tgoop.com/irdentist/14275
Last Update:
🔵قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت: هم اکنون ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی داریم و این تعداد سال آینده به ۹۰ هزار خواهد رسید!
🔸مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت:اکنون ۷۴هزار دانشجوی پزشکی داریم و سالانه ۷ هزار دانشجوی پزشکی فارغالتحصیل میشوند. با توجه به افزایش ظرفیت، سال آینده ۹۰ هزار دانشجوی پزشکی خواهیم داشت.
🔹دکتر حمید اکبری درباره اختلاف نظر میان وزارت بهداشت و مجلس در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی و بودجه مورد نیاز آن گفت: این اختلاف نظر ناشی از تفاوت نگاه است. یک نگاه این است که پزشک کم است و از آن نتیجه میگیرند که راه جبران آن افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی است. نگاه ما این است که الزاماً تعداد زیاد دانشجوی پزشکی این کمبود را جبران نمیکند و در صورتی که این دانشجویان آموزش مناسب نبینند، موجب هدررفت نیروی انسانی میشود.
🔹در عدالت آموزشی این موضوع دیده شده که دانشجو باید از همان منطقه محروم جذب شود که در آینده در همان منطقه خدمت کند. در حال حاضر چند هزار نیرو با این شرایط داریم و باید برای آنها خدمات و رفاهیات مناسب تأمین کنیم؛ در غیر این صورت هر چقدر هم که پزشک تربیت کنیم، فرد تصمیم به مهاجرت میگیرد. وقتی میبینیم در منطقهای پزشک نداریم، الزاماً به این معنا نیست که پزشک کم باشد.
🔹از ۵۰ راهکاری که WHO برای تأمین نیروی انسانی پزشکی ارائه کرده است، یک راهکار آن افزایش ظرفیت است؛ ما ۴۹ راهکار دیگر را کنار میگذاریم و به سراغ راهکاری که سادهتر است ولی تبعات زیادی دارد، میرویم.
🔹یکی دیگر از راهکارها افزایش سرانه درآمد هر فرد در کشور است. اگر به طور کلی این مبلغ افزایش پیدا کند درست میشود. برخی آمار پزشکان را در ایران و ترکیه مقایسه میکنند. باید ببینیم درآمد سرانه ترکیه چقدر است و ما چقدر درآمد سرانه داریم.
🔹در سیستان و بلوچستان مگر امکانات دیگری وجود دارد و فقط پزشک نیست؟ زیرساختهای دیگر هم نداریم و در بخشهای دیگر نیز این منطقه محروم است. این منطقه باید در بخشهای دیگر هم رشد کند تا نیروی پزشک مناسب آنجا بنشیند. اگر کل منطقه را هم رشد دهیم برای پزشک باید درآمد مناسب ایجاد کنیم.
🔹 پزشک در شهر کوچک نمیتواند مطب بزند بنابراین دولت باید حقوق خوب به او بدهد. دولت هم مشخص است که به کارمندانش چقدر حقوق میدهد. پزشک کارمند دولت میشود و با این درآمد کم پزشک تصمیم میگیرد به شهرهای بزرگتر برود، برخی نیز متأسفانه به کارهای غیر از پزشکی مشغول میشوند. الان ۳۰ هزار پزشک در مشاغل غیر از پزشکی مشغولاند.
🔹ما توسعه متوازن نداشتیم و انتظار داریم پزشکان را با زور به مناطق محروم بفرستیم و تصور میکنیم اگر دانشجوی پزشکی زیادی تربیت کنیم آنها به منطقه محروم میروند.
🔹سال آینده اگر بودجهای که تصویب شده، محقق شود، فشاری که بر روی دانشگاهها است تا حدودی برداشته میشود ولی برای مثال به ساخت بیمارستان و ایجاد تخت آموزشی برای این تعداد دانشجوی پزشکی نیاز است. ایجاد این زیرساخت حداقل ۳، ۴ سال طول میکشد. ابتدا باید این مبالغ تأمین میشد و امکانات ایجاد میشد، بعد اقدام به افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی میکردیم. در صورتی که ۳ سال پیش ظرفیت افزایش یافته و هزینه آن سال بعد قرار است پرداخت شود.
🔹 الان در یک خوابگاه دانشجویی به جای ۴ نفر، ۱۲ دانشجو در یک اتاق خوابگاه هستند. این سبب میشود یک جوان ۱۸ ساله که تازه وارد دانشگاه شده، سرخورده شود و ما جوان کشور را از دست میدهیم؛ یعنی این فرد نه تنها پزشک نمیشود، دچار مشکلات دیگری نیز میشود./خبرگزاری مهر
www.tgoop.com/medistU
BY Irdentist
Share with your friend now:
tgoop.com/irdentist/14275