Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1748 - Telegram Web
Telegram Web
درمانی برای HIV؟ عوامل TCR به دنبال از بین بردن مخازن ویروسی هستند.
تدوین: ح. رسولی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران
اولین درمان مبتنی بر گیرنده سلول T (TCR) که برای از بین بردن سلول‌های حاوی HIV-1 نهفته طراحی شده است، آزمایش‌های بالینی اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

این روش درمان ایمنوتراپی دوظرفیتی ساخته‌شده توسط شرکت Immunocore می‌تواند سلول‌های CD4+ را که به طور مداوم با HIV آلوده هستند (معروف به "مخازن ویروسی") از بین ببرد.

هدف این درمان است که تکثیر HIV در درون بدن سرکوب شده و ویروس تحت کنترل قرار گیرد تا محققان به یک "درمان عملکردی" بدون نیاز به درمان ضد رتروویروسی (ART) دست یابند.

این دستاورد می‌تواند یک جایگزین تحول‌آفرین برای میلیون‌ها نفر از افراد مبتلا به HIV باشد که در سراسر جهان با عوارض این بیماری دست و پنجه نرم می کنند.

...بیشتر بخوانید...

https://www.tgoop.com/IRBioinformatics/1750
3👍2
شیر مادر آزمایشگاهی
تدوین: ح.رسولی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران
در این پست با استارت‌آپ‌های بیوتکنولوژی آشنا بشین که با استفاده از بیوراکتورها شیر تولید می‌کنند تا فرمول شیر خشک نوزادان را بهبود بخشند.

شیر تولید شده در آزمایشگاه در حال آماده‌سازی برای ایجاد تحول در بازار شیر خشک نوزادان است. استارت‌آپ Helaina مستقر در نیویورک در سپتامبر ۲۰۲۴ با سرمایه گذاری ۴۵ میلیون دلاری تلاش کرد تا پروتئینی مشابه با پروتئین موجود در شیر انسانی تولید کند.

همچنین شرکت B Checkerspot مستقر در کالیفرنیا در سال ۲۰۲۳، با سرمایه گذاری ۵۵ میلیون دلاری تلاش کرده است تا چربی شیر انسان را از طریق تخمیر جلبک‌های میکروبی تولید کند. چندین استارت‌آپ دیگر نیز از ابزارهای زیست‌فناوری برای بهینه‌سازی شیر برای تغذیه نوزادان استفاده می‌کنند تا محصولی نزدیک‌تر به استاندارد طلایی تغذیه نوزادان، یعنی شیر مادر، ارائه دهند.

به نظر می رسد این صنعت نوپا در حوزه بیوتک می تواند منجر به تولید فرمولاسیون های جدیدی از شیر مادر به صورت آزمایشگاهی شود که نیازهای تغذیه ای کودکان را تامین نمایید.

...بیشتر بخوانید...
6👍2
‎⁨پژوهش یار1⁩.pdf
153.4 KB
قابل توجه دانشجویان دکتری

شیوه نامه پژوهش یار جهت تحت پوشش قرار گرفتن دانشجویان دکتری تمام وقت/کانال اطلاع رسانی دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران
🥰2👏2👍1
معرفی هوش مصنوعی NotebookLM
تدوین: ح.رسولی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران

ابزار NotebookLM یک ابزار قدرتمند مبتنی بر هوش مصنوعی است که به کاربران کمک می‌کند اطلاعات پیچیده را با امکان آپلود انواع منابع (مانند مقالات، کتب، صفحات وب و فایل‌های صوتی) در یک نوت‌بوک فعال بر روی Google cloud آنالیز و تجزیه و تحلیل کنند.

هوش مصنوعی این اطلاعات را ترکیب و تحلیل می‌کند و ویژگی‌هایی مانند خلاصه‌سازی، ساختاردهی و حتی مرورهای صوتی ارائه می‌دهد. نسخه پیشرفته‌تر این پلتفرم، یعنی NotebookLM Plus، امکانات و ابزارهای استفاده بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این پلتفرم امکان همکاری بین کاربران را فراهم می‌کند و شامل ابزارهای تحلیلی برای نوت‌بوک‌های اشتراک‌گذاری شده نیز می‌شود.

این پلتفرم رایگان است و قابلیت استفاده اکادمیک را دارا می باشد و استفاده از آن در تهیه مقالات و سایر اسناد علمی بین المللی مشکلی ندارد.
https://www.tgoop.com/IRBioinformatics/1758
👍9❤‍🔥1🥰1🤔1
عنوان مقاله:
Recent application of CRISPR-Cas12 and OMEGA system for genome editing
سال چاپ: 2024
خلاصه و تدوین: ح. رسولی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران

در سال ۲۰۱۲ مشخص گردید که سیستم CRISPR با قابلیت برنامه‌ریزی مجدد می‌تواند ویرایش دقیق ژن‌ها را در DNA هدف ایجاد کند. از آن زمان، مطالعات زیادی پتانسیل این سیستم را برای ویرایش موجودات زیستی مختلف بررسی کرده‌اند.
علاوه بر CRISPR-Cas9، ارتولوگ‌های دیگری مانند CRISPR-Cas12 و سیستم ویرایش ژنی جدید یوکاریوتی OMEGA (شامل TnpB و Fanzor) شناسایی شده‌اند که ویژگی‌های منحصر به فردی دارند و برای ویرایش ژن‌ها در محیط in vivo مناسب‌تر هستند.

اندازه کوچک این آنزیم‌ها امکان استفاده از سیستم های وابسته به آدنوویروس ها برای انتقال این مجموعه ویرایشی را فراهم می‌کند، که آن‌ها را به رقیبی جدی برای Cas9 در ژن درمانی تبدیل کرده است. این مقاله مروری بر ساختار، بیوشیمی، اثرات خارج از هدف و کاربردهای این اندونوکلئازهای برنامه‌پذیر هدایت‌شونده توسط RNA در ویرایش های ژن درمانی متمرکز است.
https://www.tgoop.com/IRBioinformatics/1764
👍6
1-s2.0-S1525001623006147-main.pdf
3.7 MB
Recent application of CRISPR-Cas12 and OMEGA system for genome editing

https://www.tgoop.com/IRBioinformatics/1764
6👍1💅1
همکارم میگفت: آیلتس دادم، همه کارامو کردم آخرین لحظه ریجکت شدم و نتونستم مهاجرت کنم. بعدش افسردگی گرفتم. رفتم پیش تراپیست. بهم گفت: همه که نباید مهاجرت کنن، مملکت به آدم‌های نخبه‌ای مثل تو نیاز داره. میگفت جلسه پنجم ششم بود داشتم کم‌کم خوب میشدم که خود تراپیسته مهاجرت کرد کانادا.🤐😂
#تلخند
🤣12😁7🥰1😭1💅1
محل تولد واقعی ما کجاست؟ ما زاده کجاییم؟ 🤌
👍102🔥1💅1
راهنمای نگارش چکیده مقاله در حوزه بیوتکنولوژی
با در نظر گرفتن این 5 نکته بهترین چکیده را برای مقاله خود بنویسید تا خواننده به مطالعه متن مقاله شما علاقه مند شود و مقاله شما پس از چاپ به ارجاعات حداکثری دست یابد. دقت داشته باشید چیکده مهمترین بخش مقاله است و باید پس از اتمام سایر بخش های مقاله اقدام به نوشتن چکیده کنید چرا که چکیده جمع بندی و عصاره نهایی کار تحقیقی است که انجام دادید.

@irbioinformatics
👍61🦄1
آشنایی با انواع کنترل در تحقیقات زیستی
هنگام انجام تحقیقات زیستی بخصوص مطالعات آزمایشگاهی و میدانی نیاز است برای مقایسه نتایج با یکدیگر از یک کنترل که شرایط استاندارد را دارد استفاده شود و تغییراتی که در سایر تیمارها اعمال می شود در این گروه اعمال نمی شود تا یک مبنای مقایسه ای برای انجام آنالیزهای آماری فراهم شود.

به طور کلی دو نوع کنترل مثبت و منفی در تحقیقات زیستی به وفور استفاده می شوند. اما با این حال بسته به فیلد تحقیقاتی ممکن است انواعی از زیرکنترل ها نیز در تحقیقات استفاده شوند که در اینجا به برخی از آنها اشاره شده است.

انتخاب نوع کنترل برای آزمایش وابسته به نوع نگاه محقق به مطالعه، جنس مطالعه، بستر آزمایش مطالعه، جمعیت مورد مطالعه و ... دارد و در صورتی که در یک مطالعه کنترل به درستی انتخاب نشود خروجی تجزیه و تحلیل های آزمایشی نمی تواند به درستی بیانگر وقایع مشاهده شده در تحقیق مورد نظر باشد.
@irbioinformatics
3👏2👍1💅1
https://www.sharifml.ir/



"ویدیوهای کامل و محتوای دوره‌ی «یادگیری ماشین» دانشکده‌ی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف منتشر شد:
کل این محتوا رایگان است.
تهیه‌ی این مجموعه ممکن نبود، مگر با تلاش جدی یک تیم ۷۰ نفره که قدردان یکایک آن‌ها هستم.
علی شریفی زارچی"

قابل توجه دوستان و علاقه مندان یادگیری ماشین لرنینگ

این دوره ارزشمند به صورت رایگان توسط اساتید و نخبگان دانشگاه شریف با حمایت استاد عزیز و عالیقدر جناب اقای دکتر شریفی زارچی در اختیار پژوهشگران عزیز قرار گرفته است. با تشکر از تیم برنامه نویسی دانشگاه شریف برای تهیه و تولید این مجموعه فاخر و علمی.

https://www.tgoop.com/IRBioinformatics/1772
👍6🥰1👏1
نکات کلیدی در طراحی آزمایشات زیستی
تهیه و تدوین: ح.رسولی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران

طراحی آزمایشات زیستی نیازمند رعایت نکات کلیدی برای اطمینان از اعتبار و قابلیت تکرارپذیری نتایج است. ابتدا، فرضیه واضح و قابل آزمایش باید تعریف شود.

سپس، متغیرهای مستقل و وابسته به دقت شناسایی و کنترل شوند تا تأثیر عوامل خارجی به حداقل برسد. استفاده از کنترل‌های مثبت و منفی برای اطمینان از صحت روش‌های آزمایشی ضروری است.

همچنین، تکرار آزمایش و اندازه‌گیری‌های دقیق برای کاهش خطاهای تصادفی و افزایش دقت داده‌ها اهمیت دارد. در نهایت، تحلیل آماری مناسب باید برای تفسیر نتایج و تعیین معناداری یافته‌ها به کار رود.

این اصول به محققان کمک می‌کند تا داده‌های معتبر و قابل اعتمادی تولید کنند.

....بیشتر بدانید...

https://www.tgoop.com/IRBioinformatics/1773
👍2🔥1
2025/07/10 16:17:12
Back to Top
HTML Embed Code: