Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
537 - Telegram Web
Telegram Web
وبینار آشنایی با مجموعه بایوران با حضور دکتر مرادی، راس ساعت 19 شروع خواهد شد.

برای شرکت در این وبینار، می‌توانید از لینک زیر به صورت مهمان وارد شوید:

B2n.ir/w75901


@ir_micro_academy
👍2👎1🔥1
وبینار معرفی علوم اعصاب محاسباتی

لینک ثبت‌نام
👏96😁2
پزشکی بازساختی هنوز در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد، اما تحقیقات امیدوارکننده‌ای در حال انجام است که نشان می‌دهد این روش‌ها می‌توانند به طور بالقوه زندگی میلیون‌ها نفر را که از بیماری‌های عصبی رنج می‌برند، نجات دهند.
#پزشکی_بازساختی #بیماری‌های_عصبی #امید #درمان

لینک پست
11🔥3
امروز 22 ژوئیه، روز جهانی مغز (World Brain Day) است. این روز فرصتی ارزشمند برای آگاهی بخشی و تمرکز بر روی سلامت و عملکرد این عضو حیاتی است. 🧠

مغز انسان، با وجود کمتر از 2% از کل وزن بدن، دارای قابلیت های شگفت انگیزی است. این عضو مرکزی سیستم عصبی، مسئول تفکر، حافظه، یادگیری، ادراک حسی و هدایت اعمال حرکتی است. 🧠🤯

امروزه، با پیشرفت علوم اعصاب، درک ما از ساختار و عملکرد مغز به طور چشمگیری افزایش یافته است. از نحوه شکل گیری اتصالات عصبی گرفته تا پردازش اطلاعات در مناطق مختلف مغز، همه مورد مطالعه و کشف قرار گرفته اند. 🧠👨‍🔬

در روز جهانی مغز، ما را به یاد می آورد که این عضو حیاتی را قدر بدانیم و برای حفظ و تقویت آن تلاش کنیم. با تغذیه مناسب، ورزش منظم و فعالیت های ذهنی خلاق، می توانیم سلامت مغز خود را ارتقا بخشیم. 🥦🏃‍♀️📚

🆔@ir_neuroacademy

🧠آکادمی علوم اعصاب ایران
29👍8❤‍🔥3🔥1
📚 Brain-Computer Interface Research

۰۰:۰۰:۳۳

🧠 رابط‌های مغز و کامپیوتر (Brain-Computer Interface)، یکی از جدیدترین فناوری‌های حوزه علوم اعصاب است. این فناوری با هدف کمک به بیماران و معلولین حرکتی به‌ وجود آمد؛ اما با گذشت زمان در جنبه‌های مختلف زندگی انسان تاثیر گذاشته است.

💻 از رابط‌های مغز و کامپیوتر، برای ایجاد تعامل میان انسان‌ها و دنیای فناوری استفاده می‌شود. ذهن می‌تواند به‌صورت مستقیم با ماشین‌ها ارتباط برقرار کند و محدودیت‌های انسانی را شکست دهد.

💡 این کتاب توضیحات کوتاه و آموزنده‌ای از امیدوارکننده‌ترین پروژه‌هایِ تحقیقاتی رابط‌های مغز و کامپیوتر ارائه می‌دهد. در هر فصل از این کتاب، خواننده با یکی‌ از پروژه‌های نامزد در معتبرترین جایزه‌ی جامعه‌ی BCI (جایزه سالانه تحقیقات BCI) آشنا می‌شود.

🖋 نویسنده: سیما آزادی

ویراستار: زهرا پرویزی

🗂 منبع


🆔@ir_neuroacademy

🧠آکادمی علوم اعصاب ایران
11👍1👎1🔥1🙏1
📌 اصطلاحات تخصصی علوم‌اعصاب

🧠 Neuroregeneration = Nervous System Regeneration
ترمیم سیستم عصبی

Regeneration and repair in the nervous system is a process by which damaged tissue undergoes regrowth or renewal, leading to eventual restoration of nervous system function.


🧠 Central Nervous System (CNS)
سیستم عصبی مرکزی

Includes the brain and spinal column.

 
🧠 Peripheral Nervous System (PNS)
سیستم عصبی محیطی

Consists of the nerves arising from the brain and spinal cord that innervate and transmit sensory and excitatory inputs into muscle tissue.

🧠 Electrical Impulses
ولتاژهای الکتریکی

Also called an action potential is an electrical charge that travels along the membrane of a neuron.


🧠 Myelin Sheath
غلاف میلین

Is a layer made up of protein and fatty substances. This myelin sheath allows electrical impulses to transmit quickly and efficiently along the nerve cells.


🧠 Schwann Cells 
سلول‌های شوان

Are the glial cells that form the myelin sheath on axons outside the brain in PNS.


🧠 Oligodendrocytes
سلول‌های الیگودرندروسیت

Are type of glial cells that forms the myelin sheath in CNS.


🧠 Neurotrophins
نوروتروفین

Neurotrophins are a family of proteins which regulate the generation, survival, proliferation, differentiation, and death of neurons in PNS and CNS.


🧠 Nerve Growth Factor (NGF)
فاکتور رشد عصبی

Is produced by activated macrophages and can promote neuronal survival, growth, and branching.

🧠 Nerve Guidance Conduits
کانال هدایت
عصب
Is a tube-like structure made of either biological or synthetic materials that is used to bridge the gap between severed nerve segments.


🖋 نویسنده: غزل رژه

🛠 ویراستار: سارا شماعی

🗂
منبع
#NeuroJargon
#اصطلاحات_تخصصی

🆔@ir_neuroacademy

🧠آکادمی علوم اعصاب ایران
19🔥5👏4👍3
Top Stories in Neuroscience 📰

مطالعات جدید حاکی از نقش شبکه کوروئیدی در نوروژنز مغز است که در ادامه به آن می‌پردازیم ⬇️ :

🔴 شواهد جدیدی نشان داده‌ که شبکه کوروئیدی و مایع مغزی‌-مخاعی (CSF) نقش کلیدی در ترمیم بافت مغزی پس از آسیب ایفا می‌کنند.

🟠 این اجزای مغزی، محیط مناسبی برای نورون‌های تازه متولد شده فراهم می‌کنند تا آن‌ها رشد کرده و بتوانند جراحت وارده به بافت مغزی در اثر سکته را ترمیم کنند.

🟢 شبکه کوروئید، قسمت کوچکی از بطن‌‌های مغزی‌ست که مسئولیت تولید مایع مغزی-نخاعی را به عهده دارد. این مایع در مغز جریان پیدا می‌کند و حاوی مولکول‌های سیگنالی و سایر موادی‌ست که برای عملکرد مغز ضروری هستند.

🔵 پژوهشگران این طرح، با استفاده از مدل حیوانی جدیدی برای دست‌کاری شبکه کوروئید، متوجه شدند در صورت فقدان آن، تعداد نوروبلاست کمتری برای مأموریت ترمیم به محل بافت آسیب‌دیده اعزام می‌شوند. 

🟣 پژوهش‌های بیشتری لازم است تا ثابت کند این نقش شبکه کوروئید در مدل حیوانی، درباره مغز انسان نیز صادق است.


🖋 نویسنده: فائزه رضایی
🛠 ویراستار: زهرا پرویزی

🗃 منبع

🆔 @ir_neuroacademy

🧠 آڪادمی علوم‌اعصاب ایران
👍76🎉4🤩1
🧠 کدام اختلال باعث تخریب سلول‌های تولید کننده دوپامین در تودهٔ سیاه مغز می‌شود؟
Anonymous Quiz
63%
Parkinson | پارکینسون
17%
Huntington | هانتینگتون
13%
Hemiballismus | همی‌بالیسموس
8%
MS [Multiple sclerosis] | ام‌اس
13👍5😢2🔥1🎉1
Neuroscience Stories 📰

🧠 نقشه‌های مغزی با تفکیک بالا، طرح کلی عروقی برای 'روند پیری سالم' را ارائه می‌دهند!‌

عروق خونی سالم تنها برای سلامت قلب اهمیت ندارند، بلکه برای سلامت مغز و مشکلات افت شناختی در پی کهولت سن و بیماری‌های دژنراتیو مثل آلزایمر هم مهم هستند.

به همین دلیل، محققان با استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری پیشرفته نقشه‌های دقیقی از مغز موش‌ها تهیه کردند. این نقشه‌ها نشان می‌دهند که چطور سلول‌ها و ساختمان کلی عروق خونی با افزایش سن تغییر می‌کنند؛ همچنین نقاطی که آسیب‌پذیرتر هستند را هم نشانه‌گذاری می‌کنند.

امروزه دومین عامل افت شناختی در بزرگسالان، دمانس عروقی است. این عارضه هنگامی اتفاق می‌افتد که عروق خونی در سیستم عصبی آسیب ببینند و در نتیجه نورون‌ها در معرض کمبود آذوقه و انرژی قرار بگیرند.

محققان تلاش می‌کنند تاثیر بیماری‌های نورودژنراتیو مانند آلزایمر را بر ساختمان عروقی و روند طبیعی پیری بررسی کنند. این نقشه‌های مغزی، به تشخیص صحیح بیماری‌های عروق مغزی و عوارض ناشی از آن کمک می‌کند.

🖋 نویسنده : فائزه رضایی
🛠 ویراستار: سیما آزادی

🗂 منبع
🆔 @ir_neuroacademy
• آڪادمی علوم‌اعصاب ایران
8👍2👏1
• پارکینسون چیست؟
• بیماری پارکینسون باعث چه مشکلاتی می‌شود؟
• آیا این بیماری درمانی دارد؟

🧠 برای مطالعه بیشتر در مورد بیماری پارکینسون با ما همراه باشید!
👍104
پارڪینسون، قاتل نورون‌ها

🧠 بیماری پارکینسون دومین اختلال شایع عصبی پس‌از آلزایمر است و به‌سبب تأثیرات نامطلوب آن بر زندگی افراد یکی از دغدغه‌های مهم تحقیقات علوم‌اعصاب و پزشکی محسوب می‌شود. این بیماری به‌تدریج حرکات را مختل کرده و باعث درد می‌شود. همچنین مشکلات خواب و سلامت روان را درپی دارد.

🔬 محققان در سراسر جهان می‌کوشند تا با اعمال تمایز بر سلول‌های بنیادی آن‌ها را به نورون‌های دوپامینرژیک تبدیل کنند تا جایگزین سلول‌های نابودشده در بیماران مبتلا به پارکینسون شوند. اما این تلاش‌ها تا حدی به‌دلیل ناتوانی در هدف قراردادن گیرنده‌های مربوطه در مغز بیمار بی‌فایده است؛ اخیراً مطالعات جدیدی صورت‌گرفته و نتایج امید‌بخشی در این مطالعات به‌چشم می‌خورد.

🩻 به‌تازگی با بهره‌گیری از آنتی‌بادی‌های مصنوعی به‌طور انتخابی مسیر را برای هدایت سلول‌های بنیادی در مغز میانی فعال کردند تا با هدف قراردادن گیرنده‌های خاصی در مسیر، به سلول‌های عصبی تبدیل شوند.
به‌علاوه راهی برای کنترل بهتر نسل پیش‌بالینی نورون‌های کلیدی ضعیف‌شده در بیماری پارکینسون یافته‌اند؛ در این مطالعه از یک آنتی‌بادی برای فعال کردن انتخابی گیرنده در مسیر سیگنالینگ مولکولی برای ایجاد نورون‌های دوپامینرژیک استفاده کردند که به تولید دوپامین می‌پردازند.

در نهایت پیشرفت‌های به‌دست‌آمده این نوید را نجوا می‌کنند که عمر سلطه بیماری پارکینسون روبه پایان است و محققان امیدوارند در آینده درمان‌های موثرتری برای این بیماری ارائه دهند.

🖋 نویسنده: سارا شماعی

🛠 ویراستار: سیما آزادی

🗂 منبع
🖇 #BrainArticle #IAN #Parkinson

📌 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم اعصاب ایران
11👍2🔥2👏1
Top stories in neuroscience 📰

آیا اسم‌ها می‌توانند ویژگی‌های چهره را تعیین کنند؟! 👨👧🧒

🔶️ پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که صورت افراد در طول زمان به‌تناسب اسمشان تغییر می‌کند. این اکتشاف، مدرک دیگری برای اثرات عمیق انتظارات اجتماعی روی افراد است.

🔷️ براساس یافته‌های این پژوهش، چهره‌ی جوانان در مقایسه با کودکان تطابق بیشتری با اسم‌هایشان دارد.

🔶️ با استفاده از یادگیری ماشین، شباهت‌های معنی‌داری نیز میان افراد با اسامی مشترک پیدا شده‌است.

🔷️ این پدیده که بخشی از مفهوم " self-fulfilling prophecy" یا پیش‌فرض خودشکوفایی (پیش‌گویی خودکام‌بخش) است؛  نشان می‌دهد ساختارهای اجتماعی در محیط اطراف، روی ویژگی‌های ظاهری افراد اثرگذار هستند.

🔶️ نکته‌ی قابل توجه این است که اگر اسامی می‌توانند روی شکل‌گیری ظواهر افراد در طول زمان اثرگذار باشند، می‌توان تصور کرد که دیگر عوامل مهم شخصیتی و هویتی نظیر نژاد و جنسیت چه اثرات ساختاری مهمی را ممکن است به‌وجود آورند.

🖋 نویسنده: فائزه رضایی
🛠 ویراستارها: زهرا پرویزی، سیما آزادی

🗂 منبع

🆔 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم اعصاب ایران
👍139
🧠 همه نواحی زیر مربوط به لوب پس‌سری (Occipital Lobe) مغز هستند، به‌جز:
Anonymous Quiz
20%
Lateral geniculate nucleus
11%
Dorsomedial stream
56%
Wernicke's area
14%
Primary visual cortex
👏93
اضطراب چه‌طور به وجود می‌آید؟
پیامدهای اضطراب در مغز چیست؟
اضطراب با نورون‌های در معرض مرگ چه می‌کند؟

🆔 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم اعصاب ایران
👍4
وقتی اضطراب، سلول‌های عصبی را به خودکشی تشویق می‌کند...

در شرایط عادی، اضطراب برایندی از پاسخ‌های ستیز یا گریز در نواحی مختلف دستگاه عصبی مرکزی‌ و محورهای متفاوت بدن است. ساقه‌ی مغز، سیستم لیمبیک و نئوکورتکس همگی در این پاسخ سهم دارند. اضطراب، به‌طور کلی احساس ناخوشایندی‌ست که فرد را گوش‌به‌زنگ نگه می‌دارد و رفتار را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

اما اضطراب، می‌تواند با شرایط مختلف پاتولوژیک و انواع بیماری‌ها همراه شود که در آن‌صورت همه چیز را پیچیده‌تر می‌کند. اضطراب در دستگاه عصبی مرکزی، با افزایش رادیکال‌های آزاد اکسیژن (ROS) یا همان استرس اکسیداتیو همراه است که در صورت تداوم و فقدان دفاع آنتی‌اکسیدانی کافی (Antioxidant defense mechanism) سلول‌های عصبی را در معرض آسیب، آتروفی و مرگ قرار می‌دهد. حالا شما تصور کنید این شرایط با شرایط دیگری که زندگی را برای نورون‌ها سخت کرده همراه شود؛ چه اتفاقی می‌افتد..؟! نورون‌ها کاملا خلع سلاح می‌شوند و در شرایطی بحرانی، به انتظار دژنره شدن و مرگ برنامه‌ریزی‌شده خود (Apoptosis) می‌نشینند.

⚠️ اضطراب متأسفانه در بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری‌های اعصاب از جمله زوال عقل عروقی، پارکینسون و آلزایمر شایع است؛ با این حال توصیف و تفسیر دقیق از اضطراب در این بیماران به علت هم‌پوشانی با مشکلات دیگر دشوار می‌شود. شاید بتوان گفت اضطراب در بیمار مبتلا به زوال عقل شبیه این است که دائم به کسی هشدار خطر و آسیب بدهی، درحالی‌که او انگیزه و ابزار کافی برای مقابله با این خطر را ندارد. اضطراب در این بیماران با کاهش کیفیت زندگی و آسیب‌های رفتاری همراه است. آثار اضطراب به‌طور ویژه روی علائم مربوط به توجه، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کاملا مشهود می‌شود.

🧠 با این‌حال، همان‌طور که وجود اضطراب می‌تواند باعث افزایش مرگ و میر نورون‌ها در زوال عقل بشود؛ تشخیص به‌موقع و کنترل اضطراب هم می‌تواند از سرعت پیشرفت این بیماری بکاهد. پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌اند که با کنترل افسردگی و اضطراب در این بیماران با استفاده از روش‌های نوین مداخله مثل تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای (TMS) و دارودرمانی می‌توان روی عملکرد آن‌ها اثر مثبت گذاشت.

🚭 باید توجه داشت وقتی موضوع اضطراب باشد، پیش‌گیری حرف اول را می‌زند. از آن‌جا که اضطراب مزمن از سنین جوانی و میان‌سالی خود زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها، پیری زودرس نورون‌ها و مرگ آن‌هاست باید به نشانه‌های آن توجه ویژه داشت و برایش چاره‌ای اندیشید. تغییر عادات ناسالم و سبک زندگی، ورزش، مطالعه، خواب کافی، بهره‌گیری از راهکارهای علمی و اثبات‌شده طب سنتی و ... می‌توانند حال بهتری برای سلول‌های عصبی ما رقم بزنند تا کمتر در دام اضطراب مزمن گرفتار شوند.

🖋نویسنده: فائزه رضایی
🛠 ویراستار: سیما آزادی

🗂منبع
🖇#BrainArticles #neuroarticles

📌 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم اعصاب ایران
👍157
🧐 آیا اخترزیست‌شناسی می‌تونه در درمان بیماری‌ها نقش داشته باشه؟
+بله می‌تونه! 🫡
می‌خواید بدونید چطور؟ پس حتما این پست اینستاگرامی رو مطالعه کنید.💫

پزشکی بازساختی و اخترزیست‌شناسی شاید در ظاهر ارتباطی به‌ یکدیگر نداشته باشن، اما توی این پست می‌بینیم که چطور اخترزیست‌شناسی به کمک پزشکی بازساختی میاد و دریچه‌های جدیدی رو به‌روی علم پزشکی باز می‌کنه.

🔭 پس با ما همراه باشید.

📲برای مشاهد‌ه‌ی پست اینستاگرامی ما، به‌ لینک زیر مراجعه فرمایید.

🔭🪐سفر به‌ اعماق کیهان، با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀🛰️

🆔: @Ir_academy_astrobiology
👍62
📌اصطلاحات تخصصی علوم‌اعصاب

🧠 Afferent
عصب آوران
An axon that conducts action potentials from the periphery toward the CNS.


🧠 Efferent
عصب وابران
An axon that conducts information away from the CNS.


🧠 Neuroglia = Glia Cells
سلول‌های گلیا (نوروگلیاها)
Work to support, nourish, and insulate neurones whilst also removing the waste products of metabolism.


🧠 Neurons
نورون‌ها (سلول‌های عصبی)
They are responsible for sensing change in their environment and communicating with other neurons via electrochemical signals.


🧠 Ganglion (Ganglia)
گانگلیون
Collections of hundreds to thousands of neurons found outside the brain and spinal cord.


🧠 Satellite Cells
سلول‌های ماهواره‌ای
They provide support and nutrition to peripheral nerves and regulate their calcium levels. 


🧠 Astrocytes
آستروسیت‌ها
Astrocytes are the most abundant type of glia cell in the CNS. They have numerous projections that form a star shape, hence their name.


🧠 Microglias
میکروگلیاها
They are small, star-shaped cells that help protect the CNS and serve as the first line of defense against invading pathogens or disease-causing agents.


🧠 Purkinje Cells
سلول‌های پورکنژ
They are a unique type of neuron specific to the cerebellar cortex.


🧠 Ependymal Cells
سلول‌های اپاندیمال
They provide the lining for these fluid-filled spaces and help form and transport cerebrospinal fluid (CSF).


🖋 نویسنده: غزل رژه
🛠 ویراستار: سارا شماعی

🗂
منبع

🆔 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم‌اعصاب ایران
11👍2👏1
Top story in neuroscience 📰

کشف کلید تعادل بین ورزش و پرخوری!

🧠 به‌تازگی محققان به نقش نورون‌های اورکسین (HONs) در تصمیم‌گیری بین ورزش داوطلبانه و مصرف غذاهای پرچرب (HPF) پرداخته‌اند. اگرچه اثرات منفی مصرف مزمن HPF و چاقی بر سلامت مغز و عملکرد شناختی به‌خوبی شناخته شده‌است؛ اما دلایل اصلی تمایل به مصرف بیش از حد این غذاها هنوز به طور کامل مشخص نیست.

🔬 در آزمایشی که در یک ماز چند‌گزینه‌ای بر مدلی از موش آزمایشگاهی انجام شد، مشخص شد هنگامی که هر دو گزینه (ورزش و HPF) در دسترس هستند، اختلال در فعالیت HONها اثر بیشتری بر تصمیم‌گیری می‌گذارد. وقتی HONها فعال هستند، اجازه نمی‌دهند که تصمیم‌گیری برای ورزش یا HPF تحت‌تأثیر تغییرات موقتی در اشتها یا نیاز به غذا قرار گیرد.

🏋🏻‍♂️ مطالعات این گروه تحقیقاتی نشان می‌دهد که با تحریک HONها، تمایل به ورزش حتی در حضور غذاهای جذاب و پر چرب تقویت می‌شود. HONها باعث می‌شوند که مغز ارزش بیشتری برای ورزش‌کردن قائل شود و این رفتار را به تغذیه ترجیح دهد؛ حتی زمانی که غذای پرچرب (HPF) به‌راحتی در دسترس است.

💡این نتایج به درک بهتری از نحوه تعامل سیستم HON با دیگر سیستم‌های عصبی کمک می‌کند و می‌تواند به مطالعات بیشتری در زمینه تأثیرات ورزش و تغذیه بر سلامت انسان‌ها منجر شود. همچنین این تحقیقات می‌توانند درک بهتری از انتخاب‌های فردی و تأثیرات آن بر مسائل جهانی مانند چاقی و بی‌اشتهایی عصبی فراهم کنند.

✍🏻 نویسنده: مهران عبادی
ویراستار: سیما آزادی

🗂 منبع

🆔 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم اعصاب ایران
👍65🔥2
⁉️ چه تکنیک‌های نوینی درحال حاضر در مبارزه با سرطان مغز توسعه یافته‌اند و چه‌طور می‌توانند آینده درمان این بیماری را متحول کنند؟

🧠 برای مطالعه و آگاهی بیشتر در ارتباط با درمان‌های نوین سرطان مغز، با ما همراه باشید.


🆔 @ir_neuroacademy

• آڪادمی علوم اعصاب ایران
👍4
2025/07/12 11:35:45
Back to Top
HTML Embed Code: