Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1677 - Telegram Web
Telegram Web
#توضیح


سیستم ایمنی ذاتی از بدو تولد در بدن فرد وجود دارد و اولین سدی است که از ورود پاتوژن‌ها به بدن جلوگیری می‌کند. مکانیسم‌های این نوع ایمنی تشخیص نمی‌دهد که پاتوژن برای بار اول وارد بدن شده است یا قبلا با آن مواجه شده‌ یا به عبارت دیگر این سیستم برخلاف سیستم ایمنی اکتسابی فاقد حافظه‌ی ایمنی است، به همین دلیل پاسخ یکسانی به تمامی عوامل بیگانه و پاتوژن‌ها می‌دهد.



🌱:{ @ir_micro_academy }
👏6
جامعه مخفی درون ما؛ با میکروبیوم خود آشنا شوید!

🦠🪄میکروبیوم انسان یک اجتماع پیچیده و پویا از میلیون‌ها میکروارگانیسم است که در مکان‌های مختلف بدن، به ویژه روده زندگی می‌کنند. این میکروارگانیسم‌ها، با تنظیم عملکردهای متابولیک و محافظت در برابر عوامل بیماری‌زا، نقش اساسی در حفظ هموستاز بدن دارند.

🩺🔬 میکروبیوم‌ ما در نواحی مختلف بدن از جمله روده، پوست، حفره دهان و دستگاه ادراری تناسلی مستقر شده است. این جمعیت میکروبی در روده، عملکرد اساسی در هضم مواد غیرقابل هضم و سنتز ویتامین‌ها دارد. همچنین، میکروبیوم پوست، یک سد مهم در برابر آلودگی‌های محیطی ایجاد کرده و به تعدیل پاسخ‌های التهابی کمک می‌کند.

💊🔑 جذب مواد مغذی، تولید انرژی و تعدیل پاسخ‌های ایمنی، از فواید بی‌نظیر این میکروارگانیسم‌ها هستند که فعالیت آن‌ها می‌تواند از بیماری‌های خودایمنی و اختلالات متابولیک جلوگیری کند.

⚠️  برهم خوردن تعادل در جوامع میکروبی بدن یا همان دیسبیوز، با طیف وسیعی از مشکلات مانند بیماری التهابی روده، چاقی و حتی اختلالات عصبی مرتبط است.‌ ترکیب و تنوع میکروبیوم تحت تأثیر عواملی مانند رژیم غذایی و ژنتیک قرار دارد. پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها، به‌طور فزاینده‌ای به بازگرداندن و حفظ تعادل میکروبیوم کمک می‌کنند.

🔮💡امید است که با انجام تحقیقات دقیق در حوزه میکروبیوم، انقلابی در پزشکی شخصی سازی‌شده ایجاد شود. از این رو، انتظار می‌رود در سال‌های آینده، درمان‌های مبتنی‌بر میکروبیوم گسترش پیدا کنند. گسترش اطلاعات در توالی‌یابی ژنوم و بیوانفورماتیک، درک ما را از تعاملات و عملکردهای میکروبی، افزایش می‌دهند.

✍🏻نویسنده: پریسا خدابخشی

🌱:{ @ir_micro_academy }
👏6👍1
🧠هوش‌مصنوعی در گروه جست‌وجو!

اولین قدم‌های هوش‌مصنوعی در دنیای باکتری‌ها

💻در مطالعه‌ای که در دانشگاه زوریخ انجام گرفت، استفاده از مدل GPT-4 که توسط openAI ارائه شده بود، در زمینه‌ مقاومت آنتی‌بیوتیکی مورد بررسی قرار گرفت.

🦠در این مطالعه با استفاده از مدل ارائه‌ شده‌ی openAI، آنتی‌بیوتیک‌ها را برمبنای توانایی یا عدم توانایی آن‌ها برای مقاومت در برابر یک عفونت باکتریایی، طبقه‌بندی کردند.

💡بر اساس مدلGPT-4 یک مدل دیگر در این مطالعه به نام GPT-expert ارائه شد که می‌توانست دسته‌بندی مقاومت یا عدم مقاومت در برابر عفونت را به‌طور کامل انجام دهد.

👩‍🔬از آن‌جایی که مقاومت آنتی‌بیوتیکی یک موضوع فراگیر است؛ نیاز به کشف راه‌های بیشتر و قابل اعتمادتر برای تشخیص، بسیار ضروری خواهد بود!


📝نویسنده و مترجم:
صبا معجزاتی


🌱:{ @ir_micro_academy }
5👍3
آکادمی میکروب‌شناسی ایران
نام دیگر شوینده‌های میکروبی چیست؟
#توضیح

شوینده‌های میکروبی ترکیبی از مولکول‌های زیستی، خودِ میکروارگانیسم‌ها و آنزیم‌های خارج سلولی‌ آن‌هاست که همه‌ی آن‌ها از منابع تجدیدپزیر بدست آمده‌ و به طبیعت بازمی‌گردند. همین موضوع باعث شد که عنوان پاک‌کننده‌‌های سبز به این شوینده‌های زیستی تعلق گیرد.


🌱:{ @ir_micro_academy }
13
اگه قصد پیشرفت و رشد در مسیر شغلی و تحصیلیت رو داری! 

کارگاه استخراج ژنوم در راهه! 🌱

این کارگاه میتونه تورو به هدفت نزدیک‌تر کنه😍

جزئیات کارگاه: 

• روش‌های استخراج DNA 
• آماده‌سازی نمونه 
• تجزیه و تحلیل 
• کار با تجهیزات آزمایشگاهی 
• ایمنی آزمایشگاهی و... 

• تدریس توسط اساتید برتر حوزه ژنتیک
•دارای مدرک معتبر
•کارگاه به صورت آنلاین برگزار می‌شه.
هزینه این کارگاه ۵۰۰ هزار تومان هست!

💯اما با توجه به تخفیف ویژه‌ای که داریم شما می‌تونید برای دریافت کد تخفیف ۱۰۰ درصدی، پیج کمپانی و آکادمی ژنتیک رو فالو، پست کارگاه رو استوری و ما رو تگ کنید.
و ۲۴ ساعت بعد اسکرینش رو به پیج @simbiolab_company بفرستید!


✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
👏51👍1
۳ روز مانده تا شروع دوره‌ی "مقدمه‌ای بر میکروبیولوژی و کاربرد آن در علوم زیستی"


📌 برای بهره‌مندی از کد تخفیف ویژه‌ی این دوره و دریافت لینک ثبت‌نام به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید👇🏻


🆔@Ir_microacademy


🌱:{ @ir_micro_academy }
4👍1
👩‍💻 بیوانفورماتیک در میکروبیولوژی👩‍💻

🔬 با توجه به گسترش روزافزون دانش در حوزه میکروبیولوژی، استفاده از برخی نرم‌افزارها به محققان این امکان را می‌دهد که با دقت بیشتر و در مدت زمان کوتاه‌تری اطلاعات بدست آمده از تحقیقات خود را سازماندهی و آنالیز کنند.

💻 بیوانفورماتیک یا زیست‌ داده‌ورزی، علمی بین رشته‌ای است که با استفاده از علوم کامپیوتر، ریاضیات و زیست‌شناسی، داده‌ها را تحلیل و بررسی می‌کند.

📊 هدف این رشته غنی‌سازی داده‌های بیولوژیکی و استفاده از الگوریتم‌های کامپیوتری برای تجزیه و تحلیل آن‌ها است که باعث افزایش کیفیت و دقت آنالیز داده‌ها می‌شود.

🧬 کاربرد‌های این علم در حوزه تحقیقات میکروبی بسیار متنوع است که به چند مورد اشاره می‌کنیم:

▫️تجزیه و تحلیل توالی‌‌های نوکلئیک‌اسیدها به منظور تعیین ژن‌ها، توالی‌های تنظیمی، جهش‌های ایجاد شده و ...

▫️مقایسه ژن‌ها به منظور شناخت شباهت‌ها و تفاوت‌های گونه‌های مختلف موجودات

▫️تجزیه و تحلیل ساختار سلولی: بررسی اندامک‌ها، پروتئین‌ها و سایز اجزا به منظور درک بهتر سیستم‌های زیستی

▫️بررسی انواع بیماری‌های مرتبط با ژن به عنوان مثال انواع سرطان‌ها

▫️توسعه دارو‌های جدید و بررسی مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی

▫️تولید واکسن‌های جدید

‼️ با توجه به پیشرفت چشمگیر و اهمیت بالای این علم جهت تسریع و افزایش کیفیت مطالعات، امروزه تکنیک‌های بیوانفورماتیکی به عنوان بخشی مهم و جداناشدنی علم بیولوژی تبدیل شده‌اند.

✍🏻نویسنده: نسترن رضاپور


🌱:{ @ir_micro_academy }
6👍3👏1
بنا به درخواست بسیار مخاطبین جهت تمدید زمان ثبت‌نام، مهلت ثبت‌نام‌ در دوره‌ی "مقدمه‌ای بر میکروبیولوژی و کاربرد آن در علوم زیستی" تا شروع جلسه دوم؛ چهارشنبه ساعت ۱۹ تمدید شد.

📌جهت دریافت لینک ثبت نام و کد تخفیف به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید.


🆔@Ir_microacademy


🌱:{ @ir_micro_academy }
3🙏1
به نظر شما ارتباط میان میکروارگانیسم‌ها و تخریب بنای چندین هزارساله کشورمان چیست؟

🏛 پرسپولیس که به تخت جمشید نیز معروف است، بخش مهمی از تاریخ و هویت کشورمان را شکل می‌دهد. این سازه به دستور داریوش اول در قرن ششم قبل میلاد احداث شد اما اکنون در حال تخریب است.

🏚 تخریب بناها می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که میکروارگانیسم‌ها یکی از این عوامل هستند. این موجودات ریز با سازگار کردن خود و به کارگیری برخی از مکانیسم‌ها موفق شده‌اند تا دیوار را به منبع غذایی خود تبدیل کنند.

🔨 برخی میکروارگانیسم‌ها دارای انواعی از آنزیم‌ها جهت تجزیه مواد و استفاده از محصول آن به عنوان غذا هستند. به عنوان مثال، گلسنگ‌ها، که به دیوارهای تخت جمشید نیز حمله کرده‌اند، آنزیم‌های لاکاز، تیوریناز و پروکسیداز را دارند که هم در تجزیه مواد و هم در واکنش‌های اکسایش-کاهش کاربرد دارند و با تجزیه سنگ‌ها و سازه‌ها، منابع غذایی میکروارگانیسم را تامین می‌کنند.

🎞 همچنین برخی از میکروارگانیسم‌ها، با کمک یکدیگر لایه‌ای را تحت عنوان بایوفیلم تشکیل داده و بدین ترتیب عمل تخریب سازه را به صورت گروهی انجام می‌دهند.

🕯 همان‌طور که مشهود است، میکروارگانیسم‌های ساکن در بناهای تاریخی موجب خسارت معنوی و مادی می‌شوند.
اما سوال اینجاست که چگونه می‌شود جلوی این تخریب‌های پیش‌رونده را گرفت؟

📝نویسنده: سامره خادمی


🌱:{ @ir_micro_academy }
4👍2
💊 دارویی که بدون آسیب رساندن به سلول‌ها سرطان را درمان می‌کند

🔬 گروهی از دانشمندان طی مطالعاتی، توسعه یک داروی بیولوژیک را توصیف می‌کنند که از سیستم‌های بیولوژیکی طبیعی مشتق شده‌است که پروتئین سرطانی جهش‌یافته‌ای به‌نام "HER2" را بدون حمله به آن و تنها با ایجاد تغییر در یکی از اسیدآمینه‌ها، مورد هدف قرار می‌دهد.

•حیدر لیبی‌زادگان•

🔍برای اطلاعات بیشتر، این پست را مطالعه کنید.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2👍2👏2
سموم مفید!

🐍محققان گروه جدیدی از سموم باکتریایی را کشف کرده‌اند که می‌توانند باکتری‌ها و قارچ‌ها‌ی مضر را از بین ببرند. این سموم که در بیش از ۱۰۰ هزار ژنوم میکروبی یافت شده‌اند، می‌توانند سلول‌های باکتری‌ها و قارچ‌ها را بدون آسیب رساندن به سایر موجودات از بین ببرند. این مطالعه نشان داد که چگونه برخی باکتری‌ها از این سموم برای رقابت با میکروب‌های دیگر استفاده می‌کنند و این یافته‌ها می‌تواند به روش‌های جدیدی برای مبارزه با عفونت‌ها منجر شود، به ویژه در شرایطی که مقاومت آنتی‌بیوتیکی به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده‌است.

🧫این سموم پروتئینی، توکسین‌های پلی مورفیک نامیده‌ می‌شوند که نقش مهمی را در جنگ میکروبی ایفا‌ می‌کنند و میکروارگانیسم‌های در حال رقابت را در اکوسیستم های مختلف هدف‌گذاری کرده و می‌‌کشند.
تیم تحقیقات با موفقیت ۹ سم جدید کشف‌شده را تایید کردند که وقتی به عنوان مدل در E.coli و  Saccharomyces cerevisiae استفاده می‌شوند، توانایی‌ خود را برای ایجاد مرگ سلولی اثبات می‌کنند.

🍄جالب است که این سموم، فعالیت ضدقارچی قوی‌ای در برابر طیف وسیعی از قارچ‌های پاتوژنیک نشان می‌دهند، در حالی که برخی از گونه‌های بی‌مهره و ماکروفاژها تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند. این سموم عمدتاً به عنوان آنزیم‌های کارآمد عمل می‌کنند که فرآیندهای سلولی اساسی مانند غشای سلولی، DNA یا تقسیم سلولی را هدف قرار می‌دهند.

🧬تحلیل ساختاری دو کمپلکس پروتئین سم و ایمنی، تأیید کرد که برخی از این سموم دارای فعالیت DNase هستند. ساختارشان نشان می‌دهد که سم در محل اتصال DNA خود بار مثبت دارد تا بتواند به DNA با بار منفی متصل شود، در حالی که پروتئین آنتی‌سم بار منفی دارد تا از اتصال سم به DNA هدف جلوگیری کند.

📝 نویسنده و مترجم:
مبینا ورمزیار


🌱:{ @ir_micro_academy }
4👍4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

🫥 با کمک این ویدئو، طی ۲ دقیقه یاد می‌گیرید که چگونه می‌توان از یادگیری ماشین (Machine Learning) برای کشف دارو استفاده کرد.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
باکتری‌های بیماری‌زا، از نظر تامین منبع کربن و انرژی جزو کدام دسته هستند؟
Anonymous Quiz
20%
الف) کمولیتوتروف
17%
ب) فوتوهتروتروف
55%
ج) کموهتروتروف
8%
د) فوتواتوتروف
👏142👍1
داروی کبدی و ظهور یک ابرمیکروب

💊به تازگی تیمی از محققان دریافتند که یک آنتی‌بیوتیک به نام ریفاکسیمین که به‌صورت رایج در بیماری‌های کبدی استفاده می‌شود، به‌تدریج با ایجاد مقاومت به داپتومایسین، در ظهور یک ابرمیکروب (سوپرباگ) از دسته انتروکوکوس‌های مقاوم به وانکومایسین یا به‌اختصار VRE به نام Enterococcus faecium نقش‌دارد که می‌تواند موجب عفونت‌های خطرناک بیمارستانی شود. ابرمیکروب به آن دسته از میکروب‌هایی اطلاق می‌شود که به چندین نوع دارو مقاوم شده و درمان آنها سخت یا غیرممکن است. نتایج این تحقیق 8 ساله، نشان‌داد که با مصرف ریفاکسیمین، در DNA گونه‌های VRE مقاوم به داپتومایسین تغییراتی به‌وجود می‌آید که در گونه‌های غیرمقاوم وجود ندارد. این درحالی است که در گذشته داپتومایسین به عنوان یک آنتی‌بیوتیک کم‌خطر در زمینه ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی شناخته‌شده‌بود.

💉براساس گفته محققان، نتایج این مطالعه دو نکته مهم را خاطر نشان می‌کند. اولین مورد این است که متخصصان بالینی باید قبل از تجویز داپتومایسین در درمان افراد آلوده به VRE استفاده قبلی آنها از ریفاکسیمین را در نظر بگیرند تا در نتیجه درمان اختلالی به‌وجود نیاید. مورد بعد این است که باید در استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، اثر یک دارو در ایجاد مقاومت به دارویی دیگر بیشتر از گذشته در نظر گرفته شود زیرا یافته‌های این تحقیق تایید کرد که استفاده از ریفاکسیمین می‌تواند علاوه بر بروز مقاومت نسبت به آن، باعث ایجاد مقاومت نسبت به داپتومایسین نیز بشود.

🔬درنهایت محققان بیان کردند که ریفاکسیمین همچنان از داروهای مهم می‌باشد و افرادی که بیماری‌های پیشرفته کبدی دارند باید به استفاده از آن ادامه دهند اما متخصصان باید احتیاط لازم و اثرات احتمالی آن را درنظر بگیرند.همچنین نتایج این مطالعه اهمیت علم ژنومکیس در شناسایی مقاومت‌های آنتی بیوتیکی و به دنبال آن یافتن روش‌های مناسب استفاده برای جلوگیری از اثرات منفی داروهای مهمی مانند داپتومایسین را نشان می‌دهد.

✍🏻مترجم و نویسنده: خانم احمدی

🌱:{ @ir_micro_academy }
👍102
کدام یک از باکتری‌های زیر کپنوفیل است؟
Anonymous Quiz
21%
الف) نایسریا
31%
ب) کلستریدیوم
16%
ج) اشرشیا‌کلی
32%
د) هلیکو‌باکتر
🤔8👏4😱3👍1🔥1
بیوانفورماتیک و طراحی دارو

🔸 بیوانفورماتیک و طراحی دارو دو حوزه مهم و مرتبط در علم زیست‌شناسی و پزشکی هستند که به کمک تکنیک‌های محاسباتی و تحلیلی، به توسعه و بهینه‌سازی درمان‌ها و داروها می‌پردازند.

🔸 بیوانفورماتیک (Bioinformatics) یک حوزه بین‌رشته‌ای است که از ابزارها و تکنیک‌های محاسباتی برای تحلیل و تفسیر داده‌های بیولوژیکی استفاده می‌کند.

🔸 طراحی دارو (Drug Design) فرآیند پیچیده‌ای است که شامل شناسایی و توسعه ترکیبات شیمیایی جدید برای درمان بیماری‌ها می‌باشد.

🔸 بیوانفورماتیک نقش‌های مهمی در طراحی دارو 💊 دارد، از جمله:
۱. تحلیل داده‌های بیولوژیکی 📊 : به محققان کمک می‌کند تا داده‌های بزرگ بیولوژیکی را تجزیه و تحلیل کرده و الگوهای مرتبط با بیماری‌ها را شناسایی کنند.
۲. مدل‌سازی تعاملات مولکولی🧬 : امکان مدل‌سازی تعاملات بین داروها و اهداف بیولوژیکی را فراهم می‌کند.
۳. پیش‌بینی عوارض جانبی 🔬 : می‌توان پیش‌بینی کرد که یک دارو ممکن است چه عوارض جانبی داشته باشد.
۴. شناسایی بیومارکرها 🔍 : شناسایی نشانگرهای زیستی که می‌توانند به عنوان اهداف درمانی یا برای تشخیص بیماری‌ها استفاده شوند.

🔸 پیشرفت‌های اخیر در بیوانفورماتیک، یادگیری ماشین و تکنیک‌های شبیه‌سازی به تسریع این فرآیند کمک کرده و امکان طراحی داروهای مؤثرتر و ایمن‌تر را فراهم می‌کنند.

یاسمن واثقیان ✍🏼

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
5👍3🔥1
2025/07/09 11:01:50
Back to Top
HTML Embed Code: