tgoop.com/itriir/34601
Last Update:
امروز یکشنبه
●۹ دی ماه 1403 ه.ش
●۲۷ جمادی الثانی 1445 ه.ق
●۲۹ دسامبر 2024 میلادی
📘"پوراندخت" شاه ساسانی، كه سياست خارجی و داخلی تازهای را در پيش گرفته بود تا امپراتوری ايران را نجات دهد، با دولت روم شرقی قرارداد صلح امضاء كرد تا فرصت يابد دست به اصلاحات داخلی بزند. (630 م)
📘زادروز "الیزابت" ، امپراتریس روسیه. (1709 م)
📘آزمايش اولين ماشين بخار توسط "ژوزف كونيو" مبتكر فرانسوی. (1770 م)
📘قتل عام سرخپوستان توسط سفید پوستان آمریکا. (1890 م)
📘درگذشت "لئوپولد کرونکر"، ریاضیدان و منطقدان آلمانی. (1891 م)
📘زادروز "رونالد کوز" اقتصاددان و نویسنده اهل بریتانیا، برنده جایزه نوبل اقتصاد سال ۱۹۹۱ میلادی. (1910 م)
📘اعلام "سون یات سن" به عنوان اولین رئیس جمهور چین. (1911 م)
📘واحد نظامی انگلستان شيراز را برای تصرف كازرون ترك كرد. این نيروی اعزامی پس از درگيری با كازرونیها با تحمل تلفات سنگين از نیمه راه به شيراز بازگشت. (1916 م)
📘"لنين" رهبر و بنيادگذار اتحاد جماهير شوروی و طراح فرضيه مكمل ماركسيسم، وصيتنامه ی خود، كه سند تاريخی مهمی است را امضاء نمود. (1917 م)
📘درگذشت "مهندس الكساندر گوستاو ايفل" سازنده ی برج ايفل فرانسه. (1923 م)
📘درگذشت "کارل اشپیتلر" شاعر سوئیسی ، برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۱۹ میلادی. (1924 م)
📘امضای قرارداد استقلال "ايرلند" بين رهبران ايرلند و انگلستان.(1937 م)
📘مورخان تحولات زبانها، در نشست دسامبر اعلام داشتند: "منظور يعقوب ليث صفاری قهرمان ملی ايرانيان از رسمی ساختن دوباره زبان پارسی که در سال ۶۸۶ میلادی آن را در کرمان اعلام داشت و در سال ۸۷۵ ميلادی با جزئیات بیشتر آن را بار دیگر مورد تاکید قرارداد، بکارگیری همان لهجهای بوده است كه در دربار ساسانيان به آن تكلّم میشد و مكاتبات رسمی به آن صورت میگرفت. از همان زمان اين پارسی را پارسی دری - پارسی دربار خواندهاند." (1968 م)
📖"یعقوب لیث" در سال ۸۶۸ میلادی پس از آزاد کردن کرمان، پارسی را زبان رسمی همه ايرانيان اعلام کرده بود و گفته بود که از آن پس به زبانی که او نمیفهمد مکالمه و مکاتبه نکنند. زبان مكاتبات و مذاكرات رسمی از سال ۶۵۲ ميلادی عربی بود، زيرا اعراب حاكمان شهرها بودند و زبان ديگری نمیدانستند و به ايرانيانی كه عربی نمیدانستند و سعی در يادگرفتن آن نمیكردند عجم به معنای گُنگ و لال، خطاب میكردند كه هنوز هم اين اصطلاح از ميان نرفته است. يعقوب ليث اخطار كرده بود که از آن پس اگر كسی در قلمرو او جز به پارسی سخن بگويد و بنويسد؛ سخت مجازات خواهد شد. امویان و عباسیان در طول دو قرن استیلاء بر ایرانزمین، به ایرانیان ظلم فراوان کردهاند، ولی چون کسی جرأت نوشتن آن را نداشت، ناگفته باقی مانده است و به قول استاد عبدالحسین زرّین کوب، دوقرن سکوت!.
📘تأسيس صندوق بين المللی توسعه كشاورزی وابسته به سازمان ملل متحد. (1977 م)
📘درگذشت "خوان گارسيا پونسه" داستان نگار بلند آوازه مکزيک و نقدنويس ادبی. (2003 م)
📙پناهنده شدن "محمد علی شاه قاجار" به سفارت روس. (۱۳۲۷ ه.ق)
📖با گستردهتر شدن آتش انقلاب در نقاط مختلف كشور، نهضتی برای فتح تهران توسط مشروطه خواهان ايجاد گرديد و پيروزی آنان را به دنبال آورد. در نبردی كه بين قوای "محمدعلی شاه قاجار" و آزادیخواهان در نزديكی تهران روی داد، قوای دولتی شكست خورده و طرف پيروز در ۲۴ جمادی الثانی ۱۳۲۷ ه.ق رو به تهران نهاد. اين درگيریها در تهران ادامه يافت و سرانجام تهران به تصرف مشروطه طلبان درآمد. در اين هنگام، "محمدعلی شاه" كه خود را در برابر آزادی خواهان ناتوان ديد در روز ۲۷ جمادی الثانی به سفارت روسيه پناهنده شد و لياخوف روسی نيز خود را به فاتحان تهران تسليم كرد. بعد از ظهر همان روز، در جلسهای فوقالعاده، "محمدعلی شاه"، از سلطنت كنار گذاشته شد و فرزند يازده سالهی وی، "احمد ميرزا" را به عنوان پادشاه معرفی كردند. چون احمد شاه كودك بود، نيابت سلطنت او را به "عضدالملك"، رييس سالخورده ی ايل قاجار سپردند و بدين ترتيب دوره ی استبداد صغير كه در حدود سيزده ماه به طول انجاميده بود به پايان رسيد.
کانال متخصصین گردشگری ایران
https://www.tgoop.com/itriir
اینستاگرام
https://instagram.com/megatourism?igshid=1w46i994nfna0ص
BY كانال متخصصين گردشگري ايران
Share with your friend now:
tgoop.com/itriir/34601