو در برزیل پس از ساخت یک سد بررسی شد. مشخص شد که طی ۱۵ سال، گکوهای جزیره‌ای سرهای بزرگ‌تری نسبت به گکوهای ساکن در خشکی پیدا کرده اند.

تحقیقات دیگری نشان داده‌اند که در آب‌های حفاظت‌شده، ماهی‌ها به مرور زمان کمتر متحرک می‌شوند، زیرا ماهی‌های ماجراجوتر بیشتر در معرض صید قرار دارند.
همچنین، مشخص شده است که پرستوها برای جلوگیری از تصادف با خودروها، بر اثر دگرگشت دچار بال‌های کوتاه‌تری شده‌اند، و قورباغه‌های منطقه‌ی ممنوعه‌ی چرنوبیل رنگ بدن خود را به سیاه تغییر داده‌اند تا در برابر آسیب‌های ناشی از تشعشعات مقاوم‌تر شوند.

مارمولک‌های فلوریدا می‌توانند به دانشمندان کمک کنند تا بهتر فشارهایی را که فعالیت‌های انسانی بر دگرگشت اعمال می‌کنند، درک کرده و پیش‌بینی کنند که گونه‌ها چگونه به این تغییرات واکنش نشان خواهند داد.

✍️آرمین شبستری

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍8🔥2👏1
نخستین دایناسورها در آمازون

📌 اولین دایناسورها ممکن است در منطقه آمازون و سایر نواحی استوایی آمریکای جنوبی و آفریقا پدیدار شده باشند.

📌فسیل‌های شناخته‌شده‌ی قدیمی‌ترین دایناسورها که حدود ۲۳۰ میلیون سال قدمت دارند، در مناطقی مانند برزیل، آرژانتین و زیمبابوه کشف شده‌اند، اما تفاوت‌های بین این فسیل‌ها نشان می‌دهد که دایناسورها قبل از این زمان نیز در حال دگرگشت بوده‌اند و احتمالاً میلیون‌ها سال زودتر به وجود آمده‌اند.

📌مطالعه‌ی جدید، با در نظر گرفتن شکاف‌های موجود در فسیل‌ها دریافت که دایناسورهای اولیه احتمالاً در نواحی گرم و استوایی گندوانا – که امروزه شامل آمازون، حوضه‌ی کنگو و صحرای بزرگ آفریقا است – ظاهر شده‌اند.

📌به گفته‌ی محققان، این مناطق به دلیل سختی دسترسی و تحقیقات کمتر، هنوز فسیل‌های دایناسوری پیدا نشده است، اما این به این معنا نیست که چنین فسیل‌هایی وجود ندارند.

📌دایناسورهای اولیه کوچک‌تر از نسل‌های بعدی خود بودند و بیشتر به اندازه‌ی یک مرغ یا سگ بوده‌اند. آن‌ها روی دو پا راه می‌رفتند و احتمالاً همه‌چیزخوار بوده‌اند.

📌این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که دایناسورها ابتدا از استوای گندوانا به سمت جنوب و سپس به مناطق شمالی‌تر مانند لوراسیا (که بعدها به اروپا، آسیا و آمریکای شمالی تقسیم شد) مهاجرت کردند.

📌یکی از نتایج مهم تحقیق این است که اگر سایلزوریدها، که معمولاً به‌عنوان خویشاوندان دایناسورها شناخته می‌شوند، در واقع اجداد دایناسورهای گیاه‌خوار (اورنیتیشیا) بوده باشند، می‌توان شکاف‌هایی در شجره‌نامه‌ی دایناسورها را پر کرد.

📌همچنین، مشخص شده که دایناسورهای اولیه به محیط‌های گرم و خشک سازگار بوده‌اند. از سه گروه اصلی دایناسورها، سوروپودها (مانند برونتوسور و دیپلودوکوس) همچنان ترجیح می‌دادند در مناطق گرم بمانند، اما دو گروه دیگر – تراپودها (که شامل تی‌رکس می‌شود) و اورنیتیشیا – احتمالاً بعدها توانایی تولید گرمای بدن را به دست آوردند و در مناطق سردتر نیز زندگی کردند.

✍️نویسنده: علی اسلامی
📚گردآورنده: نگین قره خانی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍6
کشف قدیمی‌ترین فسیل مغز: چالشی برای درک دگرگشت مغز و سیستم عصبی

📜فسیل کاردیودیکتایون‌ کتنولوم، یک موجود دریایی کوچک که بیش از ۵۲۵ میلیون سال پیش در دوران کامبرین زندگی می‌کرد، یافته‌ای شگفت‌انگیز و تحولی در درک ما از دگرگشت مغز و سیستم عصبی ارائه می‌دهد.
این کشف یک سیستم عصبی را نشان می‌دهد که با وجود گذر زمان...

برای دیدن ادامه ی مطلب،لینک زیر را لمس کنید

✍🏻محدثه بهاروند
✍🏻مهدیه جوادی
👍7🔥2😱1
موش‌های کیسه‌دار، عجیب‌ترین پستانداران استرالیا 🐭

این موجودات که در زبان بومی به‌نام آناگو شناخته می‌شوند، در افسانه‌های آن‌ها حضور پررنگی دارند.این موجودات به‌ندرت دیده می‌شوند و مشاهده آن‌ها در هر مکانی بسیار تعجب‌آور است!

موش‌های کیسه‌دار در بیابان‌های استرالیا زندگی می‌کنند و برای حرکت در شن‌های نرم، از اعضای تخصصی جلویی خود استفاده می‌کنند.آن‌ها تقریباً نابینا هستند و تنها آثار کوچکی از چشم در زیر پوست صورتشان باقی مانده است.

زندگی در زیر زمین برای آن‌ها چالش بزرگی است! تنفس در شرایط کم‌اکسیژن باعث شده تا برای بقا، سازگاری‌های خاصی پیدا کنند.
اما این گونه از حدود ۷۰ هزار سال پیش شروع به کاهش جمعیت کرده است.تغییرات اقلیمی مانند دمای خنک‌تر ❄️ و سطح پایین‌تر دریاها 🌊، از عوامل این کاهش هستند.

تنوع ژنتیکی برای سلامت گونه‌ها ضروری است! 🧬 با این حال، تفکیک ژنتیکی موش‌های کیسه‌دار به‌خاطر ویژگی‌های عجیبشان و کمبود شواهد معتبر DNA با دیگر کیسه‌داران، بسیار دشوار است.

ویژگی‌های خاص این موجودات:
برخلاف بسیاری از پستانداران، نوزادان خود را در کیسه‌ای مخصوص در شکم مادر پرورش می‌دهند.
توانایی فوق‌العاده‌ای در سازگاری با محیط‌های بیابانی دارند. 🌵☀️
بیشتر شب‌زی هستند و فعالیت اصلی‌شان را در شب انجام می‌دهند. 🌙

انواع مختلفی از موش‌های کیسه‌دار وجود دارد، مانند باندیکوت‌ها و بیلبی‌ها که از نظر اندازه، رفتار و زیستگاه متفاوت هستنند.
بسیاری از این گونه‌ها در معرض خطر انقراض قرار دارند. ⚠️ نابودی زیستگاه‌ها، شکار توسط حیوانات غیربومی و تغییرات اقلیمی از تهدیدات اصلی آن‌ها محسوب می‌شوند.

مطالعات علمی بر روی این موجودات، به‌ویژه در زمینه‌های ژنتیک و دگرگشت، می‌تواند به درک بهتر تاریخچه تکامل پستانداران کمک کند. 🧬 ویژگی‌های خاص ژنتیکی آن‌ها، از جمله کپی‌شدن تصادفی ژن‌ها، اطلاعات ارزشمندی را برای پژوهشگران فراهم می‌آورد.

فاطمه سولتی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍8
ماشین زمان ژنتیکی: کشف دگرگشت فرهنگی پیچیده در شامپانزه‌ها🧬

🔬 تحقیقات جدید نشان می‌دهد که شامپانزه‌ها، نزدیک‌ترین خویشاوندان انسان‌ها، توانایی ایجاد فرهنگ‌های پیچیده را دارند. در مطالعه‌ای تحت عنوان "ماشین زمان ژنتیکی"🕰️، دانشمندان به بررسی ارتباطات ژنتیکی بین گروه‌های شامپانزه در طول هزاران سال پرداختند.

📌 نقش مهاجرت در انتقال فرهنگ و ژن‌ها
این پژوهش نشان داده است که مهاجرت ماده‌های شامپانزه نه‌تنها ژن‌های جدید را به جوامع تازه وارد می‌کند، بلکه نوآوری‌های فرهنگی نیز از طریق آن‌ها منتقل می‌شود. این نوآوری‌ها در جمعیت‌های جدید توسعه یافته و پیچیده‌تر می‌شوند.

📍شامپانزه‌ها و استفاده از ابزارهای پیشرفته
🔹 در جنگل‌های کنگو، شامپانزه‌ها از چوب‌های محکم برای حفر تونل در لانه‌های مورچه‌ها استفاده می‌کنند.
🔹 سپس با کمک ابزارهای پیچیده‌تری مانند پروب ماهی‌گیری" که نوک آن را از ساقه گیاهان می‌سازند، مورچه‌ها را شکار می‌کنند.
🔹 مشاهده این تکنیک‌ها در جمعیت‌های دورافتاده شامپانزه‌ها نشان می‌دهد که این مهارت‌ها از نسلی به نسل دیگر منتقل شده‌اند.

📊 نتایج تحقیق: فرهنگ تنها مختص انسان نیست!
دانشمندان دریافتند که این پیچیدگی فرهنگی به‌صورت تدریجی و گام‌به‌گام، به‌ویژه از طریق مهاجرت ماده‌ها، منتقل می‌شود.
یافته‌ها نشان می‌دهند که شامپانزه‌ها، مانند انسان‌ها، قادر به توسعه و انتقال فرهنگ‌های پیچیده هستند!

چرا این کشف مهم است؟
🧐 این پژوهش به ما کمک می‌کند تا دگرگشت فرهنگی انسان‌ها و اجداد گذشته ما را بهتر درک کنیم و نشان می‌دهد که فرهنگ، فراتر از گونه ماست!

ملیکا شیاسی🖋


╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
7👍5
آمیزش انسان‌ها و نئاندرتال‌ها، کشف جدید از تاریخ دگرگشت انسان

🔷️تحقیقات نشان می‌دهند که انسان‌های اولیه و نئاندرتال‌ها بیش از ۷ هزار سال پیش با هم آمیزش داشته‌اند. دو مطالعه جدید که به بررسی تکامل انسان در ۵۰ هزار سال گذشته پرداختند، با استفاده از ۳۰۰ ژنوم انسان مدرن، نشان دادند که DNA نئاندرتال‌ها به‌طور کامل وارد ژنوم انسان‌ها شده است. آمیزش میان این دو گونه حدود ۵۰ هزار سال پیش آغاز شد و به مدت ۷ هزار سال ادامه داشت.

🔷️این آمیزش‌ها در نتیجه جابه‌جایی ماده‌های نئاندرتال بین گروه‌های مختلف انسانی رخ داد. همچنین برخی از ژن‌های نئاندرتال‌ها در ویژگی‌هایی مانند رنگ پوست، متابولیسم و ایمنی انسان‌های امروزی هنوز وجود دارند و به‌‌طور مثبت بر بقای نسل‌های آینده تأثیر می‌گذارند.

🔷️این کشف‌ها به محققان کمک کرده است تا تصویری دقیق‌تر از تعاملات گذشته انسان‌ها و نئاندرتال‌ها و تاثیرات آن بر انسان‌های امروز به‌دست آورند. همچنین، این مطالعات باعث روشن شدن فرآیندهای پیچیده تکاملی و آمیزش‌های میان گونه‌ها در تاریخ بشری می‌شود.

ملیکا شیاسی
ویراستار: محمدرضا نسب عبداللهی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍93😁2😱1
تأثیر انقراض و بازگشت علف‌خواران بزرگ بر دگرگشت گیاهان

📌 انقراض دایناسورهای بزرگ غیرپرنده در حدود ۶۶ میلیون سال پیش، موجب شد که زمین به‌مدت ۲۵ میلیون سال از وجود علف‌خواران بزرگ خالی بماند. از آن‌جایی که بین گیاهان و علف‌خواران تعاملات متقابلی وجود دارد، پژوهشگران به بررسی تأثیر این غیبت طولانی و بازگشت مجدد این جانوران بزرگ (معروف به megaherbivores) بر دگرگشت گیاهان پرداختند.

📌 تیمی از پژوهشگران با مطالعه فسیل‌ها و نخل‌های امروزی دریافتند که بسیاری از نخل‌های عصر دایناسورها دارای میوه‌های بزرگ بودند و ساقه‌ها و برگ‌های خاردار داشتند؛ اما در دوره‌ی فقدان علف‌خواران بزرگ، سرعت دگرگشت گونه‌های نخل با میوه‌های کوچک کاهش یافت، در حالی که نخل‌ها با میوه‌های بزرگ، به دگرگشت خود ادامه دادند و حتی اندازه میوه‌هایشان افزایش یافت. این یافته‌ها نشان داد که جانوران کوچک‌تر نیز قادر به مصرف میوه‌های بزرگ و پخش بذرهایشان بودند، بنابراین بقای این میوه‌ها وابسته به علف‌خواران بزرگ نبود.

📌 در مقابل، ویژگی‌های دفاعی نظیر خارها کاهش پیدا کردند، زیرا در نبود شکارچیان، این صفات مزیت دگرگشتی نداشتند. با بازگشت علف‌خواران بزرگ، این ویژگی‌های دفاعی مجدداً ظاهر شدند، اما تغییرات ایجاد شده در اندازه میوه‌ها پایدار باقی ماندند.

🔑 این پژوهش به درک بهتر فرایندهای دگرگشت گیاهان در دوران انقراض و بازگشت علف‌خواران بزرگ کمک می‌کند. همچنین پژوهشگران هشدار می‌دهند که انقراض مداوم جانوران بزرگ به‌دلیل شکار و تغییرات اقلیمی می‌تواند در آینده تأثیرات منفی بر تنوع صفات گیاهی و عملکرد اکوسیستم‌ها بگذارد.

✍🏻 علی اسلامی
📚 گردآورنده: نرگس شمایلی
🔎ویراستار: امین سیفی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍9
فاش شدن قدیمی‌ترین نمونه‌ی شناخته‌شده از «رقابت تسلیحاتی دگرگشتی» 🦠🔬

مطالعه‌ای به سرپرستی محققان موزه تاریخ طبیعی آمریکا ، قدیمی‌ترین نمونه شناخته‌شده از «رقابت تسلیحاتی دگرگشتی» را در سوابق فسیلی معرفی کرده است. این تعاملات شکارچی و طعمه به ۵۱۷ میلیون سال پیش در اقیانوسی که اکنون جنوب استرالیا را پوشش می‌دهد 🌊، بازمی‌گردد و بین یک جانور کوچک صدف‌دار 🐚 که با بازوپایان خویشاوندی دور دارد و یک جانور دریایی ناشناخته که قادر به سوراخ کردن صدف آن بوده، رخ داده است.

«رقابت تسلیحاتی دگرگشتی» فرایندی است که در آن شکارچیان و طعمه‌ها به‌طور مداوم در پاسخ به یکدیگر سازگار و دگرگشت می‌یابند . این دینامیک به‌عنوان یک رقابت تسلیحاتی توصیف می‌شود، زیرا بهبود توانایی‌های یک گونه منجر به بهبود توانایی‌های گونه دیگر در پاسخ می‌شود .

راسل بیکنل، پژوهشگر فوق‌دکتری در بخش دیرینه‌شناسی موزه و نویسنده اصلی مطالعه 🧐، بیان کرد: «تعاملات شکارچی و طعمه اغلب به‌عنوان یک عامل اصلی در انفجار کامبرین مطرح می‌شوند، اما شواهد تجربی کمی وجود دارد که نشان دهد طعمه‌ها به‌طور مستقیم به شکار پاسخ داده‌اند و بالعکس.»

این گروه از دانشمندان، نمونه بزرگی از صدف‌های فسیل‌شده گونه توموتید اولیه کامبرین، به نام Lapworthella fasciculata، از جنوب استرالیا را مورد بررسی قرار دادند. بیش از ۲۰۰ نمونه بسیار کوچک، با اندازه‌هایی از کمی بزرگ‌تر از یک دانه شن تا کمی کوچک‌تر از یک دانه سیب 🍏، دارای سوراخ‌هایی بودند که احتمالا توسط یک شکارچی سوراخ‌کننده، احتمالا نوعی نرم‌تن یا کرم نرم‌تن، ایجاد شده بودند.

محققان این نمونه‌ها را با توجه به سن زمین‌شناسی آن‌ها تحلیل کردند و افزایش در ضخامت دیواره صدف را که با افزایش تعداد صدف‌های سوراخ‌شده در مدت زمان کوتاهی همزمان بود، مشاهده کردند. این امر نشان می‌دهد که یک رقابت تسلیحاتی میکروتکاملی در جریان بوده است، به‌طوری که L. fasciculata راهی برای تقویت صدف خود در برابر شکار پیدا کرده و شکارچی نیز به نوبه خود در توانایی سوراخ کردن طعمه خود سرمایه‌گذاری کرده است، با وجود زره ضخیم‌تر آن .

بیکنل اظهار داشت: «این سابقه دگرگشتی بسیار مهم برای اولین بار نشان می‌دهد که شکار نقش محوری در گسترش اکوسیستم‌های اولیه حیوانی داشته است و سرعت بالایی را که چنین تغییرات فنوتیپی در طول رویداد انفجار کامبرین رخ داده است، نشان می‌دهد.»
✍️ نرگس شمایلی

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
👍7
مدل تامین غذا، کلید دگرگشت دوپایی انسان‌ها

🔹️نظریه‌ی مدل تامین غذا که توسط اوون لاوجوی مطرح شده است، یکی از مهم‌ترین توضیحات برای دگرگشت دوپایی در انسان‌هاست.

🔹️دوپایی به انسان‌ها این امکان را می‌دهد که از دستان خود برای جمع‌آوری و حمل غذا استفاده کنند که در نهایت منجر به افزایش بقا و موفقیت تولید مثل شد.

🔹️در این مدل، مردان مسئول تأمین غذا بودند، در حالی که زنان وظیفه محافظت از فرزندان را داشتند. این تمایز نقش‌های اجتماعی به‌ طور موثری به بقا و تکثیر انسان‌ها کمک کرد. کاهش اندازه دندان‌های نیش در مردان نیز نشان‌دهنده تغییرات اجتماعی و دگرگشتی مرتبط با این تغییرات رفتاری است.


ملیکا شیاسی
ویراستار: سودابه جهانیان فر

╔══════════════════╗
🦍@ir_academy_evolution
╚══════════════════╝
6👍1
2025/07/08 15:40:21
Back to Top
HTML Embed Code: