tgoop.com/jalalifakhr/960
Last Update:
مصطفی جلالیفخر🖋... امانوئل موره در «خاطرات یک رابطۀ کوتاه»، به سادهترین و در عین حال سرخوشانهترین اثرش رسیده و نکتۀ مهمتر این که با وجود تفاوتهای پرشمار این دو فیلم، همچنان سزاوار عنوان فیلمساز مؤلف باقی مانده است.
او بدون آن که بکوشد خودش و دغدغههایش را انکار کند، دچار گرایش به موضوعهای وسوسه، اشتیاق، زناشویی، عشق، تعاریف اخلاقی و نوسان احساسات است و بر خلاف روحیۀ خجالتی خودش، دوست دارد آدمهای فیلمهایش جور دیگری زندگی کنند و همچنان و همواره آنها را در «موقعیتهای عاطفی متناقض» قرار میدهد.
آدمهایی که قرار نیست در قالبهای روانشناسی جا داده شوند. شخصیتهای ساده، عجیب، دستوپاچلفتی، شلخته، بیپروا، شگفتانگیز، صریح، دوستداشتنی و گاه همزمان در حالی که در پیچوخمهای اخلاقی و احساسی گیر افتادهاند، همدردیبرانگیزند.
اگر در فیلم قبلی، «چیزهایی که میگوییم، کارهایی که انجام میدهیم» (۲۰۲۰) کوشید با روابط کوتاه و بلند درهمتنیده و گاه پیچیده، نگاهی فلسفی به تمایلات عاطفی داشته باشد، در اینجا بیآن که درگیر فرازونشیبها و تعلیق و حتی ملودرام شود، بدون اصرار در خطکشی بین عاطفه و عشق و جنسیت، آدمهایی را برگزیده که با تناقضهایشان تعریف میشوند و هر چه فیلم جلوتر میرود، مخاطب در برابر قضاوت در بارهشان بیسلاحتر میشود...*
@filmemrooz_official
*متن کامل این نقد را در صفحات 104و105 بیستوهشتمین شمارۀ «فیلم امروز» بخوانید.
Diary of a Fleeting Affair (2022)
#فیلم_امروز #فیلم #نقد_فیلم #عشق #عاطفه #زناشویی #اخلاق
BY مصطفی جلالی فخر
Share with your friend now:
tgoop.com/jalalifakhr/960