Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✅️ موجودات کوچکی که دنیایشان از دید ما پنهان است در زندگی ما نقشی بسیار فراتر از چیزی که تصور میکنیم ایفا می‌کنند.

🔸 در آخرین سفرم مقداری نمونه آب از خلیج فارس برداشتم و آن را زیر میکروسکوپ قرار دادم تا درک بهتری از این جهان کوچک داشته باشم.

#علی_کریمی #زیست_شناسی_دریا #دانشگاه_شهید_بهشتی

----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
16😍3👍2
طبق آخرین آمار ۱۱ هزار و ۴۰۰ گونه مهره‌­دار از ۷۵ هزار و ۹۲۳ گونه توصیف‌شده در معرض تهدید انقراض هستند

یوز، نماد آخرین تلاش‌ها برای بقا
| علی‌اصغر مبارکی |

🔺طبق آخرین آمار ۱۱ هزار و ۴۰۰ گونه مهره‌­دار از ۷۵ هزار و ۹۲۳ گونه توصیف‌شده در معرض تهدید انقراض هستند که نشان‌دهنده وضعیت موجود و لزوم اقدام درخور و مناسب در سطوح مختلف است.

🔺انقراض گونه‌ها و زیستگاه‌های آنها خیلی سریع‌تر و زودتر از آنچه ما فکر می‌­کنیم، رخ می‌­دهد و تنها راه نجات گونه‌ها از ورطه نابودی تنها اقدام ما است.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120331

#محیط_زیست #حیات_وحش #یوز_ایرانی #پیام_ما
@payamema
👍2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اجلاس دوسالانۀ جهانی تنوع زیستی، که از کنوانسیون سال ۱۹۹۲ شروع شده، و توسعه و اجرای CBD را هدایت می‌کند، امسال در کالی کلمبیا برگزار شد.

🔸 اجلاس تنوع زیستی کلمبیا را می‌توان از زمان تصویب چارچوب جهانی تنوع زیستی Kunming-Montreal در دسامبر ۲۰۲۲ در مونترال، کانادا را «اولین اجلاس اجرایی تنوع زیستی» پس از پذیرش جهانی KMGBF دانست.

🔸 این اجلاس سه محور اصلی داشت:
۱- اهمیت تخصیص و هزینه‌کرد
۲- نقش مشارکت مردمی
۳- گزارش پیشرفت کشورها

🔸 در این اجلاس، دکتر محسن مفیدی نیستانک و دکتر سعید کدخدایی به نمایندگی از ایران با مشارکت فعال و شرکت در مباحثات، جلسات رسمی و صحن سازمان ملل، از مواضع کشور دفاع کردند و نظرات فنی کشور را که محصول نشست های قبلی در کارگروه های تخصصی در بیش از چهارصد نفر-ساعت جلسه به دست آمده بود منعکس نمودند.

🔸 همچنین طی برگزاری اجلاس، سومین برنامۀ اقدام ملّی کشور NBSAP3 را در سامانۀ دبیرخانۀ کنوانسیون جهانی تنوع زیستی به عنوان سی و هفتمین کشور در جهان ثبت کردند.

-------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍2
کانال تنوع زیستی ایران
❇️فراخوان شرکت در برنامه جایزه رامسر سال 1403 🔹 به منظور شناسایی، جمع‌آوری و طبقه‌بندی تجربیات موفق مرتبط با حفاظت بهینه اکوسیستم‌های تالابی و تشویق و گسترش فرهنگ تالابی در کشور، سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد تا برنامه سالانه جایزه رامسر (قهرمان تالاب…
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، به منظور شناسایی، جمع‌آوری و طبقه‌بندی تجربیات موفق مرتبط با حفاظت بهینه اکوسیستم‌های تالابی و تشویق و گسترش فرهنگ تالابی در کشور، سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد تا برنامه سالانه جایزه رامسر (قهرمان تالاب سابق) را طبق روال هر سال همزمان با روز جهانی تالاب‌ها (۲ فوریه ۲۰۲۵ میلادی مصادف با ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) مطابق با فرایند اهدای جایزه رامسر اعلام شده توسط دبیرخانه کنوانسیون رامسر برگزار گردد.

🔸 جایزه رامسر در چهار بخش رویکردهای نوآورانه حفاظت تالاب، جوانان فعال تالابی، جوامع محلی و خبرنگاران برتر تالابی اهداء خواهد شد و مهلت ارسال مدارک (فرم ذیل) تا ۱۰دی ماه ۱۴۰۳ است.

🔸 شرایط شرکت در برنامه انتخاب جایزه رامسر:

- اقدامات انجام شده در ۲ سال اخیر (دی ماه ۱۴۰۱ لغایت دی ماه ۱۴۰۳) مورد پذیرش می‌باشد.

- در بخش رویکردهای نوآورانه فعالیت های حفاظت و احیای تالاب باید اثرگذار و کاربردی باشند و قابلیت اجرا در سایتهای مشابه را داشته باشد.

- در بخش جوانان فعال تالابی، سن شرکت کنندگان در محدوده ۱۸ الی ۳۰ سال، دستاوردها مستند و در راستای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب باشد.

- در بخش فعالیت‌های جوامع محلی، اقدامات دارای نتایج مثبت برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه در راستای ترویج دانش سنتی بوده و ارتباط بین مردم محلی و تالابها را نشان دهد.

- در بخش خبرنگاران برتر تالابي، آثار در چارچوب گزارش‌هاي مكتوب، مصاحبه و ميزگرد مكتوب، گزارش ويديويي مورد قبول است. تعداد آثار مورد پذيرش از هر فرد، 3 اثر است. شاخص ها در این بخش، پرداختن به موضوع حفاظت از تالاب از زاويه تازه، توجه به تالاب‌هاي كمتر شناخته شده، ارائه راهكار براي حفاظت، شروع و پايان اثرگذار آثار می باشد.

- آثار فاقد نويسنده در صورت راهيابي به مرحله نهايي بايد تاييديه كتبي همراه با مهر و امضا مدير مسئول رسانه را داشته باشند. در صورتی که در هرکدام از بخشها کمتر از ۱۰ اثر به دبیرخانه ارسال شود آن بخش از فرایند داوری حذف می شود.

🔸 مهلت ارسال مدارک تا ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ و غیر قابل تمدید می‌باشد. فرم‌های دریافتی توسط کمیته داوران بررسی و نتایج آن در روز جهانی تالاب‌ها ۱۳ بهمن ماه اعلام خواهد شد. به نفرات برتر لوح تقدیر و جوایزی اهداء خواهد شد.

🔸 لطفاً اطلاعات درخواستی را به آدرس تهران- اتوبان حکیم- پارک طبیعت پردیسان- ساختمان تحقیقات- طبقه سوم - معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها- دفتر حفاظت و احیاء تالاب‌ها و آدرس پست الکترونیک [email protected] ارسال نمایید.

🔸 در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید با شماره 02142781406 خانم خان‌پور تماس حاصل نمایند.

------‐----------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍3
✳️ همایش ملی روز جهانی داوطلب

🔸 جوانان و نوجوانان عزیز داوطلب و
🔸 فعالان داوطلب اجتماعی، به ویژه فعالیت‌های حوزه محیط زیست و منابع طبیعی
🔸 فعالان و کنشگران و مدیران و اعضاء محترم تشکل‌های مردم‌نهاد، غیردولتی و اجتماع‌محور حوزه‌های محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار سراسر کشور

✳️ ششمین همایش ملی روز جهانی داوطلب، امسال هم طبق روال همیشگی، با حضور شهروندان و گروه‌های داوطلب در حوزه‌های مختلف و متنوع فعالیت‌های داوطلبانه، در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

🔸 در این همایش ملی که علاوه بر شهروندان داوطلب از سراسر ایران، مسؤولان کشوری، هنرمندان و ورزشکاران ملی هم حضور خواهند داشت، قرار است از شهروندانی از سراسر کشور که اقدامات داوطلبانه، بخشی از زندگی و فعالیت‌های‌شان است، تقدیر شود.

⬅️ زمان: شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۹ صبح

⬅️ مکان: تهران، سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد

✳️ چنانچه علاقه دارید در جشن سالانه داوطلبی ۱۴۰۳ حضور داشته باشید، لطفا حداکثر تا پایان وقت اداری روز یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳ از طریق لینک اختصاصی زیر، ثبت‌نام کنید:

https://formafzar.com/form/ngo1403

🔸 با توجه به تنوع حوزه‌های فعالیت داوطلبانه و استقبال گسترده جوانان و نوجوانان عزیز و شهروندان داوطلب از این همایش ملی، امکان حضور در سالن همایش‌های برج میلاد، بدون انجام ثبت‌نام مقدور نخواهد بود.

🔹🔸 لطفا ثبت‌نام خود را زودتر انجام دهید.
@iranengos
---------------------------------
مجموعه گفتگوهای راه‌حل
@rahehaltalks
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پلیکان‌های مهاجر تالاب هورالعظیم

فیلم از رضا نیک‌فلک
--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
13
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پرواز باکلان‌ها؛ پناهگاه حیات وحش میانکاله

تصویربردار: علی رستمی

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
3👌1
روز جهانی یوزپلنگ | ۱۴ آذر

🔸 در حالی کمتراز ۲۰ قلاده از یوزپلنگ آسیایی باقی مانده است که برای نجات آن همکاری همه از دولت گرفته تا جوامع محلی ضروری به نظر می‌رسد.

🔸از سال ۲۰۱۰، ۴ دسامبر (۱۴ آذر) به بزرگداشت یوزپلنگ به عنوان روز جهانی یوزپلنگ اختصاص یافته است. هر سال، این روز خاص به عنوان یادآور زیبایی باورنکردنی و منحصر به فرد این گربه بزرگ و همچنین نیاز فوری به تلاش‌های حفاظتی گرامی داشته می‌شود.

🔸 گونه یوز دارای دو زیرگونه اصلی است؛ زیرگونه آسیایی و زیرگونه آفریقایی. وضعیت یوزپلنگ آسیایی به‌قدری وخیم است که  در حال حاضر این گونه جانوری در کشورهای همسایه ایران به‌طور کلی منقرض و در ایران هم به بخش‌هایی از استان‌های یزد، خراسان جنوبی، کرمان، خراسان شمالی و سمنان محدود شده و جمعیت آن در سه استان یزد، خراسان جنوبی و کرمان بسیار ناچیز است. اینگونه در لیست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار دارد.

ادامه خبر....

------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
6👍3
🗓 روز ۴ دسامبر (۱۴ آذر) را به نام روز جهانی یوزپلنگ نامگذاری کرده اند.

🔹 یوزپلنگ سریع ترین جانور زمینی رو است که در حال حاضر، در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به عنوان آسیب پذیر فهرست شده است.

🤝 برای نجات یوزپلنگ باید درباره اش بیشتر بیاموزیم و در مورد حفاظتش با دیگران بصورت رو در رو و در شبکه های اجتماعی صحبت کنیم. همچنین با ایجاد تغییرات کوچک در زندگی روزمره خود و همچنین پیوستن به پروژه های خدماتی یا جمع آوری مالی، برای کمک به حیات وحش درگیر بمانیم.

🖼 لطفا در انتشار این #پوستر_مشارکتی که به کوشش گروه مردمی #قرار_سبز و همراهی داوطلبانه بیش از ۹۰ گروه تهیه شده است، ما را یاری کنید.

#InternationalCheetahDay #نجات_یوزپلنگ
#SaveTheCheetah #cheetah #IUCN
#volentier #gharaaresabz
🔻#قرار_سبز
جایی برای فعالیت های اجتماعی
https://www.tgoop.com/GharaareSabZ/14435

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍5
روز جهانی خاک (۵ دسامبر/۱۵ آذر)

🔷 خاک علاوه بر تأمین مواد غذایی، به ذخیره‌سازی آب، تنظیم جریان آب، جذب کربن و فراهم کردن زیستگاه برای بسیاری از موجودات زنده کمک می‌کند. اما، با توجه به تخریب زمین، فرسایش خاک و استفاده بی‌رویه از مواد شیمیایی، سلامت خاک‌ها در بسیاری از مناطق جهان در معرض خطر قرار دارد.
🌐 http://un.org/en/observances/world-soil-day

🤝 برای مراقبت از خاک و حفظ محیطزیست و رساندنش به نسل های بعد با توجه به شعار امسال که بر اندازه گیری، نظارت و مدیریت تاکید دارد فرصت داریم تا شیوه های کاهش فرسایش، افزایش حاصلخیزی از طریق روش‌های ارگانیک و به حداقل رساندن استفاده از مواد شیمیایی را ترویج کنیم.

https://www.tgoop.com/GharaareSabZ/14445

#مراقبت_از_خاک #قرار_سبز
-------‐---------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍2
چرا مراقبت از خاک به معنای حفاظت از سیاره و زندگی ما است؟

1️⃣ خاک پایه و اساس تغذیه ما است. تقریبا ۹۵ درصد از غذای ما توسط خاک تامین می‌شود.

2️⃣ به طور تقریبی خاک میزبان ۵۹ درصد از گونه های سیاره ما (زمین) است و این موجودات گرانبها برای سلامت خاک ضروری هستند.

3️⃣ خاک متحد ما در برابر تغیرات اقلیمی است. خاک به عنوان بزرگ ترین مخزن کربن سیاره شناخته می‌شوند.

4️⃣ خاک برای حفظ امنیت غذا (تغذیه) ضروری است. خاک سالم تر محصول غذایی مقوی تر و با کیفیت تر تولید می‌کند.

5️⃣ خاک می‌تواند به اندازه ۲۰ برابر وزن خود آب را ذخیره و فیلتر کند. مواد آلی خاک مانع از رسیدن آلاینده ها به آب های زیر زمینی می‌شود.

#مراقبت_از_خاک #روز_جهانی_خاک #تنوع_زیستی_خاک

-----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👌21
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 بقای سیاره ما به پیوند ارزشمند با خاک بستگی دارد. بیش از ۹۵ درصد غذای ما از خاک تامین می شود. با این حال، در مواجهه با تغییرات آب و هوایی و فعالیت های انسانی، خاک ما در حال تخریب است.

🔸 روز جهانی خاک، با موضوع مراقبت از خاک: اندازه گیری، نظارت، مدیریت، بر اهمیت داده های دقیق خاک و حمایت از تصمیم گیری آگاهانه در مورد مدیریت پایدار خاک برای امنیت غذایی تاکید می کند.

------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تصاویر خیره‌کننده‌ای از خرامیدن گله بزرگی از گوسفند وحشی اوریال بر تپه‌های سفیدپوش‌شده با نخستین برف پاییزی در جنگل‌های پارک ملی گلستان منتشر شده است.

🔸 این تصاویر را کیوان اطمینان، تصویربردار حیات وحش منتشر کرده و توضیح داده که فیلم را ۱۱ آذر در ارتفاعات #پارک_ملی_گلستان از یک گله بزرگ قوچ‌ و میش اوریال گرفته است.

🔸 قوچ‌ اوریال یا گوسفند وحشی اوریال گروهی از زیرگونه‌های گوسفند وحشی است که در مناطق کوهستانی و تپه‌ماهوری زندگی می‌کند. این گوسفند وحشی، بزرگ‌ترین قوچ ایران است که نر آن شاخ‌های بلندی دارد. بلندترین شاخ که مربوط به پارک ملی گلستان است با طول ۱۱۳ سانتی‌متر یک رکورد جهانی محسوب می‌شود.

🔸 پارک ملی گلستان که در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع شده، یکی از از بهترین زیستگاه‌های گونه‌های جانوری مانند گرگ،مرال، پلنگ، خرس قهوه‌ای، شوکا، گوسفند وحشی اوریال و آهوی ایرانی است.

------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍4🔥1
روز ملی گونه‌های بومی

◀️ گونه‌های بومی: گونه‌ای زادگاه اصلی آن یک محدوده مشخص باشد؛ به طور طبیعی در تمام طول سال یه بخشی لز چرخه حیات سالانه خود در آن محدوده یافت شود و زندگی کند. مثل گور آسیایی در ایران و یا پلنگ ایرانی. این گونه‌ها می‌توانند در کشورهای مختلف همسایه نیز یافت شوند.

◀️ برخی تهدیدات
🔸️وجود گونه‌های غیربومی و مهاجم
🔸️افزایش از بین رفتن پوشش گیاهی و جنگلی به دلیل فعالیت‌های انسانی
🔸بهره‌برداری بی‌رویه (برداشت، شکار و صید بی رویه)
🔸 تخریب زیستگاه (جاده کشی، معدن کاوی و ...)
🔸 استفاده بی رویه از سموم و آفت کش‌ها

◀️ اقدامات که میتواند به حفاظت از گونه‌های بومی کمک کند:
🔸 عدم انتقال و جابجایی گونه ها و عدم رهاسازی سرخود آنها در طبیعت
🔸 عدم خرید و فروش حیات وحش
🔸 عدم رهاسازی گونه‌های اعلی در زیستگاه حیات وحش
🔸 جلوگیری از تخریب زیستگاه به واسطه کنشگری و حنایت از انجمن‌های مردم نهاد
🔸 اطلاع رسانی در خصوص اهمیت گونه‌های بومی و آگاه سازی جامعه
🔸 کاهش استفاده از سموم و آفت کش‌ها در کشاورزی به واسطه کنترل بیولوژیک آفات

----------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍5
«بندر خمیر» از سوی شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو، به عنوان یکی از ۱۲ شهر برگزیده در مجموعه آنلاین «یادگیری مادام‌العمر برای اقدام اقلیمی» معرفی شد.

■ به گزارش صبح ساحل، در رویدادی که با عنوان «تغییر رویکردها: ترویج سبک‌های زندگی پایدار و بازنگری در رابطه انسان با طبیعت» در یونسکو برگزار شد، بندرخمیر به عنوان یکی از ۱۲ شهر برگزیده در مجموعه آنلاین «یادگیری مادام‌العمر برای اقدام اقلیمی» معرفی شد.

■ بندرخمیر در کنار شهرهای بوگوتا (کلمبیا)، ادمونتون (کانادا)، اسپو (فنلاند)، یوپیونگ (کره جنوبی)، هامبورگ (آلمان)، شهر صنعتی جبیل (عربستان سعودی)، مراکش (مراکش)، نزریکوره (گینه)، اوکایاما (ژاپن)، شانگهای (چین) و ویندهام (استرالیا) به عنوان نمونه‌ای موفق در اجرای آموزش برای توسعه پایدا و اقدامات اقلیمی محلی معرفی شده است که نشان‌دهنده تعهد و نقش فعال مجموعه شهری و مردمی بندرخمیر در پیشبرد اهداف توسعه پایدار این شهر است.

🔸 جزئیات را در پایگاه خبری صبح ساحل بخوانید.

------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
6👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️🎥تکثیر و پرورش گوزن ایرانی در ایلام

🔹دو رأس گوزن زرد ایرانی از مرکز تکثیر و پرورش در ایلام؛ به اردبیل منتقل شد.

🔹این مرکز با ۶ رأس گوزن؛ شروع به کار کرد و تاکنون ۵۷ رأس گوزن زردِ کم‌یاب ایرانی به زیستگاه‌های مختلف کشور منتقل کرده است.

🆔️@doenews
--------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍32
🏔 راه‌حل‌های کوهستان برای آینده‌ای پایدار – نوآوری، سازگاری و جوانان

🔸 طی قرن‌ها، جوامع کوهستانی راه‌حل‌هایی را برای سازگاری با شرایط محیطی سخت، مقابله با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و حفاظت یا احیای تنوع زیستی توسعه داده‌اند.

🔹 روز جهانی کوهستان در این سال (IMD 2024) بر توانمندی‌ها و نیازهای مردم این مناطق با رویکردی سه‌گانه تمرکز دارد: «راه‌حل‌های کوهستانی برای آینده‌ای پایدار – نوآوری، سازگاری و جوانان»

💡 نوآوری برای حل چالش‌های پیچیده مناطق کوهستانی ضروری است. این نوآوری شامل پیشرفت‌های فناوری و ایده‌های خلاقانه‌ای مانند کشاورزی هوشمند اقلیمی می‌شود.

🏳 با افزایش فشار تغییرات اقلیمی بر کوهستان‌ها، سازگاری به عاملی کلیدی برای تقویت تاب‌آوری و کاهش آسیب‌پذیری‌ها تبدیل شده است. راه‌حل‌های سازگاری شامل استفاده از رویکردهای مبتنی بر اکوسیستم برای کاهش خطر بلایا و ادغام دانش بومی است.
------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
2
2025/07/08 19:40:43
Back to Top
HTML Embed Code: