tgoop.com/jau_ab/30
Last Update:
💡24مارچ روز جهانی سل نامگذاری شده و برآنیم در مطلبی کوتاه سل را بیشتر بشناسیم:
🦠سل بیماری عفونی و واگیر دار است. عامل آن مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که به صورت ذرات ریز وارد هوا می شود؛ این ذرات با سرفه، عطسه، صحبت کردن و ... در هوا پخش می شود.
💊یک سرفه میتواند ۳ هزار ذره عفونی را وارد هوا کند، اما انتقال خون، غذا، آب، نیش حشرات، بیماری را انتقال نمی دهد.
🫁این بیماری همه اعضای بدن را مبتلا میکند، اما بیشترین عضو عفونی درگیر، ریه ها هستند که حدود ۸۰ درصد موارد گزارش شدهی سل را تشکیل میدهند.
🔖از علائم آن میتوان به سرفه های زیاد، خلط یا خلط خونی، کاهش وزن، ضعف و تب اشاره کرد.
💉در تشخیص بیماری سل غدد لنفاوی به لحاظ وجود تورم چک خواهد شد و صدای ریه ها حین تنفس نیز به دقت گوش داده می شود. متداول ترین ابزاری که برای تشخیص سل استفاده می شود تست پوستی ساده می باشد. در این تست ماده ای به نام PPD tuberculin زیر پوست ساعد تزریق می شود. تورم و قرمزی در محل تزریق نشان دهنده ابتلا به عفونت سل می باشد. اندازه تورم تعیین می کند نتایج تست تا چه حد معنی دار و قابل توجه می باشد. تست پوستی سل خالی از خطا نمی باشد.
🧠سل همچنین میتواند سایر قسمت های بدن شما از جمله کلیه ها،ستون فقرات یا مغز را تحت تاثیر قرار دهد که علائم و نشانه ها با توجه به اندام های درگیر متفاوت است.
💊متداول ترین داروهایی که در درمان دارویی سل مورد توجه قرار دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایزونیازید
ریفامپین
اتامبوتول
پیرازینامید
اگر بیماری مقاوم به درمان باشد ترکیبی از آنتی بیوتیک های متعلق به دسته فلوروکینولون ها و برخی آنتی بیوتیک های تزریقی مانند آمیکاسین و کانامایسین به مدت 20 تا 30 ماه استفاده می گردد
🧫امروزه کشف داروهایی نظیر داروهای ذکر شده موجب بهبودی کامل این بیماری در فرد خواهد شد و آمار مرگ و میر در این بیماری به شدت پایین آمده است.
✍🏻 نویسنده: آیدا رنجبر
BY 🌱انجمن علمی زیست شناسی جهرم 🌱
Share with your friend now:
tgoop.com/jau_ab/30