Telegram Web
☑️بیست گزاره درباره جنبش زن، زندگی، آزادی

✍🏻حسین نورانی نژاد

۱.مرگ مهسا تنها عامل جنبش اخیر نیست. آن فاجعه جرقه‌ای بود بر انبار باروتی که از مدت‌ها پیش با حکمرانی غلط ایجاد شده بود.

۲. جنبش زن، زندگی، آزادی ادامه جنبش‌های پیشین است. جنبش‌هایی برای حل دو مساله اصلی:
اول، برای زندگی عادی همراه با رفاه و امنیت.
دوم، کسب کرامت فردی که در قالب رعایت حقوق افراد یا همان حقوق بشر میسر است.

۳. از این جهت جنبش اخیر را در امتداد جنبش‌های آزادی‌خواهانه پیشین، به خصوص ۲ خرداد ۷۶ و جنبش سبز می‌توان ارزیابی کرد. جنبش‌هایی که به نتایج پایدار و کافی نرسیدند تا امروز در شکل و رفتاری متفاوت، در نسل جدید تداوم یابد.

۴. این جنبش مروج بیرونی دارد، از خارج از کشور سعی می‌کنند روی موج آن سوار شوند اما مسببش داخلی است و ارجاع آن به عوامل خارجی، چیزی جز ناامیدی و خشم بیشتر معترضان در بر ندارد.

۵. مسائل زنان در این جنبش محوریت بیشتری دارد چون شکاف جنسیتی و تبعیض علیه زنان جزو جدی‌ترین مصادیق تبعیض در کشور است و فرهنگ عمومی بسیاری از خانواده‌ها توسعه‌یافته‌تر و عادلانه‌تر از قوانین و رویه‌های جاری در این حوزه است.

۶. این جنبش سکولارتر از جنبش‌های پیشین است. به عنوان مثال شعارهای با زمینه مذهبی مانند الله اکبر و یا حسین ندارد.

۷. این حرکت برخلاف جنبش‌های پیشین، بزرگ و در اوج شروع نشد تا کم کم رو به افول برود. برعکس، مانند گوله برفی کوچکی قل خورد و کم کم تبدیل به بهمنی بزرگ شد.

۸. تاکنون هیچ حرکت داخلی چنین ابعاد جهانی نیافته که بسیاری از متفکران و هنرمندان و ورزشکاران و سیاستمداران و سلبریتی‌ها را ترغیب به موضع‌گیری و حمایت از خود کند.

۹. در داخل هم موج حمایت افراد مختلف به خصوص در میان ورزشکاران و هنرمندان بی‌سابقه بوده است. اگر بگوییم هنرمندان در جنبش سبز و اصلاحات فعالیت زیادی داشتند، دست کم درباره ورزشکاران بی‌سابقه است.

۱۰. فراگیرتر از جنبش‌های پیشین است. برخی از شهرهای کشور اولین اعتراضات پس از انقلاب را تجربه کردند.

۱۱. روی دوش نسل زد (Z) سوار است. نسلی که پیوندهای عاطفی نسل‌های پیشین با انقلاب و جنگ و رودرواسی پدران و مادران خود با حکومت را ندارد، فردیت قوی‌تری دارد و دلیلی برای تحمل بسیاری از مشکلاتی که پیشینیان تحمل می‌کردند را ندارد. مانند زنان امروزی که زیر بار با پیراهن سفید رفتن و با رخت سفید آمدن نمی‌روند و اگر روزگارش سیاه باشد، جدا می‌شود.

۱۲. پراکندگی فراوان آن در نقاط مختلف شهرها برخورد با آن را سخت کرده.

۱۳. اصراری بر خشونت‌پرهیزی ندارد. هنوز دست‌اندرکار جدی خشونت نشده ولی لزوما خشونت‌پرهیزی را هم ارزش نمی‌داند.

۱۴. هیچ رسانه مستقل و بی‌طرفی از موضع حرفه‌ای این اعتراضات را پوشش نمی‌دهد. فضایی شکل گرفته که یا مانند صداوسیما و رسانه‌های حکومتی علیه آن هستند یا مانند رسانه‌هایی چون ایران اینترنشنال در خارج از کشور، تنظیم اخبارش شبیه شبنامه‌هاست. خلا رسانه حرفه‌ای و مستقل برای پوشش این جنبش بسیار محسوس است.

۱۵. اصلاح‌طلبان هنوز در این بازی جای جدی پیدا نکرده‌اند. آنها را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. برخی مخالف جنبش‌اند چون آن را براندازانه می‌دانند. برخی قایل به سکوت درباره آن هستند چون حرفشان را قابل شنیدن نمی‌بینند. دسته سوم این جنبش را به واسطه حل نشدن مطالبات جنبش‌های پیشین از جمله اصلاحات و جنبش سبز، در ادامه آن‌ها می‌دانند و با درک‌عدم کارکرد راه حل‌های خود، با آن همدلی دارند و سعی می‌کنند طیف غیربرانداز، خشونت‌پرهیز و در پی اصلاح ساختاری این جنبش باشند.

۱۶. جمع شدن عملی گشت ارشاد و تحمیل بخشی از خواست زنان، دستاورد فعلی این جنبش است.

۱۷| این جنبش به معنی دقیق کلمه بی‌سر است. اما این قابلیت را دارد که در صورت تداوم، سخنگو و لیدر(هایی) پیدا کند.

۱۸. برخلاف برخی برآوردها یا تبلیغات القایی، این جنبش نه تنها به سمت واگرایی‌های قومی نرفت که از قضا پیوند قومیت‌های مختلف ذیل ایران واحد را تقویت کرد.

۱۹. شعارهای سلطنت‌طلبانه در این جنبش مطرح نشد، چون محوریت دانشجوها و آگاهی سیاسی بیشتری نسبت به برخی اعتراضات دیگر دارد. مثلا کسی که می‌گوید مرگ بر دیکتاتور متوجه تناقض آن با شعار در حمایت از دیکتاتورهای پیشبن می‌شود.

۲۰. اعتماد به نفس و امید بالایی در بین فعالان جنبش است که هم می‌تواند موجب اراده‌گرایی و تداوم آن شود و هم در صورت خاتمه، سرخوردگی سنگینی به جا بگذارد. البته خطرناک‌ترین اتفاق، تداوم رادیکال‌تر شدن در تضاد با وضع موجود و دفاع از مواردی چون تحریم و دخالت خارجی است. چیزی که برعکس آن را اصولگرایان حاکم فکر می‌کردند و گمان داشتند با ایجاد انسداد، ریزش در بدنه اصلاح‌طلبان به سبد آنها می‌ریزد در حالی که به خصوص از سال ۹۶ به این سو، به تعداد هواداران براندازی افزوده است.


@jameiyatezananenoandish
به نام خدای رنگین کمان

آقایان حکمرانان
مهسا و سارا و نیکا، مهرشاد و اسرا و آیلار و حمیدرضا و آدینه‌نژاد و دیگران، و دانش‌آموز و دانشجو را کشتید و زندان کردید.
از بلوچستان و زاهدان تا کردستان را به خاک و خون کشیدید، از شمال تا جنوب و چهارگوشه ایران را غرق خون، تیر و تفنگ و باتوم کردید.
دیگر طاقت رنج و درد هموطنانم را ندارم
بیائید مرا هم بکشید
یا تسلیم خواست مردم شوید

✍️ زهرا رهنورد‌
زن، زندگی، آزادی
۳/۹/۱۴۰۱
@kaleme
@jameiyatezananenoandish
اولین داوران زن در جام‌جهانی سوت می‌زنند

♦️بازی تیم‌های آلمان و کاستاریکا که پنجشنبه برگزار می‌شود نخستین بازی در یک جام جهانی مردان خواهد بود که یک تیم داوری زن قضاوت آن را انجام می‌دهند.

♦️استفانی فراپار قرار است نخستین داور زنی باشد که در یک جام جهانی فوتبال مردان داوری می‌کند.
@jameiyatezananenoandish
#گشت_ارشاد تعطیل شد

دادستان کل کشور: گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد؛ از همان جایی که در گذشته تأسیس شد از همانجا نیز تعطیل شد/ایلنا

@jameiyatezananenoandish
پیام میرحسین موسوی از حصر

🔴 چوبه‌های دار جنبش مردم را متوقف نخواهد کرد

•این‌گونه حکمرانی به کشتار و ویرانی و از دست دادن همه‌ی سرمایه ملی می‌انجامد و لاجرم مردم نیز در مقابل آن یکپارچه مقاومت خواهند کرد

▫️بسم الله الرحمن الرحیم

به این‌گونه اعدام‌های پشت پرده و سیاست‌زده خاتمه دهید. حقوق ملت را پاس بدارید و تلاش برای خوارکردن شهروندان و جوانان را متوقف کنید. وظیفه‌ی شما حفظ جان آحاد ملت بود نه گرفتن جان شهروندان. مطمئن باشید با این روش‌های ظالمانه و خون‌آلود، طول عمر حکومت شما تضمین نخواهد شد.

نه تیربارها و مسلسل‌ها و نه چوبه‌های دار، جنبش مردم برای آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خویش را متوقف نخواهد کرد. انقلاب ۵۷ برای خالی کردن زندان‌ها بود و نه پر کردن و آتش زدن آنها. برای استقلال کشور از یوغ ابرقدرت‌ها بود، نه قبول این یکی و طرد آن دیگری. برای وحدت بود و نه تفرقه‌ی خانمان‌سوز بین خودی و ناخودی. و برای حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش بود نه تضمین حاکمیت ظالمانه‌ی یک عده‌ی معدود بر مردم.

این‌گونه حکمرانی به کشتار و ویرانی و از دست دادن همه سرمایه ملی می‌انجامد و لاجرم مردم نیز در مقابل آن یکپارچه مقاومت خواهند کرد.

میرحسین موسوی
۱۷ آذرماه ۱۴۰۱

#محسن_شکاری

@jameiyatezananenoandish
Forwarded from ملی مذهبی
برای آرش، برای محسن

✍🏻حسین نورانی نژاد

♦️صبح که خبر اعدام محسن شکاری رسید، مادرم با چشم‌های حدقه‌زده، اول زد پشت دستش زد و وای بلندی گفت. بعد رو به من پرسید دروغه، نه؟
چیزی نگفتم.
چند لحظه مکث کرد و انگار خیالش کمی راحت شده باشد، گفت: الکی میگن که زهر چشم از مردم بگیرن. یه جایی قایمش کردن یا فرستادنش خارج و ... .
حسش را درک می‌کردم.

♦️ظهر روز پنج‌شنبه ۸ بهمن ۱۳۸۸ از ملاقات کابینی به بند ۲۰۹ برگشته بودیم و با هم‌سلولی‌ها سفره نهار را پهن کردیم. هرکس که از ملاقات می‌آمد به او چشم روشنی می‌گفتیم و سراغ اخبار بیرون و دیگر رفقای زندانی را می‌گرفتیم که گاهی در ملاقات‌ها همدیگر را می‌دیدیم و در این بین، بیش از هر کسی سراغ آرش رحمانی‌پور که دیروز از ما جدایش کرده بودند.

♦️آرش حکم اعدام داشت اما به او گفته بودند که حکمش شکسته است. ما هم با اطمینان بش می‌گفتیم معلومه که می‌شکست. تو که کاری نکردی!

♦️از دوشنبه قبلش که بازجویش را دیده بود، ساکت و مرموز گوشه‌ای کز می‌کرد و از هیجان اولیه‌اش برای برنامه‌ریزی کنکور کم شده بود. به دیوار کنار تختش که حالا به من رسیده بود هنوز کاغذهای برنامه مطالعاتی‌اش چسبیده بود و نگه داشته بودم، شاید برگردد یا بخواهد به ترتیبی برایش بفرستم. بعد از بردن آرش برای اولین بار در زندان تخت‌دار شده بودم ولی حس خوبی نداشت.

♦️آرش با سن و سال کم و رفتار مهربان و درد دل‌هایی که در آن یک ماه با هم داشتیم، انگار داداش کوچیکه‌ام شده بود. نه فقط من، همه ده پانزده هم‌اتاقی‌ها او را طور دیگری دوست داشتیم. با آن سن کم شکنجه زیادی شده بود و چهره معصوم و نوجوانانه‌اش آتش به دل می‌زد. یک روز نگذشته حسابی دلمان برایش تنگ شده بود و دعا می‌کردیم حالش خوب باشد.

📌ادامه مطلب

@mellimazzhabi
Forwarded from A
این سوگ را سرودی
به یاران به سوگواران

این سوگ را
سرود ی
بِدرود را
دُرود ی
نیست
*
سوداگران !
از کدام سود
به وَجد آمده اید ؟
وقتی که
زندِگان
به کارِ شما
نمی آیند
وَ
مُردِگان
نیز
بَر اِعتِبارِ شما
نمی افزایند
*
ای کاش ای کاش
طبیعت را و انسان را
به مِهر
پاس می داشتید
ای کاش
می گذاشتید
تا
زندگی
در این قَفَس
کمی
نَفَس
بِکِشد
*
امّا
دریغ
اینسان
که دستِ تَطاول گُشاده اید
به هَستیِ انسان
آن روز
دور نیست
که در این مُحیطِ زیست
چیزی
هنوز
بر جای مانده باشد
ازان گنجِ شایگان
جُز
حوضِ خالیِ خودِتان
*
این خَطّ و این نِشان ...

سعید شهرتاش
✔️ بیانیه جبهه اصلاحات در مورد اعدام تأسف‌بار محسن شکاری

به نام خدا
اجرای حکم اعدام جوان ۲۳ ساله، محسن شکاری، موجب حیرت و تأسف عمیق شد. همه کسانی که از شکل‌گیری چرخه خشونت در جریان اعتراضات اخیر بیمناک هستند، عواقب این تصمیم عجولانه و تبعات آن را با نگرانی دنبال می‌کنند.

به حکم وظیفه ملی، پیش از این در هنگام ملاقات با دبیر محترم شورایعالی امنیت ملی و رئیس محترم قوه قضائیه هشدار داده بودیم که مبادا احکام اعدام صادره برای معترضان به مورد اجرا گذاشته شود، چرا که با آگاهی از میزان نارضایتی در بین مردم و خشم انباشته در بین معترضان قابل پیش بینی بود که این اقدام همچون ریختن بنزین بر آتش، نارضایتی‌ها را گسترش داده و آن خشم را شعله‌ورتر خواهد ساخت.

همچنین گفته شد قاطعانه و سریع عمل کردن در روند رسیدگی قضایی و‌ مراحل آن، رویکردی سیاسی است که موجب قربانی‌شدن قانون و عدالت شده و مغایر شأن قضاوت بوده، احیانا به ناحق، موجب سلب حیاتِ انسانها می‌گردد.

به ما گفته شد بعضا شاکی خصوصی و حکم قصاص وجود دارد و چاره‌ای نیست. تأکید کردیم در این صورت، در اجرای احکام تعجیل نکنید تا امکان اخذ رضایت از شاکیان خصوصی و اولیاء دم وجود داشته باشد تا بر اساس آن، جامعه در عمل به سمت صلح و گذشت و پرهیز از خشونت رهنمون شود. اما گويا تأثير خيرخواهى ما به اندازه‌ای نبود که بتواند اثرگذاری مراکز ذی‌نفوذ در این زمینه را خنثی‌کند، به طورى که اولین حکم اعدام در مورد کسی اجرا شد که جرمش نه تنها حکم قصاص نداشت بلکه به نظر کثیری از صاحبنظران حقوقی و شرعی، نمی‌توانسته است مشمول جرم محاربه باشد. باید دانست که وقتی وجدان عمومی جامعه با مجازاتی همراه نباشد، آن مجازات اثر بازدارنده نخواهد داشت.

اکنون که تبعات این اعدام عجولانه در سطح داخلی و بین المللی مشخص شده و رو به فزونی است، لازم است که اجرای موارد دیگر احکام اعدام متوقف شود تا بر آتش التهابات دمیده نشود.

از قضات و مقامات قضائی انتظار می‌رود در امر قضا بی‌طرفی خود را حفظ کنند و در امور کیفری قانون را به نفع شهروندان تفسیر کنند و نه حاکمیت.

جانی که ستانده شود هرگز باز نمی‌گردد و خطا در آن قابل جبران نیست. نباید خود را در معرض خطایی قرار داد که عدالت را ساقط و دنیا و آخرت را تباه می‌سازد.

جبهه اصلاحات ایران
۱۴۰۱/۰۹/۲۰

@jameiyatezananenoandish
بیانیه جبهه اصلاحات ایران در مورد مواضع رئیس جمهوری خلق چین در سفر به کشورهای منطقه خلیج فارس
 
موضعگیری مداخله جویانه و فرصت‌طلبانه رئیس جمهور کشور دوست، جمهوری خلق چین در سفر به کشورهای جنوبی خلیج فارس درباره سیاست خارجی و به ویژه مسائل مرتبط با تمامیت ارضی ایران، یکی از بدترین و تحقیرآمیزترین پدیده‌هایی است که ابعاد گسترده آسیب‌پذیری اقتدار ملی ایران از سیاست خارجی فروپاشیده کشور را نشان می‌دهد. جبهه اصلاحات ایران ضمن ابراز تاسف عمیق نسبت به این شکست سیاست خارجی کشور که پس از آلوده شدن ایران در جنگ اوکراین به ابتکار رئیس جمهور روسیه، نشان دهنده ابعاد دیگر بحران در سیاست خارجی کشور است، موارد ذیل را اعلام می‌کند.
۱. نزدیک دو دهه است که جمهوری اسلامی ایران در تب و تاب موفقیت‌های چشمگیر خود در زمینه‌های نظامی و تسلیحاتی، و نگران از مداخله حقوق بشری دول غربی در مسائل داخلی ایران، چشم به اتحاد راهبردی با دو کشور اقتدارگرای چین و روسیه دارد تا در سایه ساختاری شبیه جهان پیش از فروپاشی شوروی، در اتحاد با این کشورها از شر مخالفان داخلی و خارجی خود آسوده باشد. اقدام ريیس جمهور چین به خوبی نشان داد که ممکن است این کشور برای سرکوب ملت ایران دوربین‌های پیشرفته چهره‌نگار و سلاح‌های ضد شورش به ایران بفروشد، اما  هرگز از فرصت بحران‌های داخلی و خارجی ایران برای کسب امتیازات تجاری و اقتصادی از رقیبان منطقه‌ای ایران غافل نخواهد شد. همچنانکه روسیه از آلوده کردن فرصت‌طلبانه ایران در جنگ اوکراین با بهره‌گیری از معامله نابخردانه نظامیان ایران در فروش پهباد به روسیه مهاجم به اوکراین، تردید نکرد.
۲. همبستگی و پیوند ملت و دولت در ایران همواره رکن اصلی اقتدار جمهوری اسلامی ایران بوده و هست. نظام برای صیانت از اقتدار ملی ایران نیازمند همبستگی ملی است و برای پیشگیری از فجایع دیگری مثل تحقیر ملی در برابر مواضع تاسف بار چین در خلیج فارس، باید ابتدا بحران‌های داخلی خود را با تامین مطالبات ملت ایران حل کند. یعنی درصورت تداوم معارضه داخلی و سرکوب ملت ایران، چیزی از اقتدار ملی ایران در سطح جهان باقی نخواهد ماند و حتی نظام اقتدارگرای خلق چین هم شأن و منزلتی برای نظام فاقد حمایت یکپارچه ملت ایران قائل نخواهد شد.
۳. منافع مشترک و سازگار اقتصادی ایران و چین ظرفیت‌های بزرگی برای همکاری دو کشور ایجاد می‌کند و ایران باید همواره بر اساس مصالح و اولویت‌های ملی خود برای همکاری‌های بزرگ اقتصادی با چین تدبیر کند. اما مواضع صریح و بی پرده و مکرر چینی‌ها حکایت از آن دارد که این کشور در صورتی به همکاری‌های راهبردی و بزرگ اقتصادی با ایران تن می‌دهد که ایران با یک سیاست خارجی خردمندانه،  مناقشات جهانی و منطقه‌ای خود را حل کرده و از یک قدرت ماجراجو و اسیر توهمات، به یک کشور مقتدر جهانی بدل شود. یعنی پیش شرط دوم چین پس از حل مناقشات داخلی، حل مناقشات ایران با آمریکا و اروپا و فاصله گرفتن ایران از ماجراجویی نظامی در منطقه است.
۴. روابط خوب ایران با همسایه مهمش روسیه نیز از ضرورت‌های سیاست خارجی خردمندانه ایران است و هرچند این کشور در اقتصاد رقیب ایران است، اما طبق مقتضیات راهبردی، حداکثر روابط خوب دو کشور در زمینه‌های مختلف ضروری است. در عین حال قرار گرفتن ایران در کنار روسیه مهاجم به اوکراین که نتیجه دخالت‌های نظامیان در سیاست خارجی بوده، می‌تواند پیامدهای خسارت‌بار راهبردی برای ایران داشته باشد. ضرورت دارد که ایران هرچه سریعتر اشتباه خود را اصلاح کند و از پیوند خوردن با روسیه بازنده در این منازعه غیرمرتبط با منافع ملی ایران فاصله بگیرد. حتی فروش جنگنده‌های پیشرفته‌تر روسیه به ایران، مشروط به تداوم پیوند ایران با جنگ اوکراین نیز خلاف مصالح ملی ایران است. 
۵. عملکرد ماه‌های اخیر چین و روسیه پس از تصویب عضویت رسمی ایران در پیمان شانگهای نیز به درستی نشان می‌دهد که عضویت مثبت ایران در این پیمان، مانند کنش‌های مثبت مشابه در سیاست خارجی، حد و اندازه محدودی دارد و هیچ کمکی به رفع مشکلات ایران نمی‌کند و طبعا قرار نیست که این کشورها به دنبال مصالح خود نباشند و یا حتی از فرصت‌طلبی در جهت منافع خود دست بردارند و یا هزینه ماجراجویی‌های خارجی ایران را پرداخت کنند. بی‌تردید تا زمانی که ایران بدون ایجاد موازنه مقتدرانه در روابط با همه کشورهای قدرتمند جهان، اعم از آمریکا و اروپا،‌ در موضع تخاصم با غرب و از سر نیاز و استیصال به دامن چین و روسیه چنگ بزند، انتظار گشایش ثمربخشی از این مناسبات نمی‌توان داشت.
۶. هرچند ممکن است الزاما مواضع رئیس جمهور چین در سفر به منطقه، تغییر سیاست نسبت به ایران نباشد، اما خواه ناخواه تلاشی موثر از سوی چین برای همکاری گسترده با کشورهای رقیب ایران در زمینه انرژی و ترانزیت در منطقه است و طبعا فرصت‌های مهمی از ایران را به حاشیه خواهد راند.
از این منظر تا همین مرحله نیز می‌توان این تحول را شکستی راهبردی برای سیاست خارجی ایران تلقی کرد.
۷. به دنبال یک دوره شکوفایی در سیاست خارجی و ارتقای جایگاه ایران در سیاست جهانی، نزدیک به دو دهه است که تفکری انزواطلب، نظامی‌گرا و گریزان از مناسبات جهانی، خردمندی و تدابیر حرفه‌ای سیاست خارجی را سرکوب کرده است و وزارت خارجه ایران را از موقعیت بالنده‌ترین، مقتدرترین و موثرترین  دیپلماسی در منطقه به سطح حفظ و نگهداری از ساختمان‌های سفارتخانه‌های ایران در جهان تنزل داده است. مداخلات نظامیان در سیاست خارجی به ویژه در منطقه و غلبه انفعال بر کارآمدی و شجاعت در وزارت خارجه، دیپلماسی ایران را به نازلترین موقعیت خود پس از انقلاب تنزل داده است. ضرورت دارد که برای خروج از موقعیت ذلت‌بار سیاست خارجی ایران،  نظام در اولین گام ضمن منع کامل نظامیان از دخالت در سیاست خارجی، دست کمک به سوی ظرفیت‌های بلااستفاده ملی کشور در عرصه دیپلماسی دراز کند و با کمک آنان وزارت امور خارجه را به جایگاهی شایسته سیاست خارجی ملت سرفراز ایران بازگرداند.
جبهه اصلاحات ایران
۲۳ آذر ۱۴۰۱

@jameiyatezananenoandish
Forwarded from A
با ما بِمان و قِصِّه بِگو

ای شَهرزادِ سُخَن گو !
با ما بِمان و قِصِّه بِگو !
*
یَلدا به جایِ خود هنوز باقی ست
تا بامداد نیز راهِ درازی ست
*
هر قِصِّه اَت
دَران هزار و یک شبِ بی شادی
پیامی دارد
روشن
به «زن، زندگی، آزادی»
*
آه !
ای شَهرزادِ دل آگاه !
در این شبِ سیاه
بی قِصِّه های تو
این غُصِّه
هیچ گاه
به پایان
نَخواهَد رسید
وَ صُبح
نَخواهَد دَمید
وَ کَلاغان
با قار قارِ مِنقارهایِ شان
هزار و یک شبِ دیگرِ مان را
تَباه خواهَند کرد
بی تَردید

سعید شهرتاش
شب یلدا 1401
اولین نشست حضوری استانی جمعیت زنان نواندیش در سال ۱۴۰۲ با حضور دکتر فاطمه راکعی دبیرکل، نورا کنعانی قائم مقام جمعیت، طاهره رحیمیان رئیس کمیته استانها و دبیران استانی این جمعیت در ۱۸آبان ماه برگزار شد.
اولین نشست حضوری استانی جمعیت زنان مسلمان نواندیش برگزار شد

اولین نشست حضوری استانی جمعیت زنان نواندیش در سال ۱۴۰۲ با حضور دکتر فاطمه راکعی دبیرکل، نورا کنعانی قائم مقام جمعیت، طاهره رحیمیان رئیس کمیته استانها و دبیران استانی این جمعیت در ۱۸آبان ماه برگزار شد.
در آغاز این نشست فاطمه راکعی ضمن ابراز خرسندی از دیدار مجدد اعضای استانی به بیان راهبردها با نگاه به فضای سیاسی اجتماعی بوجود آمده پرداخت. ایشان همچنین با اشاره به ظرفیت جمعیت زنان نواندیش به عنوان یک تشکل سیاسی فرهنگی که از سال ۱۳۸۶ مشغول فعالیت است حمایت این جمعیت را در احقاق حقوق انسانی مردم به تاسی از ایده های انسانی و صلح طلبانه سید محمد خاتمی و حضور و همراهی در جبهه اصلاحات ایران برای همگرایی بیشتر با احزاب اصلاح طلب  و عبور از بحران ها و افق گشایی جهت نیل به جامعه بی تبعیض و خشونت  و برخوردار از کلیه امکانات برای زنان و مردان، اعلام کرد. 
در ادامه طاهره رحیمیان مسئول کمیته استانها به اصلاحات جامعه محور اشاره کرد که اصلاحات اجتماعی و تغییرات مطلوب جامعه شناختی را مد نظر قرار می دهد و این سوال را مطرح کرد که جایگاه جمعیت زنان نواندیش بعد از تحولات اخیر چه بوده و چه باید باشد.
در بخش دوم این جلسه که عصر برگزار شد، آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات و فخرالسادات محتشمی پور از اعضا حقیقی این جبهه با شرکت در این نشست به بیان مواضع جبهه اصلاحات و اهمیت استفاده از ظرفیت های تشکیلات جمعی اصلاح طلبان برای حضور بیشتر زنان در عرصه های عمومی و رفع تبعیض های جنسبتی پرداختند.
رئیس جبهه اصلاحات مهندس آذر منصوری در ادامه سخنان به تحلیل شرایط ایران امروز در دو سطح حاکمیت و جامعه پرداخت.  ایشان همچنین در مورد نقش مصلحانه اصلاح طلبان در تحولات پیش امده و چگونگی ایفای نقش این جناح سیاسی به عنوان نماینده مطالبات همه زنان ایرانی از هر قشر و گروهی سخن گفت.
فخرالسادات محتشمی پور عضو حقیقی جبهه اصلاحات و عضو ائتلاف احزاب زنان اصلاح طلب(صدف) ضمن ارائه نظریه وحدت در کثرت و لزوم شنیده شدن صداهای مختلف در جامعه تاکید کرد که احزاب اصلاح طلب باید اختلافات را به رسمیت شناخته و برای حفظ وحدت زمینه شنیده شدن صداهای مختلف را فراهم کنند. محتشمی‌پور هم‌چنین افزود:
با توجه به پوست اندازی جامعه ایران پس از جنبش زن زندگی آزادی احزاب اصلاح طلب باید فعالیت‌های خود را در سطح کشور با شرایط جدید و‌مطالبات روز جامعه تطبیق دهند.
حاضرین این‌ نشست ضمن استقبال از حضور قدرتمند زنان در هيئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران حمایت همه جانبه خود را از خانم آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات اعلام داشتند.


https://www.tgoop.com/jameiyatezananenoandish
گزیده صحبت های فاطمه راکعی، دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش در اولین نشست حضوری این جمعیت در سال ۱۴۰۲
گزیده ی سخنان دبیر کل جمعیت زنان نواندیش در نشست استانی این جمعیت



- تحوالات اجتماعی سال های اخیر و گسست عمیق نسلی موجود، که به ویژه، درپی درگذشت مظلومانه ی مهسا امینی، با وضوح بیشتری بروز و نمود پیدا کرد، ما را بر آن داشت که با درک مسائل جدید جامعه و پرسش ها و توقعات فرزندانمان، با اتکا به شالوده های تفکر اصلاح طلبانه و با استفاده از یافته های جدید علوم ارتباطات، روانشناسی و جامعه شناسی، ضمن به کار گیری ابزارهای ارتباطی نوین، در حد ظرفیت و توان خود، برای ایجاد تفاهم و تعامل با نسل های جدید، بیش از پیش تلاش کنیم.
- باتوجه به ظرفیت های جمعیت زنان نواندیش، به عنوان یک تشکل سیاسی- فرهنگی، که فعالیت رسمی خود را در قالب اولین حزب رسمی و سراسری زنان اصلاح طلب از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده و دارای شعب و حوزه های متعدد در استان ها و شهرهای بزرگ و کوچک کشور است، امیدواریم در پیش برد حرکت عمیق و گسترده ای که مردم ایران برای احقاق حقوق انسانی و اجتماعی خود آغاز کرده، و زنان در این حرکت پیش گام بوده اند، قدم هایی محکم و بلند برداریم.
- جمعیت زنان نواندیش در این برهه از موقعیت سیاسی کشور، باتوجه به تهدیدها و منازعات
منطقه ای و جهانی، حرکت تشکیلاتی جدی و فراگیر جبهه ای را برای احزاب اصلاح طلب، یک اصل راهبردی دانسته، به تأسی از ایده های انسان دوستانه، صلح طلبانه و خیرخواهانه ی جناب آقای سید محمد خاتمی در بیانیه ی ۱۵ بندی ایشان، در حرکتی همسو و هم گام با جبهه ی بزرگ اصلاحات ایران، تلاش های امیدوارانه ی خود را برای عبور از بحران ها و افق گشایی برای نیل به جامعه ای بی تبعیض و خشونت و برخوردار از کلیه ی امکانات برابر برای همه ی زنان و مردان ایرانی ادامه می دهد.
- این جمعیت هم چنین در صدور بیانیه ها و اعلام مواضع در خصوص مسائل زنان، با ائتلاف احزاب زنان اصلاح طلب (صدف) هم سو و هماهنگ خواهد بود.
- خوشبختانه، حاصل فعالیت های چندین ساله ی احزاب و گروه های اصلاح طلب زنان از جمله جمعیت زنان نواندیش، برای حضور شایسته در جایگاه های رفیع و تأثیرگذار اجتماعی و سیاسی، با انتخاب خانم مهندس آذر منصوری، با رأی اکثریت قاطع جبهه ی اصلاحات، در میان انبوه نا امیدی ها و تلاطم های سیاسی و اجتماعی، اتفاقی مهم و مورد حمایت قاطع عموم اصلاح طلبان، به ویژه احزاب و شخصیت های زن اصلاح طلب است. امیدواریم این حضور چشم گیر با همکاری دیگر اعضای هیئت رئیسه ی جبهه ی اصلاحات، که در آن زنان موفق دیگری نیز نقش فعال دارند، برای همیشه بهانه های پوشالی و موانع تبعیض آمیز برای حضور زنان در مصادر کلیدی کشور را از میان بردارد.
- مطمئنم زنان فرهیخته ای که سال هاست در سمت دبیران استانی و دیگر ارکان جمعیت، فعالیت دارند و عموما از متخصصان دانشگاهی، حقوق دانان، اهالی قلم و هنر و روزنامه نگاران کشور هستند، زمینه ی لازم را برای گسترش فعالیت ها و فعال تر کردن حوزه ها و جذب همکاری وسیع زنان و دختران جوان، در راستای تحولات ژرف اصلاح طلبانه فراهم خواهند
کرد.
- از دبیران استانی انتظار می رود با ایجاد ارتباط تشکیلاتی منسجم و هماهنگ با کمیته ی استان های جبهه ی اصلاحات ایران، که ریاست آن را در حال حاضر آقای دکتر شکوری راد به عهده دارند، به بهترین وجه در گسترش ایده های اصلاح طلبانه ی این جبهه در سراسر کشور ایفای نقش کنند.

https://www.tgoop.com/jameiyatezananenoandish
گزیده صحبت های رئیس جبهه اصلاحات آذر منصوری در نشست استانی جمعیت زنان نواندیش

🟡آنچه این روزها بر مردم مظلوم فلسطین می گذرد، نقض فاحش حقوق بشر است.
حقوق بشر نباید صرف اهداف و بازی های سیاسی شود.

اصلاح طلبی به شبوه مرسوم  دیگر پاسخگوی شرایط امروز ایران نیست.بنای ما این است که با بازتعریف گفتمان اصلاحات طرحی نو در انذازیم.


با نام و یاد خداوند بزرگ
خداوند بزرگ را شاکرم که توفیق دیدار مجدد شما خواهران عزیز فراهم شد.
از خواهر عزیزم سرکار خانم دکتر راکعی و خانم کنعانی و دیگر عزیزان تشکر می کنم که فرصت این نشست و گفتگو را فراهم کردند.
آنجه در این گفتگ‌وها برای ما اولویت دارد این است که با طرح امکان های و مقدورهای اصلاح طلبی از نظرات اصلاح طلبان در همه کشور استفاده کنیم تا راهی که می گشاییم منطبق بر واقعیت های عینی بیشتری باشد.
در عین حال گفتگو با زنان فعال و‌کنشکر در سراسر کشور نیز به ما کمک می کند تا از ظرفیت های تشکیلات جمعی اصلاح طلبان برای پیشبرد حضور بیشتر زنان در عرصه عمومی و نیز رفع تبعیض های جنسیتی استفاده کنیم. به همین دلیل یکی از وجوه نوسازی گفتمانی جبهه اصلاحات توجه به مجموعه ای از تبعیض هاست که مانع ایجاد فرصت های برابر برای آحاد جامعه خاصه زنان ایران است.
بنابر این صحبت بنده بر دو محور متمرکز است
محور اول:
اینکه تحلیل ما  شرایط ایران امروز در دو سطح حاکمیت و جامعه چیست؟
و ۲، اصلاح طلبان در پسا جنبش زن زندگی آزادی چگونه می توانند نماینده مطالبات همه زنان ایران باشند؟
ابتدا لازم می دانم ضمن عرض تاسف و تسلیت نسبت به آنچه این روزها در غزه می گذرد عرض کنم: آنچه که این روزها بر مردم مظلوم فلسطین می گذرد، نقض فاحش حقوق بشر است.
حقوق بشر نباید صرف اهداف و بازی های سیاسی شود.
متاسفانه اینجا شاهد رفتاری دوگانه از طرف نهادها و برخی فعالان حقوق بشر هستیم که بدون توجه به قتل عمد هزاران مرد و زن و کودک فلسطینی، برای متجاوز اشغالگر دایه مهربان ار از مادر شده اند.
این استاندارد دوگانه معنی جز اینکه این نهادها در دفاع از حقوق بشر دچار تعارضی آشکار هستند، ندارد.
اما در تحلیل از رفتار حاکمیت در دو سطح باید صحبت کرد:
سطح اول نوع مواجهه با انتخابات و به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت شهروندان است
و سطح دوم نوع مواجهه با مجموعه ای از مطالبات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است که در هر دو سطح این رفتار به اعتقاد من در راستای افزایش مشروعیت نیست و این با توجه به روند رو به افزایش شکاف حاکمیت_ملت برای امنیت ملی ایران با توجه به دکترینی که به آن باور داریم بسیار نگران کننده است.
به تعبیر آقای خاتمی با ناجمهوریتی مواجه هستیم که در بحث انتخابات مخصوصا با قانون جدید انتخابات خود دست به خود تحریمی زده است.
و از سوی دیگر به رغم آنچه در جامعه ایران می گذرد، حتی در مواجهه با سبک زندگی شهروندان نیز دست به اقدامات و رفتارهای تقابلی می زند.
این روند چیزی جز تداوم یکدست سازی بدون توجه به مولفه مهم مشروعیت سیاسی نیست.
از طرفی با جامعه ای مواجهیم که هیچیک از مراجع داخلی را نماینده مطالبات خود نمی داند و نسبت به مجموعه رفتارهای رسمی نیز بی اعتماد است. شما همین نوع مواجهه برخی از شهروندان با موضوع غزه را ببینید. این رفتار بیشتر از آنکه نگاهی به واقعیت های غزه داشته باشد، واکنشی است در برابر رفتار و گفتار حاکمیت.
و سوال این است که در شرایط کنونی و با این تحلیل اصلاح طلبان چه عاملیتی می توانند داشته باشند؟
دو دیدگاه وجود دارد؟
۱. با همین وضعیت اصلاح طلبان به روال قبل بیایند تحت هر شرایطی در انتخابات لیست بدهند.
و نگاه دیگر اینکه از قضا نمی توان نسبت به انتخابات بی تفاوت بود. اما این ناجمهوریتی که شکل گرفته انتخابات را از معنا و مفهوم خارج کرده و اتفاقا اصلاح طلبان باید تلاششان بازگرداندن صندوق رای به صاحبان اصلی آن که مردم هستند باشد.
به همین دلیل و با همین تحلیل جبههاصلاحات گفت ما توصیه ای برای این دوره در مقطع ثبت نام نداریم و در بیانیه ای که به همین مناسبت منتشر کرد گفت قانون جدید انتخابات مصداق خودتحریمی و خود براندازی است.
اما این قطعا کافی نیست. طبعا تلاش ما چه به لحاظ گفتمانی و چه راهبرد و عملکرد باید با چشم انداز احیا نهاد جمهوریت باشد که این موضوع در دستور کار کمیته های جبهه اصلاحات است.
اما سویه دیگر فعالیت و کنش ما اصلاحات جامعه محور است که در تلازم با تلاشی است که برای احیاء نهاد جمهوریت باید داشته باشبم. این موضوع هم در دستور کار است و این نشست ها با گروهها با فعالان سیاسی و مدنی نیز در همین راستاست.
ضمن اینکه اسناد بالادستی این اقدامات تهیه شده و در دستور کار جبهه اصلاحات است.اصلاح طلبان نیز در همین قالب ها می توانند با مطالبات زنان ایران همراه شوند. هر چند کار دشواری است.
اصلاح طلبی به شیوه مرسوم دیگر پاسخگو نیست و بنای ما هم این است به با بروز رسانی گفتمان اصلاحات طرحی نو در اندازیم. این گفتمان بهترین زمینه را برای انسجام بیشتر اصلاح طلبان نیز فراهم می کند.
آنهم در شرایطی که هنوز در مجموعه هایی که خود را اصلاح طلب می دانند حضور زنان در مدیریت ها را خسران قلمداد می کنند.
اما یادمان نرود که در همه جوامعی که تغییراتی به نفع ایجاد فرصت های برابر برای زنان ایجاد شده عاملان و حاملان تغییر خود زنان بوده اند و ما نیز از این قاعده مثتثنی نیستیم.
شرط اول حضور در صحنه و خالی نکردن عرصه است.
می دانم که همه شما به خوبی این شرایط را درک می کنید، اما این را نیز توجه داشته باشبد که امروز قاطبه جبهه اصلاحات ایران به این ضرورت پی برده اند. بنابر این نباید اجازه بدهید ناامیدی خللی در این حرکت بزرگ ایجاد کند.

https://www.tgoop.com/jameiyatezananenoandish
🔻فاطمه راکعی: خالص‌سازی نهادهای مدیریتی یکی از قطعات پازلی است که پس از رحلت امام آغاز شده؛ ایشان معتقد بودند خواسته مردم حتی اگر به‌نظر آقایان اشتباه باشد، باید در راس قرار بگیرد

فاطمه راکعی:

🔹️ردصلاحیت چهره‌هایی چون مسعود پزشکیان با آن سابقه درخشان، تنها یک معنا دارد و آن اینکه زمینه مشارکت تنها برای یک قشر و گروه فراهم است.

🔹️امتداد ایده‌های آقای مصباح و همفکران ایشان وانجمن حجتیه، امروز در قالب جبهه پایداری و برخی طیف‌های رادیکال جناح راست، ظهور و بروز پیدا کرده است.

🔹️رادیکال‌های راست چون از انتخاب مردم آگاهند، دست به حذف رقیب می‌زنند./ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/fa/tiny/news-640733



https://www.tgoop.com/jameiyatezananenoandish
2024/12/25 16:57:22
Back to Top
HTML Embed Code: